Champions of rock och avramling

I fredags var det dags för pappas julklapp, nämligen Champions of Rock, riktigt bra var det, fantastisk är han den där Peter Johansson, svårt att få nog av honom på scen.
Som slutkläm på det hela körde de Bohemian Rhapsody dessutom, som alla väntat på, även den framfördes riktigt bram starkt avslut helt enkelt!
 
På Lördagen var det dags för lite inomhus terrängträning på Danneman, gick väl både bra och dåligt, passade på att göra en ofrivillig avsittning, mitt under ridpasset, jag och Danny var lite oense om vilket håll vi skulle tanär väggen kom, men med lite bättre planering gick det bättre andra gången alla fall och jag höll mig kvar i sadeln...

Hoppning m.m

I tisdags var det dags för hoppning med Danny på Jursta, han var på hugget kan man väl säga och lyssnade inte alls tillbaka i början så fick säga åt honom någon gång sen lyssnade han helt okej och hoppade bra, vart dock rätt trött då vi hade en studs på ena kortsida vi hoppade några gånger.
Det svåraste med honom är nog att han ligger på så dant men kommer inte direkt någonstans benen mest sprattlar...
 
I tisdags hoppade jag även några språng på Tony innan han skulle gå hopplektion, mest för att se var han skulle göra, riktigt trevlig att hoppa var han, nästan bara att styra..
Han skötte sig toppen på kvällen med :)
 
Cinderella är också förkyld och hostar, ingen feber dock, såret ser alla fall fin fint ut :)
Vi har även tricktränat lite i stallgången, dock inget avancerat utan bara tränat på att flytta ihop benen och flytta isär benen, flytta isär är hon bättre på.
Hon börjar dessutom bli grym på att ställa upp sig jämt med benen.
 
 
 

Förkyld och Tony har kommit

Mamma har smittat mig med sin förkylning, har varit lite skadeglad, det skulle jag uppebarligen inte ha varit och fick igen rätt snabbt.
 
Tony kom hur som helst idag, så hann rida honom en sväng, det var väldigt stelt och spänt i början men det gav sig till sist så imorgon är han nog rätt trevlig att rida, då ska han dessutom provridas på lektion med en elev som kan vara en eventuell köpare, så håller tummarna för att allt går bra då, det är en väldigt snäll och trevlig ponny :)

Ännu en vecka förbi

Ja då har det gått en hel veckan igen och imorgon är det måndag, tiden går väldigt fort ibland.
Imorgon hämtar vi troligen en ponny som jag ska ha i två veckor och se om någon vill köpa här innan den åker  hem till skåne då den bott i ett stall i närheten några veckor då den var såld men blev för svår.
 
Cinderella står ju där hon står men ha bytt banget två gånger nu och det ser fint ut, trott och fint samt att svullnaden har blivit mindre mellan bytena så det är ju positivt och ingen feber än "PepparPeppar"

Danny hoppar och Cinderella lär sig nya trick

Danny hoppade igår, provade hoppa honom på waterfordbettet med parerstänger, vilket gick kanon, en ganska avancerad övning med tajta svängar, gymnastikhoppning och relaterat avstånd, han hoppade kanon, lite skev men en trycker numera fortfarande på när han blir skev och hoppar väl ändå, vart några lite större språng i slutet, mest för att träna mig själv så jag inte får höjdskräck :P
 
Idag dick han kondisträna lite på gymnastikövningen på långsidan som stog kvar sedan igår, jobbigt tyckte han men gjorde det bra, duktig skäck :)
 
Cinderella har fått trickträna lite grann vilket går bra, hon lär sig små nya saker och kan numera nästan ställa ihop benen nära varandra och långt ifrån, inget extremt än men en liten bit på vägen :)
 
Förra veckan fotade jag förövrigt lite på Cinderella och Spirit, så bjuder på några:
 
 

Dressyr och Tantklant har varit i farten

Idag fick Danny gå dressyr för Pelle, gick helt ok med tanke på att jag ridit på tok för lite dressyr med honom, och dessutom inte ridit alls på två dagar då han vägrade komma in från hagen igår och när de skulle släppa in hästarna hade jag åkt och hämtat Cindis och kom hem lagom tills lektionerna började....
Han fick alla fall jobba på att vänta idag samt lite skolor började vi nosa på, galoppen är som den är men det blir bättre och bättre även om det tar tid där.
 
Cinderella mådde bättre idag alla fall en aning, imorse hade hon varit mer vild än tam och försök ta sig ut ur boxen mer eller mindre, allmänt tjurig var hon, men det har hon ju alltid varit om det inte passar henne.
Var dock glad när vi mös och jag kliade henne, det gäller att ta på rätt ställen, framför allt när hon är lite understimulerad.
På efter middagen kom dock klanten fram igen och hon lyckades rulla fast, hon som typ aldrig rullar i boxen, jadu ibland undrar man ju, blir nog ett kiropraktor besök för henne om ett tag nu efter operation och fastrullning...

