Lite bilder

Här kommer lite bilder från Tyskland, ska ta och skriva ihop lite om resan imorgon och kanske fixa dressyr film men här är bilder från alla dagarna:

 


Feberfri =)

Imorse var Bullen feberfri och mycket piggare igen, det kanske vart för mycket för honom helt enkelt, men nu verkar allting bra igen och han har inte haft någon temp på hela dagen och varit pigg glad samt ätit, även av det hö han tidigare i veckan inte skulle äta :P


Tyvärr missade vi ju sista terrängdagen, men men jag är alla fall väldigt nöjd med honom de tidigare dagarna, han har varit riktigt fin, i dressyren jobbade han på kanon även i hoppningen.
Igår var han även riktigt fin i terrängen stannade en gång i början innan han kommit igång och sedan på vattnet, får han skritta igenom går det dock fint, så får ge honom lite tid där helt enkelt =)


Hoppning, terräng och feber

Igår hoppade vi för Peter Eriksson, måste nog säga att han var riktigt bra, det var enkelt men nogrannt och han lyckades dessutom prata till publiken, riktigt kul, han lärde oss även bokstäverna i ridhuset på kvällen när han hade föreläsning.
20x60 = Alkohol kan vara en stor hälsorisk, cyklar man rakt blir polisen förvånad (och detta är medsols från A)
20x40 = alla halta bönder med cykel har en ko.

Idag var det terräng för Janne Jönsson, även det gick bra, Bullen skötte sig kanon verkligen, överhoppade sig lite ibland men var hela tiden med och framåt och bjöd själv utan att jag behövde be honom om det!

På eftermiddagen började dock det tråkiga, efter att ha kollat på de andra som tränat åkte vi tillbaka till stallet för att promenera och upptäcker då att Bullen inte ätit, bajsat och är allmänt hängig, han brukar nämligen alltid piggna till när man kommer och alltid ta emot gosaker, nu nosade han inte ens på äpplet och ville inte äta gräs när vi var ute och gick en sväng, han bajsade dock och så.
Inne i stallet var alla jätte snälla och hjälpte till så han fick lite koksaltlösning ifall han fått brist på salt och vi tempade även, 39,7 hade han, inte konstigt att han är hängig med andra ord, efter att han fått röra på sig en sväng hände det dock inget med tempen, den gick inte upp och inte ner mer än 0,1 grad.
När mamma och fia duschat klart åker vi tillbaka och kollar hur han mår samt tempar så får vi se hur vi gör, blir det inte bättre får vi ringa vet. så han kan få nått febernedsättande.
Det positiva är dock att han förösker vara med och försöker dricka och äta så han är inte helt borta....


Dressyr för Bosse dag 2

Idag var det dags för lite dressyr för Bo igen, han kändes lite bättre idag när vi red fram, han vart lite arg i början dock när jag petade till honom en gång men sedan gav han sig.
Idag jobbade vi vidared från igår men gjorde det ytterligare lite svårare och det var slutor, förvändgalopp och öppnor i galopp, stackars Bullen vart ju helt slut han som knappt gjort en sluta i hela sitt liv.
Öppnor i galopp har vi ju tränat tidigare men mot en vägg nu skulle vi rida på kvartslinjen och vara rund i formen samt behålla bjudningen.
Idag var Bo dock mer nöjd än igår :P
Jag var också mer nöjd får jag lov att säga, dock mycket tröttare vart verkligen hårdkörning i 40 min med några steg i skritt på lång tygel bara.

Mamma filmade lite idag, filmer kommer när jag kommit hem igen =) men kan bjussa på några bilder från idag



Tyskland dag 1(2)

I fredags packade jag och Fia in Bullen och Dante i släpet och åkte ner till skåne efter lunch, mamma var såklart med, en resa på kanske 8 timmar innan vi var framme hos Karin där vi och hästarna sov över natten för att sedan på Lördagen åka till Tyskland och vårt första stall Gut Schnede ute på den tyska landsbygden, inte allt för långt ifrån luhmühlen där vi tränar.

Så idag, Söndag, var det dags för första träningen och vi fick även flytta in på anläggningen, det dressyr idag och jag red på Bo Genå, det gick fin fint Bullen skötte sig bra och vi tränade mycket övergångar och tempoväxlingar samt lite öppnor på kvartslinjen i både frav och galopp, vi har såklart en del att träna på men det är väl så det ska vara? man kan ju inte vara bäst på en gång :P

Här kommer lite bilder från träningen:

 


Nu händer det grejer :P

Har haft rätt fullt upp, på jobbet har det varit stört mycket post, skatteverket har ju nämligen skickat ut :P jag fick såklart med och jag vart nöjd kan jag kort och gott säga =).

