En sväng till Stav

Idag vart det en sväng till Stav med Danny för att kolla upp hans hälta som inte gett med sig, eller han såg ohalt ut i måndags och fick gå ut med flocken och var i tisdags jätte halt igen..
 
Visste inte hur han skulle se ut när vi kom dit eftersom han redan blivit typ ohalt en gång, men har var riktigt halt fortfarande inte riktigt likasom från början men kraftigt halt.
 
Visada honom på rakt och böjt spår samt att det onda benet böjdes högt och lågt med reaktion på det låga böjprovet.
Vi bedövade kotan, tror veterinär Flemmig var lika säker som jag på att det i varje fall skulle släcka lite av hältan, men inte, ingen skillnad alls.
Efter lite tittande och kännande på benet blev det tillsist en bedövning i hovleden också även om Flemming var lite skeptisk, men till vår förvåning så släckte hältan där.
 
Det var röntgen ur 6 olika vinklar (tror det var 6 alla fall) för att kunna titta på strålben, hovben, hovlev, ligament osv, bara pyttesaker på röntgen som föll inom det normala, ev. att vi skulle kika vidare på sidoligamenten om han inte svarar på behandlingen, men det finns ju inget som säger att han inte skulle svara på den.
 
Flemming var alla fall också rätt övertygad om att han måste ha gjorde någonting då det kom så plötsligt och dessutom finns ingen hälta på det andra frambenet ens när vi bedövat det halta benet.
 
Så nu blir det box, sjukhage, promenader i 3 veckor samt metacam i 10 dagar
 
Nåja känns ändå helt okej, han borde bli bra eftersom det inte verkar vara någon överansträgning utan snarare ett trauma.
 
 
 

Istället för fälttävlan

Fick det bli lite jobb och lite hantering av Amorella och såklart lite foto, gäller att passa på snart är hon stor.
Gjorde ett försök att mäta henne idag, gick sådär men hon är runt 128 i manken och 130 över korset och har hittils vuxit ur två av sina grimmor.
 
Morfar och pappa var med upp till Amorella idag så de fick också vara med på lite bilder :)
 
Blir en rejäl bildbomd idag.
 
 

Slut på det roliga

Happ då var det slut på det roliga igen för igår var stackars Danny jättehalt höger fram, från ingenstans, i lördags var han ohalt...
Lasse hittade ingen hovböld eller någonting alls i hoven, eller ja han hade lite puls och var lite öm på utsidan av vänster hoven, men det var ju liksom fel ben...
Så idag har vi roat oss med att kyla benet och sen gulla lite eftersom han fick bo inne i box nu och vila några dagar så får vi se om det ger med sig eller inte eftersom han högst troligt måste ha gjort något i hagen.
Så nu blir det alla fall ingen tävling i helgen, lite trist, tanken var ju att vi skule debuter H100 men men shit happens.
 
Kan ju alla fall bjuda på lite nya bilder
 
 
 
 

Tiden går fort när man har roligt

Ja tiden springer som vanligt iväg.
Amorella har hunnit bli 3månader nu och vänter nog ungefär 123-125 cm, växer så det knakar gör hon just nu och får nog klassas som typ världens snällaste lilla föl, snällare individ får man nog leta efter <3
 
Danny jobbar på för fullt, i fredags tränade vi lite i botkyrka inför vår lättklass debut.
Igår och idag var vi på tävling i stockholm vilket gick helt ok.
 
Dressyren: Det var typ asvarmt och lite tungt på banan men Danny jobbade på utan några direkta missa, lite seg i skritten men det får vi helt enkelt öva på så vi kan skritta med mer aktivitet utan att det blir trav.
I övrigt gjorde han det mesta stadigt och på rätt plats, domaren gillade honom dock inte och vi slutade på 62,25% och fick flera 5or som var lite oförtjänta, den i skritten hade jag räknat med ^^ Trodde han skulle typ stanna men att be honom skritta snabbare brukar innebärs trav,  slutkommentaren blev: ganska välridet, med häst som ser ut att trivs, behöver gå fram mer i skritten.
 
Hoppningen: Försökte få honom att riva på framhoppningen vilket inte gick så bra, han hoppade felfritt hur jag ön ja honom, inen på banan rev han såklart, tyckte jag rev två men domaren hade bara registrerat ett så ja.. Ena rivningen var dock i kombination med ponnyavstånd så det var helt enkelt för trångt och han hann inte få upp benen.
 
Terrängen: Här är ju Dannys paradgren och så även denna gång, han går som tåget och mer eller mindre joggade runt banan, tog nog inte i på ett enda hinder, tiden var nog väl tilltagen och vi galoperade in en halv minut för snabba.
 
Resultatet var där med inte så bra denna gång och ingen rosett men vad gör det när han är grym :)
Nu ska vi helt enkelt ladda för 100 debuten om två veckor!
 
Blandade bilder från botkyrka och stockholm
 
 
 
 

RSS 2.0