Dressyr

Idag trimmade vi lite på utebanan, imorgon ska vi nämligen rida dressyr för Fia, dety brukar vara bäst att ha trimmat lite innan då det är en enorm skillnad på honom om man ridit dagen innan eller inte.
Idag kändes det helt ok, i början vart han lite stark och hamnade lite på bogarna men mot slutet började vi få lite mer uppförsbacke känsla och galoppen blev riktigt trevligt, förhoppningsvis kan vi fortsätta därifrån imorgon.
 
 
Resten av dagen har jag såklart kollat på OS, blir till att titta imorgon med, fruktansvärt spännande, att Sara ligger delad 1:a och Sveriga 3:a hoppade verkligen de håller ihop det hela imorgon i hoppningen!
 

Hej Hopp

Ojj vad det gått många dagar sedan jag skrev sist, får ta och skärpa till mig lite.
Igår red jag alla fall lite dressyr på Bullen, det kändes väl ok, han hade lite bråttom men jobbade på rätt bra ochy kändes mjuk och fin trots att jag inte trimmat på över en vecka, mot slutet började han kännas riktigt bra och började acceptera bettet.
Jobbade med mycket tempoväxlingar, ska fortsätta med det så hans trav blir bättre och bättre med det och tror faktiskt han kan få till en rätt bra ökadtrav när han orkar =)
 
Idag blev det en lite uteritt med Lotta och Cissi, lungt och städat men med lite bråk med Bullen som var lite tittigt på vissa saker, behövde dock bara morra åt honom och vifta med spöt så gick han, det är ju klart framsteg mot när han bara tvärtstannat och totalvägrat röra på sig :P
 

Katrineholm

Orkade inte skriva igår då vi kom hem runt 12  från Katrineholm :P
Det var överlag en varm men lyckad dag, men tar det nog klass för klass, blir enklast så =)
>p>
 
Terränghästprov 90: Red med på banvisningen, mest för att få skritt i vattnet men lät öven honom kolla på hindrens om fanns och så, han var lite tittig på några stenar som låg bredevid en stenmur men annars kändes han mest pigg och ville springa på en gång :P
Efter banvisningen fick vi vänta jätte länge då ponnierna tog väldigt lång tid på sig och det var många som kommit för sent och skulel starta om osv men tillsist var det vår tur.
Han stod emot lite på första hindret men  hoppade så snällt över, resten av banan gick han som en klocka, tittade til på vattnet men galopperade ner med öronen framåt =) Han tittade till på diket med som han typ inte såg förrän han var över det, det var ett pyttedike som knappt syntes.
Rundan var helt enkelt felfri och lätt, slutbetyget blev 8,6 p inom maxtiden och räckte till en första plats.
 
Stilterräng 90: Här kändes Bullen lite trött med all rätt då det var årets varmaste dag,  det var nästa äckligt varmt nu när man rä van vid att det är lite lagom :P
Han tittade lite på speakerbåset som låg innan hinder 2 men annars gick han bra även denna runda tittade inte alls på vattnet nu men kändes inte riktigt lika på hugget som rundan innan men tänker itne säga att det kändes dåligt för det gjorde det verkligen inte =) bara inte lika bra som första
Vi var även här felfria och inom maxtiden och slutade på 8,3 p som räckte till en andra plats =)
Min klubbkompis Linda och Wasco slutade på 7,9p och fick en 5:e plats =)
 
Priserna blev förutom rosetter och plaketter sammanlagt 800 kr att träna för Mathias Gustafsson, inget dåligt pris för att vara en stilterräng :P fick även en pike tröja i andra klassen
 
Bilder och Film
 
 
 
 

Olympic Days

Idag blev det ridning på Olympic Days igen =)
På morgonen tömkörde Fia Bullen lite för att han skulle få bli lite rastad, gick helt ok, han var rätt lat men jobbade på bra mot slutet, han är ju inte direkt spörädd omk man säger så...
 