 

Igår jobbade jag bara i stallet dock, följde först med till vet med ridskolans ena häst, det är ju nämligen rätt intressant, det var Bullens hemliga kärlek som skulle in.
Hon var inne förra veckan med, då hade de hittat en förändring på griffelbenet och hon fick metacam, den här gången gjordes dock ett ultraljud efter att vet känt och klämt och konstaterat att gaffelbandet på ena fram är tjockare samt att hon reagerar lite mer där vid palpation.
Diganosen blev dock bara lindrig skada mitt på gaffelbandet och ska behandlas med shockwave och skritt i 6 veckor så får vi hålla tummarna, det är ju en väldigt trevlig häst!

 

Hade även två lektioner igår och sedan red jag själv två pass, ett på ridskolans ena häst, Tunika, och sedan på Bullen, rätt intressant att rida Tunika, var kanske minst ett år sedan sist, men ja det var kul faktiskt i början var hon lite dum på vattenmattan och bockade efter eller ja nått :P  men sen skötte hon sig fint och de gånger vi kom bra på hindren hoppar hon även riktigt bra, en helt annan häst än när jag red sist =)

 

Idag har jag jobbar på Bring på förmiddagen och i stallet på eftermiddagen men har även hunnit bada lilla går och fixa lite inför avresan mot skåne imorgon =) där vi ska sova en natt innan vi åker vidare till Tyskland för träning i Luhmuhlen :)
Blir Bullen och Dante som åker från oss


Film från träningen


Bullen

Eftersom jag har fruktansvärt tråkigt just nu satt jag och kollade igenom lite bilder på Bullen och insåg att han förändrats väldigt mycket sedan vi köpte honom så tänkte slänga upp lite bilder på det =)

Augusti/September 2011

 

December 2011

 

Mars 2012


Till dressyrträningen då =)

Idag var det ju som jag innan dags för dressyrträning för Anna Nilsson igen, var en månad sedan sist då jag har jobba osv.
Det kändes att jag inte har jobbat stenhårt med Bullen de senaste dagarna då det tog emot lite idag MEN han accepterar att jag  går på honom och ber honom ta i nu, han sparkade inte en enda gång när jag sa till honom utan jobbade bara vidare!
Vi jobbade först på volt i galopp och gick sedan ut på långsidorna och tänkte lite öppna samt någon ökning långsidan ner så han fick sträcka ut lite.

Vi började i höger varv som är det lätta, det märks verkligen, han stretade emot lite i början och släppte inte efter helt förrän efter vi ridit två långsidor med öppna sen vart han fin och gav en bra känsla.

I vänster varv tappar han rytmen lite och jag måste verkligen rida rytmen för att få en bra galopp där, vi jobbade på likadant här och även här blev galoppen bra =)

I traven jobbade vi med lite skänkelvikningar då det var ett tag sedan vi gjorde det men det flöt på helt ok, han stoppade inte upp helt och vart inte heller arg när jag bad honom ta i.
I formen var han även mer framme med nosen och orkade bära sig själv där nu, framförallt i högervarv som är det lätta, i vänster viker han gärna i nosen och viker sig lite till vänster med halsen.

 

Film kommer när jag orkat lägga upp den på Youtube :P men här får ni lite bilder alla fall =)

 


Fullspäckat schema

Har haft fullt upp Fredag och Lördag så har inte hunnit skriva nått, har helt enkelt inte hunnit sitta vid datorn :P
Men allting har rullat på, Bullen har skött sig och skuttat lite som sprunigt dressyr, inget stenhårt men han har jobbat på
Idag red vi på Kalvö för Anna Nilsson, skriver mer om det i nästa inlägg med lite bilder och film =)
Förövrigt så har det ju varit varmt och skönt, eller ja det har legat runt 10+ och Bullen har fått gå med sitt gröna skal då jag helt enkelt inte hunnit borsta en hel häst full med lera de senaste dagarna, han fick nämligen gå naken en dag och kom in täckt av lera så gav helt enkelt upp det när jag insåg att jag inte hade hela dagen på mig ^^

Dressyr

Var ett tag sedan jag red dressyr så nu har Bullen fått dressyr i två dagar, igår blev det dock inte så länge men börjar få lite kläm på honom nu så han tycker det är jobbigt även om det inte blir något längre dressyrpass.
Igår kände jag mest på honom, han hade ju inte gått någon dressyr sen Torsdag förra veckan så det var ett tag sen men det kändes faktiskt bra.
Galoppen kändes bärig och traven är ju bra nu så nu ska vi jobba på med galoppen helt enkelt, han galopperar visserligen mycket bättre nu också men nu ska han orka hela tiden i den galoppen med.

