Startfälttävlan

Idag var det Red Bulls tur att leka fälttävlanshäst =)
Först red vi dresyren, ett extremt enkelt program, ryttarmärke II tror jag det är, det gick i alla fall kanon och han skötte sig fin fint både på framridningen och inne på banan, tyckte kanske det var lite konstigt , det fanns ju inga hinder på banan

Sen var det dags för lite hoppning, även det gick strålande, dock lite svårt när hindren är så låga, de låg ju bara på max 60 cm, så blir inte direkt några hinder, han kan kliva över om han vill, men det gick felfritt och smidigt =)

Och sist var det dags för det som vi väntat på hela dagen, terrängen, även den på 60 vilket är helt lagom för oss just nu, vi har ju bara tränat två gånger innan.
Det gick kanon det med, jag red dock på tok för mycket, och han bjöd på ett lite bocksprång efter banken, tur att man har lite balans alla fall.
Han glömde dessutom bort att hoppa ena hindret, eller han sprang och tittade på  nått annat så vi fick snubbla över ena stocken, men i det stora helt skötte han sig kanon, bjöd på i en bra galopp hela vägen runt och tittade inte på hindren, bara lite på vattnet :)


Uteritt

Idag var det uteritt på schemat, jag red på Zelma som jag fodervärdar och mamma fick rida på vår lilla skrutt.
Zelma vart alldeles överlycklig lilla stumpan, helt otrolig vad hon kan springa med sin kalaskula till mage.
Efter första galoppen när vi skulle skritta tillbaka, var hon så exhalterad att det blev något i stil med passage hela vägen tillbaka, ja hon vet att vi brukar galoppera tillbaka där med när jag rider på Cajsa och Vasaris, men idag var hon allt för på, så vågade inte, finns en viss risk att det går undan då...

 

Vår lilla skit förstod dock inte riktigt det där med att fräsa på, vet inte om han gjort sådant förut, verkar inte så då han inte alls hängde med tantZelma.
Påvägen hem blev han dock väldigt kaxig helt plötsligt och skulle nästan attaxkera Zelma, hon märkte dock ingenting, helt inne i sin egen lilla lyckobubbla, hon är ju bra söt ändå =), känns lite konstigt att det är sista terminen jag rider henne, kommer bli riktigt jobbigt att se henne med någon ny på ryggen, hoppas dock att hennes nya pilot vill rida mycket fälttävlan, det är ju vad hon tycker är roligast, hon blir liksom sådäår barnsligt lycklig av det =)
Bjussar på en blid på Zelma idag :)
Zelma på startfälttävlan i våras :)

Dressyrträning och vila

Igår red jag på Red Bull i tävlingsgruppen, ett dressyrpass blev det, mycket nyttigt båda för mig och honom, vi har en del att träna på, men annars hade det ju varit tråkigt om allt redan var perfekt.
Liksom i terrängen ska han inte bli på bogarna här heller som han gärna blir, han är dock rätt bra, det känns en väldigt stor skillnad på när han jobbar rätt och när han hamnar på bogarna.
Vi red lite skänkelvikningar, han tyckte jag var lite konstig i början men förstod ganska snabbt, det var dock jobbigt enligt honom, framför allt när vi skulle flytta undan högerskänkeln, men han gjorde sitt bästa alla fall och orkade hela passet :)


Idag fick han vila, han brukar vila på Torsdagar, det passar bäst så för mig.
Han brukar få gå en promenad när han vilar men idag var det så trist väder så vi pysslade bara om honom istället, jag ryckte manen och mamma fick rykta på honom, så nu ser han alla fall stilig ut en stund tills han går ut imorgonbitti, då passar han säkert på att rulla sig :P

Nya skor och terrängträning

Idag har Red Bull fått nya skor, det var på tiden kan man ju säga, hade tänkt att han skulle få det förra veckan, men glömde helt enkelt av att ringa hovslagaren när jag var sjuk.
Hur som helst gick det fin fint, han skötte sig bra och hovlsagaren var väldigt trevlig och hade väldigt väl hand om Red Bull.
Det fanns dock lite som han ville ändra på hovaran, delas att framhovarna hade lite konstig vinkel, liksom lite konvexa, den högra hoven ser normal ut nu efter en verkning men den vänstra är fortfarande lite konvex men mycket mindre.
Sen tyckte han att bakhovarna var väldigt smala, han har tidigare varit skodd med sidokappor så nu provar vi med bara tåkappa och ser om det bli bättre, annars har han starka och fina fötter så när allt är klart blir det nog kanon :).

