Året som gått, del 1

Idag är det sista dagen på året så vad passar bättre än en summering av året som gått?Månad för månad så gott det går med bild och film :)
 
 
Januari:

Här hände det inte jätte mycket spännande utan året började med inomhus terrängträningar, lite löshoppning och en Pay and Jump på Söndertälje Rk.
I löshoppningen visade han att han kan öppna upp bak, men han gör det verkligen inte i onödan det sitter rätt långt inne.
Vi startade även vår första 110 här, en runda som kanke inte var så mycket att hänga i julgranen
 
 
Februari:
 
Här rullade det på ungefär som i Januari vi tränade lite hoppning och dressyr men åkte även här iväg till Södertälja för Pay and Jump
Även denna gång vare våra rundor inte så mycket att hänga i julgranen, de kändes rätt hemska faktiskt fick inget riktigt flyt, 1m var väl helt ok men i 110 kändes det riktigt illa.
 
 
På träningarna gick det väl rätt okej men hade lite svårt att styra och hålla trycket inne i vårt lilla ridhus på 20x40 då han inte riktigt hade styrkan till den än, och träningarna var rätt blandade med bra och dåliga språng.
 
 
I dressyren kämpade vi på också och började väl få någon typ av snurr på det hela, men han kröp gärna ihop och hade svårt att få igång honom ordentligt bakifrån, men vi tränade på för både Anna och Fia här
 
 

Vi hann även med att galoppera en del i sommarhagen där snön låg perfekt, lagom djupt och mjukt, så här kommer min favvo bild ifrån Februari 2012 :)

 

 
Mars:
 
I Mars red vi vår första lokala hopptävling för året, vi tränade vidare i både dressyren och hoppningen med framförallt så åkte vi ju till Luhmühlen och tränade.
Hoppningen gick på tävling mycket bättre, eller ja lite bättre alla fall men vi fick ett nedslag i både 1m och 110 när vi startade i botkyrka.
Rundan i 1m var riktigt bra och 110 började bra men vi orkade inte riktigt hålla ihop det och fick några dåliga språng i slutet.
 
 
I slutet av månaden åkte vi till Tyskland för att träna.
De första två dagarna red vi dressyr för Bo Jenå, så bra som Bullen gick de träningarna har han nog aldrig gjort i sitt liv tidigare och framför allt inte så hårt som han gick de träningarna.
 
 
I hoppnignen red vid för Peter Eriksson, fungerade riktigt bra men vi hade lite samma problem här som hemma att få till distanserna bra, men för det mesta var det bra och roligt var det :) Peter pratade även mycket med publiken så vi satt och kollade när de andra red också, lärorikt och kul
 
 
I terrängen var det Janne Jönsson, här fick vi bara vara med en av två dagar då Bullen fick feber efter första terrängdagen och var väldigt låg.
Det vart mycket bäbis hoppning men även endel lite svårare saker när vi tränade, Bullen tog i så han nästan skulle kräkas, det vgar lite för mycket för honom här men han var jätte fin och kunde trots att han knappat hade tränat terräng hänga med de andra lite mer erfarna i vår debutant grupp.
Vissa problem hade vi dock med vattnet, han förstod inte riktigt grejen med att blöta ner sig
 
 
 
April:

Under April drog dressyrallsvenskan med första om gången på hemmaplan igång, där  var vi med i förklassen och red individuellt i lagklassen då vår förklass inte var mycket att hänga i julgranen.
Lagklassen gick dock mycket bättre än förklassen och hade vi fått rida i laget hade det blivit en placering för laget då vi var näst bäst ifrån klubben där.
Tror vi red på 62% i LC:1 och 64% i LB:1 alltså inget att hurra för

 
I slutet av April åkte vi iväg på andra omgången av Allsvenskan där vi fick rid i laget då vi bara var tre som åkte, denna gång gick det betydligt bättre och vi skrapade ihop 70% i förklassen LC:2 och fick en vit rosett
I lagklassens om var LB:1 red vi ihop 67% och fick även här med oss en vit rosett, för laget blev det tyvärr ingen placering och vi slapp rida finalen.
 
 
Vi hann även hoppträna en del under April både för Pelle och för Fia och nu började det gå allt bättre och vi hade även en terrängträning på utebanan då underlaget på terrängbanan inte hunnit torka upp tillräckligt.
 