Operation . Check

Då var Cinderella en griffelbensspets fattigare, ingen större förlust för hennes del dock, men kanske lite onödigt att sparka av den i första läget.
 
Lämnade henne på kliniken vid 9 imorse och fick hämta henne igen vid tre, många långa timmars väntan på det där samtalet om att allting hade gått bra, hon överlevde både operation och uppvak och jag var toknojig ionödan, men hellre det å andra sidan.
Hon var dock skapligt medtagen när jag skulle hämta och ville inte alls "prata" med mig, men hon var hungrig alla fall, så det var som vanligt och hon försökte äta upp det strö som trillat ur henne skor :P
 
Hon fick även hovlederna behandlade, så hon ska vara tiptop när vi är igång igen.
 
Nu väntar två veckors strikt boxvila innan vi kan börja skritta henne igen
 
Den här minen gav hon mig när jag skulle hämta henne (ful och rutig i fejjan dessutom)
 
 

Klinike för tredje dagen i rad....

...denna gång utan Cinderella dock, den här gången var det ponnymätning och lite hältutredning.
Willie, Ricke och Black Conn skulle mätas runt halv två men dock Willie varit lite halt efter en vurpa i stallgången åkte vi in vid halv 11 för hältutredning på honom.
 
Jag fick även testa mina sprintkunskaper då ägaren till en häst inte klarade av att springa tillräckligt fort för att mäta hälta med lameness locator, att springa med lilla Willie efter det kändes som en liten promenad, han är inte så snabb :P
 
Hur som helst så var Willie fortfarande halt och vi fick bedöva tre ställen innan det släckte helt och diagnosen för honom blev hovledsinflammation och knäledsinflammation vänster fram, och Maria trodde att vurpan var orsaken så nu ska han förhoppnignsvis svara bra på behandling
 
Mätningen gick fin fint den med, alla ponnyer hamnade i rätt kategori
 

Hämtat odjuret

Idag fick Cinderella komma hem igen för att bo hemma över helgen.
Nya racerskor har hon fått, överrullningskor på alla fyra skulle hon tydligen ha så nu har hon det, så nu får vi väl hoppas hon överlever operationen också, eller snarare uppvaket när tant klumpfot ska lyckas resa sig upp.
 
Imorgon blir det stav igen hela dagen för lite hältutredning och ponnymätning...

Operation på Måndag

Cinderella har mycket riktigt lyckats sparka av sig den nedersta lilla biten av griffelbenet så nu blir det operation på Måndag, blir även lite behandling av hovlederna då hon markerade en aning där, ska hon ändå stå så kan hon få lite hyaluron där tyckte veterinärerna så får hon lite hjälp där.
 
I övrigt fick vi beröm för att hon har blivit så mycket finare i kroppen, mycket mer musklad, rörde sig kanon och Maria tyckte hon tröck på mycket mer bakifrån och påpekade även att vi troligtvis aldrig upptäckt hovlederna om hon inte sparkat sig och blivit halt eftersom det var så lite.
Så det känns ju bra att vi alla fall gjort ett bra jobb, att hon känner av lite i hovlederna beror nog på att det är stenhårt ute samt att spåret blir packat och hårt i ridhuset och ja, jag har ju mest ridit där under igångsättningen.
 
 

Fullt ös medvetslös

Ja det är väl vad man kan säga om helgen.
i Lördags var vi iväg på ponnycup vilket gick bra, vi förlorade men det gick bra, tjejerna skötte sig bra och alla red sina rundor efter bästa förmåga, det var ju bara andra borta matchen för dem, vi slutade på 4 fel efter lite otur med rivningar, men det känns som om det är skit samma nästa gång ligger bommarna kvar.
 
På Söndagen var det dags för pay and jump med Danny, hade tänkt lägga upp filmer men videofyme ville inte samarbeta så får se om de kommer snart eller inte alls.
Hoppade 80 och 90cm vilket gick kalas Danny var duktig och skuttade runt felfritt, helt avspänd i 90 klassen, där fick dock ett litet omtramp då han vart llite stark och vi inte var helt överens om avståndet, men annars super.
Felfritt i båda, nästa gång vågar vi oss kanske på 1m?
 
På Cinderellafronten rullar det på i boxen.
Svullnaden har äntligen börjat lägga sig och nu går det mer att gissa på vart felet är, förhoppnignsvis är det bara griffelbenet (trodde aldrig jag skulle skriva så efter den här hösten), det känns som om det är mer svullet över griffelbenet än över gaffelbandet, men det betyder ju inte att gaffelbandet är helt, en ska jag lärt mig om hästar är att man aldrig vet någonting....
Nåja nu är det ju inte så lång tid kvar innan vi vet vad som är fel, tills dess är det bara att hålla henne lindad och glad :P
 
Bjuder på en dålig bild på Danny tagen från filmen :P
 
 
 
 

RSS 2.0