Gick helt ok att rida på Olympic Days men hade lite svårt att driva med högerskänkel då det känns lite i knät när jag vrider om och trycker till men men han skötte sig bra var lite rädd för de som seglade i dammen, men men det kan han väl få vara han kunde ju lika gärna flippat ut..
 
Lite bilder
 

Mer bilder

Några bilder till från träningen.
 

Ofrivillig avsittning

Japp idag har jag ramlat av Bullen för första gången när vi skulle terrängträna imorse.
Det gick väl helt ok till en början när vi travade fram han vart lite jobbig och ville helst vara med de andra hästarna, galopperade igång och skulle rida bort en sväng för att galoppera på en raksträcka då Bulle står emot lite, knackar såklart på honom framåt. han ska ju gå! Petade till honom med spöt på bogen då han itne riktigt tog skänkel, då tar det stoppa i en bockning  eller kanske tre med huvudet mellan framhovarna för att sedan backa och vända var av lilla jag ramlar av.
Lyckades dessutom vrida till knät då jag inte ville fastna med foten i stigbygeln så nu är jag halt...
Det är dock inte svullet men gör inte i vissa lägen och hade lite svårt att vrida om foten när jag red, så imorgon får Fia motionera Bullen innan vi ska till Svanis på Olympic Days och rida.
 
Övriga terrängträning gick helt ok, var lite passiv och kunde inte sätta något riktigt tryck i honom, han bockade lite till och höll på att ramla av en gång till då han börjat vrida sig när han bockar, förut bockade han rakt fram, sen är han en gnutta starkare nu :P
Men det som gick bäst vart faktiskt vattnet! Han galopperade ut på första försöket och droppade jätte bra ner för de olika nerhoppen i vattnet, så där får han plus i kanten =)
Sen har vi ju tränat en del så får väl se hur han beter sig när vi kommer till ett nytt vatten.
 
Nu har jag intagit högläge med knät :P
 
 

Tja

Glömde helt av at skriva något igår då mamma och pappa kiom hem från sin resa till Skövde på Boule-SM där de varit i 6 dagar.
Jag red hur som helst dressyr igår, det gick väl sådär, han var lite jobbig och föröskte spring iväg och hålla på, han sprang och var allmänt sådan.
Men han gör ju å andra sidan det han ska, flyttar undan när jag ber om det ovs men försöker slippa undan, han har ju lärt sig att det inte funkar att vara seg längre :P
 
Idag fick mamma rida lite då jag red hem en häst från betet, farbror Chess blev det :P

Idag var jag och Bullen bättre vänner =)

Ja idag var det ridbart och trevligt igen =)
Bullen fick dessutom på sig en baksko idag då snäll Lasse kunde ställa upp och slå på den samt slå i några till söm i den andra sko, det var nog tur var inte så mycket att fästa i så hade fått stå hela helgen hade det nogt blivit värre =)
Red lite i ridhuset idag då Bullen inte fått sin sko än, det gick hela ok, känns att vi inte är topptrim men han jobbade på bra och var inte alls lika ensvi som igår utan lyssnade mycket bättre både tillbaka och fram =)
 
 

Någonting måste jag ju gjort rätt alla fall =)

Ibland känns det rätt hopplöst när man rider lilla Grå, visst känns han bra mycket bättre än vad det gjorde från början och en dålig dag är idag ljusår bättre än vad en bra dag var i början, men biland känns det rätt hopplöst, som idag när han bara ska springa runt helt i sin egen värld..
Det är då man jämför lite bilder för att muntra upp sig själv =)
Jag tycker alla fall att han blivit en gnutta rundare =)... och har fått mindre svans, den var det någon som smakade på den i våras... och det blir inte bättre av att åka mycket släp samt klia rumpan ^^.
 