Bulleridning

Ja idag blev det lite ridning på Bullen igen :)
Eftersom han fortfarande är färsch bestämde jag att han skulle få jobba på lite mer idag och släppet stigbyglarna när vi hade joggat fram lite. 
Jobbade honom lite på volt med att ställa och forma ordentligt och ta bak delen, något han tyckte var fruktansvärt jobbigt faktiskt och havren tog slut lite då och då. 
Jag fick dock äta upp att jag kommit åt honom lite i traven när det var dags att galopper, han vart nämligen jätte jobbig, sköt ut rumpan både och höger och vänster och slog bakåt när han fick ta på den eller vart monster stark, men det gav sig hyfsat.
I galoppen red vi över en bom som jag lagt fram, något vi är riktigt dåliga på då han gärna tar kommandot lite och inte samlar sig riktigt utan ligger lite i handen mot bommen, men några gånger blir det bra, andra gånger studsar han med baken eller hänger i handen så det är något vi får jobba vidare med!
 
 

Hoppning på Tant Zelma :)

Idag kunde jag inte hålla mig utan det var lite hoppning på Zelma då Linda skulle hoppa med Wasco :P
Hon var såklart pigg och glad men trodde hon skulle vara bra mycket värre än det var faktiskt så var ändå lite positivt överraskad.
De första sprången vart lite halvdana innan jag hittade tajmingen på henne lite bättre och vågade mjuka mot hindren, det är ju lite mer tryck i damen än i Bullen som inte är speciellt stark överhuvudtaget. 
Vi hoppade bara några räcken, ett snett igenom och en kombination med räcken snett igenom åt andra hållet, gick lysande, skit kul :)
Film kommer när jag har orkat lägga in den.
 
Mamma red på Bullen idag, gick kalas, satte på honom en gummisnodd, helt utspänd men det räckte gott och väl, de behöver bara lite hjälp på traven.
Den ända inverkan gummisnodden egentligen gav var ett stöd i bettet, hade den så pass löst att så fort han släppte och började jobba vart den lös, fungerade jätte bra :)
Men det som är lite fascinerande över honom är att han även innan vi satte på snodden och han sträckte fram och ut halsen så mycket han kunde så var han rätt lätt i fronten, hans om inte alls är byggd sådan, så något rätt måste vi ju ha gjort :)
 

Ridningx3 idag med

Har hunnit rida Bullen, Skuggan och Zelma idag med, fantastiskt att hinna rida lite mer än bara 1 häst. 
Bullen kändes precis igår helt ohalt men väldigt stel, kanske det som synts vid longeringen? och det är ju inte jätte kosntigt heller om han är stel, han har ju bara stått, inte ens gått i hagen, men imorgon får han gå ut igen :)
 
 
Skuggan Travades bara idag med så det hände inte direkt något kul med honom, han kändes väl helt ok men väldigt stelt och stumt i början men efter ett tag blir han bättre och börjar trava lite trevligare.
 
Zelma kändes fin idag med, hon blir lite taggad men det gör inte så mycket, lite kul att rida på någon sådan ibland med :)
Jobbade lite sidförande med henne idag, på volter och längs fyrkant, kändes helt ok, lite jobbigt med öppna i galoppen i högervarv men det jobbar vi vidare på imorgon.
Passade även på att galoppera över en bom som låg framme och jobbade på att få henne att gå fram till bommen och inte krypa ihop och ta in ett extra språng, vart kanon efter några gånger och sedan låg hon riktigt fint på bommen hela tiden :)

Ridit tant idag också :)

Red på Zelma idag, ridskolehästarna går inte så mycket nu då det bara är några få på läger de här dagarna innan nyår så snodde Zelma, är säkert ett år sedan jag red på henne sist:)
 
Kändes faktiskt rätt bra att sitta där igen, hon var lite övertaggad, hon har ju vilat några dagar men annars var allting så otroligt enkelt, jätte roligt var inte jobbigt alls, krävde dock inte så mycket av henne idag då hon inte gått på några dagar men hon flyttade snällt undan skänkel, gick att rida öppna sluta och förvänd galopp :)
Så imorgon ska jag jobba lite mer och kräva lite mer av henne så får vi se var vi hamnar efter de här tre dagarna, men kul var det alla fall att rida idag :)
 
