Då var det dags igen.....

Idag blev det en sväng till Stav med Cinderella som fick lymfangit igårni höger has där hon haft ett sår sedan tidigare, rätt långt tillbaka.
Det var rätt rejält från början men höll sig fint, lite svullet såklart men det hade snarare förvånat mig om det inte varit det.
Hon hade ingen temp och var super fräsch både ridmässigt och i longering, tills igår det med...
Nåja ringde ut dv när jag såg att hon svullnat upp som  kom vid 11 på kvällen, hon var inte jättehalt men klart störd av sin jättehas och fick stelkramp,  metacam och penicillin,  dessutom ville dv att vi skulle plåta hasen, därav stav idag....
Åkte alla fall upp idag för att få hasen plåtad,  hon hade fått lite svallkött under natten dessutom, påltarna var rena, togs 4 på hasen och sedan ville vet titta på svallköttet som visade sig vara någonting annat, deg sprutade nämligen var ur såret, lilla Cinderella, men det var ju tur att vi skulle röntga hasen kan man ju säga, såret var betydligt större än det sett ut att vara, såg ut som en normal broddspark på 0,5cm djupt men visade sig vara 1-2cm djupt både uppåt och neråt, det som såg så oförarligt ut från början...
Nu står hon med drän i hasen och känner sig ensam i isoleringsboxen och jag lär ju aldrig underskatta ett sår igen....
 

Pay and jump idag

Idag var det pay and jumop vilket gick kanon, Cinderella var som en tiger och böjd på allt som kunde hoppas ungefär, vare sig det var rätt eller fel hinder allt som stod i närheten ungefär, fick knappt hejd på henne och halvhalterna gick inte igenom alls, blir nog något annat bett nästa gång, har ju tyckt att hon varit lite för lätt i handen så tog baucher bettet, det var dumt :P
 
Det var roligt alla fall och vi hoppa felfritt i 80 och 90 utan problem, nästa gång blir det 1m :)
 
 

Hästskötarexamen avklarad

Idag gjorde vi hästakötarexamen efter tre dagars träning och det gick ju fint, klantade mig på longeringen men gjorde resten bra så vart godkänd (: riktigt skönt nu kan jag lägga det bakom mig och ladda för diplomering i höst.

Nej nu får jag skärpa till mig!

Här går det inte undan..., det ghör det dock i resten av mitt liv och jag har verkligen inte hunnit skriva här.
Cinderella sköter sig kanon och det rullar på i stallet, i veckan var vi in med ena ridskoleponnyn på kliniken och behandlade ett fram knä och en has, vi röntgade även denna 16 åriga ponny (Lite svettigt...) men det visade sig att han hade de finaste plåtarna veterinären sett på länge och bara behöver lite hjälp på traven :) Har ju gått på ridskolan 11 år så lite trött i någon led kan man få vara.
I veckan drar jag ner till Linköping och skolan så då lämnar jag över Cinderella till mamma och några andra som motionerar henne :)
 
Idag fick hon konditionsträna lite vilket hon gjorde helt ok, jag ställde upp 7-i ridhuset och satte på pulsklockan, tyvärr går det inte att rida tillräckligt fort i ridhuset och vi kom bara upp i 160 i puls som mest, men bättre än inget och framförallt behöver hon hoppa studs så 2 flugor i en smäll.
 
Fotade henne även idag:
 
 
Hon har ju en rätt rejäl manke.....
 
 

Uteritt med pigg häst

Idag fick Cinderella komma ut en sväng, vart först lite i skogen vilket var nyttigt hon har nig inte gått i skogen så mycket och hade fullt upp med att hålla koll på hovarna.
Passade även på att rida lite i grusbacken där hon fick galoppera, det tyckte hon var kul och hade nog gärna fortsatt en bit till. 
Red henne lite på banan när vi kom tillbaka så hon fick rasta sig lite :)

Terrängträning inne

Idag var det dags för Cinderella att träffa några terränghinder, alla fall två stycken, fler får vi inte in i ridhuset, det är lite för litet helt enkelt :P
Vi hoppade dock lite linjer och smalhinder som vi byggt med det material vi hade att använda oss av.
Hon skötte sig riktigt bra, har ju bara haft henne en vecka och hon har aldrig hoppat terränghinder förut, inte mer än stock i skogen men hon tittade inte det minsta, behövde inte ens fram och titta på dem innan utan hoppade snällt över, allting känns så okomlicerat i hoppningen på henne, bara jag driver och styr så hoppar hon, kommer bara kunna åka med sen.
 
Innan jag red Cinderella fick jag rida lite på Winston eftersom han var så dum och bara bockade med tjejen som skulle hoppa honom, han försökte med mig med men fick lov att ge sig, envisa ponny!... Men han är ganska söt alla fall
 
 
 

Det är kul nästan jämt

Igår fick Cinderella vara med och hoppa lite och Fia fick se henne för första gången på riktigt, det gick väl bra med tanke på att vi inte alls känner varande men inga större missförstånd skedde och det var framförallt roligt :)
Lite gymnastikhoppning blev det med lydnad.
 