Tappsko

Idag hade skithögen tappat ena bakskon, han lyckades såklart tappa den som satt som berget igår, skickligt! den andra skon har varit halvlös några dagar så imorgon har han nog ingen baksko :P, men men han ska ju ändå skos snart så nu får han springa på banan och i ridhuset tills det, lär han ju vara lagom nöjd med :P
Dagens dressyrpass var väl inte det roligaste, han var riktigt jobbig, har ridit på tok för lite dressyr då han inte alls lyssnade bara sprang runt och körde sitt eget race i full sula, så fick säga åt honom några gånger och mot slutet började det kännas ok, blir dressyr imorgon med då känns det säkert bra, brukar bara behövas en dag så brukar det bli fint sen =)
 
 
 

Idag är det lite synd om Bullen...

... Tycker alla fall han själv då han var lite rinnig i ögonen igen, och ja vad kan man säga, han hatar verkligen när jag ska göra rent och ha i ögonsalvan, tror dock han tycker det är väldigt skönt när det väl är gjort, kan ju varje fall inte vara skönt med massa var i ögat..
Att få in salvan i ögat är ju dock lättare sagt än gjort, brukar ha mer på mig än i hans öga och hälften hamnar utanför men får vara glad för det lilla som hamnar i ögat ^^
Han har även gjort ett hål för pannluggen i sin flughuva, han gjorde det visserligen för några dagar sedan man nu finns det på bild :P
 
 
Det vart en uteritt idag för Bullen, en lite kortis bara runt till kvarnängen där vi skrittade igenom en stor vattenpöl samt galopperade lite på gräset innan vi skrittade vidare in i skogen bort mot terrängbanan där vi skrittade igenom vatten hindret en gång, han tvekade inte det minsta idag =) Vi har ju visserligen tränat lite men tidigare har han ju tvekat även på vattnet hemma.
 
 

Lite mer jobb på banan

Jobbade på banan med Bullen idag med, lika bra att köra på två dagar i rad så vi får ut någopt vettigt av det.
Gick väl ok idag, började med att skritta en sväng i skogen innan jag jobbade skritt på banan, red lite "bakdelsvändingar", alla fall nått i den stilen och sedan lite halter tills han lyssnade, han går gärna emot handen och lyssnar inte men efter några stycken gjorde han det bra =)
Red lite trav och skrittövergångar sen  för att sedan rida galopp-skritt, han kändes rätt fin efter det och vi jobbade på lite trav och galoppbommar som jag lagt på en volt, han verkade tycka det var jobbgt men skötte sig helt ok, vart lite stark i övergångarna från galopp till trav och ville gärna springa in i traven, var ok på slutet.
 
Då det var väldigt varmt spolade jag av honom innan vi gick stallvägen som avskrittning, tacksam som han är rullade han sig såklart direkt när vi gick igenom ridhuset, eller ja jag lät honom rulla sig då han skulle göra det i stallet annars.
Han fick sig en till avspolning när han ätit upp sin kraft och passade även på att göra rent skapet på honom, det tyckte han var jätte skönt och det var inte så äckligt som jag trodde han var faktiskt rätt renlig ^^
 
Vi hade även lite träning vid grinden till hagen där han var riktigt dum idag och försöker springa iväg direkt när han kommit in i hagen samt direkt när han kommit ut, han är även jätte jobbig att ta ut ur hagen då han fått försig att. Så vi gick fram och tillbaka några gånger tills han gick snällt igenom och inte försökte springa sin väg direkt när vi kommit in, är ju jätte jobbigt när han försöker sticka när man står och ska stänga!
Får se om han kommer ihåg något imorgon ^^
 
Grisen
 

Film från hoppning

Liten film från när jag och Bullen hoppade =) han var lite het på gröten så bromsen fungerade inte riktigt, därav lite missförstånd på en kulvert.
Ska nog ställa upp någon serie nästa gång vi hoppar, vill att han ska få ta i någon gång ibland med :P

 


