Året som gått... 2011....

Året 2011 började inte alls bra för min del, dels ville tant (Zelma) inte hoppa när vi var iväg på tävling, hon var inte alls som hon brukade vara innan.
Och sen skulle även Gurra säljas, något som det talats om en tid i försig men som först blev av under början av 2011
Hur som helst så gick året vidare och visst saknade jag Gurra men life goes on så att säga :P
Hur som helst gick det bättre med Zelma, sakta men säker alla fall.
Gurras nya ägare kontaktade även mig och jag insåg rätt snabbt att han hade fått det väldigt bra =) De verkar hur bra som helst faktiskt och tar nog hand om honom på bästa möjliga sätt =) Något som kändes otroligt skönt och jag kunde faktiskt släppa honom på ett helt nytt sätt även om jag alltid kommer minnas honom =)
I Maj startade jag min första fälttävlan med Zelma, första för oss båda =) Det gick faktiskt helt okej, dressyren gick väl sådär, hoppningen gick faktiskt bra med tanke på hur terminen hade varit innan dess med uteslutningar osv, vi hoppade rakt igenom ettan men resten var felfri och terrängen vart mycket fel men vi kom runt! Vilket även var målet och där med hade vi genomfört vår första fälttävlan, något både jag och häst fann extremt roligt!
I slutet av terminen blev Zelma akut halt i hagen, skulle fota henne när hon inte ens kunde skritta rent!
Vår första tanke var senskada då hon var mycket svullen och öm i just det området, hältan försvann dock på några dagar och hon sattes igång igen innan sommarbete :P
Under sommaren blev det en sväng till falsterbo för lite shopping och tittat på fin hästar =)
Efter sommaruppehållet i ridningen var det dags för lite terrängläger med Zelma som nu var frisk ifrån sin tidigare skada som inte skapat några mer problem alls även om hon har en galla kvar.
Vid min födelsedag i juli bestämde vi oss för att köpa en häst, ett beslut pappa tog bara sådär helt oväntat, alla fall för mig!
Jag och mamma började kolla annonser och vi skrev ut de som var intressanta och började ringa på de som låg närmst, först ut var ett sto i Vagnhärad, en jättefin häst men när vi var där kom det fram att den inte hoppade på tävling, dessutom var hon på tok för het för att jag skulle vilja släppa upp mamma och för att hon skulle vilja rida den.
Den andra vi ringde på var ett lite lungare sto som var välutbildat och fint 8 år, lite i äldsta laget, den var inte igångsatt så vi bokade provridning en bit fram i tiden.
Under tiden vi väntade på den hästen satt jag och velade över Red Bull, han tilltalade mig inte jätte mycket men det var något med honom som ända kändes bra och tillsist slängde jag iväg ett mejl bara för att vilket slutade med att vi åkte och provred honom, och ja vad kan man säga, jag var kär innan jag en hälsat på honom!
Han var allt annat än vad vi letat efter men ändå så perfekt, 5 år gammal, startat 1 m och framförallt så ORTOLIGT SNÄLL!
Efter mycket om och men så hade vi alla fall en Red Bull hemma i stallet i Augusti
Han är så långt ifrån vad vi letade efter att det ändå var det vi letade efter!
Den sista hästen vi provred stoet på 8 år var faktiskt super trevlig den med, dock tittig vid uteritt och hade vi inte funnit Red Bull redan hade det kanske varit hon som stod här nu.
Hösten med Bulle blev någoting helt nytt i mitt liv, dock något positivt och jag och Bullen hann med mycket roligt, vi han terrängträna för första gången och även rida en startfälttävlan vilket han uppskattade, det var även första gången han verkligen gick av sig själv för mig!
Vi hann även åka på en heldel hopptävlingar med bra resultat, framhoppningarna tyckte han var riktigt jobbigt och han kunde till och med vägra men på banan var det en helt annan häst med öronen framåt och en fin bjudning och han har redan samlat på sig fler rosett än Zelma gjorde med mig!
Vi hann även med lite dressyr med fina resultat alla gånger trots lite problem i början, vår sista dressyrstart för hösten vann vi ena klass (LB) och debuterade LA med godkänt resultat
Sammanfattningvis så har det alltså varit ett riktigt bra häst år, Gurra har det riktigt riktigt bra, Zelma kommer få en ny tjej som tävlar med henne =) och jag har en helt fantastisk Bulle =)