 

Idag red jag på utebanan för första gången iår, gick väl sådär, han vart lite tung i handen idag och det kändes inte alls lika lätt som igår så fick ta i lite mer idag, men det positiva är att det faktiskt går att jobba igenom problemen när han är på det här humöret med numera, han blir inte förbannad längre, inhte lika förbannad alla fall :P
Jobbade idag med skolor och övergångar, övergångar är något vi ska jobba mera med...

Jursta

Hopptränade på Jursta i måndags, kändes att han var lite trött efter lördagens hoppning på Botkyrka, men det positiva är att han trots att han är lite trött bjuder bra och försöker ändå numera och inte bara lägger ner.
Lägger in en lite film nedan, på andra oxern där vi fick ett dåligt språng blev han lite platt och jag försökte rätt till det istället för att låta honom vara, han löser det ju bättre om han bara får vara.

Tagen på bar gärning

Idag har Bullen fått skor så han hade stått inne hela dagen.
Gick en sväng med honom först mest för att han skulle få röra lite på sig innan jag släppte ut honom i hagen med de andra, stod och betraktade honom och de andra ett tag och lyckades få med lite av hans hyss på film, han är inte helt oskyldig till sina sår direkt.....

 


Massa fina bilder =)

Som jag skrev tidigare var det ju en fotograf som passade på att fota oss med, vart några riktigt bra bilder som garanterat kommer hamna på väggen här hemma, nu ska äntligen lite bilder bytas ut :P
Tänkte att jag kunde bjuda på en som jag alla fall tycker speglar Bullens personlighet väldigt bra:
Foto: Rickardh Brodin, richardh.se =)

Foto

Idag åkte kameran med upp till stallet, kände för att fota Bullen lite i hopp om att kanske få något bra helt enkelt, vi har ju inte allt för många bra bilder på Bullen
Hade dock riktigt tur idag då det var en med egen fotostudio som ville fota Bullen =) Förhoppningsvis blir det något bra att sätta på väggen =)
Här är alla fall lite som jag och mamma lyckades ta medan jag gjorde iordning Bullen och när mamma red en sväng =) Idag fick jag faktiskt nästan till knopparna också

Lyckades få med en av många grimarser på bild :P

Även en liten korv fick vara med på bild =)


Film från Botkyrka


Hopptävling

Idag var jag och min lilla grå på hopptävling på Botkyrka, vi kom såklart jätte tidigt och fick vänta väldigt länge innan det var dags, typiskt mig, men Bullen verkade inte direkt lida, han är nämligen rätt snäll att ha i släp och det här var ju bra träning inför långresan ner till skåne innan Tyskland :P
Vi provade även att köra honom smalt idag då han ska åka smalt till Tyskland, även det gick helt problemfritt =)
Idag red vi 1m och debuterade 110 på lokaltävling.

 

1m: Hade en riktigt bra känsla redan på framridningen, han kändes lätt i fronten, lydig och mjuk, även i hoppningen kändes det kanon med bra bjudning på hindren.
Även inne på banan kändes det kanon helt rundan, vi rev dock ettan, helt onödigt, antingen fick han solen i ögonen eller så kollade han på utgången som var öppen, men skitsamma resten kändes riktigt bra, han vart inte lång eller på bogarna!

 


110: Kändes inte alls lika bra på framhoppningen, inte alls lite lätt fram och lydig, inte heller framhoppningen kändes lika bra, nästan lite loj kanske.
På banan gick det faktiskt bra ibörjan men det kändes inte alls lika bra, han orkade inte riktit hålla ihop sig som i första klassen och vart lite på bogarna och lång.
Hur som helst gick de 6 första hindren kanon bra änå, men så tog orken slut lite hos bode mig och Bullen och de tre sista hindren vart skit, jag hade behövt rida mycket bättre på de tre!
Vi slutade på 4 fel även här efter att ha rivit 2:an som vi förövrigt kom rätt bra på, men även detta mot utgången med solen i ögonen som störde mig lite och jag gjorde en halvhalt för lite, ser det ut som på filmen alla fall.
Det är ungefär vad som händer i slutet också, halvhalterna går inte riktigt igenom.

