Pay and ride

Idag var det dags för pay and ride på ridskolan,  jag och Cinderella skulle rida debutant 2007 och la:1
 
Till framfridningen i första klassen jobbae jag mest på att få en hyffsad känsla utan att hon skulle bli jättelång i halsen och kroppen. 
Gick helt okej alla fall, några missar från min sida men överlag ett jämnt progra , hon vart lite låg och lång i formen men ingen karastrof, 65% fick vi så helt ok lite konstig bedömning på vissa saker där vi kanske skulle haft lägre poäng och vissa där vi skulle haft högre men hon skötte sig alla fall (:
 
Red fram till LA:1 där hon började kännas lite trött och jag fick jobba för att hålla ihop henne, vilket inte är helt lätt men det kändes och lagom tills det var en kvar innan oss kändes det lagom att snart gå bort innan hon skulle bli för trött och jag med när domaren fick för sig att en skulle rida om hela programmet på en gång och skjuta upp vår start så då sket jag i det då det inte var något alternativ att rida så länge till när vi var i fas och att släppa tygel är inte det heller på henne då får man börja om.
Visst hade jag kunnat rida med det hade bara slutat med att jag hala och dra i munnen på henne då kändes det bättre att klappa trava av och sen gå med henne

Terrängträning

Idag var det dags för min och Cinderellas första riktiga terrängträning, på Botkyrka blev det eftersom de har grus där, det är ju fortfarande lite lätt blött i gräset sådär.... Men det ska väl torka någon gång det med :)
 
Vi hoppade fram på stockar och sedan vart det lite andra hinder, otittig och duktig var hon, i början vart jag lite passiv, hon ligger så fint i sin galopp med bjuder inte så det känns helt ok tills man kommer fram till hindret, tog några språng innan jag hittade det rätta trycket och sedan gick allting hur lätt som helst.
Hon fick även hoppa bank, dika och vatten vilket gick fint, vattnet tvekade hon på först men gick snällt ned sen utan att få något utbrott eller så, hon tänkte några sekunder och gick sen :)
 
Imorgon blir det pay and ride.
 
Lite bilder:
 
 

Dressyrjobb

Idag var det dags för dressyr i tg, vi jobbade lite programdelar och så inför helgens programridning. 
Cinderella kändes fin, i mitten av passet kändes det super sen vart hon trött då det vart ett intensivt pass, hon har ju trots allt stått endel.
Vi jobbade på med att jag ska våga släppa i handen när hon lägger sig på vilket jag faktiskt var rätt duktig på idag, men ska bli ännu bättre på det och även jobba mycket övergångar så hon lär sig vänta i dressyren eftersom hon gärna lägger sig på.
 
Imorgon blir det vila och nya skor för Cinderellas del, kanske en skritttur med mamma på kvällen, men det räknas som vila bättre hon rör på sig än står och glor på eftermiddagen
 
 

2 månader utan dig <3

En bilbomb bildbomb med många av våra bästa stunder <3
 
 
 
 
 

Hoppträning

Idag hoppade vi på jursta i blåsten, eller ja vi var inne så där blåste det inte storm i varje fall.
Vi hoppade lite relaterade avstång och böjda linjer, inte jättelätt och vi hade lite problem med kommunikationen men det var ju trots allt första gången vi hoppade sedan hon skadade sig, hon hoppade dock rätt bra men vi höll oss på lagom höjd.
Det svåraste är nog att hon väntar mot hindren och inte bara kastar sig över som Bullen kunde göra, det är ovant och något jag får lära mig rida på helt enkelt.
 

Det går framåt

Usch vad svårt det är att lära känna en nya häst, jag och Cinderella var våra delade åsikter om saker och ting
måste jag ju säga, men det är väl inte det största problemet, vi brukar komma överens tillsist alla fall.
 