 

På efter middagen var det dags för hans andra terrängträning, den här gången var han med på noterna och visste vad som gällde, det var jag och barnen som red, men det gör inte så mycket.
Vi började med att galopper fram tillsammans, fick jobba mycket med att hålla ihop honom samtidigt som han ska galopper på framåt för så han inte hamnar på bogarna i nerförsbacke som han gärna vill.
Han galopperade dock på glatt och bjöd på jätte bra, dock fungerade inte bromsen riktigt idag, men vi ska prova med ett bett med lösa ringar istället, har ett med fasta nu..
Hursomhelst så gick det alldeles utmärkt i övrigt, han stannade på ett hinder men hoppade det snällt sen så på Söndag blir det startfälttävlan =)

Söndag...

Ja då var det Söndag igen, men men, denna Söndag har faktiskt varit helt okej.
Red inte idag utan mamma fick göra det, vi ska ju ändå dela lite på hästen, hon fick rida ut en sväng då det är vad hon tycker är roligast, hon fick klättra lite med Red Bull vilket han tyckte var riktigt jobbigt.... men nyttigt :)
Att det blåste brydde han sig inte om heller vår lilla plutt, känns så skönt att kunna låta mamma rida ut helt själv på honom.
Lägger in en lite söt bild på honom och mamma sedan tidigare :)


Väl hemma vart det till att sitta framför Radion och lyssna på Rolf-Görans Guldritt :) Helt otroligt! Var helt lycklig över att han skulle få silvret när Greco Schröder får två nedslag, två nedslag som tar Rolf upp till Guldet!
Och självklart måste jag ju nämna Henrik von Eckermann och hans 5 placering med Ludgers Coupe de Couer, en fantastisk insats av honom med!

 

Med andra ord har det varit en riktigt bra Söndag trots att det blir en tidigt morgon för att åka in till Handen och jobba imorgon.

Hoppning

Igår hoppade jag och Red Bull lite tillsammans med Cajsa och Vasaris =)
Det är Cajsa som jag brukar åka och tävla med, och har gjort det ända sedan jag började rida storhäst.

Hur som helst.. det gick faktiskt helt okej, det är dock väldigt ovant, han är inte alls som Zelma som jag ridit på i 1½ år nu.
Vi hoppade inte så högt, kanske 95, högre behöver vi inte träna just nu då första tävlingen ligger på 95, hoppa kan han nämligen, det är distanserna vi ska få till, men ja jag har ju knappt ridit på honom och än mindre hoppat så det ska nog bli kanon :)
På Tisdag ska vi ner på terrängbanan igen och skutta lite små hindre, hindren där ligger bara på max 60 cm så räknar det inte riktigt som hoppning, utan mer för att han ska få se de olika hindren som kan dyka upp i terrängen :) Om en vecka ska vi ju rida startfälttävlan..

 

Eftersom jag inte heller har några bilder på mig och honom så passade pappa och mamma på att fota lite:


Var ett tag sen nu...

Var ett tag sedan jag skrev senast, har haft lunginflammation och mer eller mindre legat i sängen hela dagarna, så har helt enkelt inte haft någon ork att skriva något. Nu har jag dock känt mig helt ok de senaste dagarna :)
Red Bull har under tiden jag varit sjuk lyckats få ett sår, och ja han var tydligen lite känslig och blev rejält svullen, dock inte halt så han har fått jobba på ändå, vilket mest resulterat i att svullnaden gått ner =)

Hur som helst så fick han vara med på sin första terrängträning i Tisdags vilket han gjorde alldeles strålande, kanske lite slow.

 

Kan alla fall säga att jag är väldigt glad att min häst ar lagd åt det lite lugnare hållet, det händer inte så mycket mer än att han tittar till om någonting händer, men ändå finns det lite energi där inne :)


RSS 2.0