Dressyr med nya tränset

Idag var det dags för lite dressyr, igår red jag och mamma ut en sväng i skritt och trav där hästarna fick trava på framåt, mamma red på Bullen så jag passade på att kika på honom medan hon red bredvid mig och ibland fick han faktiskt till det med längning i traven, det finns ett litet svävningsmoment i hans trav också, alla fall när han känner för det själv :P
Idag var det som sagt dags för lite dressyr, provade nya tränset i dressyr för första gången idag och oj vilket skillnad, han skummade sådär lagom mycket, inte för mycket inte för lite utan fick ett fint vitt läppstift!
Han tycker mycket mer om det här nya bettet, det var helt klart värt pengarna då han verkligen verkade trivas med det, det märktes redan i stallet, när man tränsar brukar han gapa och hålla på väldigt mycket,. nu gapade han en gång och sen var han nöjd =)
Även i ridningen gick det kanon med det här nya bettet, en trevlig känsla och så.
Vi jobbade vidare med lite öppnor och det gick faktiskt myckety bättre idag, visst har han det jobbigt ibland men det är helt klart bättre =)
Passade även på att rida lite byten mest för att det är kul, när man byter från höger galopp till vänster går det riktigt bra nu, rena fina byten, kanske inte perfekt på tygen men han byter RENT! Åt andra hållet är det svårare, han är ju inte lika stark i vänster galoppen och får inte riktigt med sig bak när han ska byta, sista bytet gjorde han dock helt rent, så sen fick det vara bra =)
Med andra ord var det en duktig Bulle idag =)
Nya tränset


Hoppträning med Bullen

Idag var det dags för lite hoppning igen, äntligen tänkte nog Bullen, har ju inte blivit av att vi hoppat den senaste tiden sen löshoppningen så det var helt kalrt på tiden :P
Var lite övningar för stryka och så idag, en trekombination där det var lite tråing, en två kombination där vi skulle trava in samt bom - 3 korta galoppsprång - Oxer - 3 korta galoppsprång - Bom. Riktigt nyttigt och Bullen fick hoppa på lite idag, även på lite högre höjder då han var på topp, allting kändes riktigt bra idag =) Dels vilade han igår, Dels har han blivit mycket mycket bättre i dressyren och den hade vi nya tränase, remontnosgrimm och nya bettet och ja det vart riktigt bra helt enkelt =).
Tror han gillade nya bettet faktiskt fick nämligen en helt ny känsla i handen, det var lätt och trevligt och inte lika tjaffsigt =)
Nästa projekt med Bullen blir att hoppa lite studs med oxrar för att förhoppningsvis få honom att hoppa lite bättre bak, fram är han ju riktigt kvick, och han hoppar bra genom kroppen, nu ska han bara öppna upp lite bättre bak :P

 


Hoppning Wasco

Passade på att hoppa lite med Wasco idag, hade tidigare ridit hoppträning med Bullen (kommer i nästa inlägg) och eftersom hindren ändå skulle stå kvar fick Wasco också leka lite.
I början låg han på väldigt mycket även i framridningen, kanske inte så konstigt då han vilade igår :P
Tycker dock att han lyssnade riktigt bra när jag sagt till honom några gånger att han inte fick springa iväg.
Blev inte speciellt höga hinder med Wasco utan lite lagom, höjde upp sista hindret i en kombination, låg kanske runt 1m sista gångerna så han fick ta i lite vilket han gjorde kanon, han tyckte dock att det var jobbigt, men det var ju meningen.
Rätt intressant att hoppa på en annan häst, han hoppar nämligen helt tvärt emot Bullen, den här hoppar med huvudet rätt högt och ryggen sänkt,  men den är å andra sidan avlad för dressyr och är ju bra mycket dressyrigare än Bullen :P Två rätt olika hästar med andra ord ^^

Shopping =)

Idag stod det lite mellandagsshopping på schemat, men först en sväng till netonetlagershop för att lämna in min telefon och byta mammas, japp båda strulade på en gång, mammas var dock ny medan min fastnade i en uppdatering.

 

Efter att ha lämnat in mobilen och så vart det en sväng till lyckås för att handla lite till Bullen och mig, behövde dels en remont nosgrimm som passar till tränset, hade inte tänkte tävla med en orange direkt :P
Köpte även ett nytt bett till honom, när jag nu har en egen häst kan han ju faktiskt få sig ett bra bett så köpte honom ett Sprenger, ett KK Ultra, dyrt men har bara hört så mycket bra saker om de så tyckte helt enkelt Bullen var värd det =)
köpte mig även ett par tyglar som jag får tävla dressyr med, har ju bara gummityglar sen innan och sedan blev det även ett par ridbyxor till mig =)
Så nu borde Bullen bli värsta dressyrstjärnan med nya bettet och nosgrimma :P

Fullfart idag

Idag var det dags för lite jobb på dagen, rätt segt att gå upp men skönt att jobba dock =)
När det var färdigjobbat var det dags för stallet, red Bullen idag också, idag var han bättre från början men fick säga åt honom på skarpen flera gånger innan han gick fram ordentligt, när han väl går fram kan man dock vara rätt still =) Gäller alltså bara att få honom att gå fram på en gång utan tillsägning.
Öppnorna gick väl sådär idag med men det var mycket bättre alla fall och mot slutet kändes han riktigt fin.
Passade på att byta häst med mamma lite i slutet för att hon skulle få känna på honom när jag hade honom där han ska vara =)
Jag han dock inte rida något på Wasco innan en tjej kom in då hennes ponny satt i halsen.
Blev till att hoppa av och låta henne gå med Wasco medan jag tittat till hennes ponny (Mac) som faktiskit mådde sämre än jag trodde, han var riktigt medtagen och skakade.
Som tur var släppte det rätt fort med lite massage och vet. behövde inte komma, vilket nog var tur då det inte fanns någon i närheten, vi ringde dock vet. men den som hade jouren var i andra änden av stockholm på väg till en anna häst!
Riktigt läskigt hursomhelst!

