Ett dressyrpass på Bullen

I brist på bättre tänkte jag att jag kunde skriva lite om hur jag lägger upp ett dressyrpass på Bullen :)
 
    1. Brukar alltid börja med att skritta på lång tygel utan stigbyglar, har korta ben som alla fall känns en gnutta längre om jag skrittar fram utan stigbyglar :)
    2. När vi är framskrittade brukar jag ta tygeln och skritta lite tills han känns avspänd i formen innan vi börjar trava fram, brukar behövas ett halt till två varv bereonde på
    3. Travar så gott som alltid fram honom låg och rund, alt lång och låg (beror helt enkelt på hur det känns för dagen), brukar låta honom var där tills han tar stöd i bettet och släpper igenom och börjar jobba med hela kroppen och få igång sinh mekanik, det kan ta allt ifrån 5 minuter till hela ridpasset, på träning finns det ingen anledning att jobba honom i någon annan form innan detta fungerar bra! Brukar även blir lite galopp i båda varven i denna lång och låga form
      Han ska dock vara bärig och inte på bogarna det är nog! Jag ska absolut inte bära runt på honom.
    4. När vi ridit fram tar vi alltid en lite skrittpuas innan det är dags för dagens arbete.
    5. Med Bullen brukar jag försöka börja arbetet med lite övergångar på volt och när det känns bra gå över till mer avancerade skolor, har händer det att vi fastnar rätt ofta efter att vi ridit terräng, då brukar inte bromsen fungera som den ska :P
    6. Nu när grunderna sitter och känslan är bra kan vi koncenterar oss på vad vi tänkt göra under detta ridpass, ofta blir det skolor på olika vis då jag tycker det finns många bra övningar där, men det blir såklart olika beroende på :)
      När som helst under ridpasset vill jag dock kunna rida honom låg och rund igen
    7. Trava av i lång och låg form, tillbaka till början alltså, jag börjar alltid och slutar alltid på detta vis när jag rider hemma och tycker det verkar passa Bullen bra 
    8. Avskrittning, glöm inte denna punkt, den är mycket viktigt och allt för många slarvar här, även jag men jobbar på att bli bättre och försöka skritta av minst 10 minuter, helst en kvart.

 

De 4 första punkterna, försöker jag alltid utgå ifrån ovasett vilket arbete jag ska göra, hoppning eller dressyr spelar ingen roll, vill alltid ha honom avspänd och mjuk!

Det spelar ingen roll hur flashig och fin häst du har, är den inte avspänd kommer den ändå inte komma upp i klasserna. Bullen är långt i från den snyggaste hästen, och har inte jätte mycket gång men han plockar sina poäng på att han är avspänd och mjuk och därmed kan få fram den lilla gång som finns. Dessutom är han ju fruktansvärt söt :P
 
 

 

Dagens ridning

Idag blev det två hästar ridna, en lite Julia och en Bulle :)
Först var det Julia som jag ska försöka rida 3 dagar i veckan, måndag, onsdag och fredag blir det nog.
 
Förra gången gick det ju sådär halvbra när jag red så idag provade jag en ny taktik nämligen att skritta fram ett tag för att sedan på lång tygel renodla hjälperna lite grann så bad henne trava för ett lätt skänkeltryck och tog hon inte det petade jag till henne en gång med spöt, avsaktningarna fungerade väldigt bra men fick göra igångsättningarna några gången innan hon lyssnade som jag vill :)
När hon väl lyssnade travade jag gång henne där jag försökte jobba henne i en lite lägre form och få henne att sträcka ut halsen alla fall lite, hon blir gärna väldigt kort och ihop krullad i sin hals.
Gick väl rätt hyffsat alla fall, stundtals gjorde honh det bra men vi får träna :)
Fick ta några disskusioner med henne i början om att gå framåt då hon inte riktigt accepterat skänkeln och slåt mot den och spöt, men det gav sig och efter att ha jobbat ett tag kändes hon riktigt fin för att vara henne då.
Var lite sidvärts och några minder volter i galopp samt en vända förvänd åt båda hållen innan vi gav oss och var nöjda med dagen :)
Sammanfattningsvis gick det över förväntan och fick en bra känsla
 
