Bildbomb på liten Buse i hagen :)

 

Uteritt =)

Idag red jag ut med Bullen, bort till Nynäs Gods fick det bli igen, hade lite för lite tid för att ta mig till våtmarken och var dessutom ensam. 
I början hade han ingen lust men sen fick han eld i baken och for mest runt kändes det som, han ville springa konstant och lyssnade knappt alls tillbaka, trots långa hackamoretm funderar på att prova något annat bett när vi rider ut, han ligger på så dant just nu när han är lite pigg och tar sig mest hela tiden friheten att börja trava när jag skrittar på lång tygel, eller friheten att galoppera i fullsula trots att jag försöker bromsa ^^ 
Men han är ju i varje fall inte seg, får väl se det positiva i det hela och han springer med öronen spetsad och lysande ögon :)
 
 

Kort film från igår

Har inte hunnit klippa ihop något längre men här kommer en kort film ifrån igår när vi hoppar trekombination, tappar lite styrning coh broms i landningen'
 
 

Spinners Spiderman of Love

Idag har vi varit och hämtat en liten ponny till ridskolan som vi ska ha på prov, liten går och otroligt söt, dessutom väldigt fin, en renrasig welsh, just nu 128cm och 5 år, ett nytt litet projekt som inte kan speciellt mycket men verkar väldigt snäll, vi provade skritta på honom idag, gick kanon tills han såg sig själv i spegeln, då vart han rädd, men det lär ju gå över ^^
 
Bullen fick gå dressyr idag, gick väl helt ok men kändes lite skev i handen och lite stum i ryggen, men han jobbar på och gör allting han ska, jag ska bara se till att inte dra i högertygeln när han känns sådär, vi jobbade med skänkelvikningar, lite överdrivet med honom, i trav och galopp.

Hoppning på Jursta

Idag var det dags att åka till Jursta igen efter våra småskador osv.
Vi hoppade trekombination och hinder ur sväng samt lång anridning, vart lite spännande träning då det var väldigt spridd nivå men Bullen var på topp, eller ja, inte riktigt men han kände bra, finns dock saker att jobba med.
Han hoppade väl och bjöd bra idag men tar istället inte riktigt halvhalterna vilket leder till att jag fick trycka av honom några gånger, så det måste vi jobba vidare med, det gör ju inget på tävling men kommer hellre perfekt på alla hinder istället för att trycka av :)
Film kommer imorgon.
 
Bjussar på en stilbild från filmen
 
 

Snurrig eftermiddag

Idag skulle jag och Bullen rida för Fia på kvällen då Helena skulle komma och kolla på oss, hon ville se hur han rör sig och hur jag sitter osv för att kunna behandla oss på bästa sätt sen.
Hann borsta Bullen innan jag fick gå in i ridhuset och hoppa upp på Portus då Sirpa fått extremt ont i nacken, som tur var så var ju Helena där och kunde hjläpa henne. 
Lite spännande upplevelse att rida spanjor men han var väl trevlig, snäll och okomplicerad :)
Vi red inte så länge men hann inte fixa iordning Bullen så fick hjälp av Cissi som också skulle rida för Fia att sätta på skydden och sadla honom.
Gick helt ok at Rida Bullen med, han var lite kort och stum men gör allting och framförallt flyttar han undan skänkeln utan att jag behöver ta i, blev för mycket ibland till och med, fick ju ta i så jag blev blå i ansiktet förut och det hände knappt något ändå.
Mot slutet släppte det stumma och han började trava bra med mer spänst i steget :)
 
 
Slänger in en gammal bild ^^ som vanligt
 
 
 

Idag var det en badday :P

Ja idag var vi inte på topp, men får skylla mig själv, han har hoppat, vilat och ridit utx2 de senaste dagarna så ja, han var inte direkt vältrimmad ^^
Hade plockat fram lite bommar som vi jobbade över, gick väl helt okej men han ville lvara lite på bogarna och var lite stum och stel i sidorna och försökte springa ifrån arbetet, ja det kändes inte direkt bra, men vart helt okej i slutet.
Imorgon blir det dressyr, så ska Helena kika på oss för att kunna avgöra hur hon ska behandla mig och Bullen på bästa sätt :)
Hon ska kolla på hur han rör sig och hur jag sitter, ska bli spännande!
 
