Hoppning med Spindeln och pigg Bulle

Idag hoppade jag lite på Spindeln igen, bana denna gång.
Var lite seg idag men det var bara bra då jag kunde låta honom sköta allting själv istället för att försöka hejda farten på honom. 
Första rundan var lite väl segt men andra vart bra då kunde jag vara helt lätt i handen, fick driva på honom lite dock för att inte tappa bjudningen,  men är rätt nöjd med honom.
 
Bullen fick stå i sjukruta på dagen idag där skötte han sig bra men hade varit pigg att ta ut tydligen.
På eftermiddagen gick jag ut och betade honom lite, han var väldigt pigg och när vi gick in ridhuset för att han skulle få rulla sigdammade han av två tre bocksprång med mig hängande i grimskaftet, lite små pigg ja!
Imorgon får han komma ut i sjukrutan först när jag är där, vill ha lite koll på honom helt enkelt och det känns som om det bara kommer bli värre och värre.
 
 
 

Bilder från dagens klubbhoppning

Eftersom jag inte orkat redigera alla bilder så kommer de jag redigerat här :)

Två och halv veckas helvete har precis brutit lös

Ja Bullen har redan tröttna på sin box..
Tur att han får komma ut i sjukruta på dagarna sen om han nu sköter sig, men det tror jag, han brukar inte fara runt, men sen vet man ju aldrig med hästar, plötsligt händer det...
Han har även hunnit tugga i sig sin inneskylt, han spottade dock ut den lite irriterat, den smakade uppenbarligen inte riktigt som han hade förväntat sig.
 
 
 

Och såklart lite gissningar på varför han blev halt

Eftersom vi inte fann någonting bak, får vi helt enkelt gissa oss till varför det blev som det blev och han är halt nu.
Gissningsvis har han helt enkelt blivit överansträngd och jag tror att det är en kombo av det som Helena kände i vintras och Tysklands resan.
 
I vintras tappade han ju höger framsko och blev halt en kort period av det blivit så såklart trodde berodde på tappskon då han fick puls och var varm i hoven så han fick vila, tills hältan och värmen i hoven samt pulsen lagt sig innan vi fortsatte igångsättningen efter vintervilan. 
När Helena kom och ikände igen honom tyckte hon inte höger kota kändes 100 och fick vila en period igen tills hon tyckte den kändes bra och fick även fortsätta med Back on track skydd på natten ett tag till och han gick på riktigt bra efter det här inga tendenser till hälta eller ovillighet, vi tog det hyffsat lugnt och red två starter där han gick riktigt bra mycket bjudning och felfritt och allting kändes jättelätt faktiskt.
 
Vi åkte till Tyskland och det kändes helt okej där också, hoppningen gick kanon, och första dagen i terräng gick bra men underlaget var inte det bästa då vi red i första gruppen när det inte hunnit tina helt.
Andra dagen var underlaget lika dant och här fick Bullen psykbryt eller om han kanske helt enkelt kände något i hovlederna? Det är svårt att säga eftersom han inte kan berätta :P
 
Vi åkte hem och fick vila några dagar innan vi började rida igen och han kändes bra, vi red på i kanske två veckor och han kändes bra tills för  lite drygt två veckor sedan nu då vi hoppade på Jursta och ja det gick helt enkelt inte, vi kunde intesvänga till höger och fick inget flyt, han smet vid sidan av några hinder men hoppade väl när han kom rätt.
Helena var på hoom och han var lite stum höger bak i muskulaturen, men annars inget konstigt, allting kändes okej, leder osv.
Han fick vila lite och sen när vi skulle rida igen gick det okej i två dagar tills det inte gick längre, han blev svettigare och flåsigare än vanligt och ville inte släppa igenom ryggen, fanns inget riktigt samband mellan fram och bak.
Eftersom många hästar hostade i stallet just då gissade vi på infektion och han fick vila en vecka innan han red igen och det kändes ännu värre så tog ut vet. för blodprov men det fanns inget, vi longerade även då han fått en spark på höger has men han såg helt normal och ohalt ut, emn han gick upp i puls fortare än vanligt (Stressad över ont i hovleder + kotleder?)
 
Sen åkte vi in till kliniken idag och fick svar på vad som är fel.
 
Det har dock aldrig varit några stora symtom och många hade nog fortsatte rida då han började prostestera och försökt rida "loss" det, då han betedde sig som om något satt fast, till han blivit halt
Men ska man gå tillbaka i tiden så känns diagnosen väldigt rätt, antagligen fanns det något kvar i högerfram sedan tappskon som utlöste detta!
 
