Tur att min häst är bäst :)

Varit en allmänskit vecka, dock inget som skall skrivas på bloggen då det mesta är konfidentiellt, hur kommer det sig att allt händer på en vecka?
Nåja det är tur att jag har min Bulle och trevligt folk att prata med på dagarna.
Idag åkte jag in till Globen med personalen på ridskolan, vi hade Ericsson logen, riktigt trevligt och det vart faktiskt en bra mycket trevligare stund där inne än jag förväntat mig :)
Handlade dock inget, det spar jag till på Söndag...
 
Bullen fick skritta en sväng ute i mörkret barbacka, han var lite stapplig i början, tror han var osäker då det frrysit på och var lite halt men så snart han insett att han hade fäst skrittade han på bra
 
Dagens bästa :)
 

Trotsade vädret

Idag har jag och Bullen trotsat vädret och skritttat ut en sväng i snön, var lite sugen på att skritta i ridhuset men det är ju inte direkt kul så det blev ut alla fall.
Bullen kändes rätt pigg och glad och jag behövde inte mana på honom allt för mycket för att han skulel skritta på framåt, han är ju lite små lat och går helst i sin egen lilla takt.
Passdade på att jobba honom lite i skritten med lite öppnor och slutor korta bitar där det var rakt och hyffsat plan på vägen, han kändes rätt lydig och kunde hålla bjudningen även i skolan.
Imorgon blir det en spännande dag på Globen.... Och på Söndag blir det Globen med Linda :)
Ska handla nya skydd till Bullen, en ny tävlingsmapp och kanske något nytt täcke om det finns något till bra pris och rätt storlek.
 

Kraniosakral behandling

Idag var Helena Johnsson ute hos oss och behandlade tre hästar där bland Bullen.
Fick berätta lite om Bullen hur gammal, stam osv innan han började bak eftersom det är där jag tycker det finns problem.
Hon kände väl ungefär vad jag har känt i ridningen att det var spänt/stelt ganska djupt ner mellan kors och länd tror jag det var och sedan var det väldigt spänt vänster bakben om det var mellan kors och höft, minns inte exakt men det stämmer med min känsla i ridningen. Fram var han rak men lite spänd runt manken, något som antagligen kommer från bakdelen. 
Att han var helt rak fram var ju väldigt posivit med tanke på snedheten bak men det ska vi förhoppningsvis får ordning på nu :)
Bullen tyckte inte det var jätte roligt och var uttråkad redan när jag ställt honom igången och det vart en lite halvjobbig timmen men Helena fick hyffsat reslutat och ska komma igen om tio dagar för att ta det sista :)
 
 

Utvärdering av 2012

MÅL:
* Starta 100m kalss i fälttävlan - Ej uppnått
* Vara startklar 120 hoppning - Nästan uppnått
 
DEL MÅL:
* Starta debutant innan Juni - Uppnått
* Starta 110 i vår - Uppnått
* Rida felfria 1meters klasser i hoppning - Uppnått
 
Hur uppnåddes målen och varför uppnåddes vissa inte?
Skulle faktiskt till att starta 100 metersklass i fälttävlan men tävlingen jag tänkt rida ställdes in och den tävling som fanns istället var inte lämplig att debutera 100 meter på.
Frågar jag min tränare är jag nog startklar 120 hoppning men känner själv att jag vill rida lite mer 110 först för att känna mig helt säker :)
 
Delmålen var inga svåra mål för oss att uppnås och uppnåddes utan problem när vi var redo för detta.
 
Kort utvärdering av året:

Har haft både med och motgångar, kände för att ge upp när vi stannade ut oss på vattnet i Uppland Västmanland och han inte ens stoppa ner en hov utan bara frösfast och stod där, riktigt dum!
Lite kommentarer på facebook fick mig dock att ta tag i problemet och se till att rida i allt vatten jag kunde hitta, vattenpölar och gå ner på terrängbanan och skritta igenom vattnehindret så ofta jag kunde och det blev faktiskt bättre.
I Mantorp gick han i vattnet! Tillsist, eller ja hade bara ridit några få tävlingar innan dess.
Vi avslutade vår fälttävlans säsong med en delad första placering i Enköping, fick dock en blå rosett då de skiljde på oss genom banhoppningstiden där jag var 1s långsammare.
Efter Enköping hade vi tänkt rida två till men en spark satte stopp för det och det blev pencilin för Bullen i 10 dagar och vila.
Red lite hopptävling med bra reslutat på hösten och vi vart placerade i alla våra starter i höst både i adv B och avd A, vi avslutade på topp med andra ord!
 