Vad skulle jag göra utan...

Photoshop :P Ja Photoshop är riktigt bra grej, eller ett riktigt bra program kanske jag borde säga, väldigt enkelt att använda så länge man inte försöker ge sig på allt för avancerade saker och det blir för det mesta bra =)
Jag och mamma passade på att fota Bullen lite idag, det var lite jobbigt ljus så bilder blev inte perfekt men ja Photoshop kan ju göra riktigt underverk, här är några exempel på före redigering och efter redigering, alla bilder tagna idag =)

 

Före:


Efter:

 

Före:

Efter:

 

Det blir lite skillnad faktiskt och dett genom att använda ytters enkla funktioner, har enbart använt:
Blur tool, auto levels och klipp ut och klistra in på dessa bilder =) Något som alla kan göra med photoshop!

Nu var det slut på det roliga :P

Haha eller alla fall för Bullens del, idag var det dags för lite dressyr, han hade ju inte gått dressyr ordentligt på 3 dagar nu så det var på tiden kan man säga, han behöver ju egentligen ridas rätt mycket dressyr för att hålla sig i trim :P
Det kändes mycket väl att jag inte trimmat på några dagar då han var riktigt oförskämd och bråkig i början efter 45 minutert sprang och dock för egen motor och gjorde hyffsade öppnor och båda hållen.
Just nu tränar vi nämligen på att springa för egen maskin och att flytta undan utan att bli förbannad :P
Han tycker det är riktigt jobbigt med öppna, där måste han ju nämligen ta i med bak samtidigt som han skavar böjd/ställd i bål och nacke, men det brukar bli bättre och bättre ju fler gånger man gör det, imorgon ska vi jobba vidare på ungefär samma saker och se om det blivit bättre =)

Morgonstall

Idag hade jag och mamma morgonstallet, det är både jobbigt och skönt på samma gång, det är skönt för att det bara är vi och hästarna i stallet men jobbigt eftersom man får lov att mocka allt som blivit under natten sen kvällstallet, så det tar sin lilla tid med andra ord :P
Under tiden jag och mamma mockade allt och gjorde fint i stallet fick Bullen och Wasco gå nakna i ridhuset några timmar och rulla sig och ha det mys =)
I hagen är det ju både hårt och lerigt och dessutom har de täcken på sig så tror helt klart de uppskattade lite mjuk torrt och naket idag =)
I relationen Bulle och Wasco är det faktiskt Bullen som bestämmer men de kommer rätt bra överens med varandra och verkar helt enkelt trivas rätt bra ihop =) Bullen är ju en lite lugnare och självsäker typ av häst medan Wasco är lite ängsligare och försiktig.

 

När vi red blev det lite markarbete, jag red på Wasco idag och det gick faktiskt riktigt bra idag, han var helt avspänd redan från början, så passade på att jobba honom låg och rund där han bar sig själv riktigt bra =)
Övningen vi red var mest mot dressyr med lite bommar, lägger in en bild på övningen det är lättare än att förklara, övningen gjordes såklart åt bägge varv, grönt visare galopp resten är trav =)
Mamma och Bullen gjorde samma övning


GOD JUL!!!

God jul på er alla!
Hos mig är det inte speciellt juligt, det är nämligen plusgrade och väldigt vårigt ut men men lite fina julklappar fick jag alla fall =)
Jag och mamma tog oss även en lite julritt runt våtmarken med lite härligta galopper, idag fick jag sitta på Bullen så fick mamma ta Wasco :)
Bullen försökte faktiskt busa lite och var på toppen humör vilket även Wasco var, fördelen med Wasco är att han inte bockar dock :P

 


Då hade vi 4 dojjor igen...

Nu har Bulle äntligen all skor på fötterna =)
Thomas slog på Bullens tappade sko idag och sa även han att Bullen har fina fötter, måste säga att Thomas var riktigt trevlig och bra med hästen, sa till honom nör han var dum men lät honom pilla och hålla på som han gillar att göra :P
Ett tag stog Bullen med hela huvudet på sned över Thomas rygg och gungade med medan han fick foten fin :P det är rätt otroligt vad dåligt tålamod han kan ha tror han hade tröttnat efter ca 30 sek ^^

 

Idag fick mamma rida Bullen och jag red på Wasco, rätt intressant faktiskt han var inte alls som jag trodde men ändå till viss del.
kände mest lite på honom idag, men det gick väl helt ok ändå får jag lov att säga =)
I slutet bytte jag och mamma häst lite så fick hon känna lite på Wasco och jag på Bullen en kort stund =) Bullen kändes helt ok, känns som om jag börjar få kläm på honom då han faktiskt vart svettig efter några minuter bara :P Imorgon blir det en liten uteritt på morgonen innan det blir julfirande =)

 