Lilleman råkde förövrigt rulla fast på rygg idag när han skulle rulla sig i ridhuset, han skulle rulla över på andra sidan men fick för litet fart så fastnade på rygg.
Han lyckades ta sig loss men for upp och gick till ett nytt ställe för att rulla sig istället.
 
 
 
 

Bullen och Mamma

Idag fick mamma och Bullen leka lite vid Nynäs Gods, glad häst och glad mamma :)
Jag passade på att ta lite bilder i brist på annat, Bullen fick även rulla sig lite och springa i ridhuset så passade på att fota lite där med :)
 

Ks Behandling och Uteritt

Igår var det min tur att bli behandlad av vår Ks Terapuet, har varit lite fundersam över hurvida det fungerar eller ej men Bullen har ju blivit mycket bättre av det så igår provade jag.
Det är det skummaste jag varit med om, eftersom jag sa att jag ansåg svanken som ett problem började hon där emd att lägga hena hande mot bäcken och korsben och andra mot ländryggen. 
Hon mer eller mindre bara håller händerna där ochy konstaterade kanske snart att jag inte hade mycket rörelse alls där och att benens läge inte var bra.
Då och då gjorde det lite ont och drog lite där.
Precis efter det börjat dra med sa hon att det började bli bättre rörelse och efter en stund gick en riktigt skum känsla genom kroppen, kan inte beskriva den alls varpå hon sa att benen hade hamnat i en bättre position.
Hade mjölksyra i benen när jag reste mig och frös såg jag hackade tänderna trots ett varmt kontor, kläder och en filt, helt skumt!
 
Idag tog jag det lite lugnt som jag blev beordrad och red ut en sväng med Petra på Switch och Katre på Robbie.
Alla hästar var pigg och glada och Switch fick galoppera först då hon var piggast :P
 

Hoppning :)

Idag stod det hoppning på schemat i tävlingsgruppen.
En långbana med 11 hinder skulle vi hoppa med realterade avstånd och en kombination, vi red banan två gånger i rad i slutet så då blev det 22 hinder för att kondtionsträna lite och se hur bra hästarna orkade.
Bullen var kalasfin, pigg, framåt och jobbade på bakifrån, idag hade vi kunnat hoppa höghus!. Han jobbade hela tiden på med bra bjudning och bra språng, först hoppade vi en uppvärmningsrunda på 80cm innan vi höjde så det låg på ca 95, utsprånget i komination låg kanske på 105-110.
När vi körde långa banan gick det kalas de 11 första hindren sedan började det bli jobbigt och vi slog ner lite på tempot och jag fick rida lite mer för att hjläpa honom men det gick helt ok det med, utom att jag glömde en halvhalt på sist hindret.
Riktigt kul alla fall :)
 

Dressyr jobb

Idag stod det dressyr på schemat, har fortfarande inga stövar så det blev hoppsadel och kängor även denna gång.
Det gick dock helt okej, jobbade med lite tempoväxlingar och på att försöka få honom att bära sig själv och sätta sig lite mer, var privatlektion på mittvolten så jag fick anpassa mig lite och det blev mycket små volter samt på spåret med lite skolor osv.
Han skötte sig bra, lite trögstartad som vanligt men så snart han kommit igång behövs varmen sporrar eller spö då är det fart på honom :P
 
 
 

Uteritt på pigg Bulle :)