 
 
 

Fälttävlansträffen 2012

Har varit iväg till Linköping i helgen på fälttävlansträffen, vart med dragen av Fia vilket jag tackar för, var mycket inspirerande och jag känner mig väldigt taggad att börja träna min häst och lägga upp en plan för året 2013 :)
Under helgen har jag hunnit få träsmak i rumpan och mycket god mat :) Har nämligen inte gjort annat än att sitta och äta ungefär men men, bjussar på lite matbilder. Imorgon blir det lite summering av åretstävlingar och mål!
 
 
 

DampBulle!

Igår hade min damphäst tydligen sprängt ena staketet så staketsolpen ryckts upp och snörena farit ut på järnvägen utan att ha sönder snörena, ibland är han skicklig.
De hade lagt ut en oöppnade höbal i hagen som han fått för sig skulle äta upp honom så han hade tydligen dragit med sig Wasco och Cherie tillbaka och förbi stallet och igenom snörerna som sitter där, han hade försökt hoppa men kommit på det lite sent så han hade tagit med sig allt!
Ibland undrar man ju hur det står till där uppe....
Han har allafall inte ett enda sår från det här, rätt oroligt med tanke på att stolpen var loss från marken och snörerna hela, han borde fått något skärsår men men får ju vara glad att det gick bra, han är helt enkelt för understimulerad, ska sätta igång honom så snart jag får, beror på vad Helena säger på Tisdag när hon gått igenom honom.
Idag fick han rasta sig lite med Portus i ridhuset, de två var rätt tråkigan och stergade några gånger mot varandra och så men var inte jätte busiga så vi tänkte ta in den rätt fort, men då passade det minsann att busa :P
Knäppisar :)
Imorgon åker jag till Linköping på fälttävlankonvent så då får mamma passa Bullen :)
 
 

Hej igen :)

Har inte orkat skriva på några dagar, har inte hänt så mycket heller, har ridit lite lektionshäst men inget på Bullen eftersom han vilar :)
Idag har jag alla fall fått köra traktorn, var inte speciellt svårt så nu kan jag också harva och ska visa pappa hur man gör så kan han också flytta hinder på terrängbanan och såg :)
 
Lite gamla bilder på Bullen :)

Ridit Skuggis :)

Idag har det inte hänt jätte mycket, eller ja lite alla fall. Har bokat tid för genom gång av Bullen på Tisdag nästa vecka, får hoppas Helena inte hittar för mycket spänningar bara...
Sen har jag ridit en sväng på Skuggan idag, han har vilat en vecka och ska nu börja ridas igen, kändes lite stumt och knackigt i början men det gav sig efter någon halvtimme och vi kunde ge oss, blir nog lite ridning på honom imorgon med och han inte behövs på lektion då.
 


 

Haha glömde lägga upp denna tidigare!

Så vackert :P

Världens bästa Bulle :)


Avramling

Idag har jag tävlat hoppning på Benita, gick kanon :)
I första klassen hoppade vi 60 och kom runt felfritt utan att det var allt för segt så där får hon plus i kanten, duktig ponny :)
I 80 hoppade hon bra på de första hindren men på sist hade vi tappat all bjudning och när jag trodde hon skulle hoppa av trampade hon in för att sedan hoppa rakt igenom hindret var på jag såklart ramlar av när hon stannar efter ^^
Jaja de på läktaren fick sig ett gott skratt alla fall och Benita var duktig :)
 

Lång promenad :)