Det svåraste är nog ridningen att hitta ett system och utrustning som fungerar för oss, det är inte lätt, har dock hittills kommit fram till att det fungerar bäst med ett bett med fasta ringar där kryper hon inte in lika mycket bakom lod, istället blir hon gärna lite stark, men det känns bättre än att bara vika in näsan och blir stark där med.
 
Idag provade jag rida med pullarnosgrimman vilket faktiskt fungerade bra, upplevde henne inte som lika stark på den som på remonten, men det kan ju å andra sidan bero på att jag red dressyr igår... Blir till att prova vidare, gillar pullarnosgrimman annars då den inte klämmer så mycket och ger friare luftvägar, men ja gissningsvis kommer jag att få variera mycket bett och nosgrimmor på den här hästen, hon är inte alls lika lättsam som Bullen var.
Men å andra sidan ville jag ju ha en häst med lite mer av allt så det är bara upp till mig att hitta alla knappar och de stunder som det klaffar nu känns det riktigt bra :)
 
Vi passade på att fota lite idag också :) Provade dessutom att knoppa vilket inte var någon hit, hon har en heldel man men med hennes lilla taniga hals behövs det :P
 
 
 

Markarbete

Idag fick Cinderella jobba lite bommar som stod kvar från igår. 
5 upphöjda travbommar på böja spår, en kryssoxer vi x med galoppbom före och efter samt två räcken ett mellan b och c samt ett mellan e och c på rakt spår med galoppbom före och efter. Lät allt ligga lågt runt 50cm.
Provade rida med ponnyhacket för att låta henne vila munnen lite, det fungerade faktiskt över förväntan, trodde hon skulle bli stark men kändes faktiskt rätt ridbar och hyffsat lätt i handen.
 
Vi började med att rida alla övningar var försig innan jag satt ihop travbommar och räcke, först med trav bommar och sedan räcke,  därefter tvärtom, gick lysande, hon är rätt lydig,  se gjorde vi en liten  banan.
Vårt största problem är att hon blir lite rakt i vänstersidan men det får vi jobba på med, det tar sig alla fall helt klart.
 
I veckan har jag äve  provat ett annat bett på henne, ett tvådelat med fast ringa vilket hon inte blir lika bakom på, hon är rätt klurig, väldigt känslig i munnen samtidigt som hon gärna blir lite stark,  i helgen ska jag prova ett tredelat sprenger med fasta ringar, tur man har många olika bett i skåpet så ska vi nog snart hitta vad hon trivs bäst på.

Nu var det sådär länge sedan igen...

Nåja har ju inte haft så mycket att skriva om eftersom Cinderella inte gjort så mycket. 
Men har ju fått ta av bandaget och än så länge ser allting bra ut, ingen feber och svullnaden håller sig som den ska och vi har börjat kunna rida henne lite lätt, mest skritt men även lite trav och så, i veckan ska hon få gå ut i hagen igen  är tanken.
Hon känns alla fall fräsch och så det känns bra att få komma igång igen så jag kanske kan lära mig rida på henne också, det är nämligen inte helt enkelt, hon är väldigt olika Bullen då hon är mycket mer bakhjulsdriven, har lite svårt att rida fram nosen på henne då hon dessutom rör sig större och det känns som om det går fort och okontrollerat, så ag bli gärna lite backande i handen men med mycket ben varpå hon viker in nosen. Nåja får vi börja träna igen ska det nog bli ordning på det också :)
De var ju rätt bra innan hon vart dålig så snart hittar vi nog dit igen, ska bara lära mig att inte ha för bråttom!
 
Bjuder på en bild från idag :)
 
 

Terrängträning med Estrella

Idag terrängtränade vi på utebanan, eftersom Cinderella har boxvila red jag på Estrella som jag ridit lite förut med, det gick faktiskt riktigt bra idag =)
Hon var bra i balans och jag kunde trycka till henne utan att hon bockade och ja det mesta var bra, i början var jag lite passiv då  jag inte riktigt litade på henne men sen vart det bra :)
 
 
 

Eftersom jag aldrig får rida mina egna hästar...