Slänger in en Bild på Wasco =)

Vila =)

Idag stod det Vila på schemat för lillagra, även Wasco fick vila idag, det kändes skönast att ha båda vilande samtidigt :P
Bullen var rätt butter när jag kom, han trodde nog att det var dags för ett dressyrpass till, sen hade han nog inte haft någon vidare dag idag, han har ju en tappsko och enligt en av ridlärarna är det väldigt hårt och knöligt i hagen, kände dessutom att benet och hoven var lite varmare än de andra benen, samt lite gallor, men imorgon får han en sko innan han går ut, får förhoppnignsvis gå lite i ridhuset med Öjdur dock =)
Hur som helst var han små butter hela tiden när jag höll på med honom ända tills jag satte på honom täcket igen och han antagligen insåg att jag inte skulle rida, då blev han goa, glada Bullen igen :P Ja han är lite ful ibland =)

 

Här är en Bild på en lite Bulle som jag fick av hans uppfödare =) Japp han var en lite rödhårig skitunge :P


Hårt dressyrpass

Tror Bullen tyckte jag var riktigt dum idag när det var dags för dressyr IGEN..
Idag tog jag inga sporrar som jag hade igår så fick jobba på lite idag istället :P
Det gick alla fall rätt bra, han var mycket bättre i början nu än vad han var förra vecka så våra hårda dressyrpass har gett litet resultat alla fall =)
Idag slog han inte heller lika mycket mot skänkel och spö som igår, tror det vart bättre när jag tog bort sporrarna även om jag får jobba mer då men men :P
Vi ska jobba vidare här några veckor tyckte min tränare, men först lite kul också.
Imorgon får han dock vila och på Fredag ska han äntligen få sig en sko, hovslagaren dök nämligen aldrig upp igår
>.<
Till min stora lycka skulle ju alla fall en annan häst få skor på Fredag så den hovslagaren kunde slå på skon och även sko om Bullen när det behövs om 1-2 veckor =)

 

Från imorgon har jag och mamma även en häst till Wasco heter den, en fux valack som är lite mindre än Bullen men snäll han med =) Så det ska förhoppningsvis bli en heldel uteridning nu de närmsta två veckorna med dessa två grabba =)

 


Idag var Bullen arg!

Idag han jag inte mer än att skritta fram förrän Bullen visade att han inte alls kände för att ha mi gpå ryggen idag, han var riktigt bråkig till en början och förstod inte alls varför han skulle jobba idag med :P
Efter mycket om och men med många skutt, sparkar osv så gav det sig faktiskt till sist och på slutet var han rätt fin även om han kan vara bra mycket finare men får nöja mig så eftersom vi jobbar på helt andra saker nu än tidigare :P
Men det ska nog släppa det här med tillsist det får helt enkelt ta sin tid dock, precis som med allt =) Nu blir det hårt en dag till en blir det lugnt 3 dagar varav två vila.

 

Bullen är förövrigt väldigt smutsig i ansiktet just nu :P och han har dessutom fått sig ett sår på näsan, råkade pilla bort skorpan på det igår, och tur var väl det då såret hade börjat bli infekterat, nu är det dock rent och fint =)
Bullen har även fått en ny saltsten, en sådan där man hänger upp på väggen, han hällde nämnligen bara vatten på den som låg i hållaren så det tog slut på en gång, denna hänger på andra sidan så det blir lite svårare för honom att hälla vatten på den :P

Kadriljen med musik

Här är kadriljen vi red på Lusseshowen med lite musik, dock inte rätt musik den fungerade tyvärr inte på Youtube så det här får duga =/

Tappsko.....

Idag hade Bullen tappat en sko, samma sko som förra gången dessutom vänster fram nämnligen, han försöker nog säga att han vill vara barfota på den hoven :P
Lyckades självklart inte få tag i någon hovlsagare heller ringde runt som en tok utan svar....
Fick dock svar nu på kvällen av Gunnar som brukar sko Bullen så han kommer imorgon kväll, men det blir bra, hoven var ju helt fin och inte trasig alls så han klarar sig =)

 

Bullen fick springa ett dressyrpass trots sin tappsko, det är ju mjukt i ridhuset och hoven är ju som sagt hel, så han kommer inte undan så lätt min lilla gris.
Vi jobbade vidare med att rida på framåt, idag fick vi rätt bra resultat, han var dock bra arg på mig men bakbenen rörde sig riktigt bra efter ett tag och öppnorna fungerade bättre, så det blir bara till atyt jobbade vidare med sidförande med det här nya tempot och trycket, ska nog bli bra, blir hårdkörning 3 dagar nu =) Sen blir det lugnt en dag och vila två =)

 

Fulhästen i hagen :P


Två små grå på samma dag :P

Idag var det dags för glögghoppning i stallet, en maskeradhoppning med pris för bästa utklädnad.
Iår hade jag bestämt mig för att inte vara med, har nämligen vunnit typ 4 gånger så ja det var väl dags att ge sig :P
Bestämde mig för att vara domare iår istället, fick dock lov att rida lite ia lla fall då min tränare frågade om jag inte kunde hoppa Benita så hon fick hoppa runt felfritt, förra gången hade hon ju hela 16 fel i 60cm
Så det blev två rundor på henne, en i 40 och en i 60 och det gick galant =) Duktig ponnyplutt =)

