Tandläkarbesök m.m...

Idag hände det mycket för lilla Bullen, på förmiddagen kom has förra ägare och hälsade på honom och lite senare vi lunch var det dags för ett besök hos tandläkaren.
Allting gick bra hos tandläkaren, han såg helt normal ut i munnen men hade lite vassa taggar som fick slipas ner, så ja nu får vi se hur han känns efter detta, skulle gissa att han haft dessa sedan vi köpte honom då han dels inte betett sig annorlunda i munnen mot när vi provred och sen var de så pass att han hade fått små sår i kinden av de.
Tandläkaren som var ute var trevlig coh förklarade vad han kände och lät även mig stoppa in handen och känna medan han förklarade vart jag skulle känna, intressant faktiskt har ju aldrig stoppat i halva armen i munnen på en häst tidigare :P
Då TL behövde jobba lite i munen fick han lite lungnade av vet. som också var där, kort och gått kan man ju säga att det tog rejält på honom, han mer eller mindre däckade och tog honom 1½h innan han vaknade till liv igen, lilla plutten :)

 

Drogad bullis redo för lite finslipning av tänderna

Pay and Jump på Runsten

Idag var det dags för Pay and Jump på Runsten, det var väldigt många från ridskolan som åkte så det var ett helt gäng där =)
Vi åkte dock lite senare än de andra då de red redan i 60, 70 och 80.
Jag och Bullis red 90 och 1m.
På framridningen kändes han riktigt loj och jag undrade helt klart hur det skulle gå, han kändes inte alls på hugget men när vi kom in på banan var han en helt annan häst, han bjöd riktigt bra och galopperade på med öronen framåt, riktigt kul =)

 

Här kommer en film från 1m:


Uteritt med mamsen =)

Idag var det dags för en uteritt i det härliga höstvädret, riktigt skönt, det tyckte nog hästarna med.
Mamma red på Bullen och jag red på Zelma, Zelma blir lika lycklig varje gång man ska rida ut och blir alltid så exhalterad att hon inte vet riktigt vart hon ska ta vägen, idag var hon rädd för det mesta utom det hon brukar bli rädd för :P knäppa Zelma, nåja hon är ju bra söt när hon är lycklig alla fall =)

 

Såhär mysigt var det när vi var ute =)

Fina fina Bullen =)

Igår vilade Bulle som vanligt, han gör ju så gott som alltid det på Torsdagar.
Jag och han tog oss dock en promenad runt gymnasiet, tror han tyckte det var rätt mysigt, han blir dock lite bus ibland :P

 

Idag hade jag först tänkt rida ut en sväng men det var så trist väder så det kan vi lika gärna ta nästa vecka, han ska ju trost allt få komma ut imorgon med Mamma. Istället för en uteritt blev det dressyr, bestämde mig för att testa hackamoret, tja, det gick inte alls, han förstod verkligen inte vad jag ville så bytte till ett vanligt träns istället vilket fungerar mycket bättre =)
Fortsatte över på övergångar som vi gjorde ionsdags och ojj vad duktig och fin han var, nu när han inte hade träningsvärk gick allting kanon, han lyssnade bra och kändes bärig även fast han fick gå i en lite lägre och rundare form idag, det var inte alls samma spring med frambenen idag utan alla benen rörde sig i takt med varandra och ja han kändes helt fantastisk som han kan göra ibland =)
Bjuder på en lite redigerad bild på min skrutt =) rätt nöjd med reslutatet från början hade han bara ett öra

 


Sur häst

Igår var det dags för lite dressyrträning i tävlingsgruppen, vi skulle träna på övergångar och att öka och minsta volten i galopp.
Riktigt jobbigt för Bullen med andra ord, han var bra sur, men ja han försöker ju även om han är lite sur och i det stora hela gick det faktiskt bra även om vi haft bättre dagar då han har lite träningsvärk efter måndagens hoppning :P
Vi har såklart en heldel att träna på bland annat ska jag försöka att inte rida för fort i traven, vill få igång bakbenen men ja det som händer är att frambenen rör sig fortare och fortare och när man väl får med bakbenen blir han arg och tryck uppåt, men å andra sidan är han bara fem och inte jätte mycket dressyrtränad så vi ska nog få ordning på det med till sist =)

Hoppning

Idag var det dags för träning på Jursta igen med Bullen.
Det blev lite gymnastik hoppning samt några enkelhinder, allt gick bra, han är så duktig min lilla, vi har dock lite att träna på såklart men även mycket som har blivit bättre.
Framförallt har han blivit mycker bärigare i sin galopp och han landar inte alls i samma nerförsbacke som han gjorde innan, han bjuder även riktigt bra men det känns tomt i handen efter att ha suttit på Zelma där man har hela hästen i handen :P
Det vi ska träna på är att få ut halsen så att han inte blir kort och låst, men det ska vi se till att lösa =)

Fullspäckat schema...