Nåja skönt att få bukt med detta och sen får vi helt enkelt sätta igång lungt och bygga upp honom för att förebygga problem i framtiden :)
 
 

Då var klinikbesöket avklarat

Imorse infann vi oss på kliniken, jag, mamma och Bullen, först där såklart, men föredrog att börja i tid så vi skulle bli klarar någon gång, tar ju alltid sin lilla tid att hitta felet.
Idag behöcde vi dock inte gräva så mycket alla fall då han var halt vid longeringen, inte mycket men helt klart ofräsch, antagligen pga deras underlag som är hårdare än det vi har hemma på utbebanan där vi kollade honom i Måndags, där var han ohalt.
 
Nåja in och böja, reaktion båda fram i hovled, dubbelsidig hälta med andra ord inte jätte konstigt att han inte känts direkt halt men inte heller ok när det började kännas av.
Bedöade hovleder som släckte endel, resten satt i kotorna bägge fram, vänster fram var lite värre.
Lyckades även tigga till mig bedövning av bakknän, liv rädd för att han skulle börjar röra sig annorlunda men ingen skillnad, när jag väl tiggit till mig bedövning av bakknän var det även en på vänster has då han itne riktigt tog för sig lika mycket vänsterbak som höger, ytterst lite, handlar antagligen om att han faktiskt inte är jobbad ordentligt på nästan 3 veckor, inte konstigt om han är lite stel.
Nåja ingen bakbenshälta alla fall.
 
Till röntgen, här var jag hemskt nervös, men vem är inte det när det kommert till röntgen? Rädd att de skulle hitta något.
Det som plåtades blev kota + hov bägge fram, från sida och framifrån, samt vänster bakknä, från sidan och bakkifrån, samt spattröntgen vänsterhas.
Till vår lycka som var de helt felfria, fanns inte en skarpkant eller någon ojämnhet, allting såg perfekt ut!
 
Blev behandling kota och hovled bägge fram, samt hem med metacam och boxvila 2,5 veckor innan återbesök, han får gå i sjukhage och komma ut och beta alla fall :)
 
Nästa gång han får skor om lite drygt en vecka blir ska han få tåriktat fram då vet. föreslog det, blir nog fint det här och känns bra att det antagligen inte är någonting annat då han under dagen blev piggare och piggare, så gissningvis har han helt enkelt blivit stressad över smärtan i hovarna när vi ridit helt enkelt.
 

Lite piggare häst idag :)

Idag var Bullen lite piggare än igår, igår kändes det som om allting var jobbigt för honom, bara att ta en promenad verkade ta emot.
Idag kändes det som om han hade lite mindre jobbigt att promenera, jobbigt med uppförsbackar bara, men inte allt för färligt alla fall.
Han hade ingen feber nu heller men var lite gallig i benen vilket han inte varit förut, så han kanske stått till i hagen mer än vanligt? Ja det är svårt att veta, men någon skillnad var det alla fall.
Hasen var oförändrad, lite svullnad hade följt tyngdlagen och vandrat neråt.
 
Red dressyr på Skuggan på kvällen, gick helt ok, han sköt mig till vänster i sadeln och var lite stark men annars ok, lite jobbigt med galoppen där han faller isär lite

Detta har vi roat oss med idag

Promenerat och betat 
 
Kylt svullen has
 
 
 

Kliniken på Fredag

På fredag blivit det besök på kliniken för Bullen, kl. 8.00 börjar vi så vi har några timmar på oss att förhoppningsvis hitta vad som inte stämmer med honom.
Vi passar även på att göra en hältutredning när vi ändå är där i fall det trots allt kanske är något smärtrelaterat.

Inget på blodprov

Idag kom vet. ut till Bullen på dagen och tog blodprover samt kollade på hans sparkade has som han lyckades få i helgen.
Hon lyssnade på hjärta, lungor, kollade slemhinnor osv. utan någon anmärkning samt tog tempen som var normal.
Han var inte öm eller något i hasen men vi longerade honom lite för att se om han var halt, alltid skönt att någon mer kollat på det.
Direkt efter vi longerat lyssnade hon på hjärtat igen och tog pulsen en gång till som nu sitigt till 60slag/min på att trava 6 varv i longering, alltså inte normalt.
När vi konditionstränare i vintras steg pulsen till 36slag/minut av att trava uppsuttet med lite tempo i 2 minuter.
 