Red ut igår med Bullen, bara han och jag den här gången, det brukar han uppskatta mest.
Tog hackamoret idag, tänkte att jag skulle prova nu när han är mycket lydigare på bettet och det gick faktiskt kanon :)
Han var pigg och lite dampig , lyckades ta mig bort till gymnasiet och skulel rida över vägen, gick väl sådär, det låg nämligen ett tomt ölflak på vägen som han trodde skulle äta upp honom och vi galopperade tillbaka en gång och snurrade några gånger innan vi ens tog oss i närheten, fick så vackert vinka förbi bilarna som stannat för att släppa över oss när han frusit fast och stirrade på ölflaket.
Vi tog oss över efter lite övertalning och sen var det inte störra problem mer än att han ville springa mest hela tiden, riktigt pigg var han :)
Han kändes riktigt bra faktiskt och travade riktigt trevligt för att vara honom i slutet, utan att bli för snabb med frambenen
 
Bättre sent än aldrig, misslyckades visst med att publicera detta igår ^^
 

Hoppning

Bestämde mig för att hoppa lite idag, lite på kontroll och på styrka istället för fart så Bullen skulle få jobba lite.
 
Började med att rida fram där han inte fick hamna allt för mycket på bogarna i galoppen vilket resluterade i att han blev lite stark, men det är kanske inte jätte konstigt, han har ju inte jobba där alls sedan förra året knappt, bara någon gång.
I traven jobbade vi över lite travbommar i början där vi längde ut mer och mer för att han skulle få länga steget lite, han blir ju gärna kort och benen springer fort istället.
När han gjorde det ok gick vi över till att hoppa två räcken med 21 meter mellan där jag bestämt att vi skulle jobba i en kort och hyffsat bärig galopp idag, inget full sula och trycka av och så som han gärna gör.
Vi började lågt på kanske 50cm där han fick jobba på tyglen, det fick han även göra mer eller mindre nrä vi höjde till 80 cm, hela tiden i en kortare galopp där han fick lov att vänta och hellre trampa in än trycka av, tillsist låg han lugnt kvar och väntade och vi höjde till 1m.
När det blir högre brukar jag ofta sluta rida med benen och hitta på massa konstigt istället för att bara sitta still. 
Det gick helt ok i vänster varv, där gjorde han det bra från början, men i höger är det svårar, där tränger han lite när man svänger och jag blir lätt lite dragande i höger tygel vilket resluterar i problem redan i svängen mot första hindret och det blev antingen intramp eller så la jag en volt. När vi väl fick till det gäller det att jag inte gör så mycket mellan hindren, vill gärna bromsa in honom istället för att låta honom jobba själv.
Det blev dock bra mot slutet och han tyckte det var jobbigt när han inte fick springa som han ville, han vill hoppa på fart, det är ju mycket lättare.
Sen måste jag bara lära mig att hänga med när vi inte längre hoppar på fart, han knuffar mig gärna lite ur sadeln när han tar i
 
 

Uteritt med mamma

Idag blev det uteritt med mamma.
Mamma skulle rida på Bullen idag så jag passade på att sno en lektionshäst som behövde komma ut en sväng, ja det behöver ju alla men det blev Cherida som inte har någon fodervärd som rider ut henne ibland, Sirpa tyckte jag kunde ta Portus och Fia Dante, men det kändes ju lite bättre att ta någon som inte kommer ut annars, både Dante och Portus kommer ju ut rätt ofta.
Båda hästarna var snälla och Bullen verkade pigg och glad när han fick gå först utan att direkt bli hotad av att Cherida skulle gå om, hon höll sig gärna där bakom :)
 
 

Dressyr för Anna

Idag blev det lite dressyr för Anna igen, var på tiden, var länge sedan vi red någon ordentlig dressyrträning då han sist inte kändes helt ok och det var svårt att göra något vettigt.
Idag började vi med att jobba galoppen och få honom att bära sig lite bättre, det var jobbigt men gick faktiskt helt ok och mot slutet i galoppen blev det rätt bra, problemet är dock att han gärna blir lite kort och kantig i sin form, men det var bättre och och bättre men fick rida för det, han ger inget gratis lilleman.