Här kommer lite bilder alla fall, film får ni imorgon tror jag =)

 


Dags för lite uppdatering kanske?

Eftersomjag varit helt värdelös på att skriva de senaste dagarna får jag helt enkelt göra det nu =)

 

I onsdags red jag i tävlingsgruppen med Bullen, vi hade markarbete mot dressyr, travbommar på marken på böjda spår samt några upphöjda galoppbommar på raktspår.
I traven var han riktigt riktigt fin =) kändes kanon, i galoppen blev han lite på bogarna över bommarna, så här såg de två övningar vi red ut, glömde rama in ridhuset men men =)

Svart = trav

Blått = Galopp

 

I torsdags red jag dressyr själv, jobbade mest med att fåh onom i uppförsbacke då han varit på vart lite på bogarna i onsdags i galoppen, tycker jag fick ett rätt bra resultat och han blev trött.
Jobbade mycket skolor, övergångar och volter, i galoppen blev det volt med tre bommar på marken där jag jobbade på att hålla ihop honom över bommarna där han gärna länger ut sig och hamnar på bogarna, gick rätt bra det med efter ett tag =) Vart även en heldel tempoväxlingar för att hålla honom uppmärksam och vaken hela tiden

 

I Fredags galopperade jag över två bommar på ena långsidan, jobbade vidare på att hålla honom i en lite kortare galopp i början där han hamnar lite mer i uppförsbacke för att sedan i slutet när han hamnat där jag ville låta honom galopper i sin vanliga arbetsgalopp =)
I den korta galoppe orkar han inte riktigt så det blev knasiga avstånd osv men när han får gå sin vanliga arbetsgalopp blir det bra =)
Och han var även bärig över bommarna som kanske låg på 15 cm :P
Ska helt klart fortsätta att jobba mycket med bommar på marken i dressyren känns som om det ger rätt mycket med honom =)
Passade även på att fixa hans man lite innan jag red, eftersom han har lite av en ponnyman såg jag till att kamma manen först och sedan få den rak så det går lite bättre att knoppa =)
Som tur är ser den ju inte allt för prydlig ut när den inte är borstad, känns inte som Bullen att vara prydlig :P

Det var inte igår

Har varit fruktansvärt dålig med uppdateringen den senaste tiden, har inte hunnit/orkat.
Orkar inte skriva så mycket nu så lite uppdatering kommer imorgon, men allting rullar på och på lördag åker vi iväg på årets första lokaltävling =)
Imorgon är det dessutom bara två veckor innan innan vi börjar rulla mot Skåne för att sedan åka vidare till Tyskland =)

Lite dressyr =)

Var ett tag sedan det blev någon ordentlig dressyr för Bullen nu när han har vilat och så men idag vart det lite dressyr alla fall.
Det känns att vi inte tränat på typ en vecka men han är mjuk, avspänd och vill framåt och gör allting alla fall =)
Vi jobbade lite skolor och övergångar samt någtra små volter, som jag gjorde med Mac igår, de behöver ju träna på liknande saker då de har ungefär samma problem, bara att Mac löser det genom att springa och Bullen löser det genom att bli seg :P
Längtar förövrigt väldigt mycket efter värmen, hatar att frysa, är så trött på det >.< vill ha sådär 20 grader, det är lagom får inte bli för varmt heller

Klubbhoppning

Idag var det dags för lite klubbtävling i hoppning, fick bli 80cm och 90cm då det är det högsta som erbjuds, det är dock rätt lagom i vårt lilla 20x40 ridhus.
Som jag skrev igår hade jag väl egentligen inte någon större chans till placering, men då han var kanon pigg och på toppen humör idag försökte vi oss på lite omhoppning alla fall =)
I 80-klassen gick det faktiskt hela vägen och vi kom på en andra plats men 23 sekunder, ettan hade 20 så det skillde rätt mycket ^^
Men med det var vi alla fall näst bäst i den klassen :P

 

I 90 körde vi på som i 80 men till omhoppningen hade underlaget släppt lite så här gick det inte lika bra men felfritt på 25 sekunder så han får heltlart godkänt med pluss i kanten, han skötte sig riktigt bra.
Vi har vissa svårigheter att svänga men ja han ska ju ändå inte gå omhoppning på riktigt än så det är ju inte så viktigt just nu =)

 

Efter klubbtävlingen blev det lite dressyr på Mac, jobbade med skolor samt övergånger och lite små volter då jag tyckte han behövde sig ett hårt pass =)
Han jobbade faktiskt på bra lite stelt till en början men släppte snart, han har det lite svårt i skolorna samt de små volterna men han försöker alla fall och ju mer han tränar på det desto lättare kommer det ju bli =)
Ex. skänkelvikningarna är ju ljusår bättre än första gångerna jag red på honom så tjejen som har honom har verkligen kommit framåt med honom =)


Lycka!