Har även hunnit trava Skuggis lite idag, han skötte sig fick men kändes lite seg, han börjar nu återgå till sitt normala nu ^^
 
 

Ridit tant idag också :)

Red på Zelma idag, ridskolehästarna går inte så mycket nu då det bara är några få på läger de här dagarna innan nyår så snodde Zelma, är säkert ett år sedan jag red på henne sist:)
 
Kändes faktiskt rätt bra att sitta där igen, hon var lite övertaggad, hon har ju vilat några dagar men annars var allting så otroligt enkelt, jätte roligt var inte jobbigt alls, krävde dock inte så mycket av henne idag då hon inte gått på några dagar men hon flyttade snällt undan skänkel, gick att rida öppna sluta och förvänd galopp :)
Så imorgon ska jag jobba lite mer och kräva lite mer av henne så får vi se var vi hamnar efter de här tre dagarna, men kul var det alla fall att rida idag :)
 
Har även hunnit trava Skuggis lite idag, han skötte sig fick men kändes lite seg, han börjar nu återgå till sitt normala nu ^^
 
 

Har ridit på min häst idag! :)

Yes idag har Bullen fått jogga lite.
Jag och Fia kollade på honom idag igen, han sig helt fördjävlig ut när han travade i högervarvet på lina men inte halt bara hemsk, i vänster varv var han fin, sen när vi bytte igen drog han en repa i galopp i höger varv, efter det såg han bättre ut så vi bestämde att jag skulle hoppa upp och känna hur han kändes och ja, han är fräschare när jag rider än han är på lina....
Ska rida lite imorgon med och se vad som händer, känns han lite fräsch som idag får han gå ut i hagen på förmiddagarna och jogga någon/några dagar till för att se vad som händer.
 
Känns skumt att han ser så knackig ut på lina men är helt fräsch och ser fullständigt normal ut under ryttare även på volt och det känns inte det minsta konstigt heller, känns precis som vanligt..
Nåja vi joggar lite och så får vi se vad som händer, blir det sämre får vi kolla upp honom men förhoppnignsvis blir han bättre av att få komma igång och jobba, han är ju lite stel av sig så kanske är det det som syns vid longeringen?
 
Tog på liniment på båda frambenen efter vi joggat och kände efter värme eller liknande men det finns inget  någonstans, passade även på att massera honom lite försiktigt med linimentet han verkade alla fall tycka det var halv skönt men har ju lite svårt att koncenterera sig och står hellre och biter i grimskaftet :P
 
 
 
 

Bullen tycker inte livet är jätte roligt just nu

Idag var Bullen fruktansvärt uttråkad och rastlös, tycker så synd om honom, han som älskar att vara ute med kompisarna i hagen så får han stå bakom lås och bom i boxen nu.
Släppte honom i ridhuset idag med, men nu galopperade han och boxade så får nog ta honom med lina om han ska rulla sig i fortsättningen, han blir för vild liksom.
Jag och mamma gick en promenad med honom på stallvägen, han var riktigt jobbig idag, ville bara leka med en och äta snö, ja han är ju dock rätt gullig när han gör så men det är inte lika gulligt när hela jackan är nerslemmad :P
 
 
 

Jul 2012 :)

Nu är ju julafton snart över, rätt skönt faktiskt, julen är rätt mysig och så men det därt med julmat är inte riktigt min grej ^^
Idag var vi alla fall upp till Bullen och Skuggan (som jag sätter igång under jullovet) på förmiddagen. 
Släppte Bullen en sväng i ridhuset direkt så han fick rulla sig och promenera runt lite fritt innan vi gav oss ut på stallvägen, mamma ledde Bullen och jag skritta Skuggan, travade även Skuggan lite i ridhuset sen, han kände helt ok och skötte sig fint :)
 
BulleRulle
Har såklart fått lite juklappar också :)
 
Värmefilt till mig :)
 
Nya tävlingsskydd 
 
Tävlingsmapp och snoddar
 
Vitt dressyrschabrak (som jag köpte i glooben :P)
Fick även:
Hörlurar
Hjälmkamera
Liniment till Bullen
Varma tumvintar med fingrar att rida i
Mysiga strumpor
Trosor
Nytt underställ
Väckarklocka (min ringer i tid och otid)
Chokladtomtar
2000kr
Samt 10000 av morfar :)
 
Nu vill jag bara ha en ohalt Bulle också!