 

Benita är förövrigt en 5-årig ridskoleponny som inte varit hos oss så länge, hon kan inte jätte mycket men är faktiskt riktigt trevlig att rida på, lite storhäst över henne, kommer bli riktigt fin =) Hade jag varit 13 hade jag nog velat rida henne =)

 

Efter glögghoppningen fick Bullen löshoppa lite, riktigt kul faktiskt, det verkade även han tycka att det var.
Det var väldigt kul att se honom hoppa lite för en gångskull brukade ju själv sitta på, nu när det vart lite högre var det ju ännu roligare då fick han ju hoppa lite också och inte bara skutta över, han tar ju inte i förrän han måste. De sist sprången låg på ca 140cm  vilket han hoppade rätt lätt trots att underlaget i svängen innan hindren inte var det bäst.
Vi lös hoppade även Wikstens häst Wasco, han är inte löshoppade lika mycket som bullen emn även han gjorde det riktigt bra =).

 

Här är lite film och bilder på Bullen:
Frambenen är alla fall på plats =)

Rolf- Göran vidare i Jerringpriset =)

Lite bilder från Falsterbo bara för att =)

Snö...

Ja idag kom det lite snö, dock inte någon sådan där mysig snö utan slask, det är riktigt slaskigt och dant ute >.<
Imorse regnade det dessutom, jätte mycket, det stckars ridskolehästarna skakade när jag och Cajsa tog in de för lunch lite tidigare eftersom det var så kallt.
Bulle frös dock inte som tur var =)
Idag red jag både Zelma och Bullen, det blev dressyr för båda :P Det regnade ju som sagt rätt skapligt.
Zelma var först ut och hon kändes faktiskt riktigt bra, inte på topp men helt klar bra gick att göra allt och hon var stadig och fin i formen =)
Efter Zelma var det dags för Bullen, vi jobbade vidare från i onsdags med att rida på framåt, jobbet framåt tog han väldigt bra men har svårt att flytta undan skänkeln så vi ska helt enkelt träna på att få flytet framåt även där =) annars var han fick kom igång bra med bakbenen också

Nästan en ofrivillig avsittning :P

Idag passade jag och mamma på att rida på morgonen, jag red på Mac som jag skrev om lite tidigare i ett inlägg.
Han är ju alltså friskförklarad och igångsatt nu =)
Vi skulle alla fall rida ut, hann inhte mycket mer än att hoppa upp innan jag insåg hur pigg han var :P Det är ju dock roligt med pigg hästar och vi gav oss iväg.
Mac var lite tittig och så men allting gick bra och vi passade på att fräsa lite i galoppen, det brukar behövas ibland =)
Dum som jag är skrittade jag ju som vanligt på halvlånga/långa tyglar på vägen tillbaka, skulle jag inte gjort idag då den lilla ponnyplutt heltplötsligt fick för sig att han var rädd för en lastbil, vi hade för övrigt mött flera stycken tidigare under ritten. Denn var dock extremt läskig och rätt som det var var vi nere i gräset sådär tre metert längre ner och galopperade med ena foten i stigbygeln och tyglarna huller om buller :P
Haha ja hästar är roligt som tur var gjorde inte Bullen nått han hoppade bara till lite ;P

 

Med andra ord skritta inte på långa tyglar ute på vägen!

 

I Eftermiddag ska jag ha lektioner åt Marika, hoppnign :P
Och glöm förövrigt inte att hålla tummarna för att Rofl-Göran Bengtsson får fortsätta vara Jerringpriskanditat =)

Idag...

Blev jag trött innan jag ens börjat jobba när jag insåg att det skulle bli en11 timmars dag >.<
Det har varit väldigt mycket post dena här veckan med kalendrar som alla ska ha så det har helt enkelt varit en del och nu är jag helt klart trött, imorgon ska jag också jobba men is tallet åt Marika och ta hennes lektioner, hoppning =) Det är ju rätt ok alla fall :)

 

Igår red jag och Bullen i tävlingsgruppen som vi brukar, efter två veckors kadrilj var det dags att rida på framåt nu, har ju fått suttit och bromsa runt kadriljen så Ponnierna ska hänga med, det gjorde honom inte så gott tyvärr.
Något postivit kiom dock med kadriljen och det är att han inte alls har lite stora problem att möta andra hästar osv.. nu =)
Hursomhelst så var det Dressyr igår och vi fick jobba framåt, upp med näsan på honom och gasa för fullt, kanske låter lite ponnyfläng men det gav faktiskt reslutat och så svettigt som han var efter igår har han inte varit sen vi fick honom, han höll på att slänga sig ner och rulla med sadel på redan i ridhuset så det var bara att slita av allting när vi kom in i stallet =P
Sen fick jag borsta torvstö och svett är ingen trevlig blandning men men han måste ju få vara häst =)