God Kväll

Har inte riktigt hunnit sitta vid datorn, har jobbat och ridit istället men det är ju bättre =)=)
Igår red jag och mamma ut en sväng på Mac och Bullen, vi travade på kalvövägen bara, Bullen har ju vilat några dagar och Mac vart väldigt trött i onsdags så det kändes lagom =)
Det gick jätte bra på vägen bort tills vi skulle vända, dum som man är hade man ju halvlånga tyglar och Mac bestämde sig direkt för att det var galopp och vände på en femöring och stack, ja han är inte så svår att stanna men det tar en 50 meter.
Bullen däremot tyckte att det var väldigt lämpligt att dra en rad bocksprång med mamma på ryggen och slutade inte förrän jag fått stopp på Mac...
Sen bytte vi häst, Mac bockar ju i varje fall inte :P Resten gick dock bra.

 

Idag blev det lite hoppning med Mac, riktigt kul faktiskt, han är ju en aning mer på trycket än Bullen coh riktigt trevlig att hoppa, han blir lite låg i svängarna men kommer upp när han kommer mot hindren.
Eftersom han inte hoppat så mycket sedan han stod en kort stund blev det bara en banan på kanske 60-70 men det kändes kanon så det fick räcka =)

 

Med Bullen blev det lite jogging i ridhuset, lät honom jobba låg och rund och trava på lite framåt.
Han kändes faktiskt kanon, pigg glad och mjuk, lite sur i galoppen då jag petade på honom, han ville inte riktigt jobba på där men det vart bättre efter en stund.
Red kanske en halvtimme med lite övergångar m.m. sen vart det skritt runt gymnasiet och bort till kvarnängen med Cissi och Wasco samt mamma på marken = SKÖNT!

Imorgon blir det klubbtävling i hoppning, har dock inte någon chans så ska försöka rida felfria rundor bara helt enkelt =)

Charmtrollet :P


Pigg Bulle!

Idag har mamma fått sköta Bullen, eller ja jag har såklart pillat lite, kan ju inte låta bli men hann inte så mycket då jag fick ha lite lektioner då ena ridläraren var sjuk.
Myste lite med Bullen i hagen en stund innan lektionerna, han tycker ju att det är så mysigt, han står hellre och myser än är med polarna som han förövrigt verkar fungera väldigt bra med nu, han kanske är lite på ibland dock kan jag tänka mig ^^
Känns som om han är lite den där som kommer fram och säger : "Vi ska leka... NU!" inte den som fråga snällt om vi ska leka :P

 

Mamma gick en sväng med Bullen, han tycker ju om när man gör saker med honom och så fick han äta lite gräs, det finns ju lite små strån här och där nu när snön smält, blir inte så mycket men han blir så lycklig över det lilla han får =)
Han hade förövrigt varit väldigt pigg sa mamma och försökt busa trots att hon gick på marken, han mådde nog bra av lite vila, imorgon får han ut och jogga lite med Mac =)


Dålig uppatering

Har inte haft så mycket att skriva de senaste dagarna, Bullen har vilat så har helt enkelt inte hänt så mycket.
Igår red jag dock i tävlingsgruppen på Mac, gick faktiskt helt ok, han är rätt kul att rida, rätt lika Bullen men springer ifrån problemen tillskillnad från Bullen som blir seg, annrs är han liksom Bullen lite kort och stum i kroppen och blir gärna lite hängig i handen.

 

Med Mac jobbade vi först låg och rund där han inte får möjlighet att spänna underhalsen som han har, när det väl släppt där och han ville vara låg och rund kunde vi börja plocka upp honom i formen, när han väl släppt gick det alldeles utmärkt att välja form själv, om han skulle vara låg och rund eller i en högre form.
Vi jobbade med lite skänkelvikningar som Mac inte tycker är jätte roligt men i slutet började det blir riktigt bra, han orkar dock inte trava på riktigt framåt undan höger men det kommer nog det med =)
Han är alla fall riktigt rolig att rida på =)=)


RSS 2.0