Dressyr

Idag blev det lite dressyr för Bullen, med lite bommar dock, ska se till att jobba lite bommar nu i sommar eftersom det är nyttigt för honom =)
Det kändes att vi inte jobbat i ridhuset på över 2 veckor men han kändes i varje fall hyfsat lik i båda sidorna och rätt mjuk, lite olydig bara :P
Vi jobbade lite övergångar och skolor, vart helt ok i slutet, ska nog rida lite dressyr imorgon med så får det väl bli uteritt sen om vädret tillåter =)
 
Söthästen ville förövrigt väldigt gärna in idag, det är dock lite läbbig att gå genom grinden när det är en vattenpöl där, han minns nog att han klev på tråden sist det var vatten där :P Numera går han i pölen där tråden inte är ^^
 

Hoppning

Passade på att hoppa lite med Bullen idag, mamma fick börja med att rida fram lite medan jag byggde så hoppade jag lite sen =) Perfekt kombo.
Bullen var snorpigg och det var först i slutet som det började kännas kontrollerat och bra, blir nog till att trimma lite dressyr imorgon :P
Hoppade bara en lite kort bana idag med två smalhinder en kombination och två enkelhinder, lätt och roligt =)
 

Badbilder


Bad med Bullen

Glömde av att skriva igår, eller ja det var rätt sent då vi var och badade med hästarna ute på Ören, riktigt mysigt, Bullen och Lakismo var väldigt skeptiska först och mamma fick muta i Bullen i vattnet, när han väl kom i drack han något otroligt mycket av vattnet, mums sa han :P
Han var väl inte sådär jätterolig i början utan skrittade ut så vattnet nådde upp till magen och sedan stod han bara där och stod.
Efter ett tag började han dock plaska och tänkte nästan lägga sig ner ute på det djupa :P Så tror han tyckte det var lite mysigt faktiskt, han plaskade så hela han blev våt, simmade gjorde han dock inte, det får vi ta någon annan gång =)
Lägger in lite bilder snart =)

Uteritt =)

Idag blev det uteritt igen, runt våtmarken den här gången och lite mer galopp där han fick galoppera på framåt = glad häst =)
Hans lårkaka såg bättre ut, kändes som den blivit lite mindre och ögonen såg mycket bättre ut de med, tvättade dock och försökte få in lite savla, dock inte det lättaste då Bullen inte uppskattar det och försöker naffsas för att få mig å sluta, han är dock mest söt när han gör så, men förstår honom, hade inte heller velat att någon stoppade upp en trasa i ögat på mig eller en tub.
 
Vi hade även kvällstallet idag så passade på att ta av Bullen flughuvan så får han sova utan och få på den igen imorgonbitti, han tyckte det var väldigt skönt att bli av med den då det kliade i hela ansiktet på honom, han visste knappt vart han skulle ta vägen när jag och mamma kliade honom :P
Gullungen =)

Såhär såg ögat ut när det var värst efter rengörning, svullet och irrterat, var även varigt innan, går så fort att bli itterad i ögonen, tur att det gick tillbaka lika fort nästan =) har tyvärr ingen bättre bild

 

 


Lugn dag idag

Idag blev det lugnt för Bullens del, det såg han till själv då han kom in med en fin fin lårkaka, haha! skithäst, han hadfe som tur är inte ont eller var halt så det blev en skrittbarbacka runt nynäsgods och sedan lite jogging på utbanan, får helt enkelt bli en lugn vecka för honom den här veckan så kör vi igång på riktigtt nästa.
Efter ritten blev det lite avkylning av häst, han var riktigt varm och ja han verkade faktiskt uppskatta det, han gillar det där med duschen mer och mer.
På väg ner till hagen kastade han sig dock ner i leran och rullade, han som aldrig brukar rulla när man håller i honom, men ja ibland tänker han inte riktigt XD Han rullade ute i hagen med sen innan han kunde äta.
 
