Tappsko

Idag hade plutten tappat ena framskon, typsikt... men men det var ingen större skada skedd, vi hade lite flyt då en annan häst hade lösa skor och dess ägare redan ringt hovslagaren som skulle komma imorgon, så vi ringde upp honom och han kunde ta Red Bull med :)

 

Trots tappskon fick mamma motionera honom lite, mest för att han skulle få röra på sig efter igår och för att se om han var ömfotad vilket han till vår lycka inte var, han travade på så snällt :)
Just nu känns allting så bra med denna häst, känns som om vi faktiskt hittat den perfekta för oss, han är så oförskämt snäll i ridningen att jag utan någon direkt oro kan släppa upp mamma och rida helt själv :) så nu håller vi bara tummarna för att de håller i sig.

Hoppträning

går fick Red Bull åka iväg på sin första hoppträning på Jursta, det över förväntan.
Min tränare tyckte dock att jag har en ovanlig häst då han har det jobbigare i vänster varv och gärna viker halsen till höger till skillndad från de flesta andsra hästar som viker halsen till vänster.
Hon trodde dock att det skulle bli alldeles utmärkt med honom så snart vi jobbat på i dressyren, då det är hans svaga sida, hoppa kan han ju.

 

Våra planer nu är alla fall att rida startfälttävlan vecka 38, vilket inte borde vara några problem då han är så pass vettig i huvudet.

 

'
Red Bull hoppar


Startfälttävlan

Igår 28/8 var det dags för höstens första tävling, eller ja tävling och tävling...
Det var Zelma som fick vara med och leka då vi om två veckor ska iväg till Botkyrka och rida fälttävlan.
Hon skötte sig faktiskt helt okej bortsett från att hon eld i baken på dressyrbanan, jaqg som tyckte hon kändes lite sådär halv pigg på framridningen men men :P
Resten hick alla fall galant, råkade ta fel väg vid vattnet i terrängen så red bredvid, dock genom flaggorna,, fick dock rida genom vattnet efteråt vilket gick alldeles utmärtk det med, hon tvekade inte ens! Hon som brukar stanna och muppa sig, så hon får helt klart ett plus i kanten :)

 

Efter tävlingen var det Red Bulls tur att få lite motion, han var riktigt pigg, de har ju stått inne hela helgen efter att ha blivit maskade.
Han jobbade på bra han med, han fick träna klite galoppfattningar, mot slutet lyssnade han kanon och fattade direkt vid signal från skritt utan några travsteg mellan, vi ska träna vidare på det och även attfå honom att orka hålla formen även i övergångarna :)

 

Zelma


27/8 -2011

Då har jag bestämt mig för att testa på det här med att blogga, så vi får se hur det går.
Anledning till detta är min nya prins som står i stallet, denna blogg kommer mer eller mindre fungera som dagbok för mig och Red Bull som han heter, men kanske även lite annat smått och gott

 

Stjärnan:
Red Bull
2006
Santa Cruz VDL ~ Diedron

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0