I traven jobbade vi med skänkelvikningarna, han har ju lite jobbigt med det, han flyttade dock undan bra men!
Ja men jag vill ju att han ska ta i lite med, göra det lilla extra inte bara trava åt sidan på lite halvfart, ville ju att han ska göra det bra, vart bättre när vi inte red lika kraftigt åt sidan utan jobbade mer framåt, så får jobba vidare på det viset, behöver dock någon på marken då jag gärna vill flytta mer än vad som behövs, det känns nämligen knappat som om han flyttar.
Det sist vi gjorde i traven var att rida lite tempoväxlingar på volten, inte jätte lätt tycker Bullen som gärna blir snabb i takten när man ökar och frambenen springer gärna ifrån bakbenen, men även detta vart bättre, så överlag är jag rätt nöjd, trots hoppsadel och kängor, nästa gång har jag förhoppningsvis mina stövar.

 


Hoppning

Idag har Bullen fått hoppa lite, det kändes väl lite halvdant, ny harvat och lite tungt i ridhuset och en Bullen som inte hopppat på typ 3 veckor?
Har var alla fall pigg och glad och gjorde det han skulle :)
Imorgon blir det lite uteritt för honom med de andra förhoppningsvis är han snäll och inte på bus.
 
 
 

Mycket ridning idag

Idag har jag hunnit rida 4 olika hästar dock bara korta stunder på 3 av dem.
Först blev det en sväng på Benita, gick väl helt ok, hon svarar inte riktigt fram men vart rätt ok mot slutet när vi ridit en stund och jobbat med dem.
Efter henne blev det en kortis på Babsan, hon är rätt skoj men var lite skev idag och stel i sidorna men hon jobbar på helt ok ändå och var hyffsat lätt i handen, lite svårt med vänster galoppen dock.
Red även lite på Tunika då vetetrinären skulle kolla på hennes headshaking, ja det gick väl inte så bra Tunika sprang som om hon skulle kunna springa grand prix imorgon typ, jättefin trav, slängde inte med huvudet en enda gång och så, lite spänd dock.
 
Red såklart Bullen också :)
Blev hoppsadel och kängor idag då mina stövlar är på lagning då dragkedja och sula in mår så bra längre, samt snörningen, får förhoppningsvis tillbaka dem på fredag.
Han var inte på topp idag och vart lite trippig i början och frambenen sprang fort medan bakbenen inte riktigt hängde med, vart bättre efter galopp med lite bakutsparkar.
När han gett sig efter lite galopp var han rätt fin, lite svårt för sidvärts men det har han ju alltid, annars var han riktigt lydig och fin, lyssnade tillbaka och framåt väldigt bra och ja, allmänt lydig han kunde till och med byta till förvändgalopp på volten ja det mesta gick helt enkelt :)
 
 
 

Uteritt med Busig Bulle

Idag red jag bort till Nynäs Gods med mamma på marken med kameran, ville ha lite vinter bilder på mig och Bullen nu när vi faktiskt hade tid och han är i så pass fasd att det går att rida lite :)
Han var pigg och busig idag, försökte mig på några korta galopper men han körde mest ner huvudet mellan frambenen och studsade, inga riktiga bockar som tur var när jag satt barbacka, ska nog ta mig ut imorgon med :P 
Han behöver visst det.
 
Eftersom mamma hade med kamera passade jag på att sno Fias ena kandar som vi hade på lusseshowen, idag gick han riktigt bra på det, får nog ta och köpa det :P
 
 
Här är lite bilder på oss, helt otroligt vad glad man kan bli av en häst

Trött idag

Idag var det jobbigt att gå upp, länge sedan jag var såhär trött!
Gick väl sådär att rida, fick för mig att rida utan spö redan från början, skulle inte ha gjort det för han tog inte skänkeln ordentligt alls så gav upp efter 20 minuter.
Behövde kanske hålla spö några steg innan han hade skärpt till sig och var fin igen :)
Kunde sedans läppa spöt när vi ridit lite med det utan att det vart någon skillnad, får helt enkelt se till att hålla i det från början och släppa det så snart han kommit igång.
Passade på att överdriva lite i skolorna idag  vilket faktiskt gick överförväntan och även om jag fick ta i så gjorde han det åt båda hållen, bäst i höger varv där det inte gick alls innan Helena tog honom.
Det är alltså en klar förbättring och han känns mycket lättare i fronten i alla gångarter nu.
Red även lite travökningar som faktiskt börjar ta sig lite nu, han gjorde två som för honom var riktigt bra, och några få steg fick han även lite häng i steget.
Inget fantastiskt men för honom riktigt riktigt bra, går ju inte att jämföra honom med en dressyrhäst.
Även halterna börjar sitta och han svarar nu tillbaka utan att trycka fram nosen och streta, nu stannar han bra men har glömt bort hur man ryggar, men det får vi ta tag igen och minsta lilla steg han gör rätt så får han beröm nu.
 