Hon tog blodproverna på en gång till labbet så jag fick svar på kvällen, det fanns dock inget ovanligt, allt var precis som det skulle, men hon och en kollegar hade disskuterat, hans puls som ökat så pass av att trava lite på lina och de kunde inte utesluta att det kunde vara någon inflammation i hjärtmusklen även om blodprover inte tydde på det.
Vi har alla fall konstaterat att det är någonting som inte stämmer och provsvaren och journalen är skickade till stav där vi bokar tid imorgon, vi börjar där och behöver vi åka längre sedan får vi helt enkelt göra det.
 
 
 
 

Bilder

Knäppte lite kort på finast idag :)
Imorgon får jag ringa distriktarna så får de komma och ta blodprov samt kolla på en sparkad has som han fick igår, dock inte halt men svullen så vi kan ju lika gärna ta det på en gång.
 

Inte så mycket att skriva.

Bullen var positiv och så idag med vi skrittade en sväng och han kändes väl lite små trött dock, men är svårt att avgöra, han har sin dagar.
Imorgon testar vi att rida lite så får vi se hur han känns, känns det likadant lär det ju inte bero på att han behövde ta det lugnt några dagar och vi får helt enkelt ta kontakt med Vet. för rådgivning och blodprov så får vi helt enkelt se, i övrigt är han ju fin i kroppen och allting är precis som det ska med mat, avföring osv.

Kreativ vattenträning igår eftersom jag glömde trycka på publicera...

Eftersom Bullen bara ska skritta fram till helgen passade vi idag på att lite kreativ vattenträning när vi fann en stor vattenpöl att kliva lite i.
Han brydde sig dock inte så mycket om den och plaskade glatt ner utan att tveka, men det är ju positivt, förhoppningsvis kliver han lika snällt ner i vattenhindren också.
 
Statusen på honom just nu är väl rätt okej får njag lov att säga, eller ja, jag hyade ju hoppats på att han skulle få feber eller så, då skuklle det vara lite tydligare vad problemet är men han ser precis lika pigg och glad ut som vanligt och har ingen temp, han är inte halt eller något heller.
Vi gör ett försök att rida i helgen, är han inte bättre då så bokar vi tod för ett blodprov helt enkelt och hoppas att de finner något där då det är fler hästar som är lite låga i stallet just nu
 
 
 

Hej igen!

Orkade inte skriva igår när jag kom hem från stallet var för trött :P
Men igår fortsatte dena dåligt månade som det nu börjar bli.
Zelma hade fått en pencillinchock på morgonen och var sårig överallt, men som tur var ingen värre skador alla fall!
På kvällen gick allting faktiskt bra då vi hade sits clinic för Marie Zetterqvist Blokhuis, hon hade många bra övningar  för oss alla med olika sorters problem.
Vi fick även se ena ridläraren och två ponnytjejer rida där Marie hjläpte dem samtidigt som hon pratade med oss, nyttigt och kul, alla hade dock redan bra sits så det var inte så mycket att anmärka på för henne, lite små detaljer bara.
Vart såklart direkt sugen på att rida Bullen coh prova vissa övningar själv då jag vet att jag är stum i tex. länd och korsrygg, men det får vänta tills han är ok :)
 
 
 

Infektion?

Idag var det dags att rida Bullen igen för att avgöra om det blivit bättre eller inte.
Det hade det inte kunde vi snabbt konstatera men försökte alla fall kanske en kvart innan vil gav upp och galoppera lång och låg en stund där han trivdes och det ändå kändes okej.
Han vart även svettig av det lilla passet, han brukade inte bli svettig så lätt nu för tiden, framförallt då han inte ens var på tygeln idag.
Diskuterade med både Fia och Helena idag och vi gissar på att han fått någon infektion eller så i kroppen då Zowie hostar mycket och då han blir svettig av att göra ingenting, och ja det känns inte som det brukar när han fått låsningar det här är något nytt.
Ska hålla koll på tempen och vila honom fram till helgen nu, så får vi se om det bryter ut eller om det blir bättre, provar rida i helgen igen om det inte brutit ut, så nu är det bara att hoppas på att han får feber så vi vet vad det är.
 
 
 
 
Red lite på Spiderman sen på eftermiddagen, vi hoppade några språng för att se hur han tänkte bete sig, han var supersnäll, lite seg kanske men gjorde det bra :)
 
 

Bad Week Continues......