Idag gick jag och mamma en lång promenad med Bullen, eller lång och lång men vid gick ett varv vid nynäsgods och kvarnängen så lite längre än runt gymnasiet blev det alla fall :)
Har var väl inte jätte på hugget, men det är han ju aldrig när man leder honom i hagen verkade han dock pigg och jag lyckades skrämma honom när jag skulle hämta han :P
Han vart väl inte hysterisk men travade iväg vilket är mer än han brukar göra, när han insåg att jag inte skulle äta honom lät han sig snäll bli fångad :)
Imorgon blir det hopptävling på Benita :P
 
Några bilder från idag med lillkameran
 

Ponyrider

Idag har jag ridit ponnyx2, alltid roligt :)
Först ut vad Spader som ska iväg och hoppa imorgon så red honom inte jätte hårt utan jobbade honom på lite stora volet i alla gångarter och försökte mest få honom lite mjuk.
Gick helt ok faktiskt, har känts bättre men kunde även varit värre :)
 
Nummer två var Mac, på honom blev det lite dressyr, hade tänkt tömköra men det var hoppning och så i ridhuset så det gick inte. 
Här jobbade jag mest på att få en lätt känsla i handen då han lätt bli stark.
Var riktigt mycket tryck i honom idag men han var lätt och trevlig i handen och det var allmänt roligt att rida :) Vi kunde till och med göra riktigt bra travökningar och flytta undan skänkeln på lätthet som han haft svårt med förut, ville inte sluta :P
 
Bullen gick vi en promenad med runt gymnasiet och såg till att han hela tiden skrittade på framåt, han går ju gärna och små segar i skritten.
På måndag ska jag ta och ringa till Helena också så hon ska få komma och känna och klämma lite på Bullen inför nästa säsong och åtgärda ev spänningar osv :)
 
 
 

Solskenspromenad

Idag blev det en solskenspormenad med Bullen, han var dock inte på jätte bra humör då Switch skrittade mycket fortare än honom och gick fin mana på han, han vill ju helst gå först i sitt eget tempo.
Det var dock rätt skönt, tror Bullen tycker det med innerst inne ^^
 
På eftermiddagen fick han gå ut på Wasco, Portus, Skuggan och Cherie, var första gången för Portus ute med dem och han har bara träffat Bullen tidigare men det gick kanon och Bullen var så duktig och gick imellan när Skuggan började vifta med frambenen mot Portus.
Sen var de snälla och lekte och så i hagen, alla fall vad jag såg, Bullen och Portus stod och små stegrade mot varandra och drog en repa i fullsula genom hagen :)
 
Såhärt gullig vad hans mule idag förresesten, han måste stoppat den i någon hovspår fyllt med vatten för leran känns för trögflytande för att smeta in mulen med ^^
 
 

Film från Djursholm

Sådär nu har jag orkar lätta in filmerna så här kommer de :)
 
105: Ingen superrunda, vi fick lite  halvdana språng men ingen katastrof, omhoppningen kändes bättre än grunden med helt ok flyt, kan dock bli mycket bättre :)
 
 
110: Känslan var bra här och det mest kändes bra, vi kom en aning nära på 7:an dock inget dåligt språng för det, i omhoppningen glömde jag halvhalten innan tian så han fick med sig frambommen då han började bli lite trött tror jag, men överlag en bra runda och får ta åt mig rivningen,d et gick för fort helt enkelt.
 
 


Sol :)

Ja idag var det faktiskt lite sol ute :) Riktigt skönt
Bullen fick vila idag efter gårdagens tävling och jag passade på att putsa lite samt låta honom äta lite gräs vilket jag tro han uppskattade :)
Han fick även leka lite med Portus idag men ja han var väl inte direkt på lek humör, tror han kände sig lite stel i kroppen efter igår, det såg så ut men han försökte några gånger men gav upp rätt fort när det såg ut att ta emot, ja jag vet ju hur det kan kännas i kroppen och hur det antagligen känns i hans kropp, han var ju lite trött mot slutet igår och borde vara lite mör idag.
Han fick gå ut en sväng på eftermiddagen igen som vanligt med Wasco.
 