Min häst är bäst :)

Idag var det fruktansvärt kul att rida, var länge sedan jag satt med ett leende på läpparna bara av att trava längs en långsidan.
Idag var känslan på topp, ville bara rida mer men fick ta och behärska mig lite, ska ju ta det lite lugnt med honom är planen
Så dag jobbade jag mest på att han skulle vara lydig, göra halt när jag bad om det osv och göra den bra, han skulle flytta undan när jag bad om det också utan att jag hade något spö vilket funkade fint när jag knackat till någon gång , han försöker gärna smita undan så fort han får chansen.
Nåja han var alla fall riktigt fin trots vinterkängor och hoppsadel, man måste inte vara snygg hela tiden :P
 
När vi ridit klart och jag skrittart av honom några varv för hand skulle han akut lägga sig ner och rulla så det var bara atta slita av sadel och träns och låta honom rulla sig lite i ridhuset, skönt att vara helt ensam där ibland så man kan göra sådant :)
Bullen vart lortig men nöjd.
 
Tunika fick besök av Helena, vår kraniosakral terapeut som varit på Bullen, först red jag medan hon tittade på, men slog Tunika något med huvuvdet? Nej knappast men hon visade upp att det tar stopp om man begör något osv alla fall.
Helena behövde inte kolla så länge utan såg problemen rätt tydligt, det är ju svåra att missa.
Det fanns såklart en del på henne, men hennes headshaking liknanade symtom trodde hon kom från hennes spända nackband och att hon troligvis har huvudvärk, vilket inte känns helt otroligt, hon beter sig ju som om hon skulle ha huvudvärk ibland.
 
 
 

Min häst är bäst :)

Idag var det fruktansvärt kul att rida, var länge sedan jag satt med ett leende på läpparna bara av att trava längs en långsidan.
Idag var känslan på topp, ville bara rida mer men fick ta och behärska mig lite, ska ju ta det lite lugnt med honom är planen
Så dag jobbade jag mest på att han skulle vara lydig, göra halt när jag bad om det osv och göra den bra, han skulle flytta undan när jag bad om det också utan att jag hade något spö vilket funkade fint när jag knackat till någon gång , han försöker gärna smita undan så fort han får chansen.
Nåja han var alla fall riktigt fin trots vinterkängor och hoppsadel, man måste inte vara snygg hela tiden :P
 
När vi ridit klart och jag skrittart av honom några varv för hand skulle han akut lägga sig ner och rulla så det var bara atta slita av sadel och träns och låta honom rulla sig lite i ridhuset, skönt att vara helt ensam där ibland så man kan göra sådant :)
Bullen vart lortig men nöjd.
 
Tunika fick besök av Helena, vår kraniosakral terapeut som varit på Bullen, först red jag medan hon tittade på, men slog Tunika något med huvuvdet? Nej knappast men hon visade upp att det tar stopp om man begör något osv alla fall.
Helena behövde inte kolla så länge utan såg problemen rätt tydligt, det är ju svåra att missa.
Det fanns såklart en del på henne, men hennes headshaking liknanade symtom trodde hon kom från hennes spända nackband och att hon troligvis har huvudvärk, vilket inte känns helt otroligt, hon beter sig ju som om hon skulle ha huvudvärk ibland.
 