Helt plötsligt har jag och Bullen ett väldigt späckat schema, alla fall för att vara oss, den här veckan är det dock lugnt veckan ut, sen blir det full rulle för oss men träningar, tävlingar, tandläkare för oss båda samt sadelutprovning (Vi ska skaffa oss en dressyrsadel) det är föst i mitten av november det blir en lugn period för oss igen.

 

Hursomhelst, igår ringde mamma och berättade så glatt att hon hade anmält mig till en dressyrtävling, ibland är hon ju för gullig, så nu ska jag åka och tävla dressyr med min lilla skrutt också, bara en LC:1 då det redan var fullt i LB:n när hon anmälde men det gör inte så mycket.
Han ju inte tänkt åka ut och tävla någon dressyr med honom iår men ja det ska faktiskt bli roligt nu nmär det gick så bra i helgen, förhoppningsvis går det lika bra på den här tävlingen =)

 

Idag ska vi passa på att rida ut en sväng med Marika och Tea, förhoppningsvis blir det en uteritt på fredag eller Lördag =) Lika bra att passa på att göra lite roliga saker nu när det inte är någon tävling den här veckan helt enkelt

 


Dressyrtävling

Idag var det dags för dressyrtävling med Red Bull, skulle egentligen ha ridit Zelma och Julia med men eftersom jag fick ondare i revbenen i Onsdags strök jag mig på de två och satsade bara på min istället vilket jag gjorde helt rätt i känner jag nu efteråt.
Jag red LC:1 och LB:1 idag, en lagom start på vår dressyr karriär känns det som.

 

Första klassen red vi utom tävlan, då jag helt enkelt inte vill ta någon placering ifrån barnen, det är ju deras klass!
Det gick alldeles lysande, han har lite svårt för övergångar, både till de olika gångarterna och även till mellangångarterna så det ska vi träna på, samt galoppfattnignar som han tycker är jobbigt. Bortsett från de lite otydliga övergångarna gick allting över förväntan och vi red ihop 68% vilket gett oss en seger med 3% om vi tävlat, ,dessutom 8 på båda galoppvolterna = Duktig häst =)=)

 

I LB:1 gick det bra med, där kommer ju dock problemen vid övergångarna fram lite mer och domaren ville se mer i mellangångarterna. Vi fick även en felfattning coh lite strul i första galoppen men det hela slutade på 64,5% 2p utanför placering så jag är väldigt nöjd, nästa gång sätter vi fattningarna =) vi fick ju dessutom en 8 på ena galoppvolten
Film ifrån LC:1

 

 


Ännu en Fredag =)

Ja idag var det Fredag igen, inte för att det är så speciellt, har ju inte jobbat på två dagar alla fall, dumma mig att göra illa mig :P
Idag fick jag ju dock rida = Kul. Det var väl inte helt smärtfritt att rida men, inget som störde allt för mycket så imorgon blir det dressyrtävling =) LC:1 och LB:1 blir det imorgon, LC rider jag utom tävlan, känns inte snällt mot barnen att vara med och tävla, har ju gjort det i några år, och det är ju deras klass =).
SKa hursomhelst bli rätt kul att tävla ocvh få ett omdöme om honom av någon som aldrig sett han förr, tror dock inte jag har någon chans på placering då det är många ekipage som brukar rida denna klass på höga procent, lite trist... Är ju alltid roligare att veta att man har en chans nämligen, men men målet är ju trots allt att försöka rida på runt 60% vilket borde gå om han är på humör....

 


Ingen ridning...