God jul :)

Grinchen hälsar också :)

Stalljobb idag med

Jobbade stall idag med men det var rätt nice borsett från att jag tappat bort min nyckel så vi inte kom in i entrent och klubbis, så någon fruklost blev det inte för min del ^^
Hästanra fick ju dock mat, gå ut och mockat innan det kom någon med nyckel.
Idag var Fia förbi i stallet också så pratade lite med henne så fick hon kolla på Bullen, först efter att bara ha känt på benet tyckte hon han kunde gå ut, han är ju helt ren och kall i benet nu, men hon höll med om att han fortfarande är halt och får stå inne över jul så ska jag kolla på honom igen sen, förhoppningsvis har det gett sig då :)
Ska se till att röra lite på honom för hand nu så han inte bara står still och äter, vore ju dumt om han fick kolik också, blir dock under kontrollerade former då han vart för pigg när han fick gå själv i ridhuset en stund idag, han börjrade med att trava iväg och lyckades sen riva ner en bom från sargen och dra iväg i galopp och bock :P
 
 
Skuggan fick komma ut en sväng idag, hade egentligen tänkt ta honom inne men följde med Cissi och Wasco ut en sväng, han var kanon pigg och lycklig :) Dessutom fick han trava en bit idag.
 
 

Händer inte mycket här...

.. Nej inte ett skit faktiskt, har stalljobbat och haft ponnycupen idag men ingen ridning, hade tänkt rida Skuggan men har helt enkelt inte hunnit men imorgon hinner jag :)
Bullen var sämre idag igen, inte lika illa som från början men mer halt än igår, på kvällen kändes hoven dock helt sval igen vilket den inte gjorde när jag kollade på honom, blir inte riktigt klok på det här, sa prata med Fia imorgon nrä hon kommer och hämtar Dante, vill bara kunna släppa ut honom i hagen, han hatar verkligen att bara stå i boxen hela dagen och det blir så stökigt, han drar runt höt i hela boxen...
 

Bättre idag :)

Idag såg Bullen mycket bättre ut i hov och ben, ingen svullnad och inte alls lika varm längre, så det var skönt, tog även ut honom linan igen och han såg så gott som ohalt ut nu och benet så ännu bättre ut efter han rört på sig :)
Lyckades även byta några ord med Lasse idag som inte heller trodde det var någon fara då han redan är mcket bättre.
Men han får stå inne imorgon alla fall så får jag väl kika på honom igen innan jag vågar släppa ut honom ^^
 

Hoppning och halt häst

Dålig uppdatering igen, har inte riktigt haft tid/orkat.
I tisdags red vi ut en sväng, det gick väl sådär, han var allmänt jobbig och et hände lite mycket saker men han var glad och kändes fräsch alla fall :)
Igår blev det lite hoppning = Glad häst, fick dock ingen vidare känsla, är svårt att rida när vi är så många i vårt lilla ridhus, får liksom inget ärligt tryck i honom och ridbarheten blir inge vidare. 
Han var dock lycklig och bjöd på hindren men fick helt enkelt inte någon riktigt kontakt med honom.
 
Idag var han varm och lite svampig i sitt högra framben, kände igenom båda benen lite nogrannare och kom fram till att han dels var svumpigare och varmare i hela benet från knät och ner samt hade försträkt digital puls och en stekhet hov.
Bad även Sirpa känna på honom innan vi tog in han i ridhuset för longering, i vänster varv såg han ren ut, kanske lite kort i steget men det brukar han vara, så det kändes ju bra.
Sen bytte vi varv till höger och där syntes en tydlig hälta, ja han är ju inte direkt blockhalt men vem som helst kan se att han är halt.
Kände igenom benen igen och de var nu torra båda två men varm hov och puls återstod så skulle gissa att problemet kommer ifrån hoven.
Har raggat hovlsagare nu, förhoppningvis kan någon komma imorgon annars kunde den som skodde honom nu senaste komma på Lördag trots att han jobbar på andra sidan av stockholm, får köpa en chokladask till honom isåfall, får jag gör oavsett vem som kommer och när :P
La på ett jodomslag på hoven och hoppas att det kanske kryper fram någon lite hovböld.
 