För mig vart det inte vila bara för att Bullen hade det utan tog och tömkörde Babsan en sväng gick fin fint, är dock lite jobbigt då hon ligger på lite så det gäller att hänga med men hon jobbar riktigt bra på tömmen, tar lite tid innan hon släpper igenom dock men hon verkar trivas mycket bättre än med ryttare på ryggen :)
Riktigt roligt att jobba med henne där, ska försöka fortsätta med det en gång i veckan också om jag hinner rida henne något med :)
 
Har inte orkat fixa filmerna från helgen än men de kommer nog på Onsdag med lite analys och så :)
 

Bilder från tävlingen

 

Vi avslutar på topp :)

Hopptävling i Djursholm idag och eftersom vi lyckades rida vår andra felfria 110 förra helgen passade jag på att rida avd. A idag :)
 
105: Trodde jag hade mer bråttom än jag hade upp men det gjorde inget utan jag fick rida fram lite på vägen. 
Framhoppningen är ju rätt liten men iår hade de bestämt att man enbart fick rida i ett varv för att vi skulle slippa krocka, det tackar jag för, Bullen tyckte det var trångt ändå.
Kändes inte jätte bra på framhoppningen, han kändes lite loj och framtung men men.
Inne på banan kändes det väl ok men han var inte riktigt framme så fick trycka på honom lite och fick väl inte vår bästa runda men det var felfritt så satsades såklart lite iomhoppningen utan att det blev vilt men tillräckligt för att gå upp i ledning, tyvärr var det en som slog mig och vi slutade på en andra plats :)
Och bäst av allt, det kändes nästan lågt!
 
110: Hindren såg mycket högre ut nu, tänk vilken skillnad ett hål kan göra :P Nej men det var fler stora oxrar i den här klassen.
Framhoppningen kändes inge vidare här heller men i varje fall bättre än förra klassen och hade väl inte någon jätte stor förhoppning men självklart målet att komma runt felfritt, det var vi ju alltid. 
Känslan på banan är nog den bäst jag haft, det kändes som om allting stämde, vi fick bra distanser på allt, kom kanske en gnutta några på något hinder men inte så det var konstigt eller liknande bara avstamp kanske 20 cm senare än planerat.
Red på i omhoppningen här med, red fort där det gick och så, tyvärr glömde jag göra en halvhalt mot en vit oxer som kom ur sväng och Bullen fick inte upp frambenen i tid så vi tog med oss en bom men hade tredje snabbast tid och hade jag bara tagit en halvhalt hade vi varit 2:a, nu kom vi 10 och fick med oss en vit rosett :)
Han var en aning trött i slutet av omhoppningen i 110 var många stora oxrar i klassen och han har ju trots allt aldrig gått två omhoppningar tidigare men gjorde det galant
Kommer kunna leva på känslan ett bra tag :)
 
 
Nu ska han slippa hoppa högt några veckor och bara få leka lite med mamma på Lördag och sen blir det vila någon gång framöver när jag inte vill rida :P
 

Mustang med två barn

Igår åkte jag med Fia in till Mustang med hennes två barn, de är jättesöta men att åka bil med två små barn är ingen hit direkt, haha var så trött att jag typ somnade i soffan igår ^^
Fick lyssna på en heldel Alfons Åberg igår i bilden och barnens favorit visor.
Min tidsplanering sprack även, det går ju fort att åka till Mustan fram och tillbaka och mc Donalds går ju fort.... om man inte har barn med sig då tar det en timme ^^ och sen var rusningstrafiken ett faktum.
Eftersom det dessutom var minusgrade fick Bullen skritta en sväng igår, det var bara på reflexer och barbacka, mysigt dock :)

Stav 7 November

Lite mer bilder från gårddagens dissektion av hästben, mycket spännande och lärorikt :)
Bilderna är på olika ben men vi gick igenom samma procedur på alla ben :)
 
Benet innan vi hunnit hugga in :)
 
Här är huden avlägsnad
 
Ringbandet fäster i ytliga böjsenan
 
Ytligaböjsenan och djupaböjsenan, råkade dela djupaböjsenan på längden när jag skar
Gaffelbandet syns tydligt med.
 
Lite suddig bild men här har vi djupa böjsenan i genomskärning, fibrerna syns
 
Gaffelbandet
 
 
En liten gaffelbandsgren.
 
