Duktiga hästar

Idag kom Pelle igen, jag var lite oförbered då jaginte hann rida Danny igår eftersom Cinderella  var mer vild än tam och jag var tvungen att plegga henne och sedan rida, så ja hon drog ut på tiden helt enkelt.
Det gjrode dock inget för Danny kändes faktiskt bra, lite stel och så men avspänd och jobbade bra i traven.
I galoppen är det fortfarande lite jobbigt men han jobbar på så gott han kan =)
 
Cinderella fick ridas på pleg idag också, känns rätt onödigt att försöka ens risken är ju bara att jag ramlar av.
Hon skötte sig bra när jag red även fast hon bara får ponnydos av plegget då det tar rejält på henne och hon verkar dessutom bli bakis av det, riktigt tjurig har hon varit sedan jag började med det, men det får helt enkelt vara så ett tag till så hon inte skadar sig, bara vi lyckas få igång henne utan att hon gör illa sig så borde det bli bra...

Fredagsspunk...

Idag var hon på trycket igen den där gula...
Gick bra tills katten välte något på läktaren, då satt jag löst så det var bara att kliva av och gå in när det inte räckte med att spunka en gång utan även en gång till oprovocerat.
 
Danny har skött sig bra däremot, vi har tränat lite program de senaste två dagarna, första gången var han rätt stressad och springig, vart dock bättre för varje gång vi red igenom programmet och dag var det helt okej, blir att rida igenom det många gånger innan allsvenskan v.15..

Då var det dags igen..

.. Ja att börja sätta igång hästskrället igen, så det var väl något positivt alla fall.
I Tisdags var vi tillbaka till kliniken, vart Maria som kollade henne igen då David skulle operera, men han smög in och tjuvkikade när vi longerade, skönt med två som tittar och kan diskutera :)
 
Vi började longera i vänster varv, det bra varvet med andra ord, innan vi bytte varv förklarade Maria att om hon var väldigt halt när vi bytte fick vi lov att lägga en bedövning för att avgöra om det var hovled eller griffelben som gjorde ont, men inget.
Det eäda som fanns att anmärka på i longeringen var att hon ställer sig något utåt i bägge varven, så hon fick en liten behandling till i hovlederna som vi ska sätta igång på, så nu ska arbetet trappas upp igen under 4 veckor innan vi ska vara ungefär där vi var innan den här skadan, tänkte dock ligga lite lågt med hoppningen men lite bomövningar får det blir på rakt spår.
Och att hon har hoppat och haft sig lite verkar inte ha påverkat läkningen alls.
 
Men eftersom Cinderella gillar att ge mig nervösa sammanbrott var hon gallig och varm i hovlderna när jag tog av bandaget igår, dock feber och hältfri så valde att avvakta och ringa kliniken idag då gallorna inte försvunnit.
Maria kunde dock försäkra mig om att det var som jag trodde, en reaktion på behandlingen och snarare positivt då hennes immunförsvar riktar sig till hovlederna
Och egentligen kanske inte det var så oväntat hon verkar ju vara känslig av sig helt enkelt.
Men något positivt eller ja det kanske det inte är men hon har insett att det roligaste man får göra om dagarna är den där lilla ridturen så numera stoppar hon ner huvudet och gapar när jag ska tränsa, förut har hon alltid kikat runt innan hon kommit med huvudet för att bli tränsa, eller så mår hon bättre nu
 
 

Inget internet och pay and cross

Ja ni vet ju hur handikappad man blir utan internet? Två dygn har det legat nere hemma, men jag har ju alla fall överlevt även om jag varit lite irriterad på det? Utan att egentligen ha någon anledning men man är ju så van vid att allting bara ska fungera...
 
Nåja i helgen har det då varit terrängträning hemma i lördags och i söndags var det pay and cross på Botkyrka, bäst av allt var att vi dessutom lyckades vara ute båda dagarna, fantastiskt :)
Danny var fin bägge dagarna, lite spänd under pay and cross så vi fick en utbrytning på ett hinder ur sväng på kullen där jag inte hann styra riktigt och han inte hann se hindret i tid helt enkelt, i övrigt hoppade han allting felfritt även om det kanske var lite miss i distanserna och han överhoppade sig ibland, de stunder han slappnade av och bjöd var han dock riktigt fin så det väger upp :)
 
Cinderella har varit ite av och på, i lördags brann det kan man ju säga men nu har hon varit snäll i två dagar, dock pleggad igår, idag var hon snäll och odrogad :)
Imorgon blir det tillbaka till kliniken
 
Lite bilder såklart :)
 
 
 
 

Nästan lite vårkänslor

Cinderella har fått skritta på utebanan några dagar nu när det varit sol, lite  för bra väder för att vara inne helt enkelt.
Hon har faktiskt skött sig rätt bra, bara gjorde lite hyss, varit nästa för snäll så det fick jag äta upp dag, då pep hon redan innan jag suttit upp men var rätt snäll när jag red bockade några gånger, men som tur är görhon bara en i taget annars hade jag flugit som en liten vante, men det är väl bra att hon är pigg alla fall :P
Om en vecka är det återbesök på kliniken =)
 
Danny jobbar på och sköter sig bra, gick fin fint för Pelle idag och vi lyckades få till slutorna som var svåra förra gången idag gick de galant till och med så han får ett pluss i kanten idag :)
 
 

Resten av vecka då....