 
 
 
 

Ny sko och dressyr

Bullen fick vara inne på dagen idag eftersom han hade tappat ena framskon, vågar inte släppa ut honom utan framsko det känns lite onödigt.
Hovis kunde hur som helst komma och slå på den idag så det var ju skönt, känbdes ju lite snopet igår när den åkte av men det är ju sådant som händer, typiskt Bullen att lyckas tappa den på plan mark när han lika gärna kunde gjort det när han klev i snön eller sprang i hagen ^^
Nåja skon var ju alla fall fin så samma sko kunde slås på igen och nu fick han extra sömmar i den så nu hoppas vi att den sitter, i övrigt är alla fötter i vanlig ordning fint skodda trots att det var hovis kollega som skodde, snygg och prydligt :)
Nu får lillegrå se till att hålla koll på fossingarna, han är så jobbig att ha inne!
 
Red lite i ridhuset idag trots tappskon, vila får han inte göra, han vilade ju Torsdag och igår skrittades han bara lite så nej. 
Och motion behövde han, han var lite vrång och pigg, studsade med rumpan och slog mot spöt när jag duttade lite på vänter bak för att han skulle ta i lite i galoppen, ja han hade helt enkelt en lite jobbig dag idag men ändå fin om man jämför med hur det kan kännas :P
Imorgon ska jag nog försöka ge mig ut lite, blir dock boots runt om, kanske ska ta och tejpa fast skorna med silvertejp också?
På Onsdag ska vi äntligen hoppa lite smått dessutom :) Är väldigt hoppsugen, var ett tag sedan jag hoppade nu!
 

Tappsko >.<

Skulle rida ut med mamma idag, började med att hästen jag skulle rida har lymfangit ena bak, dock ohalt som vi tyckte han kunde mo bra av att få röra lite på sig så vi gav oss iväg i sällskap med Cissi och Wasco. Allting gick helt ok tills vi kom ut på den polgade vägen och skulle trava lite, vi kanske lyckades trava 20 meter innan mamma ropar bakifrån att Bullen tappat något, ser ut som om alla skydd sitter cvoh vi travar några meter till tills jag ser att det en sko som åk >.<
Så det var bara att vända och plocka upp skon som lossnat så fint och var hela oskadd med alla söm kvar och utan  att vara det minsta demformerad, hade ju kanske känts lite bättre om han tappat den i snöngenom att trampa på den, han fick ju liksom skort i Fredags känns som om de kanske borde sitta lite längre än 2 dygn
 
Eftersom det var en framsko får han stå inne nu till hovis kan komma och slå på den igen, tur att det är mjukt i ridhuset alla fall så vi kan rida lite.
 
 

Tror jag gjorde min häst besviken idag..

..Han verkade jätte glad när jag knoppade manen på honom stod med öronen framåt och så :)
När jag sedan skulle knoppa pannluggen kändes han inte riktigt lika positiv och när dessutom glittret kom på såg han mer eller mindre ut att skämmas, tror inte riktigt denna dag blev som han hade tänkt sig :P
När kandaret kom fram blev det nog droppen för Bullen som tog sats och travade ut ur boxen med mig springande efter med tyglarna runt halsen på honom :P
Nåja när jag väl lyckats pilla in båda betten i munnen med lite hjälp av Anneli som fick hålla honom på plats såg han mest sur ut men skötte sig alla fall helt ok när vi red, lite små irriterad bara.

Julshow i stallet

Tja orkar inte skriva så mycket så bjussa på en film istället från vårt nummet :)
 
 

Nya fötter

Idag har Bullen fått nya skor, perfekt timing eftersom han tappade en igår. 
Nu blev det fyrbroddat och snösulor så vi håller oss på fötter under jul och nyår :P
 
Vi tränade även inför julshowen, han kändes pigg emn lite ofokuserad och jag var trött och hungrig, alltså ingen superträning men han gör det ju alla fall helt ok, blir lite platt och så..
Red även lite på Spader idag, kändes helt ok, han var lite skev och jag fortfarande trött men vi jobbade på i någon halvtimme innan jag travade av honom.
 