Lite senare var det Bullens tur att jobba lite dressyr
Var ett tag sedan jag red ett riktigt dressyrpass på honom så hade väl inte jätte höga förväntningar utan skrittade fram en stund utan stigbyglar och kollade att han tog skänkel någon gång, han lyssnar rätt bra så räcker att checka av en gång :P
Joggade igång honom låg och rund också tills han började kännas mjuk och rörlig då tog vi lite galopp i samma form innan det var dags att jobba.
Jobbade honom till en början mest på volterna med lite övergångar på 18 metersvolt och sedan en lite mindre volt, vi försökte hålla oss borta från väggen hela tiden.
Även en lite sidvärts hann vi med och jag måste säga att det faktiskt kändes riktigt bra, allt flöt på fint även om det tar emot lite ibland, men hade ju varit konstigt om allt var helt perfekt när han inte gått dressyr på över 1 vecka.
Sammanfattningsvis gick det allts riktigt bra med honom idag, han var lydig och fin :)

Tidig morgon i stallet

Idag blev det upp till stallet redan vid sju då Fias barn hade feber så jag fick göra morgonstallet.
Var inte direkt mycket att göra så var klar rätt fort och hann pilla med lite annat.
Passade på att kyla Babsans ben och låta henne beta lite och sedan borsta ut hennes man, svans och pann lugg samt rykta lite, känner mig lite lite smått skyldig till att hon bara står så får väl ta hand om henne lite ^^.
Hon är alla fall fruktansvärt mysig att hålla på med nu när hon får stå i boxen, blir glad när man kommer och låter mig pilla på hennes ben hur jag vill, när hon är ohalt ska jag leta fram ett par framskydd till henne.
Passade även på att tvätta Killberrys ben då han hade något kladd på insidan av låren typ, luktade skit men vart alla fall rent efter lite gnuggande :) Passade även på att skölja hans svans som var väldigt smutsig.
 
Bullen fick idag skritta en sväng bara, vart en sväng runt ridvägen barbacka, rätt skönt :)
 
 
Hittade två gamla halcharmiga bilder på datorn :P


 

Hoppning igår

Film ifrån gårdagens Jursta hoppning :)
Glömde sporrarna hemma men Bullen var fin ändå :P
 
 

Ridningx4

Idag blev det massa ridning för min del då det var några lektionshästar som skulle motioneras.
 
Först ut var Skuggan då jag ansåg att han var minst jobbig att rida på då han är extremt lätt i handen, man får knappt något stöd.
Då han gärna blir hög och kort i sin form jobbade jag på att få honom låg och rund istället.
Gick ganska bra man han förstod inte riktigt grejen och försökte dra tyglarna ur handen på mig några gånger, vet inte om han kanske lyckats på lektion?
Hade dock inga problem med att hålla kvar och han gav sig.
Stundtals kändes han riktigt trevlig och fick nästan ett stöd i handen när han väl gick fram och hade slappnat av.
Galoppfattningarna fungerade rätt bra idag faktiskt han fattade rätt nästan varje gång och de gånger han fattade fel erättade jag snabbt :)
 
Häst nummer 2 var Babsan, satte på henne en remontnosgrimma och min sadel.
Har bara travat nått varv på henne förut så började med att skritta henne tills hon slappnade av och började jobba i en trevlig form efter hennes förmåga.
Travade sedan igång, fick jobba endel men det kändes riktigt bra efter ett tag och hon fick en ren ochlugn trav, galopperade även åt båda hållen, gick väl rätt fort men inte värre än jag trott.
Gav henne en liten paus innan vi jobbade vidare, i traven var hon lite hängig från början men motslutyet började det ge sig och hon kom upp lite med nacken.
När jag skulle galoppera igen vet jag inte riktigt vad som hände hon fick inte riktigt till fattningen och hamnade i korsgalopp när jag bröt av var hon halt!
Satt av och ledde henne några steg då såg det mycket bättre ut så hoppade upp och provade trava men konstaterade snabbt att hon haltade lite ena fram så fick hoppa av igen och känna och klämma.
Senorna kändes fina och hon var inte öm så antagligens log hon på en nerv.
Förhoppningsvis är hon ohalt snart och ska få bli ett litet projekt då det faktiskt var riktigt kul att sitta där :)
 