Japp det var inte bara förra veckan som var en bad week det fortsatte idag, började med att det regnade tyckte det räckte för att bli små deppig, men nej de räckte inte.
När jag skulle hämta in Bullen från leriga hagen, skulel Appe också springa ut och jag får skynda mig att stänga, allting går så fort att jag inte ens märker att stövlen är fast i leran förrän jag sätter ner foten för att inte ramla omkull, ja det var nära att jag tog mig ett gyttjebad, inte bara en gång, utan när jag väl återfått balansen hade den andra stöveln fastnat i leran också och jag fick dra loss den för att ens lyckas stänga grinden....
Så det blev bad både av mina fötter och Bullens efteråt, spolade även av Bullens täcke, men det är fortfarande skitäckligt, både utetäcket och Back on track täcket han hade under..
 
Så gick det att rida då? Nej det hade jag redan räknat ut innan, hade inte ens någon lust att sitta upp men gjorde det och red kanske en kvart innan jag så vacker fick kliva av och be Fia komma.
Så nu ska jag rida imorgon med, antingen är det bättre och då är det ju bara att rida på eler så är det sämre....
 
Har även lyckats tappa mobilen i golvet och på parkeringen så ja, jag orkade inte ens sätta på den sen, kanske ska spara det tills jag har lite mer tur? Då kanske den fungerar som den ska, sätter jag på den nu lär den ju knappast funka ^^
 
 
Såhär såg Bullen ut på ett ungeför idag fast lite benen var täckta av lera också....
Tur att han är gullig och att jag ska stå och mysa med honom hur längs om helst :)

Sämsta dressyrprogrammet på länge

Nej vi är helt ur fas just nu, det har varit en bad week om man säger så.
Idag vart det ju ingen hopptävling utan istället klubbätvling i dressyr där framridningen inte gick att ha utomhus så vi fick rida fram i grupper och sedan vackert vänta på vår tur.
Bullen kändes inge vidarew, hängde i handen och så, ja inte alls någon sådan där trevlig känsla som vi brukar få, det mesta var liksom mycket svårare än vanligt, bara att ställa om från vänster till höger kändes som ett projekt ungefär och framför allt att lyckas rida serpentinbågar.
Domaren var dock snäll och vi fick 65% trots felfattning, döende häst i skritten och ingen vidare mellan trav samt snea halter :P
Ja det mesta var dåligt, eller ja dåligt var det väl inte men vi kunde gjort det mesta bättre om vi haft en bra dag.
 
Imorgon ska jag pressa honom lite till och även prata med Helena igen så får vi se vad vi ska göra med honom...

Sämsta ridpasset på länge!

Usch idag gick det inte bra, inte för fem öre!
Hadeskrivt upp mig på ridhuset i Måndags typ och det skulle vara tomt, men icke det var privatlektion alla fall, på mittvolten och längs spåret, inte jätte lätt att rida då! När ridhuset är så litet.
Bullen kändes inte alls på topp utan skickade ut höger bak, ffa på volten i vänster varv och det tog mer eller mindre stopp om jag försökte ridkta upp honom där och att flytta undan högerskänkel på ett bra sätt fanns inte en chans.
Ja det mest kändes rätt illa och när det dessutom knappt gick att rida någonstans utan att krocka med någon anna eller hålla sig på en pyttevolt gav jag upp efter en halvtimme där inne och skrittade ut istället, får gå som det går imorgon på dressyrtävlingen.
Det är ju bara LB:1 det ska vi nog lyckas styra runt i varje fall
 
Tunika får dags guldstjärna, hon var superkelig på förmiddagen och kom nästan fram till mig i hagen när jag skulle ta in henne på eftermiddagen, hon var även supersnäll att spola av benen på :)
 
 
 

Numera går Tunika att lasta.

Japp ni läste rätt, en vecka tog det typ och det har gått helt klart över förväntan det går till och med att köra henne, lasta ut och sedan lasta in igen :)
 
Bullen har fått skritta idag och jag försökte intala mig själv att det är kul att ha häst när vi skritta i duggregnet och frös, eller ja Bullen frös inte men jag :P
Det kändes dock som om han skickade ut höger bak och gick med rumpan utanför till höger =/ Men han var väldigt pigg och jag satt halv löst någon gång och han försökte trava iväg så fort han fick chansen, alltså inga långa tyglar för hans del
 

Fin Tunika :)

Idag tog jag mig upp till stallet på förmiddagen för att rida Tunika.
I början var hon väldigt spänd och vi skrittade kanske en kvart innan det var läge att börja trava, gick väl ok, lite spänd och motig och vi jobbade lite mer i skritt där jag försökte få henne att koncentrera sig på mig och inte allt annat, vart riktigt bra faktiskt.
Nä hon väl var fokuserad var hon riktigt fin, vi kunde göra det mesta, lite svårt med öppna i höger varv men vi kan flytta undan båda skänklarna och galoppera in på riktigt små volter, visst är det jobbigt men hon gör det!
 