Har inte hänt så mycket mer, följde med Hanna till kliniken på återbesök med hennes häst som gick bra i morse, så överlag har det väl varit en bra dag trots lite trötthet från min sida
 
 
 

Lucia

Idag är det Lucia. vilket betyder att jag fick ta en promenad runt stan med Lucia tåget:P
Lite halvjobbigt men ändå skönt :)
Bullen har varit i hagen med sina nya kompisar idag, och det har gått helt ok, stod och spanade på den en stund, några är snälla mot honom sen är det en lite ponny som är riktigt elak och sätter fart från ena ända av hagen med öronen bakåt och huggtänderna framme, Bullen är ju dock duktig och flyttar på sig. 
Han har dock sprungit av sig en sko, men hovis ska komma imorgon, så hoppas verkligen att han gör det! Annars blir det ingen lusseshow på lördag, tror jag, ska träna imorgon men har ingen lust att köra på hela helgen utan skon =/
 
 
Bullen och Appe lekte lite :) 
Bullen fick en kort stund dela höring med Mac innan Mac kom på att det stod en ful grå häst bredvid honom :P
 

Kandar och flytt

Idag har vi tränat lite inför helgens Julshow vilket även innebar att vi fick trsta kandar för första gången vilket gick alldeles lysande och han verkade tycka att det var helt ok :)
Imorgon blir det träning med om jag inte blir mer förkyld ^^ Ska nog även ta mig till djuraffären och köpa någon leksak till Bullen så han har någonting att göra på nätterna :P
Idag har Bullen dessutom flyttat, ja inte jätte långt men några meter alla fall ut till andra stallet där han har fått en stor box utan några grannar att tjura mot, han måste dock byta hage så han broddat ur bakskorna och hoppas på att allt gör bra när han får träffa sina nya kompisar imorgon, Dante känner han nju dock redan.
Så denna eftermiddag har gått ut på att flytta Bullen och hans saker, även pyntet vilket gick sådär, han skulle bara äta på det samtidigt som jag försökte sätta upp det och den fina knäckemackan han fick av Lotta med god jul på åt han upp i ett nafs, konstant hungrig
 
 

Snö och snor

Blä! börjar bli förkyld och det snöar dessutom, tyckte detvar tillräckligt men tydligen inte. 
Idag red jag ut en sävng på Bullen med Fia och Dante, vi travade bort till eneby och tillbaka, han tyckte uppenbarligen inte att det var allt för ansträngande då han knappt var varm, men det tog emot lite när det var djup snö då behövde han ju lyfta på benen, det ör ahna inte gärna i onödan :P
Han kändes lite små lat, men han tappar ju bjudningen lite när han inte får vara först och ja Dante skrittar ju lite snabbare än Bullen så han fick nöja sig med att vara bakom
 
 

...


Fina Fina Bullen :)

Åh vad det var kul att rida idag med :)
Skrittade först ut en sävng med mamma, jag på Skuggan och Mamma fick Bullen, vart en varv runt gymnasiet, Skuggan var piggelin :)
När vi skrittat hoppade jag upp på Bullen och red lite dressyr, var lika kul idag som igår jätte härlig känsla, var mycket trycka i honom idag och jag behövde bara tänka att vi skulle öka och mjuka ytterslite i handen så ökade han galoppen och traven, han flyttade även snällt och lätt undan skänkel :) Ville inte sluta idga heller men fick ju lov att göra det :P
 
 

Ibland är det så kul att rida! =)

Idag var det en sådan där dag när jag inte ville sluta rida, Bullen kändes verkligen toppen trots att vio inte trimmat dressyr på 4 veckor och, allting gick så lätt och han var positiv :)
Red kanske någon halvtimme men hade gärna fortsatt men fick lägga lite band på mig, han är ju inte helt igång så får ta det lite lugnt, har ingen anledning att stressa igång honom.
Det gick mycket lättare att flytta undan skänkel nu då kanske ha behandlingarna gjort något? För han kände ju alla fall kanon, lite skev men då är ju som sagt inte jobbad på 4 veckor så då kan det kanske få kännas lite skevt, men det var ytterst lite, brukar vara mer!
 
