Cinderella

Cinderella är min andra häst som vi köpte sista Januari 2014 som tävlingshäst.
 
 
Hon är född 2007, e. Ronaldinho H, ue.Eminent, hon är ganska svensk med andra ord.
Innan vi köpte henne hade hon varit hos samma ägare i 5 år, hon är visad som 4 åring med 7:or och 8:or på allt samt gick 4 års championatet i hoppning, tyvärr inte med något super resultat men då hade å andra sidan jag aldrig kunnat köpa henne.
Hos sin förra ägare gick hon mest som dressyrhäst och hade start LB:1 med upp till 74% dock inte högre klasser samt var tävlad 1m hoppning med felfria resultat.
 
Tanken med henne var att hon skulle bli fälttävlanshäst med reservplan som hopphäst.
Under våren och sommaren hann vi tävla lite mellan div. olika skador orsakade i hagen, vi hann bland annat med att rida ynka 3 fälttävlan varav en med placering då hon varit spänd i terrängen.
Vi han starta en 110 hoppning med två snöpliga pet på en annars bra runda, vi hann även rida kanalhoppet i söderköping med 2 placeringar, samt en andra plat i kanalcuppen.
Vi hann även debutera La:1 med 69,7% och vinst, under sommaren red vi även upp La:4 på skolan med 66%
 
Tyvärr vart hon sparkad i mitten av Augusti, sparken satt precis under hasleden (tur i oturen) hon fick en ful öppen fraktur på laterala griffelbenet vänsterbak, dessutom väldigt högt upp.
Eftersom frakturen satt väldigt högt upp blev prognosen dålig och vet kunde varken säga om hon skulle bli frisk eller ej utan det är någonting som tiden får utvisa.
Frakturen på griffelbenet har fått läka själv och i Oktober var hon otroligt nog ohalt i trav och läkningen såg fin ut på röntgen.
Nu får tiden avgöra om hon kommer att kunna bli tävlingshäst igen eller ej
 
Målen för 2015 med henne är att komma tillbaka tilltävlingsbanorna minst på samma nivå som innan

RSS 2.0