 
 

Hoppning med Tunika

Idag var det hoppning på schemat, eftersom Bullen inte är igång fick det bli Tunika men det är roligt det med :)
Gick helt okej och lyckades få mamma att filma så bjuder på film från när vi hoppade en bana.
  
 

Härligt trött

Idag har jag hunnit rida Bullen och Tunika. 
Först ut var Bullen, han travar ju bara men passade idag på att korta upp honom lite i formen och få upp nacken på honom vilket gick kanon och han kändes bra i handen och bjudning. 
Testade att flytta honom lite undan vilket han svarade rätt bra på, mycket bättre än innan Helena var på honom alla fall och han känns inte det minsta halt eller konstig :)
Han har även fått sina egna back on track skydd idag :)
 
På Tunika blev det dressyr, hon var bättre idag än igår men jag fick jobba då jag inte hade sporrarna på mig, hon bara sparkade mot de igår så sket i dem idag.
Det går inte såf ort när man rider på Tunika, men hon känns bättre och bättre för varje dag alla fall och har dessutom slutat slå med huvudet nästan helt!
Ska rida henne tills på Fredag då Helena ska få kolla på henne.
 
 
 
 

Inget Internet

Intetnet funkar inte där av dålig uppdatering, har travat lite på Bullen idag han kändes ok och ridit dressyr på Tunika gick väl ok men riktigt jobbigt idag hon testar hela tiden

Ponnycup

Idag var det dags för årets första ponnycups match, borta mot Roo Gård.
Roo Gård hade en mysig liten anläggning, ena stallet var kanske lite trångt men alla ghästar hade boxar, dock vissa lite små, inte så mycket större än spiltor.
Ponnyerna som var med i dagens match var snälla men såklart svåra på sitt vis, var en ponny som inte gick fram alls och en som var väldigt het men alla ponnyer hoppade hindren snällt och gjorde inga dumheter precis som det ska vara :)
Alla i vårt lag red felfritt och matchen blev oavgjord, precis som vi vill att det ska vara, det är ju roligast så :)
 
Bjussar på bild på mig och Pierre från ponnytiden :)
 

Nya skor

Idag har Bullen fått sina nya skor, denna nya hovlsagare kom typ exakt när hon skulle, skönt :)
Bullen stod som ett ljus och skötte sig bra enligt henne, valde att inte stå där då han gärna bli jobbig när jag är med så lät de jobba i fred efter att ha sett till att han skötte sig bra.
Innan hon skodde berättade jag såklart lite om våra problem, att hans vänstra framhov gärna blir lång i tån och att han haft problem mede höger framkorta och så, kändes som om hon lyssnade bra och ville hålla vänter framhov under kontroll som jag tycker stuckit iväg lite senaste tiden.
 
Innan han fick skor passade vi på att skritta en sväng ute barbacka, mysigt =)
 

Höll på att bli en ofrivillig flygtur idag

Hoppade lite på Tunika idag med Cajsa och Zelma.
Fia tyckte jag skulle prova mitt Dyon träns på henne då hon de senaste typ två veckorna börjat få typ headshaking-syndrom och vi täntke att det kanske kunde vara värt att prova med ett bredare med anatomiskt nackstycke.
Det hjälpte dock inte så mycket utan hon ryckte fortfarande med huvudet framför allt när hon inte jobbades i form.
 
Till hoppningen då, vi hade två hinder på långsidan realterat avstånd då vi hade lite ont om tid, hon kände pigg och glad bortsett från headshakingen och hoppade riktigt bra :)
Höll på att få tugga sand när hon kom lite nära oxern och rev, riktigt arg blev hon och la av en rejälbgock med bakhovarna uppe vid sargkanten, tur att det bara var en bock annars hade jag aldrig suttit kvar.
Vi tog en till bock när vi skulle avsluta också ^^
Imorgon ska hon vila då jag inte hinner rida så ska jag rida igen på Söndag, ska ta Dyon tränset med då tänkte och ett tredelat bett med fasta ringar då det känns som om hon släpptbettet helt nu =/ Något som kom samtidigt som headshakingen
 

RSS 2.0