Det har ju såklart inte bara varit Danny hela veckan utan lite annat också.
 
I tisdags hade jag en bra dag på kliniken med Willie som var friskföklarad och klar innan vi ens skulle ha varit där, vi hann in lite tidigare och ja, han var så fräsch att det inte ens gick att behandla något, var för ohalt helt enkelt.
 
Cinderella har skrittat på och känns ok, i Torsdags fick hon åka tillbaka till kliniken för en lite behandling i hovlederna när hon ändå bara tar det lugnt, lyckas få longera henne lite också, hon var dock lite för mycket på trycke och så kanon ut men fick sig en behandling ändå eftersom den lilla hälta som ev. finns är för liten för att se när hon flashar.
Innan kliniken hann hon även med ett lite kiropraktor besök för att lossa lite spänningar som uppkommit under operation och fastrullning i boxen.
På Tisdag v.12 är det dags för återbesök igen och förhoppningsvis är hon friskförklarad då från den här frakturen....

Ojj vad tiden går fort

Nu har snart hela denna vecka också gått och måste nog säga att den rullat på rätt bra med Danny.
 
I måndags red jag Danny på Teorin för de vuxna där vi skulle visa lite olika rörelser och problem, vad som händer när man gör fel och skillnaden när man gör rätt.
Danny skötte sig super, var avspänd och gjorde det han skulle på rätt ställen, hade dock lite svårt när jag skulle visa fel då han inte vart speciellt upprörd om jag inte överdrev :P
 
I Tisdags hoppade vi på Jursta, haha, ja jag tog pelhambettet, ingen hit kan vi väl helt enkelt säga, kunde inte styra och hade nosen mellan frambenen, men men, gör om gör rätt och ta rätt bett nästa gång helt enkelt så kanske det går en gnutta bättre :P
Och försöka att inte glömma skänkeln hemma i Nynäs kan också vara en ide....
Nej men en del är bra också, och det som är bra blir busenkelt numera alla fall :)
 
I Onsdags var det dags för markarbete, skulle rida öppna längs långsidan och sedan ut över 4 korta travbommar på hörnlinjen, på andra långsidan trav volter runt två bommar som låg på relaterat avstånd 20m, där vi senare jobbade galopp.
Han var riktigt duktig hela passet, kunde jobba honom utan stigbyglar och hålla honom avspänd och bra, även galoppbommarna gick bra, de flesta gångerna kom vi bra och red på rätt antal galoppsprång och några gånger vart det fel men de bra var klart fler.
 
Idag skrittade jag ut en sväng runt kvarnängen och joggade lite på utebanan sen, gjorde någon förvänd galopp åt båda hållen och sedan böt vi galopp över ett litet minihinder... mest för att det är lite kul  :)
Mycket fokus på avspändheten så han ska gå bättre på lektion sen och behålla det där med vilket börjar landa bra nu.
 

Det var inte igår...

Nu har det var sportlov och ja det har visst bloggen också fått.
 
Tony är numera såld och bor på ridskolan, blir nog toppen :) Har dock passat honom denna vecka då familjen som köpt honom skulle bort under sportlovet,  han kom ju liteoplanerat :P
 
Danny sköter sig fint, inte så mycket att säga men det går framåt hela tiden och det börjar bli ridbart nu faktiskt och det kanske kan bli lite fälttävlan till sommaren för honom utan att vi får skämmas i dressyren..
Han har fått börja nosa lite på den förvända galoppen vilket han gör godkänt, från lite bråttom dock i ena men det blir nog bättre snart ska vi se :)
 
Cinderella har blivit av med sina stygn i benet och har fått skritta hela veckan, vilket faktiskt gått bra, har kunnat skritta henne utan lugnande och hon sköter sig så det är väldigt skönt, hatar att rida på lugnande, ja...
Tricktränignen fortsätter vi också med och det går framåt, så nu har hon fått en repgrimma att tricka i.
 
Har lyckats skaffa mig en dressyrsadel med som funkar på både hästarna, begagnad dessutom så det var inte snordyrt
 

RSS 2.0