Vi lastade henne också vilket gick kanon, hon gick in direkt första gången, försökte inte ens protestera, sen gick vi in två gånger till och stängde in henne helt en gång :)
 
 

Ingen tävling

Skulle åkt och hopptävlat i helgen men det blir inget av det, men det är ju mysigt att klappa på Bullen också, han är ju alla fall rätt gullig...
 
Idag kom Helena J till Bullen igen, vi hade hoppats på att det inte skulle vara så mycket på honom nu, men ja om jag tänker tillbaka de senaste två veckorna så visste ajg nog att det skulel finnas enhel del och att vi inte kunde hoppa igår är inte helt konstigt, men vi tar det från början...
För två veckor sedan, eller är det tre? När Helena på var på honom sist rullade han fast i boxen efter, kändes dock okej efter åt så vi red ju på, han var ju öm vid ljumsken men det gav sig på två dagar typ.
Vi åkte till Tyskland och red dressyr i två dagar där han andra dagen när vi skrittade av kastade sig och landade på min fot med framhoven och gick omkull med bakdelen eller vad man ska säga.
I dressyren kändes det väl ok, vi gjorde ju inte så mycket som gick äver hans gränser där.
I hoppningen var han fin, han bjöd, var pigg och framåt, men om jag tänkte efter och tittar på filmerna så har jag svårare att komma på hinder ur högersväng. 
I terrängen drog han till vänster över hindren i början första dagen och bjöd inte riktigt, dag två gick det inte alls och flera gånger sprang han på sidan och allting kändes omöjligt, 
Hemma igen har vi haft svårt att flytta undan högerskänkel och haft svårt att gå nin på en liten volt till höger, det går inte om jag inte går på honom. 
Och igår kunde jag inte sväng till höger, vänster gick okej, men vart mycket knas överlag, han bjöd men inget stämde.
Idag bestämde jag mig för att provocera honom lite då Helena skulle komma, ville helt enkelt få lite utslag om det var ngåot speciellt.
Så böjade jobba i skritta och flytta undan skänkel, bara helt vanlig framdelsvädning, inget annat, till vänster går det och han flyttar undan, får peta på lite med spöt för att han ska korsa ordentligt men inga protester mot det, han gör det.
Till höger gick det inte, han skruvade på sig och frambenen snurrade med en bak, tnär jag fick hejd på framdelen tog det stopp, han la i backen och ville helst slänga av mig ryggade säkert 10-20 meter och ställde sig, inte mycket alls men lite och slog sedan bakåt.
 
Så vad hittar Helena då? 
Jo han var helt stum i musklulaturen högerbak, det hade dragit ihop sig helt och var styv överlag i höger sidan.
Hon kände även igenom alla leder men fanns inget där alla fall även höger fram där han tidigare inte var ok, hon fick dock inte loss det helt höger bak så nu ska han bo med sitt back ion track täcke dygnet runt, vila imorgon, skritta fredag och sedan ska jag känna lite försiktigt på honom så skulle jag ringa Helena på måndag igen så får vi se vad vi gör =/
Satsar på att rida klubbtävlin i dressyr på söndag bara LB:1 kommer inte kunna låta bli att pressa honom om jag rider LA:1 förutsatt att han känns ok på Lördag
 
 
Men är han ju gullig alla fall så får pussa på han istället

Hoppning Jursta

Idag har vi haft katastrof hoppning på Jursta, Bullen var pigg som som f*n och jag hamnade i bromsen då det kändes okontrollerat.
Alltså vart det inge bra, vissa språng när jag litar på honom och inte bromsar hoppar han kanon, annars blir det skit när jag börjar ratta och bromsa, det underlättade inte att vi hade en svår övning idag där vi skulle sväng hela tiden och få flyt genom svängarna och bjudning ur svängen, nåja jag får ävl se det positiva, han var alla fall pigg och glad och det var inga små hinder heller för den delen
 
 
 

Dressyr och lastning

Red dressyr idag på Tunika, provade att sätta på sporrarna igen för första gången på väldigt länge och det fungerade fint, hon var segt som vanligt och satt lite fast som vanligt med inget konstigt annars, hon kändes som vanligt typ.
Slog med huvudet några få gånger men det kändes mer som en protest än ticks 
 
Vi lastade henne även idga och det gick faktiskt riktigt bra, hon gick in och vi kunde stänga in henne helt, visst hon är fruktansvärt nervös och rädd men hon gör det och står snällt och andra gången var hon mycket bättre!
 