Nummer 3 var Tunika, henna har jag inte ridit dressyr på på länge så tog grammanen vilket nog var tur i början, gick bra när jag skrittade på lång tygel men när jag tog den skulle hon inte gå ifrån hörnet så vi fick ta en lite disskusion där men det gav sig. I början var hon rätt spänd och försökte stanna och vägra gå så provade vråla lite i örat på henne, det funkade så efter ett tag släppte hon igenom och jag kunde ta av grammanen och jobba henne.
Eftersom hon är lite spänd av sig red jag henne i en låg och lite rund form i trav och galopp, i galoppen var det svårt, så fort hon var hyffsat rak orkade hon inte och bröt av, fick dessutom rätt bra framåtbjudning när hon slappnat av i traven.
Försökte mig även på lite sidförande då det varit svår för eleverna på lektionerna och ja kan förstå dem!
Hon viker sig i halsen för att slippa undan och tappar ytterbogen.
När jag fick grepp om det tog det stoppa, det gick inte vi fick skritta åt sidan!
Försökte några gånger innan vi gav oss och joggade av, hon var lite seg i slutet hängde nog på orken från min sida Bullen är ju rätt ojobbig att rida :P
 
Joggade Bullen lite på utebanan på kvällen, han har ju vilat några dagar så ställde inga krav på honom han fick jobba låg och rund men inte hänga där, kändes helt ok, han flyttade undan skänkeln och var avspänd, vilket var ungefär vad jag krävde idag :P
 
Tänker faktiskt tillägga att jag var duktig och red utan sporrar på alla! Även Tunika så det går =)
Babsan får stå för Bilden :)

Lång dag

Idag var det ponnyallsvenskan från 8-18 ungefär, var i stallet vid 7 sen stod jag på banan hela dagen, det känns i fötterna kan man säga :P
Hade tänkt roa mig med att fota men det gick väl sådär, fick lov att ge upp efter halva förklassen då det helt enkelt regnade för mycket, var helt blöt inne i min regnrock och byxorna, allting var4t lerigt och äckligt!
Det var hur som helst några placeringar för Nynäsryttarna i förklassen emn tyvärr ingen placering för laget som slutade på 4 fel i omhoppningen man hade för lång tid för placering, alla red dock snygg och prydligt :)
 
 

Bildbomd :)

Passade på att fota Bullen idag :)

I brist på bättre kommer två bra låtar :)

Måste säga att de här två är riktigt bra!
 


Hallå :)

Har inte hunnit skriva nu igen, men har väl inte så mycket att skriva.
 
Hoppade med Bullen igår, det gick väl sådär han var inte riktigt lika på som vanligt och jag fick jobba mycket mer än jag brukar med att hålla ihop och rama in honom, det var ju dock väldigt gäggigt på utebanan och han halkade lite i en sväng när vi hoppade bana, men han gör det ju och hoppar väl som vanligt.
 
Idag gick vi ner på terrängbanan och skuttade lite och hade samma känsla där, inget sug fram till hindren och jag fick jobba för att hålla ihop honom vilket inte gick till 100% då han var stark och hängde lite i bettet.
Han smet undan någon gång och tittade lite och så, med andra ord inte alls som han brukar han brukar ju leta hinder och suga mot dem.
Varken jag eller Fia tycker dock att han på något vis är ofräsch, han har ju gått väldigt hårt så vår gissning är att han helt enkelt är trött i både kropp och huvud, så han får vila 3 dagar nu så lullar vi igång i början av nästa vecka igen och ser om det blir bättre, ska bara mysa och kanske promenera och äta lite gräs nu passa på att fota honom mycket med :)
En annan orsak kan ju vara att det var ett väder omslag nu till kallare och regningare, han kanske helt enkelt inte kunnat slappna av i hagen onm nätterna eller frusit idag fick han på sig back on track täcket efter han torkat lite när det kommit in till lunch
 
Dagens bild blir en favorit :)
 

Idag var min häst så fin :)

Ja idag var han faktiskt riktigt fin i slutet, riktigt härligt :)
Dagen började dock inte med att rida på Bullen utan började med att rida Gulan, en av ridskolans ponnyer, var väldigt länge sedan jag red honom sist och man har väl blivit lite duktigare sedan dess så det var riktigt roligt :)
Tog min dressyrsadel, vägrar klämma ner mig i ponny sadlarna ^^
Kände mest på honom i alla gångarter, såg till att han lyssnade på hjälperna och flyttade undan, gjorde även en fattning ur öppna i bägge varven som han gjorde riktigt bra, super trevlig ponny :)
Efter natt jag ridit Gulan var det dags att assitera hovslagaren lite då Neros häst skulle få skor, det är en ligt känslig dam som är rätt rädd om sina ben så fick mata henne lite och så, blev tyvärr inga skor på bakhovarna då hovslagaren inte vågade försöka risken var förstor att få en sömma i armen eller hästens ben.
Bullen fick även en söm i slagen i ena bakskon då den hade hamnat snett, så nio ska nog bakskon sitta ett tag till :)
Sen var det dags att rida Bullen, vart inne i ridhuset då det var lektioner på utebanan.
Joggade fram låg och rund som vanligt där han trivs bäst i uppvärmningen innan vi började jobba, red lite skänkelvikningar först, gick faktiskt helt ok trots att jag red utan sporrar idag tänkte börja varv lite nämligen :)
Jobbade därefter lite övergångar och skolor i trav och galopp, mot slutet var han faktiskt riktigt fin, kändes kanon, kunde öka och minska rätt mycket i både trav och galopp samt galopper på rätt liten volt med nästan lite piruetttanke