 

 

Högst upp sidliga tåsträckaren och längst ner långa tåsträckaren
 
 
Kotleden blottad, mycket len!, inga pålagringar på denna häst, bara lite hack efter skalpellen
 
Här har vi tagit isär kotleden
 
Här har jag fått ut ledvätska ur kronleden, lite seg och trådig kändes den.
 
Slutligen hovben och strålben

Dressyr

Idag blev det lite dressyr för Bullens del :)
När jag tog in honom från hagen trodde jag aldrig det skulle gå att rida, han såg helt stelopererad ut och var kall under täcket. 
Spolade av benen och ställde honom med back on tracket en stund medan jag fixade lite annat och väntade på Sirpa då vi tänkt släppa ihop Bullen och Portus i ridhuset en sväng för att se hur de skulle bete sig.
Det gick kalas att släppa ihop dem och de började leka ganska fort efter att de hälsat på varandra, har en liten film på det :)
Till ridningen då :) 

Det kändes faktiskt riktigt bra när jag red idag, helt klart över förväntan då jag red dressyr senast i Lördags, jobbade på stora och små volter med övergångar och förvänd galopp, även lite skolor på volterna. Han vart riktigt fin, lätt i handen och med bra bjudning, trodde han skulle vara ett monster idag men icke :) Imorgon får han nog komma ut lite om det inte är pissväder :)
 
 
 


Dissektion av hästben :)

Okrar inte skriva så mycket just nu men idag har vi dissikerat hästben, bjussar på en bild eller två så kommer det lite mer text imorgon :)
 
 

Film från igår

Film från hoppningen igår
 

Godmorgon

Igår var vi ju på Jursta och hoppade.
Det var inga krångliga övningar utan lite lagom där jag slapp tänka så mycket. 
Vet inte riktigt vad det var med Bullen, han fick för sig att han skulle galoppera hela tiden, han som brukar vara lite lat, men ja igår var han jätte fin :)
Provade rida på det tredelade då han går bättre i markarbetet med det och ja det gjorde han igår med, han var nästan för mycket på tygeln ibland, han har liksom inget mellanläge, antingen huvudet rätt upp eller väldigt rund och avspänd, vill ju ha honom som han är i dressyr ungefär men men.
Vi hoppade lite olika teknikövningar, en övning som det stod Bullen på, tyvärr var ju Bullen fin och drog inte till vänster öht så vet inte hurvida det fungerar eller inte.
Vi skulle även försöka få honom att öppna upp lite bättre bak, men ja det gick ju inget vidare, nåja har tar ju i varje fall knappt i.
En gång rev han dock och då trodde vi ju att han kanske skulle ta och öppna upp lite bak men inte, han hoppade bara lite högre, han tycker alltså det är lättare att hoppa högt än att öppna upp, men men..
 
 

 

Hej hopp

Har inte varit på topp så orkade inte skrivit igår, skit förkylning :P
Idag hoppade vi på Jursta kändes kalas bra faktiskt, han var fin, skriver med om det imorgon nu blir det blir bilder från helgen istället :)
 

Film från tävlingen

1m:
 
 
 
110:
 

Dagen tävling :)

Idag var ju jag och Bullen och hoppade lite i Botkyrka vilket gick kanon :) Tar det som vanligt varje kalss för sig och filmer och bilder kommer i ett senare inlägg.
 
1m Avd A: Eftersom vi red felfritt i 1m i Solna får vi ju rida i avd A nu så passade på att göra det. På framrdiningen kändes det väl som vanligt, han stod emot  och gick inte riktigt fram men hoppade väl, det var som vanligt med andra ord när det är trångt och många hästar, han tycker det är skitjobbigt men flippar i varje fall inte ut.
Väl inne på banan var han sitt vanliga positiva jag och allting kändes lätt igen och vi kunde rida en väl avvägd omhoppning där jag kunnat rida fortare om jag velat.
Det blev alla fall dubbelt felfritt och vi gick upp i ledning efter vår ritt. 
Det var dock några som slog oss och tillsist hamnade vi på en 6:e placering och fick slänga på sakerna och trava in i ridhuset för prisutdelningen som redan börjat när vi kom.
Van en temosmugg, chocklad (mums) och en pannlampa, min klubb kompis Erica på Zelma kom på en 4:e plats, kanon klass för oss med andra ord :)
 