Lucia

Ja idag är det tydligen Lucia, inget jag märkt av direkt, det är plusgrader och regnar, vilken härligt vinter >.<
Till och med jag som i vanligt fall typ hatar snö skulle bli glad för lite nu, lite lagom sådär 5cm skulle räcka, bara så det ser lite vintrigt ut :P
Förra året var det kanske lite mycket snö, men ja 5 cm skulle vara alldeles utmärkt som sagt :P

Pay and Jump igen =)

Idag var det dags att åka iväg och hoppa lite igen, Bullen har inte hoppat ordentligt på över en vecka så han var riktigt laddad idag, han var nästan lite het ;P för att vara Bullen då.
Han skötte sig jätte fint, jag är ju dock itne van vid att han är på det humöret så de relaterade avstånden på banan vart lite knas, måste lära mig rida på honom när han är så pigg med, ovant att sitta och bromsa på honom ^^
Dessutom hoppade han som om hindren vore 130 idag, så hade vissa svårigheter med att hänga med ibland =P
Men i det stora hela så gick det riktigt bra, vi var felfria i 90 och rev ett i 1m, nästa tävling blir i vår =) typ Februari tror ja.

 

Här är lite bilder från dagen =)

 

Eftersom Bullen var knoppad och fin passade vi på att ta lite bilder på honom med, han är dock inte helt lätt att fota då han inte riktigt vill vara still och gärna pillar och håller på med bettet

Lusseshow 2011

Idag var det dags för årets Luciashow på ridskolan, jag och Bullen red Kadrilj, jag red som Döden på Djävulen :P
De som red bredvid oss var änglar =)
Vår kadrilj gick bra, en häst blev lite rädd men det är ju sådant som händer så det gjorde inte speciellt mycket, hästar är ju djur :P
Reste av Lusseshowen gick väl sådär, kändes som om det var lite oflyt och oplanerat men det gick alla fall ihop men nästa år får vi göra det bättre :P

 

Sårhär stiliga var vi:

 


Tråkväder

Imorse vaknade jag.. tittade som vanligt på min digitala klocka för att se om det var någon vits att somna om, 04.44 visade den, gott om tid att sova med andra ord.
Efter ca 5 minuter när jag lagt mig tillrätta pep min väckar klocka, insåg då att det måste varit strtömavbrott eller nått eftersom digitalklockan gick så tokfel, den gick ju rätt igårkväll.

 

Det var hursomhelst fortfarande snart när jag gick upp vid 8 >.<.
När det väl var dags för lite jobb så det ut att bli bättre väder, såg nästan ut som om det skulle bli sol, men icke, en sammanfattning av min förmiddag skulle kunna beksrivas med dessa få ord:

 

Jag har jobbat  - Det var regnade - Jag fick cykla - Det var jobbigt! - Jag blev blöt >.<

 

Nåja snart ska jag alla fall till stallet och träna lite kadrilj, förhoppnignsvis går det bra, imorgon är det ju nämligen Lusseshow och då  måste det sitta


Årets värsta stöld.....

Mohombi har förstört en riktigt klassiker >.<

 

Orginalet är oändligt mycket bättre...

 


Lite värme tack

Usch nu är det riktigt kallt, eller ja det beror väl på hur man ser på det hela, hursomhelst så visade termometern idag negativa grader celsius, alltså är det kallt!
Minus graderna leder ju såkalrt i sin tur till att marken är stenhård, mindre kul när man vill rida och ridhuset är upptaget >.<

 

Idag var ju hursomhelst Bullens vanligt vilodag så vi skrittade en sväng runt gymnasiet med Rebecka och Mango som sällskap, Bullen var lika snäll som alltid :P

 

Nu ska jag försöka fixa ihop musik till lusseshowen :P är svårare än man tror att hitta bra låtar till allt, kadriljmusiken är klar, nu ska jag fixa till ridlärarna samt stafetthoppnignen :P

Det här med hästens exteriör

Ha hur ska en häst se ut egentligen, det finns så otroligt många åskiter och tycken om det, ja vet själv inte hur den normala/perfekt hästen ser, men tänkte dela mina åsikter omhur jag tycker Bullen ser hur =)

 

här är två bilder tagna vid två skilda tillfällen, ett tillfälle där han spänner sig och ett där han står avspänt, blir en vissskillnad, han ser ju mycket snyggare ut när han spänner till



