Ridlektion

Idag fick Cinderella jobba på markarbetslektionen vilket faktiskt gick helt okej med tanke på att vi igår joggade lite på gräset bara samt klättrade.
Tog dock jaktstången idag för att kunna hålla kontrollen, hon blir gärna lite stark och lägger sig på annars.
Vi jobbade över trav och galoppbommar på börja spår, vi har lite jobbigt med galoppbommar dock framförallt i vänster varv, men den galoppen är svårare.
 
Danny då? Ja han vilar veckan ut så ska vi väl tuffa igång sen igen och se hur det känns om han kanske var lite överansträngd helt enkelt.

Dressyrtävling

Idag har jag och Cinderella tävlat o.O
Det gick faktiskt bra även hon har var extremt på hugget och lekte rallyhäst.
 
Vi red först en LB:1 och sedan LA:1
 
LB:1
 
Hon låg på väldigt på framridningen och var smått okontrollerade i vänster galoppen ffa, men det var lite bättre efter ett tag, 
Jobbad lite på stora spår mest och några volter mest för att checka av att det gick, vart endel skritt också med lite halter, vilket vi är riktigt dåliga på.
 
På banan var det lite bättre alla fall, hon låg fortfarande på men jag kunde i varje fall bromsa.
Programmet var kanske i lite över tempo med hon är ju andra sidan rätt taktmässig där så det är inte hela världen på henne, får helt enkelt välja mellan övertempo och 7or eller lagomtempo med mer risk för galoppinslag då hon inte är riktigt stark där än, så övertempo blev det.
Hon gick bra genom programmet och vi hade inga större missar mer än de dåliga halterna och lite taskiga hörn  då hon fick lite bråttom där, samt litet taktinslag i slutet av skritten
 
70.71% slutade vi på och vannklassen =)
 
LA:1
 
Hon var lite lugnare på framridingen här så red inte fram så mycket för att inte ta slut på energin helt  stämde mest av att allting fungerade okej innan det var dags för oss.
 
Inne på banan var hon nog lite trött för hon la sig på ännu mer i den här klassen och orkade inte riktigt hålla ihop sig, vilket märktes mest i vänster galoppen.
Det var lite missar dessutom, först vart jag så glad över att hon ryggade så snällt att jag glömde rygga några steg :P och skritten, ja den där skritten, det är inte vår grej, hon vet ju att hon ska få springa sen så det vart lite taktinslag här och dessutom hoppade hon igång när hon väl fick fatta galopp.
Men men överlag gick det bra, något hastig här med
 
65,5% blev det och en fjärdeplacering =)
 
 
 

Halt

Skrev ju igår att det inte känts helt hundra med Danny den senaste tiden och idag var han mycket riktigt halt bägge fram, så troligtvis är det någon bakbenhälta som känts eller trötthet, svårt att avgöra då han var riktigt fin nere i Skåne för några veckor sedan, då gick han ju bättre än någonsin tror jag.
Så troligtvis har han blivit lite överansträngd och ska till en början få vila lite så får vi se vart vi hamnar i slutändan
 
Cinderella är ju en stor nojja varje dag, ibland undrar men ju vad man gett sig in på? Någon typ av konstant oro är det att ha häst ju nu, men Cinderella käns alla fall fin när jag rider så det är väl något.

Mindre bra

Länge sedan nu igen.
 
Danny har gått mindre bra de senaste tiden, inte alls varit i form, mest lagt sig på bogarna och brakat i väg i fullt ös medvetslös, det enda som alla fall gick lite bra var att rida på terrängbanan i Fredags. Sen har vi knappt ridit så idag var det väl ingen hit heller kan vi väl helt enkelt säga...
 
Cinderella jobbar stenhårt på att få ha semester, förra veckan var det ett balltramp, den här veckan hade hon lyckats få brännsår av sina skydd i hagen, så nu går hon utan... Idag var hon dock ohalt och kändes okej, lite oriden, men det kan ju vara okej när hon vilat och varit lite halt i två dagar.
I Söndags var hon dock riktigt fin =)

Sådär ja

Nu är vi snart tillbaka på banan, alla fall Cinderella...
 
Hon fick två dagars vila pga balltrampet och kändes ok igår när jag red, och bra idag, vart dock lite stark och låg på men då hade jag å andra sidan sporrarna på för att få igång hennes bakben lite mer så det hänger ju ihop, riktigt fin korta stunder :) och idag var galoppen jobbigast, tur tt det varierar, här om dagen var traven jobbig.
Nu kändes hon alla fall som vanligt igen efter lilla trampet så det blir förhoppnignsvis bra det här med :)
 
Danny har varit lite off den här veckan, känns som om han har det lite jobbigt just nu, framförallt i galoppen, fick ju träffa kiropraktorn för en vecka sedan och innan dess hade han ju gått hårt så han är säkert bara trött i kroppen, förhoppningsvis är det bättre nästa vecka :)
Imorgon ska han få ha lite roligt på terrängbanan så blir det nog lugnt i helgen sen.