110: Här kändes det riktigt illa på framhoppnignen, visst fick vi helt okehj språng men det var som att sitta och sparka på en tunna ungefär, det var tungt i handen och han gick inte fram för fem öre och det var hästar lite över allt som han tyckte var läskiga så gav upp när vi hoppa några språng och gick ner och väntade istället. 
Väl inne i ridhuset kändes han skit seg när vi skrittade runt lite i väntan på start, när vi väl var igång släppte det dock han han kändes kanon runt hela banan, drog sig lite till vänster över hindren men inget som störde speciellt mycket. 
Vi fick bra distanser utan några kråkhopp, han trampade in en gång men det var både han coh jag med på så även det vgar ett bra språng och de slutade med en felfri runda :)
 

Haha

Har ju tråkigt så kunde inte låta bli att sätta på den här ^^ Dör lite varje gång, kass humor?
 
 


Dagens ridning

Har ju faktiskt ridit idag också, oväntat va?
Red lite dressyr, kände att det var dags att trimma lite, har dock träningvärk efter gårdagens barbacka ridning men men.
Det gick väl helt ok, Bullen var inte riktigt på topp, har ju inte ridit dressyr på två dagar O.o Han gör ju allt men blir lite stark och tung i handen men han gör ju allting och jobbar på bra ändå, så någonting rätt gör vi ju ^^
Imorgon får vi jobba vidare med dressyren, dodkc inte för hårt vi ska ju tävla på Söndag :)
 
 
Smile :)

In WAAAAVES

Har fruktansvärt tråkigt! Så här sitter jag helt ensam med popcorn, lyssnar på In waves med Trivium och lite annat och dricker någon passionsfruktsdryck med bubbel i, rätt god faktiskt, dock inte alkoholfri så det blir bara ett glas, ska ju upp och jobba stall imorgon >.<...
Hovslagaren smsade förrövigt för en stund sedan, eller ja två timmar sedan tror jag det blir och ursäktade sig, han hade visst glömt bort oss, tre hästar...Och skulle åka från värmdö då, det är en liten bit mellan värmdö och Nynäs men men så går det när man skjuter upp saker, Bullen skulle fått skor i Tisdags.....
Nu ska jag nog ta och göra en ny skiva att rida till i stallet, en lite rockigare skiva, lär ju bara vara jag som gillar den men wtf?
 
Så medan jag gör en ny skiva kan ni ju avnjuta lite Sabaton :)
 
 


Hoppning och barbacka :)

Igår hoppade vi i tävlingsgruppen, gick faktiskt helt okej, var en bana med mycket svängar och ja till skillnad från förra veckan så kunde jag faktiskt svänga, han var nästan lite överstyrd till och med, råkade styra så mycket på ena hindret att vi missade det och ja allting kände faktiskt lätt igen :)
Han hoppar lite snett till vänster över hindren men vi jobbar vidare på det, vissa dagar hoppar han rakt och vissa dagar lite snett, nu har han ju inte varit sådär toppen fin den senaste tiden så skulle gissa att snedheten kommer därifrån, när han är på topp brukar han nämligen hoppa rakt :P
Men det kändes alla fall bra och jag är taggad för helgentävling :)
 
Idag hade jag morgonstallet som jag fick hjläp med av Linda :) så vi kunde åka in till hööks sen.
Bullen fick ridas lite barbacka idag, tänkte att han skulle få ta det lite lugnt idag så vi kan trimma lite dressyr fredag och lördag så han är mjuk inför tävlingen i helgen, då ska vi rida 1m och 110, 1m blir i avd. A då vi kvalat dit nu, i 110 har vi bara en felfri runda sådär får vi inte vara med och tävla på riktigt men men :)
Bullen börjar alla fall kännas som vanligt igen :)
 
 Charmtroll :)
 

RSS 2.0