På tok för trött

Vet inte riktigt varför men är så trött, har inte orkat skriva helt enkelt, haft en visdomstand som gjort ont samt jobbat i stallet då ena ridläraren varit sjuk osv...
 
I fredags red jag lite dressyr med Bullen, gick väl helt ok, han var lite på bogarna i början men vart bättre mot slutet efter att ha galopperat några vasrv över en upphöjd bom.
 
Igår markarbetade jag lite, eller vi travade över upphöjdabommar, kanske 10 i rad för att han skulle få jobba lite.
Försökte trava in långsamt i en låg och avspänd form, ibörjan hade vi lite svårt med det men mot slutet gjorde han det riktigt bra och fick ta i och vila lite på steget =)
Vi hade även tre upphöjda galoppbommar på böjtspår, med lite kort avstånd så han inte bara kunde springa igenom utan var tvungen att bromsa och bära sig lite me själv, allt gick faktiskt riktigt bra och hahn var allt bärigare i galoppen :)
 
Idag blev det uteritt, jag red på Lakismo och mamma på Bullen, kändes väldigt konstigt att sitta där, han rör sig inte alls som Bullen men han var pigg och glad i varje fall :)
 
 
 

Hejhopp

Har inte hunnit skriva något här, hinner inte skriva nu heller men igår red vi lite dressyr med några galoppbommar på avstånd och idag har Bullen fått gå i skogen med sommarjobbare och sedan mamma :)
Tvättade honom med klorhexidinschampo igår, får hoppas att det funkar så det inte är någoit annat, idag hade han dock inga nya utslag :)
 
 

Regnskållor

Tror att min lilla skrutt fått Regnskållor i anskitet.
Han fick ju ett utslag förra veckan, inte så mycket med det trodde det var ett bromsbett som han kliat sig på så det blivit lite irriterat, men nu har han 4 utslag dock inte lika stora som det första, de är vätskande och förhårdade så vår gissning blev regnskållor då det är fuktigt i gräset om nätterna.
Så har alla fall köpt klorhexidinschampo till honom som han ska få sig ett bad med imorgon, eller ja hans ansikte ska det vill inte att han fåt utslag i hela ansiktet.
Det enda andra vi kunde komma på var ringorm men känns inte som det.
 
Red förövrigt dressyr idag och det kändes väl helt ok, han tog inte riktigt högerskänkel så fick trycka till några gånger i skänkelvikningen för att han skulle lyssna och lika så i volterna men annars var han fin =)
 

Film och bilder från Enköping

 

Turdag igår

Inte nog med att vi kom två i Enköping igår i en regional fälttävlan, haha japp debutanten låg som regional, vet inte om de skrivit fel, så lyckades vi vinna i en facebook tävling där vi vann ett Dyon träns värt 1000kr :P
Ibland ska man ju ha lite tur, idag har jag inte det sitter med en dum visdomstand som gör ont >.<

Fälttävlan Enköping

Hejhopp dags att skriva lite kanske? Vart alldeles för sent igår i idag har jag jobbat i stallet hela dagen med en Pay and Cross :)
 
Igår var Jag, Bullen och några andra från klubb iväg på fälttävlan i Enköping.
Jag och min tränare som har unghästar var med på den uppsuttna banvisningen för unghäst, rätt onödigt då Bullen inte tittade på någonting, han tvekade inte ens på att gå ner i vattnet så hade lika väl kunnat skit i det men men :P
 
Dressyren gick på gräs, liksom förra helgen, denna gång var det dock mycket mjukare i marken och slätare viliekt passar herr Grå mycket bättre och han kändes väldigt avspänd och mjuk med ett bra stöd i handen, var dock lite orolig då domaren tydligen var hård på om de hamnade bakom lod, Bullen har sin "bästa" arbetsform strax bakom lod i en lite lägre form just nu då han inte är tillräckligt stark än.
Lät honom dock vara där han går bäst, ska jag fram med näsan för mycket blir han lätt sprinig och sänker ryggen vilket ger ännu sämre resultat :P
Tänkte på att sitta stilla med handen där jag kunde och bara låta honom sköta sig själv genom progammet som flöt på utan några större missar.
Reslutatet blev 68,5% dvs 47,3straff och en 8:a på lösgjordhet, slutkommentaren var: God form och lösgjordhet samt mycket trevlig ritt!! 
 