Idag fick hon byta hage då ena hästen där hon skulle gå var så elak mot henne och fortsatte måtta mot henne trots att hon för länge sedan lagt sig, skaderisken vart för stor helt enkelt.
Så idag fick hon gå ut med ridskolans hästar vilket gick mycket bättre, de hälsade vänligt och de som sparjade gjorde det en gång och lät henne vara när hon flyttat på sig.
Hon fick dessutom en ny kompis i lilla Winston  :)
Hon fick även nya skor idag och visade sig vara väldigt känslig då hon efter att ha varit ute med de nya skorna kom in jättehalt, i skritt med mycket puls och värme så det var bara att ringa hovis igen som kom ut på eftermidagen. 
Hon kände på alla sömmar men ingen reaktion någonstans vart en gnutta bättre när några sömmar var borta men inte tillräckligt så sulan kändes igenom utan reaktioner och skon togs av och hon vart bättre
Vi satte på skon igen med lägre sömtag och hon var nästan ohalt utom att hon fick spänt, som sista försök att få det helt bra idag tog vi bort tåbrodden och ja sen skrittade hon normalt.
Så troligen var det ett sömtryck alla fall samt att hon tyckte det var skitäckligt att gå med tåbrodden kollade på henne nu ikväll och hon såg normal ut, lite puls kvar med det kan vi ta imorgon nu skrittar hon alla fall som hon ska

<3

Idag är det en vecka sedan världens vackraste galopperad ut på de evigt gröna ängarna.
Saknar dig något fruktansvärt <3
Nu kan han leka med Titus igen <3
 
 
 

Ridit 3 hästar idag

Idag blev det ridning för hela slanten!
Började med att rida Estrella, provad Baucher bettet på henne vilket fungerade halvdant, hon flippade inte med det men vek in nosen lite för mycket, det vart lite för skarpt på henne då går hon bättre på det tredelade med fasta ringar.
Annars gick det helt ok borsett från en liten incident när jag tog in henne i ridhuset, hon var påväg att springa över mig så då sa jag till henne vilket ledde till en överreaktion och en lös Estrella, vilket kanske var lika bra för hon sprang rätt bra :P
Och jag slapp åka av sen när jag väl skulle rida.
Sen var det dags för Cinderella, hon fivk gå dressyr idag, igår red vi ut en sväng.
Provade dressyrsadeln idag, den låg helt ok den med så blir till att rida i de sadlar jag har ett tag innan vi åker och byter dem eller stoppar om.
Det kändes väl lite sådär halvdant idag, hon kändes lite stum och stel i halsen i kroppen är hon rörlig och flyttar lätt undan skänkel och rör på sig men ja halsen den är som en rak planka känns det som så vi har lite att jobba på för att få hela henne lika rörlig, men ja hon slingrar ju alla fall inte halsen :P
Imorgon ska hon få hoppa lite så blir det nog vila på Torsdag :) då ska hon dessutom få nya skor.
Avslutade med att rida Express vilket gick helt ok det med, har knappt ridit på honom så hade inte allt för höga förväntningar men det vart bra, tränade mycket galoppfattningar då han ska visas för försäljning och just galoppfattningarna är hans svaga punkt där så ska vi se om jag kan hjläpa de som provrider lite, är ju trots allt barn som ska provrida.
 
 

Snäll häst och duktiga ungdomar

Min häst, ja min häst eller vår häst kanske man ska säga, är ju hela familjens, får helt klart pluss i kanten idag, så otroligt snäll!
Rakade henne nämligen idag då hon blir så svettig när jag rider och då har jag bara joggat henne lite eftersom hon stått inne under helgen. 
I alla fall så var hon så snäll att jag utan problem kunde klippa ansiktet på henne, vart kanske inte jätte snyggt men ska finlira lite imorgon då hon vart lite randig på kroppen med :P
 
Någon film från dagens ridning blir det tyvärr inte, orkar inte lägga in den, kanske kommer om jag får till det, ska bara lära mig att klippa filmer och så på mamma platta just nu är den en kvart lång ^^
Men hon sköter sig fint, vi har dock väldigt mycket att jobba på för att det ska bli bra, men så är det ju alltid med nya hästar, det är ju alla fall så pass att jag skulle kunna ut och tävla utan att skämma ut mig :) så utgångsläget är inte allt för dåligt i varje fall.
 
På eftermiddagen idag var det dags för sista ponnycupen för iden här säsongen, det var borta match mot Sundby vilket gick riktigt bra, tjejerna red bra och laget slutade på 0 fel vilket ledde tiull ett oavgjort resultat :)
Ett riktigt bra ponnycups år har vi haft, bara förlorat en match, vunnit två och ridit tre oavgjorda, de har verkligen blivit duktiga tjejerna även de nya är duktiga :)

Låt mig presentera Cinderella

Ny häst och nya tag, nu ska bloggen bli aktiv igen då jag förhoppningsvis ska ha lite motivation igen, så nu ska jag presentera min nya lilla häst som flyttade hem till oss Fredag 31/1 2014, ibland går det fort, trodde inte att det skulle gå såhär fort att hitta en ny men jag är tacksam för att det gjorde det, med henne i boxen kommer det bli lättare att gå vidare igen.
 
 
 
Så vem är nu Cinderella?

Hon är ett sto (såklart), Född 2007-06-10. e. Ronaldinho H - Eminent.
Hon är gulbrun och can 165 cm i mkh. hon är fruktansvärt snäll och trevlig det lilla vi hunnit se av henne än så länge.
Hon har hos tidigare ägare som haft henne sedan hon var 1 gått upp till 1m i hoppning med övervägande felfria resultat och startade 4års championatet i hoppningen.
Hon har även gått Lb dressyr med över 70%, dock lite varierande resultat när hon var yngre men senaste året har hon legat stadigare.
Hon gick även kvalitets som 4åring med 7or och 8or
 
Hon är både väldigt lik Bullen samtidigt som hon är väldigt olika honom, Bullen hade garanterat blivit förtjust i henne om han hade fått chansen att träffa henne :) Precis som jag blev när jag träffade henne första gången.
Tanken med henne är att hon ska bli fälttävlanshäst framtiden :)
 
Eftersom jag inte känner henne mer än så får det här räcka för stunden, ska se om jag kanske kan få in en liten film på henne imorgon :)

RSS 2.0