Har även tagit hand om hans ögon ordentligt idag då vi köpte en salva på apoteket, han såg bättre ut idag emn vi sköjde rent och tog i lite salva, vart bättre redan efter sköljningen så förhoppnignsvis är han fin om några dagar igen =)
 
Jag och Lotta tvättade även rent vattenkaret i hagen idag, vart riktigt bra hade lätt kunna dricka där ur själv =)
 

Bjussar på en gammalbild då jag glömde kameran hemma idag

 

Uteritt

Idag blev det uteritt för mig och Bullen tillsammans med Lotta - Lakismo samt Marie och Cherie.
Det är alldeles lagom för Bullen, då får han gå först och kan skritta i sitt tempo, han är ju nämligen inte så bra på att skritta fort utan travar mycket hellre ifatt när han kommer efter, sen vill han ju helst gå först med :P
Det var alla fall en trevlig uteritt och Bullen kändes pigg och framåt  =)
Vi bytte även hage på hästarna så de går i hagen bredvid där det är bättre gräs, de såg rätt nöjda ut när de fick gå in där istället
 


Sol =)

Idag kikade solen äntligen fram lite igen =) Skönt!
Blev en skrittur barbacka på Bullen idag ner till Natvik för att doppa fossingarna i vattnet, han var lite små spunkig idag och vart rädd lite då och då, men ja han har ju tagit det lugnt en vecka så det är inte så konstigt, hade ju varit illa om han inte varit pigg.
Vid vattnet var det rätt mycket saker men han gick faktiskt i efter lite om och men med alla fyra fötter, så vi nöjde oss där, förhoppningsvis kan jag och Lotta ta oss ut till Torö med Bullen och Lakismo och bada =)
Efter ritten spolade jag av Bullen med lite svalt vatten, tror faktiskt han tyckte det var skönt då jag fick spola upp mot huvudet idag brukar inte få det, sen fick han beta lite utanför entren, gräset där är mycket finare än i hagen.
 
 

Ridstövlar skänkes

Skänker bort dessa stövlar:
 
Märke: Mountain Horse Supreme H.Rider
Storlek: 37
Längd: Normal
Vidd:  Vid
Ny Pris: ca 4000kr
Övrigt: Använda ca 2år, seda stått i något år då jag köpte nya stövlar, mycket mjuka och sköna.
Lite mindre skönhetsfel samt en trasig dragkedja som måste lagas så skänker därför bort de om någon vill ha istället för att kasta dem
 
 
 
 
 
Intresserad? Mejla till [email protected], eller skriv en kommentar på bloggen =)

Tråkväder

Har varit tråk väder två dagar nu men hoppas det blir bättre imorgon.
Igår fick Bullen gå en promenad, var väl sådär halvkul han hade jätte bråttom och det var mycket mygg och andra jobbiga insekter.
Idag blev det en liten ritt på honom bort mot kalvö och på vägen där, mamma och pappa gick med.
Bullen kändes väldigt pigg idag, eller ja i början kändes han seg men det där med att skritta är ju inte riktigt hans grej, när han fick trava vart han dock pigg men lite jobbig, han hade sina egna små ideer idag på vart han skulle gå och när han skulle äta, han är konstant hungrig nu när det inte är så bra bete i hagen.
 
 


Klarade inte av att vänta längre

Så idag satt jag upp och skrittade en sväng barbacka i skogen, Bullen är ju rätt skön att sitta på så det var mest mysigt och han kändes rätt pigg.
Han ville dock inte gå ner till hagen efteråt utan ville hellre stå uppe och äta men han får ju inte bestämma så nu står han i hagen, han var dock inte allt för missnöjd när vi släppte honom, bara en gnutta.
 