Hoppningen gick på grusbana där det var lite djupt men det brukar inte spela honom någon större roll när det är såhär lågt.
På framhoppningen kändes han som vanligt skittrist och loj men inne på banan tände han till och hoppade allt kanon och felfritt.Och låg därmed 2:a inför terrängen
 
Terrängen gick sent för vår del, 18.51 startade jag för att vara lite mer exakt, även här var han små trist på framhoppningen, precis som på träningar men så fort vi kom till startfållan var han på G och vill iväg innan vi ens gått in i fållan :P
När vi tillsist fick starta var det bara att ge galoppskänkel och han var iväg med ett bra tryck =)
Terrängen gick lätt och felfritt och vi kom in på 3,38 vilket även var optimaltiden och slutade därmed på 47,3 straff
 
Var dock inte ensam om det resultatet utan en till hade också 47,3 straff och vi stod båda som 1:a ett tag tills de rett ut hur de skulle skilja oss åt, vi båda hade nämligen ridit in på optimaltiden, hur ofta händer det liksom?
Tillsist gick seger till den andra som ridit fortare än mig i hoppningen och jag ficki nöja mig med en andra plats
Bilder och film kommer

God kväll =)

Höll nästan på att glömma skriva igen :P
Idag fick mamma rida en sväng på Bullen, jag gick på marken alltid bra med lite motion.
De skrittade runt ridvägen och travade samt galopperade lite på gräsplanen, Bullen såg rätt nöjd ut med att ha mig på marken och inte på ryggen :P
Imorgon blir det dressyrtrim inför Lördagens fälttävlan
 
 
 

Tävlingsgrupp

Igår var det dags för tävlingsgruppen igen, rätt skönt att terminen är igång igen =)
Vi jobbade skänkelvikningar igår, gick väl helt ok, Bullen känns ju rätt fin nu igen men han försöker slippa undan lite och vrider sin hals i alla möjliga konstiga vinklar, ja han är ju i varje fall inte stel i nacken :P
Det positiva är väl att jag har iprincip lika mycket stöd i båda händerna även om jag skulle vilja ha lite mer stöd, men att det är jämt är ju kalas =) Inget häng i någon tygel här inte!
 

Bjussar på lite bilder från skåne :P Tagna från film är inte så bra kvalitet


Dressyr

Då var det dags att trimma dressyr igen då så vi kanske kan vara lite bättre i helgen än vad vi var i Lördags ^^
Det kändes hursomhelst faktiskt rätt bra idag, inte helt på topp men idag jobbade han genom hela kroppen igen och gången blev helt annorlunda framför allt traven som inte alls blir lika springig utan rätt fin =)
Fick rid i ridhuset då det var hoppträning på utebanan men det kan ju vara bra att varier miljö ibland också.
Jobbade lite skolor i traven och galoppen samt lite skänkelvikningar, och även det som gicik dåligt i Lördags, dsvs mellantrav och mellanskritt, idag var det dock hur lätt som helst igen, förhoppningsvis känns det bra nu på Lördag =)
 
 
Bullen har även fått ett sår, han hade det redan igår.
Det sitter precis under örat/ögat dör spännet på grimman sitter och även tränset ligger an, är inte något jätte sår men det är lite äckligt.
Igår var det rätt svullet dock mindre idag.
tvättade rent det innan ridning och satte på ett plåster för att slippa skav, känns onödigt att göra det värre än vad det är, tvättade även av det efter ridning och smorde på lite salva
 
 
 
 

Bild och film från Mantorp

 

Gårdagens fälttävlan

Nu blir det lite utvärdering av gårdagens tävling =)
 
Dressyren: Kändes rätt stapplig i början av framridningen men det tog sig efter att ha jobbat galopp ett tag och ett tag kändes det faktiskt riktigt bra, tyvärr var det inte vår tur att starta när det kändes som bäst och det blev även lite försenat, men sådan händer.
När det väl var vår tur kändes det inte alls så bra längre, Bullen hade släppt bettet och vart lite trippig i sin gång, han rör sig ju inte naturligt bra utan måste ridas dit och där var vi inte när vi skulle starta!
Fick inget riktigt stöd i handen under hela programmet men ja han jobbar på bra ändå, han blir ju inte öt eller så.
Var inte direkt nöjd med vår dressyr men domaren var ännu mindre nöjd och gav oss 59%, lite snålt, jag hade trott  på runt 62-63% men men.
Fick en 5 på min mellantrav där han galoperade halva och en 4 på mellanskritt som han gjorde på tygel i rätt gångart, ibland undrar man ju om de en tittar?
 