Tappsko och Balltramp

Förbannelsen av det vänstra frambenet fortsätter....Typ i alla fall.
 
Idag hade Danny tappat vänster framsko, så ja det var ingen hoppning som jag hade planerat utan lite jogging på ridbanan, vilket för övrigt gick skit, han har vilat sedan i Tisdags... kändes mer eller midre oridbart, eller ja de sista fem varven kändes var när alla delar började komma på plats igen men vi var lite oense fram tills dess kan man väl säga....
 
Cinderella hade Lördagsspunk i hagen igår så har fixat sig ett balltramp på det där sargade vänstra frambenet såklart...
Kändes som hon kanske markerade en aning på det frambenet när hon fick det som ytter fram i skarpare svängar, trampet sitter på insidan och hon reagerade lite när jag tröck på det så får väl se hur statusen är imorgon, vore surt om det här ska bidra till ännu mer vila.
 
Red även lite på Tingeling idag då henne sägare var på sjukhuset, som tur var inget jätte allvarligt, men fick rasta henne idag, alltid spännande att rida hästar man aldrig suttit på förut, men det gick väl helt okej, galoppen var dock lite svår och det tog en stund innan vi hittade kommunikationen i traven med, men det kändes alla fall ok när vi joggade ner.
 
 

Dressyrskäck

I måndags var vi ju iväg på dressyrallsvenskan med Danny på Enskede, två LB:1 skulle vi rida, eller vi red två till och med.
 
Första klassen gick både bra och dåligt kan man väl säga, han var inte speciellt tittig inne på banan, hade lite svårt att få ut honom mot läktaren där domaren satt men ingen katastrof direkt, vi råkade dock ta dressyrstaketet som en travbom och trava ut från banan, men domaren var snäll och lät och rida igenom programmet och få bedömning även om vi var uteslutna, 64,4% gick han på där vilket får vara klart godkänt, det var ju inte länge sedan vi knappt kunde galoppera utan att skena.
 
Andra klassen var ju då också LB:1 och här var det lagklass så vi hade kanske lite mer press på oss att faktiskt hålla oss innan för staketet :P
Det gjorde vi men denna domare tyckte inte om honom lika mycket och vi skramlade ihop ynka 60% och slutade som 16 av 37 startande så det var inte katastrof heller, Danny gjorde det riktigt bra och hade nog kunnat förtjäna några poäng till då det trots allt var rätt likvärdigt med de föregående ritten.
 
 
 
 

Imorgon ska vi prova på dressyrbanan

Imorgon ska Danny få prova på att leka dressyrhäst då han ska gå dressyrallsvenskan, skulle egentligen ridit Cinderella men hon bröt ju griffelbenet så nu får Danny ställa upp istället, men det blir nog bra, han behöver ju också få komma ut och testa vingarna :P
 
Har väl inga större förväntningar på det hela men hoppas att han inte tänker skita knäck i alla fall :P

Skåne

Sådär lite uppdatering om skåne.
 
Vi började med att rida dressyr två dagar för Kurt Carstensen, internationell FEI domare och tränare, har inte ridit för honom förut så var lite orolig att jag inte kulle förstå språket men det var inga problem, vi jobbade mycket med sits och att kunna rida i ett fräscht tempo utan att han springer.
Det hela gick dock väldigt bra och Danny var fin båda dagarna :)
 
 
Dag tre var det dags för lite hoppning, banhoppning vart det, gick fin fint, vi hoppade rätt lågt men hade en bra känsla och han låg fint på hindren, så inte så mycket att gnälla över här inte, dock inga bilder härifrån.
 
Dag fyra och fem var det terräng :)
Danny var riktigt fin bägge dagarna, stannade en gång på banken där det låg ett livsfarligt vitt platsrör framför men det var det ända, annars gick han kanon, bara att stå upp och styra mellan hinderflaggen ungefär.
Dag tvp fick vi även hoppa lite smalhinder och spets, vi har ju hoppade lite smalhinder tidigare men inte på det här sättet, och inga spetsar. Dag två avslutade vi med att hoppa en lite banan på 90-1m som gick kanon :)
Janne var nöjd med oss båda.
Och massar bilder såklart :)
 
 

Varit i Skåneland och lekt

I veckan har jag hängt i Flyinge tillsammans med Danny och lite klubbkamrater, mer om det kommer imorgon :)
Idag fick jag äntligen umgås lite med Cinderella, träffade henne igår med men då hade vi precis kommit hem så vart inte så mycket kärlek till henne då.
 
Idag fick hon desto mer kärlek, samt fick agera fotomodell, vilket gick sådär halvbra, lite smått på trycket efter gårdagens vila, så fick bli en skvätt pleg. innan ridning idag.
Ridningen gick bra, men det där med att rida på pleg. är nog bland det värsta jag vet.. men hon kändes fräsch och såg även fräsch ut när vi longerade nått varv åt båda hållen medan hon ändå var drogad, bättre än någonsin vågar jag nog till och med säga....
 
 
 
 

RSS 2.0