Lite tur ibland =)

Hade turen att snubbla över en länk till live-sändning från fälttävlan i aachen.
http://www.clipmyhorse.de/

Bilder

Har inte så mycket att skriva men fotade lite idag, mamma tog några kort med =)

Mys i hagen =)

Idag vart det lite mys och bus i hagen med Bullen, tror han uppskattade det faktiskt, han har nog inte jätte roligt i hagen med en tant på 21 och en gubbe på 19 som sällis ^^
Fick även ett ryck att prova skritta genom vatten hindret med grimman, det gick faktiskt bra, ska nog köpa honom ett bettlös träns att varva med =)
 
 


Vila

Idag började Bullen sin välförtjänta lilla vila =)
Eller vila och vila, han vilar alla fall från ridning men kommer fortfarande pyssla med honom och så då både jag och han uppskattar det =)
Blir bara några dagarsm vila från ridningen sen blir det skogsridning några dagar innan vi börjar jobba igen inför tävlingen 25 Juli, är dock bara stilterräng då så blir inte jätte mycket trim på banan innan dess men förhoppnignsvis någon terrängträning.
 
Från och med idag har Bullen även fått byta hag sällskap då Dante har flyttat hem till Fia, nu går han med Lakismo och Cherie, de går han med i flocken i vanliga fall med så det ska nog gå alldeles utmärkt.
 
 


Fälttävlan Baståsen

Idag begav vi oss till Baståsen på fälttävlan, hade sedan igår fått en föraning om att det skulle vara rätt lerigt, trodde dock inte riktigt att det skulle vara så ill aomn det var.
De fick dra ut oss på parkeringen med traktor och dra loss oss igen när vi skulle hem, liksom alla andra bilar, trodde det var lerigt i Enköping men detta var värre!
 
Red dressyren runt 11 då var det skinande sol och jätte varmt, givetvis gick dressyren inne bara för att göra det lite varmare ändå :P
Var ingen vidare framridning, en lite och trång som inte riktigt faller mig och Bullen i smaken men det var ju lika för alla.
Väl inne på banan var han lite tittig på domaren och skulle inte ens gå in först men sen gick han alla fall in, dock rätt spänd vid kortsidan där domaren satt och jag fick jobba på att hålla honom avspänd och tappade lite bakbensaktivtet, red dock ihop 66,67% = 50,0 straff, domaren låg dock lite högt får jag nog lov att säga.
Hoppningen gick på gräsbana, där var det mest blött och på framridningen var det lera så hoppade ett språng på framridningen innan vi gick in på banan där man fick hoppa fram på en liten oxer två gånger innan man startade.
Själv hoppningen gick helt ok, han var fortarande lite tittig men hoppade allt felfritt och med lätthet trots underlaget.
 
Underlaget på terrängbanan var faktiskt helt ok vissa bitar, de fick dock tya bort två hinder, dels vattnet som gick upp tillknäna typ så det var för djupt bedömdes det samt ett dike som mer eller mindre låg i en stor vattenpöl, de ändrade även till ett långsammare tempo pga underlaget som på vissa ställen var dåligt.
Strax innan jag skulle rida började det även regna, inte lite heller var genomvåt innan jagh gått bort till starten och då var det sol när jag satt upp, det regnade hela min ritt och bra tag efter, nästan hela klassen.
Bullen var tittig här med, dock inte så tittig på hinder utan allt annat, han stannade ex. på en bro mitt på en galoppsträcka och skulle inte gå över först men gick rätt snart ändå, han tittade på lite mer saker på vägen men inte så det tog stopp i varje frall och hoppade allt felfritt.
Fräste på lite där det gick i slutet och kom in inom idealtiden, med andra ord felfritt även här!.
 
Slutreslutatet blev alltså 50,0 straff och en 6:e plats av 44 startande, kändes riktigt bra att han gjorde allt så bra trots underlag och väder, nu ska vi bara träna vatten allt annat går han ju på =)
 
Imorgon tror jag mamma rider ut en sväng i skritt och trav sen får Bullen en välförtjänt vila på några dagar =)
 
 
 
 
 

RSS 2.0