Det blev ingen ridning igår, skulle ha ridit på ridskolehäst på hoppningen, rätt kul, men men lyckades gör illa mig på jobbet så vågade inte rida.
Klantig som jag är lyckades jag vrida mig när jag klev av moppen och ja sen gjorde det mycket ondare än tidigare i revbenet. Har tidigare haft lite ont i samma revben efter jag hade lunginflammation....
Nåja bokade alla fall en tid till sjukan idag så jag gick dit vid halv 11, det gjord emig dock bara mer förvirradf och lite fattigare...
När jag ringde sa läkaren efter att jag berättat att jag tidigare haft lunginglammation och haft on sedan dessa: "De vill säkert röntga men kan ju hosta sönder revbenen" (något som tydligen inte är allt för ovanligt) Nåja väl inne hos läkaren fick jag ett tvärtom besked nämligen :"Det är säkert en muskelinflammation revenen går inte sönder så lätt"  Med andra ord skulle jag ha en muskelinflammation som smärtare på två punkter och som blev mycket värre på 1 sekunde igår kväll samtidigt som det kändes som om något knakade..... Men men den goda nyheten är att jag kan rida så länge det inte gör ont.
Men men idag blir det dock en ridfri dag, min lilla vilar ju på torsdagar så får se hur det går att rida imorgon helt enkelt =)

 

I brist på bättre saker att göra bjussar jag på lite bilder med ridskolehäst =)

 

Watergate på Dressyrtävling
Watergate på Dressyrtävling
Lakismo på Dressytävling
Tunika på hopplektion
Pierre efter vinst på hopptävling =)
Pierre Dressyrtävling
Zelma på fälttävlan (Hoppnignen)
Zelma på fälttävlan

Morgonpigg...

Eller ja morgonpigg vet jag inte om jag vill kalla mig men idag blev det alla fall en tidigt morgon.
Jobbade in idag så  åkte med Helena och Cassandra till Stav med Mac för återbesök, var med första gången med.

Första gången vi var in hade han en lite skada på djupaböjsenans förstärkningsband, antagligen ett slag dock då det var väldigt centrerat till ett ställe vilket inte utslitningar är.
Idag gick det hur som helst alldeles utmärkt, det såg redan mycket bättre ut, 5 veckor senare, och förhoppnignsvis är han helt igång innan Jul.
Efter Jul sen ska jag väl förhoppningsvis få rida lite på honom igen, brukar rida honom en dag i veckan för att dels hjälpa tjejen som äger honom och dels för att det är nyttigt för mig, min lilla kan ju inte så mycket än =)
Här kommer en bild på den lilla bruna som var till vet.

 

 

Det var bara ett kort besök på kliniken, allt gick så smidigt och jag passade på att rida min lilla grå när vi kommit tillbaka.
Gick väl sådär att rida, han kände mest motsträvig, dock riktigt bärig i galoppen, vilket förvånade mig då allt annat kände så jobbigt idag, skulle gissa att han har lite träningsvär från gårdagens hoppning, så imorgon blir det mamma som får rida ut en sväng så han blir lite lyckligare igen :P
Under ridpasset lyckades jag såklart bli övertalad att tävla på en av ridskolans ungponnyer på dressyrtävling på lördag, insåg att jag sla rida 4 starter, blir till att ligga i med andra ord :P
Den här lilla vita blev jag uppslängd på i Lc, dock utom tävlan

 


Hoppträning =)

Idag var det dags för lite hoppträning på Jursta, min lilla häst skötte sig fin fint, han är så duktig nu ska vi bara lära oss varandra lite bättre han är ju väldigt annorlunda mot Zelma, han är lite mer sansad och modigare så att säga.

 

Det var mycket träna på att svänga idag vilket gick bra, var dock lite för svårt när hindren blev högre men han skötte sig super bra, det är ju bara att träna vidare, vi har många år på oss, han är ju än så länge bara fem.
Själv skulle jag tänka på att luta mig bakåt och ha rumpan i sadeln samtidigt som jag ska vara lätt i handen, riktigt konstigt att rida på en häst som inte ligger i handen utan faktiskt väntar...
Bjuder på en bild från tidigare =)

 


Dressyr =)

Idag vart det lite dressyr igen, först skrittade vi dock den nya ridvägen tillsamans med Linda och Wasco, Cissi gick med bakom för att se hur den gick, mysigt tyckte både hästar och ryttare =)

 

När vi ridit ridvägen blev det lite dressyr i ridhuset, han hade lite ojämnbjudning idag, kanske lite missnöjd över att få gå in i ridhuset efter uteritten, men det får han stå ut med ibland, han skötte sig hursomhelst bra och flyttade undan bra åt båda hållen, duktig kille =)