Passade även på att fota honom lite idag :) Har inte redigerat klar bilderna men bjuder på dem alla fall :)
 
 
 


Ajj

Idag har jag ridit lite hästar igen, kul kul, är så fruktansvärt sugen på att trimma dressyr på Bullen men får vänta lite :P
Först ut var Skuggan som skulle skrittas en stund i ridhuset, jobbade på att flytta honom lite undan och så, är ju så trist att bara skritta runt 4kanten, det väl bra tills jag tyckte han kunde skritta på lite bättre och knackade till lite då han inte svarade framåt, skulle inte ha gjort det för då flög han i luften i några bocksprång och jag fick äta upp att det inte var svårt att sitta kvar på honom för med halkiga överdragsbyxor och en häst med huvudet mellan framkotorna och bockande i en cirkel så var det det :P
Haha jag var lite paff och landades inte ens på fötterna utan höften fick ta smällen så det känns väl lite där men men kunde ju varit värre, får väl se om jag är stel imorgon ^^ Satt alla fall upp och skritta en stund till och han var inte seg längre.
 
Sen red jag även på Spader en sväng, han kändes helt ok, lite stretig i början innan han släppte men sen var ha duktig och jobbade på bra, skänkelvikningarna var mycket bättre nu än sist jag red och han kunde nästan hålla formen där, red inte jätte mycket men tror han tyckte det var lite jobbigt :P
Fick även rida en kortis på Mac som var på monsterhumör idag och var snorstark, skitponnyn :P Tur att han är söt alla fall.
 
 

Det har visst snöat lite

Lite dålig uppdatering men tänker skylla på vädret hade fullt upp igår i snökaoset och det slutade med att jag fick gå till stallet i snön och ha lite lektioner, men men.
Bullen fick löslongera lite i ridhuset igår då jag inte hann rida honom, vart för ont om tid.
Idag fick han skritta i djupa snön och jobba lite på det viset innan Helena behandlade honom igen, det var bättre nu men han är fortfarande stum bak men hon trodde på att jobba vidare där i ridningen, det var även lite i nacken och så men nu ska vi rida på ett tag innan hon tar honom igen :)
Har även hunnit skritta Skuggan ida och ridit lite på Mac :)
 

Kallt!

Idag är det jätte kallt ju.. blev sådär lagom glad när jag klev upp och kollade på termometerna -11 grader, usch.
Nåja det posivtia är ju dock att det inte är kramsnö längre och egentligen gör inte kyla mig jätte mycket men det kan ju inte vända från några minus till jättekallt sådär bara. 
Eftersom det var så pass kallt fick halva gänget hästar vara inne medan andra halvan gick ut för att vattnet inte skulle frysa efter de blivit vaccinerade, Bullen hörde till innegänget som fick vara ute hela eftermiddagen istället :)
Har även hunnit rida lite lugnt på honom, passade på att trava honom lite idag vilket han uppskattade, snorpigg var han så nu får han äta en näva kraft per mål igen tills de kan börja röra på sig i hagen, nu är den knölig och hård >.<
Han var även väldigt ömfotad när vi travade i mitten på en väg där det var lite grusigt så ska nog låta hovis slå på sulor nästa skoning och se om det blir bättre, han kunde liksom inte trava alls utan var halt och skatade självmant av till skritt från att ha legat på och velat dra iväg..
 
Gullet förra nyår :)
 

Globen =)

Idagt blev det en sväng in till Globen med Linda, lyckades glömma ena biljette hemma men vi hade lite tur så de vi biljettstället skrev ut dem igen :P
Kollade på hoppningen och dressyren, alltid spännande och inspirerande, nu vill jag träna! Men får vänta lite ska ju göra det här bra nu :)
 
Passade även på att shoppa lite:
* Catago Dressyrskydd, bruna, 650kr
* Shockemöhle schbrak, vitt, 399 kr
* Boots till terrängen, svarta, 149 kr
* Vintertäcke med helhals, blått, 889 kr
* Knäskydd från back on track till mig, 290 kr typ
* Present till mamma :)
* Stallboken, minns inte vad den kosta O.o
 
Det var inte så mycket alltså :) Vart dock inga senskydd då de inte fanns i rätt storlek och färg
 

RSS 2.0