Enligt mig ser Bullen väldigt normal ut faktiskt, kanske en gnutta hög bak, han är långt i från den vakraste häst jag sett, men han har heller inget extremt avvikande, det mesta på honom är helt enkelt väldigt normalt.
Han har snälla och vakna ögon vilket för mig är precis lika viktigt som resten på hästen, hans huvud passar väl till kropp och hals.
Även hans hals och nacke ser ju väldigt normal ut, skulle dock önska lite kraftigare nacke :P Tycker personligen att halsen ser lite tanig ut, dock lite bara har ju sett mycket tanigare halsar i mina dagar :P
Hans rygg är något svängd, men enligt mig väldigt normal, har tidigare ridit hästar med extremt rak rygg, han coh Zelma ser dock väldigt lika ut i ryggen och min sadeln ligger kanon på båda två tex :P, har ingen bild uppifrån men han är även rund och go över ryggen
Sen kommer vi till bakdelen som enligt mig är en gnutta hög, högsta punkten på korset i i samma höjd som manken, annars har han ett runt och välfyllt kors.
Hans ben är även raka och fina, möjligtvis att hans vinklar i bakbenen är något raka
Finns mycket som kunde vara bättre men även lika mycket som kunde vara sämre, så som jag skrev tidigare en väldigt normal häst, och det är ju vad jag ska ha honom till, han kommer varken bli grand prix häst i Dressyr eller hoppning utan ska användas till både och.

 

Så här ser han ut riden vilket också är viktigt enligt mig, en häst kan vara väldigt snygg men ha väldigt låg ridbarhet.
På Bullen tycker jag att man ser en helt annan häst när han är riden.

 

Här är han riden, en bild barbacka för att rygg osv ska synas extra tydligt.

Att han skulle vara överbygd finns ju inga tecken på i ridningen, däremot kan han bli lite framtung när han är trött i sina muskler, men då han är en väldigt snäll och trevlig häst som försöker sitt bäst är det inget man märker av allt för ofta utan han brukar bära upp sig bra numera, något vi jobbat rätt hårt med i början.
I ridningen får han även en något rakar rygg och halsen ser inte alls lika tanig ut längre.
Hans svårigheter i ridningen är att vinkla sina bakben ordentligt, men även det jobbas på och blir bättre, är sårt att avgöra om det har jätte mycket med exteriörern att göra eller inte då han tidigare inte är jätte mycket dressyrriden och det är första nu när ahn kom till oss han fått lära sig skolor och flytta undan skänkeln m.m
Sen är han bara 5 och mycket kommer hända under de närmsta åren men visst har han nackdela precis som alla andra hästar.
Hovarna är ju också viktigt för hästen hållbarhet, även om hästen så gott som aldrig döms ut för sina hovar så kan hovarna tala om andra problem om den ex har olika stora hovar osv.
Bullens hovar är fina och lika stora samt helt utan sprickor under den tid vi haft honom, och både hans förra hovslgara och vår och berömt honom för hans fina hovkvalitet.

 

Här kommer lite bilder på Bullen framifrån och bakifrån:

 

Som man ser av bilderna är han ganska bred fram och har väldigt raka framben, något utåttåad bara, bak är han lite smalare och även här lite utåttåad, Han är inte lika rak bak som han är fram, skulle dock säga att han ser rätt normal ut här med :P har nog aldrig sett en häst med spikraka bakben heller, en sak jag kan konstatera är att han egentligen inte har någon använding för benskydd fram, det är inte direkt så att han strycker så, bak behövs det dock :P
Med tanke på att jag faktiskt inte tänkte jätte mycket på hur ahn såg ut när jag köpte honom så har vi haft tur.
Men då kan jag ju också säga att veterinären var väldigt positiv om honom och trots att han för dagen var något stel i sitt högra bakben ville han absolut inte avråda oss till köp även om han inte kunde skriva UA på något protokoll, så vi chansade helt enkelt, och hittills har det gått bra, han var första dagarna extremt stel, tror det var vad vet såg, detta släppte dock efter tre dagar och sedan dess har han känts som vilken annan häst som helst =)

Sjuk...

Japp nu är det dags igen för lite sjukdom för min del, mådde lita kackigt igår med men inte så farligt, lite irrterade i halsen typ.
I natt blev det dock värre, kunde knappt sova, är en sådan där som inte kan sova när jag blir täppt i näsan :P
Höll på att ringa jobbet och säga att jag var sjuk imorse när jag vaknade med ont i nacke, huvud osv... men tog några alvedon och åkte till jobbet alla fall, det gick som tur var bra då de julkataloger som skulle kommit in kom och jag behövde inte jobba så länge eller dela post, så med andra ord var det tur att jag gick alla fall så fick jag in några kronor =)
Imorgon mår jag förhoppningsvis bättre, har ingen lust att vara sjuk :P har inte tid heller så ja ^^
Mamma fick alla fall rida en sväng idag, jag gick bredvid, det var så hårt ute så hon fick skritta på honom lite, Helena, Cassandra och Mac följde med också så vi fick lite hästsällskap med =)