Dräneringsarbete + ridning

Idag var det dags för lite dräneringsarbete på Ridskolan, Vill väl kanske inte påstå att jag var den som jobbade hårdast, hjälpte till att linda in dräneringsrören i fiberduk samt bära frigolit, eller vit cellplats, till isolering på loftet.
Passade även på att ta en heldel bilder på jobbet, så var helt enkelt lite fotograf under arbetet, alltid kul att ha dokumenterat på bild =)

 

 

 

Idag var det även dags att rida min lilla grå stjärna, riktigt kul, det kändes dock att han inte dressyr på  några dagar, men så ska det väl vara? Här kommer alla fall lite bilder på honom hagen

 

 

 

Att han ofta kommer in med små sår är inte så konstigt :P

Red Bull

Eftersom Red Bull fått ta det lite lugnt nu i några dagar har jag inte så mycket att skriva om, så tänkte att jag helt enkelt kunde berätta hur det gick till när vi köpte honom.

 

Efter att ha skrivit ut några annonser och sorterat dem redan fortsatte vi leta efter hästar i rätt prisklass, ålder och som inte stod allt för många timmar bort.
Fick då syn på den här skimmeln som stod i Söderköping, tyckte väl kanske inte att det var något super instressant med den men det var rätt pris och ålder, dock lite stor trodde vi men han hamnade också i högen.

Till att börja med ringde vi på två olika ston, två mörkbruna mellan 7 och 8 år som både gått 120 hoppningar, vå bokade in provridningar på båda två.

 

Den första vi provred var inte alls något för oss, då hon var väldigt het och jobbig i ridningen, hoppade bra men tydligen hoppade hon inte på tävlingar kom det fram, så det blev ett nej.

Den andra vi skulle kolla på så väldigt trevlig ut på bilder och film så det kändes bra, dock lite gammal (8år).

 

Hursomhelst, var det något med den där skimmeln som ändå fångade mitt intresse,v et inte vad det var, men skickade iväg ett mejl alla fall för att kolla fall den fanns kvar, hade trots allt inte hunnit prata med mamma om att vi skulle åka och titta på den.

 

Det hela slutade alla fall med att vi bestämde oss för att åka och kolla på den med vilket blev inom några dagar bara.

Ner mot Söderköping begav vi oss en morgon, vi körde lite vilse på vägen, men annars gick allting fint.

Väl framme kändes allting helt plötsligt perfekt med denna häst, alla fall för mig, det kändes som om det var våran innan jag ens hunnit röra vid honom.

 

I stallet fungerade allting bra, han var super snäll i all hantering, lite bufflig men det är ju många 5 åringar fortfarande, inge sur eller någonting alls, inte ens vid sadling.
Sen kom det till ridningen där allting gick fint, han kanske var lite segare än vad vi letade efter men något otroligt snäll, mamma vågade till och med hoppa på denna helt okända häst, den tidigare vågade hon inte ens galoppera på.
I hoppningen vart han genast piggare dessutom och det kändes riktigt bra, både jag och mamma kände oss väldigt nöjda med provridningen, men bestämde oss för att titta på det andra stoet med innan vi bestämde oss.

 

Det här andra stoet var väldigt trevlig med, men lite bitchig i dressyren och dum vid uteritt så det blev ett nej även hon den helt klart var mycket trevligare än första.

 

Med andra ord hade vi bestämt oss för Red Bull eftert att min tränare fått se en kort filmsnutt och tyckte den verkade trevlig med.

 

Och ja sen efter ett tag stod den här lilla gråa valacken hemma i stallet =)

 


Ridskolehäst..

Red Bull har fått ta det lite lugnt nu i några dagar då han kändes väldigt trätt efter hopptävlingen i Söndags så det blev till att rida lite lektionshäst i tävlingsgruppen igår.

Fick rida på finfina Zelma , var väldigt skönt att rida på ågon som faktiskt kan allting, hon var kanske inte riktigt lika nöjd med livet och tyckte mest att jag var en satkärring där uppe på ryggen, nej kanske inte riktigt men alla fall stundtals när hon skulle korsa benen, usch och fy!.

 

Vi hade markarbete så det blev inte bara jobbigt för henne utan lite kul med, på travbommarna var hon riktigt fin, i galoppen måste jag driva lite till, framförallt i svängarna, så det får vi träna på.