...så bjuder jag på lite bilder på Estrella som jag red en kortis på idag, ska terrängträna med henne imorgon så kändes bäst att rida en sväng även om hon redan gått för att få lite känsla :)
Hon har verkligen utvecklats från när hon kom.
Förövrigt så ska jag nog ta och flytta in i min hoppsadel, ibland undrar jag varför jag ens har en dressyrsadel :P Nej det är klart jag ska ha en dressyrsadel med =)
 
 
Nu ska bara jag lära mig att vara lite bildskön också :P
 
 

Äntligen är hon hemma :)

Nu är hon äntligen hemma igen, så skönt att ha henne i stallet igen.
På kliniken hade de redan tagit bort dränaget och sprungit med henne i gången när vi kom, allting såg fint ut, lite svullen i benet bara, ingen medicin behövde hon ha längre heller :)
Nu ska vi hålla koll på tempen i två veckor och ta av bandaget om 4-5 dagar förhoppningsvis ser det fint ut då.
Vet. hälsade dock att vi nog skulle ses snart ändå, brukar ju bli så, var nästan så de tänkte ge mig en säng :P nej inte riktigt kanske, men nu hoppas jag verkligen att jag slipper åka till kliniken igen på ett tag.
Hon fick även ett hemgångshjärta på bandaget av personalen :) pimpade det lite till hemme i brist på bättre
 
Ridskoleponnyn igår gick det bra med också han behöver inte heller åka tillbaka :)
 
 

Rätt bra dag

Idag har jag hälsat på Cinderella (: hon mådde finfint och skulle spola dränaget senare.
Imorgon passar jag på att hälsa på henne igen när ridskolans ena ponny ska på återbesök.
 
Har även hoppat Skuggan idag vilket gick fint, han var duktig (:

Hästlös..

... alla falla i några dagar. 
Cinderella ska bo på kliniken tills på fredag så de kan ge henne antibiotika intravenöst 2 gånger om dagen, sen får hon åka hem utan drän i hasen, känns lite konstigt att ha lämnat henne där men hon får ju bra vård där alla fall och fick en granne mittemot som också har en sårskada på hasen

Idag mår hon bättre :)

Idag var det äntligen dags för en lite bättre dag, Cinderella är feberfri och som vanligt igen, jätteskönt, så idag fick hon vara utan penicillin efter överenskommelse med  vet som tyckte hon kunde få det imorgon på kliniken eftersom hon var feberfri idag och mådde bra i övrigt och så slipper vi ge henne massa olina mediciner i onödan.
Det bästa är är vet. själv ringt både idag och igår för att höra hur hon mår, känns väldigt seriöst och bra.

Penicillinchock

Idag fick Cinderella en penicillinchock, usch och hoppas jag slipper uppleva det igen.
Hon chockade trots att vi sprutade efter konstens alla regler inom triangeln med kontrol att det inte kom något blod när jag drog upp i sprutan, hann spruta hela första sprutan och skule ta andra när hon chockade, måste ha råkat rubba sprutan eller om hon rörde på sig, kommer inte ihåg, det gick så fort, hann bara se paniken i hennes blick, säga åt mamma att gå ut och sedan rycka kanylen och gå ut själv och dra igen boxen.
Tänk vad fort det går, hade jag inte sett hennes blick sekunderna innan hon skenade i boxen hade det kunnat gå mycket värre. 
Nu vart det som tur var ingen allvarlig chock och hon skenade bara i boxen, höll sig på alla 4 hela tiden utan större blodspill, bara skrapsår på mulen.
Imorgon får vi hämta ut hippotrim på apoteket som hon får imorgon sen ska vi ju ändå in till stav på måndag så får vet avgöra om vi ska ha mer eller ej, dv var alla fall snäll och skrev ut över helgen.
Cinderella har alla fall haft tur att det inte vart värre, dock är hon extremt stressad nu stackaren,  blir en sväng till stallet och se till henne snart

RSS 2.0