Hoppträning med Ambulansbesök

Ja idag var det ju dags för hoppträning på Jursta igen, det var en rätt rolig övning, med lite titthinder, relaterade avstånd samt trav hopp på meddellinjen på kortsidan.
Bullen skötte sig jätte bra på travhoppnignen, var 4 travabommar och ett räcke, sist låg på alla fall 1 m och oj vad han hoppade han tog i så jag knappt hängde med ;P
Vi hoppade fram på rätt långa hinder men han kändes super, han var riktigt framåt fick nästan sitta och broma idag =) riktigt kul.
Tyvärr varade det roliga inte speciellt länge då en av de jag tränar med ramlade av och vi fick tillkalla ambulans.
Allt gick som tur var bra och hon kunde gå ut till ambulansen med personalen, lite förvirrade men vaken och så =)
Måste dock säga att sjukvården är kanon som tar till högsta beredskap vid ridolyckor, på 20 minuter var både ambulans och helikoter där, helikoptern fick dock vände igen då tillståndet var så pass bra. Skönt!
Bullen skötte sig riktigt bra han med när ambulans kom och helikoptern var fram och vände, stod helt still och gjorde ingen affär alls av det, var lite spänd men inget mer än att han spänd till musklerna, duktig Bulle.
Så en blandad träning men i slutändan verkar allt ha gått bra =)

Seko-snubbe på besök

Idag hade vi en från Seko på besök på jobbet, hade ingen aning om att han skulle komma, verkade ingen annan heller ha för den delen O.o
Hursomhelst trodde jag han inte skulle säga så mycket, han verkade rätt blyg direkt när han kom in, men sen satte det igång, trodde aldrig det skulle ta sut, han skulle försöka övertala oss att gå med i facket och gjorde även en fackvägg som såklart ledde till lite komik då jag jobbar med män/killar i min ålder...
Han förde även ett ytterst trevligt samtal vid lunchen om när hans barn kommit till osv.... inte jätte intressant för oss
Nåja ikväll blir det hoppnign med Bullen på Jursta, förhoppnignsvis är han lite pigg och glad, han fck ju vilka 2 dagar förre veckan och lördag + Söndag blev ju inte någon hårdkörning heller =)

En intensiv helg

Det har inte blivit mycket sömn den här helgen, var Julbord med jobbet i Fredags och lördag + Söndag var det både kadriljträning och ponnycup, ja så det är ungefär vad jag har hunnit med den här helgen.

 

I Lördags var första dagen efter vaccinationen som jag tog tyglarna på Bullen, och vad ska man säga, det satt väldigt fast och vi var mindre glada på varandra men det släppte tillsist =)
Idag (Söndag) var han mycket finare redan från början alla fall och hela kadriljträningen gick jätte bra, vi hade musik nu med som jag fixade igår, tog skit lång tid, behövde ju få hem låtarna och sen klippa ihop i rätt ordning och så att de skulle stämma hyffsat med när vi gör lika saker, får väl se hur det blir sen =)
Sitter vid fel dator så har typ inga bilder, men här är alla fall en från nrä vi precis köpt Bullen =)

Skumt väder och busig häst =)

Jadu vad ska man säga om dagens väder, kände redan när jag skulle åka till stallet att det skulle bli busväder, fick dock lite fina bilder på den fantastiska himmlen innan han jag klev på bussen.

I stallet var Bullen på riktigt bushumör och ville mycket hellre busa med mig än bli borstad, han är ju dock rätt söt när han håller på så kunde inte låta bli att busa och mysa med honom, man får dock passa sig lite han gillade nämligen att ta tag i plastgrunkan på inspännginen till luvan och dra, har hittills lyckats undvika att få den i ansiktet men det kommer väl en dag när jag inte märker att han tagit den :P

Gick även en lite promenad med honom där han fick posa i sitt nya täcke, ett oranget, riktigt fräsig om man frågar mig men det är nog helt efter smak, jag gillar dock lite skrikiga färger, dessutom tycker jag ju att grått och orange passar riktigt bra ihop =)

 

Bullen försöker även få med sig een gran hem till stallet, han gav dock upp rätt snabbt


Hoppträning och trött Bulle

Igår var jag ledig från jobbet igen så passade på att ta en sväng in till stan med Linda, det blev lite julklappar, dels till mig själv och till pappa, mamma och morfar får jag ta någon annan dag =)
Köpte alla fall ett helfräsigt täcke från Schockemöhle Sports samt ett schabrack ifrån Eskadron, så nu är han riktigt snygg min lilla grå =)

 

På kvällen var det hoppträning, Bullen var inte alls på G den här gången, dels var det rätt stökigt trots att vi bara var 4, det blev väldigt mycket av och på vilket inte ritkigt passa Bullen så vi fick inget flyt alls inte ens från början och är han då inte helt på G så blir det jätte jobbigt. Han genomförde docvk alla överningar helt okej även om jag inte kunde reglar galopp över huvudtaget igår, antingen vart han lång eller så tog det stopp ungefär, men vi akn ju inte alltid ha bra dagar :P

 

Idag ska han alla fall vaccineras så det får bli vila i två dagar, det går ju att rida lite lugnt men är han trött så kan han lika väl vila och i helgen är det ju bara kadrilj så det blir inte heller så hårt :P

 

För övrig har Bullen förlorat en av sina lekkamrater, hans kompis Titus har tyvärr fått vandra vidare till de evigt gröna ängarna då det var det bästa för den hästen trots hans unga ålder, här kommer lite bilder på hur mysigt de hade i hagen en höstdag i Oktober när jag råkade vara där med kameran =)

 

Nöjd Bulle när han lekt färdigt =)

RSS 2.0