 

Nästa vecka är det dags för dressyrtävling, så då ska Zelma också få vara med och leka med mig :) så får vi se hur det går, sist jag skulle tävla dressyr på startfälttävlan fick hon eld i baken när vi kom in på banan :P

 

 


Barichta van de Zelm

Zelma började jag rida våren 2010 då Gurra hade skadat sig, fick inte välja utan blev helt enkelt placerad där. Zelma hade tidigare gått 130 hoppningar men blivit såld till Ridskolan av olika anledningar, desl går hon inte att sko bak och sen är ju sto

Jag tyckte hon var riktigt hemsk i början, i dressyren stod hon mest och hoppade på bakbenen när man begärde något och i hoppningen var hon fruktansvärt stark. Tyckte inte alls att hon var rolig, inte överhuvudtaget tills jag fick terrängträna på henne första gången, vilket var en helt otrolig känsla, hon gick som en klocka på allt utom vattnet, det var ungefär som att sitta på ett stort kraftpaket som bara vill framåt och verkligen letade hinder, helt fantastisk.

 

Jag fortsatte att rida och träna med henne och med tiden blev hon faktiskt riktigt riktigt rolig när jag började komma överens med henne. Hon blev riktigt fin i både dressyer och hoppningen, men då började problemen, hon började stanna på tävling helt plötsligt vintern 2010/2011, hemma gick hon dock som en klocka. Vi lyckades komma ur det problemet med och våren 2011 red vi vår första fälttävlan, och ja Zelman var alldeles salig efter terrängen, riktigt lycklig och gick runt och gnäggade efteråt.

 

Zelma blev kort därefter halt och gick fick rida en annan häst på hoppKm, lite tråkigt men det vikigaste är trots allt att det gick över fort. Efter sommarebetet blev det inte några fler riktiga tävlingar för oss då jag helt enkelt kände mig klar med ridskolelivet och jag och mamma köpte en egen häst.

 

Vi avslutade dock på topp och så fin som hon nu är i både hoppningen och dressyren trodde jag aldrig hon skulle bli, helt fantastisk =) Så nu är det dags för någon ny att ha roligt med denna häst, förhoppningsvis blir det någon som kan under hålla dressyren och vill fortsätta rida fälttävlan, det är trots allt det bäst hon vet i ridningen =)

 


Watergate

När jag var klar med Pierre var det dags för större utmaningar, i detta fall av Watergate, en hannoveraner valack på ca 170 med mycket egen vilja och spöken i huvudet.

Hösten 2008 började jag rida honom, han var helt enkelt den häst som var ledig och som verkade rolig att rida på, det var dock alldeles utmärkt efter ett tag. Första halvåret var inte mycket att hänga i julgranen, vet inte hur många gånger jag höll på att få psykbryt på honom, riktigt hemsk kunde han vara. Trots att vår tränare sagt att han inte skulle ut och tävla i höst och att han aldrig skulle lära sig hoppa så åkte vi faktiskt ut på vår första lokaltävling ihop i november 2009 till Botkyrka där vi red en 90 cm klass i avd B, Gurra betedde sig helt klart över förväntningarna och hoppade runt felfritt.

 

Tiden med Gurra var helt klart lärorik, man visste aldrig vad han skulle hitta på, eller om han skulle bli rädd för något. Vi fortsatte dock att tävla vilket faktiskt gick riktigt bra, ofta red vi med något nedslag och ibland något stopp när han blev tittig, vilket ofta inträffade när han blev trött i huvudet. Terrängträna fick han göra också vilket för honom var lite av en skräckblandad förtjusning.

 

Vår sista tävling red vi hösten 2009 och då red vi faktiskt ihop vår första placering indiviuellt, en 17:e plats blev det av över 100 startande och där med började vi känna oss klara för att starta 110.

 

Det var under vintern/våren 2010 som vår tid tillsammans tog slut då han under en lektion helt plötsligt blev riktigt halt och tjock i sitt vänstra framben, något som senare visade sig vara en skada på gaffelbandsfäste och en varning på ytliga böjsenan, det slutade dock med en lycklig historia och efter många promenader och en långtid med skritt var han faktiskt tillbaka på lektionerna hösten 2010, tyvärr fungerade han inte alls på ridskolan längre efter det här och lämnades därför tillbaka till Rickard Tagesson i Skara där han sedan såldes vidare.