Hoppning: Kändes inte alls bra på framhoppningen, han var låg i sprången inget tryck framåt alls, hoppade några språng och fick gå in på banan med en okej känsla.
Väl inne på banan taggade han dock till direkt och känslan vart riktigt bra, han är fruktansvärt rolig att rida för det känns verkligen bra, även om det inte syns jätte storskillnad så känns det verkligen =)
Han hoppade fint och lätt runt hela banan felfritt
 
Terrängen: Framrdiningen här kändes inte heller speciellt bra, han kändes lite matt (det var väldigt varmt) men gjorde det han skulle och hoppade ok, men det har känts bättre, det var ju dock väldigt varmt så försökte helt enkelt tagga till honom, gick rätt bra faktiskt men fick aldrig någon super känsla men då är det ju hans första riktigt fälttävlan sedan Baståsen första Juli där det inte var något vatten med.
Väl inne på terrängbanan hade jag en helt ny häst, behövde bara lägga till skänkel ut starten så började han löpa riktigt bra, med öronen spetsade och otrolig bjudning utan att bli stark i handen.
Han var lite spänd de första 3 hindren men hoppade de bra, sedan flöt det på riktigt bra ner till vattnet, provade en ny metod, fullsula och säga åt honom att gå, Haha folk trodde nog jag var dum i huvudet men han gick och fick såklart beröm =)
Han löpte på bra resten av terräng med även när vi skulle bortåt igenom i en uppförslutning, in i mål var det bara att stå och låt honom sköta jobbet, kom i mål på 3min11a ich fick därmet 0,4 straff för att jag red för fort, kan ta det :P
Eftersom jag hade rätt mycket straff sedan innan trodde jag knappast på någon placering men det blev faktiskt stolpe in och en liten 11:e plats av 42 startande =)
 
Bilder och film kommer i nästa inlägg
 

Mantorp

Orkar inte skriva så mycket just nu men dressyren var inge vidare, fick 61,5 straff, dock var domaren väldigt snål, borde legat runt 55 straff enligt mig, för så illa var det inte ^^
Hoppningen var felfrit och lätt, han hade ett bra tryck.
Terräng var felfri och snabb, red för fort så fick 0,4 straff, provade köra fulasula och skrika på honom ner i vattnet och det funkade idag =) Men folk måste trott jag var helt dum i huvudet XD
Först GÅ NER! och sen DUKTIGT KILLE! med lite klappar, men funkar det så ja då får vi fortsätta med det, allt för att slippa hamna i en jobbig situation där han stannar och backar nu fortsatte han faktiskt framåt hela tiden =)
Trots dressyren fick vi en lite rosett, 11:a av 42 blev det :P och stolpe in med andra ord =)
Bjussar på en bild
 
 
 

Jag är med och tävlar

http://teamjumpers.se/?p=907
 

Terrängträning hemma

Idag var det lite terrängträning för mig och Bullen, de kändes väl sådär, han var lite tung i handen idag och lite trotsig dock inte alls lika mycket som förra veckan när jag drog av :P Har fortfarande ont i knät sen dess.. I övrigt gick träningen helt okej faktiskt, han hoppade allt på en gång men det har ju känts bättre, har kommit fram till tillsammans med Fia att jag ska prova köra fullsula ner i vattnet och morra/vråla på honom att han ska gå, det funkar ju bra för Sara Algotsson Ostholt så det kanske är värt ett försök :P
 
 

 
 

Dressyr igår

Igår red jag och Bullen dressyr för Fia, det behövdes kan vi väl säga, igår var det inte någon trevlig känsla när jag hoppade upp och han hängde rätt mycket i höger handen men det gav sig rätt fort och mot slutet började han kännas hyffsat som vanligt igen alla fall, vart mycket galopp jobb för honom då det är lättast att jobba honom där och lite trav i slutet och även lite i början.

RSS 2.0