 

Bjuder på lite fler blid på Gurra =)

 

 


Pierre

Finns egentligen bara ett ord: BÄST
När Pierre kom till ridskolan var jag riktigt liten men tuff så fick rida honom på ridlägret på sommaren och blev genast förälskad i denne pigg, skygga lilla ponnyn

 

Han var importerad från Irland där han antagligen blivit misshandlad då han var extremt skygg när han kom, framför allt om huvudet något som hängde med hela livet även om det blev bättre med åren, han var även bakskygg och spolplattan var ingen hit.

 

Han fick inte vara på Ridskolan många år innan han fick spatt och skulle avlivas, men ett samtal ändrade allt och med en lyckad operation fick han 7 år extra.

 

2005 började jag rida Pierre, det var då det besatämdes att han skulle få komma ut och hopptävla igen, dock inga högre höjder men det spelade oss ingen större roll, bara att få komma ut och tävla var tillräckligt stort.

 

Pierre var nog en av de snällaste hästar jag träffat, dock lite skygg och ibland kunde han använda det när barnen kom in för att slippa bli borstad. Men i ridningen var han alltid en pärla, och han var helt klart en alldeles perfekt första ponny att ge sig ut på, stabil och försökte alltid med sitt bästa vilket resulterade i en heldel priser.
Han var väl kanske inte direkt någon dressyrponny men några rosetter där med fick han men det var hoppning som vi framförallt gillade både två.

 

2008 red vi vår sista tävling tillsammans vilket var en lokaltävling hemma i hoppning, det var en perfekt sista tävling då vi tog hem första priset i bägge klasserna

 

2009 fick han vandra vidare till de evigt gröna ängarna då hans spatt hade kommit tillbaka igen och det inte fanns något mer vi kunde göra, veterinärerna var dock väldigt imponerade över hur länge han hållit sig fräsch då operationen han fick inte görs längre, den gav för dåliga resultat

 


Hopptävling

Idag åkte vi iväg på hopptävling, till Solna Frk blev det.
Idag var det jag som fick lov att köra dit, vilket faktiskt gick över förväntan, inga problem alls, dock var det ju inte direkt någon trafik ute på vägarna heller.


Min lilla häst skötte sig väldigt bra under hela tävlingen, lite bufflig och så på marken, något vi får ta och jobba med, lite uppfostring med andra ord.
Första klassen var 90cm vilket gick felfritt, kändes dock som om han inte riktigt bjöd som han brukar, funderar på om det kanske kan vara underlaget då det var väldigt halt, bla en häst som gick omkull på framridningen när jag skulle hoppa, var en heldel som halkade i ridhuset med.
Men han skötte sig hursomhelst alldeles utmärkt =)


Andra klassen var 95cm, Han kändes lite trött i denna klass, han gjorde dock sitt bästa här med, en ryttarmiss ledde dock till ett nedslag då vi fick en hel knasig distans, råkade öka för mycket, men men det kommer komma det med, har ju inte hunnit hoppa så mycket på honom än.

 


Dålig uppdatering

Har haft det väldigt fullt upp den senaste veckan, jobbat, ridit och sovit, ja det är ungefär vad jag gjort på dagarna.
I ridningen har det gått fin fint, han har skött sig väldigt bra, i Måndags var vi och hopptränade vilket gick bra, han blir dock gärna lite framtung i landningarna så det ska vi träna på, annars har det var mest dressyr och en uteritt med Hanna och Zowie

 

Idag har jag ridit dressyr på utebanan till att börja med, vi fick besök av Kjell som jag inte träffat på många år, så han fick komma och ta sig en titt på hästen.
Red kanske någon timme, ibörjan satt det lite fast med blev bättre med tiden, vi tränade lite skänkelvikningar med, han har lite svårt undan höger och orkar bara några steg, men det är bara att öva vidare, tror inte han har gjort det speciellt många gånger i sitt liv tidigare heller, undan vänster är mycket lättare.

 

Avslutade dagen med att rida lite barbacka, så fick mamma fota, vi fick för oss att skicka in ett bidrag till en fototävling med tema "Vinnare" så tog även några sådana bilder.
Imogon blir det hopptävling på Solna :)

 

Här är lite bilder från idag:

 





RSS 2.0