För Bullen blir det hoppning ikväll :)
 
 

Tre hästar ridna

Idag hann jag med att rida tre hästar.
 
Först ut på var Bullen, passade på att mysa lite med honom också innan vi red, vart dressyr för honom där vi jobbade på att han skulle flytta undan ordentligt när jag bad om det och öka galoppen rejält när jag bad om det, vi red lite i övertempo hela tiden men det var ett rätt bra reslutat, han vart lite irrterad ibland och sprakade men inget värre än så.
 
Nummer två var Tunika, idag fick hon jobba en kortis i ridhuset, hann inte så länge då vi skulle lasta henne också.
Det gick hursomhelst bra med henne, lite seg men avspänd och hyffsat trevlig i formen, ruskade på huvudet några få gånger när jag gjorde någon hastig rörelse med spöet och så, inget annars.
Hon var lite skev och så men har ju inte ridit dressyr på tre dagar så det blir så då, får se om det är bättre imorgon, hade ingen graman på henne heller.
Lastningen gick helt ok den med, lite vrång i början men gick sedan in och ut flera gånger i rad, hon blir dock stressad, men hon gör det i varje fall
 
Sist blev det lite ridning på Spiderman, han var pigg och behövde verkligen rastas, till och med bocka försökte han sig på :P
 
 

Uteritt med Tunika och Dressyr på Bullen :)

Idag blev det uteritt med Tunika igen då Katre skulle rida ut på Dante, vart ingen jättelång men bort till Nynäs Gods och tillbaka alla fall med lite galopp och så där Tunika fick gå först, lite jobbigt bortåt men hemåt gick det lättrade :P
Inget headshaking heller, bara några få gånger i skogen där det kom grenar mot hennes aniskte, hade tänkt knäppa lite bilder på henne, har ju inga men det började snöa så sket i det.
 
Bullen fick springa lite dressyr och mamma filmade, har dock inte lagt in filmen på datorn än, fixar det typ imorgon kväll eller så.
Han kändes helt okej, kanske lite väl högfrekvent i gången ibland men var trevlig i handen och lydig, han har dessutom kommit på hur man ryggar igen.
 
 

Uteritt med mamma

Idag fick det blir uteritt med Mamma på Bullen och jag på Tunika, Nina på Occra hängde också med :)
Det var trav och en kort galopp på kalvövägen, vi gissade att det skulle vara för mycket folk i våtmarken, en helg och fint väder liksom.
 
Valde att plocka av gramantygeln idag och red med bara martingalen, men det gick fint, ingen headshaking under tiden vi travade och så, det kom lite när vi skulle skritta hem efter att Occra lyckats sparka upp lera mot Tunikas ansikte var på hon blev spänd och det började.
Då det inte gav sig fick jag liv at ta tyglarna igen och försöka jobba henne, vilket faktiskt gav reslutat och så fort hon var avspänd och eftergiven slutade det och hon kunde skritta hem på lång tygel utan något headshaking.
Blir uteritt med henne imorgon idag och Bullis får jobba lite i ridhuset.
 
 

Ridprov igår

Igår var jag iväg på Ridprov på Vreta.
Först hade vi lite samling där vi fick presentera oss själv och blev indelade i grupper vi skulle rida i och har lite intervjuer i.
Jag hamnade i grupp 2 där vi började med intervjuer där det ställde frågor om varför vi ville komma in och vad som var bra och dåligt med yrket och lite sådant, men även om vi hade en lämplig häst att ta med och rida hemma för att kunna uppnå målen i slutet av utbildningen, Bullen verkar alla fall passa bra :)
 
Sen hade vi ridprov där vi red två hästar, först red jag Gullan, en liten svart häst, trevlig och okomplicerad skulle tydligen var lite fart i henne, jag upplevde det mer som om man behövde rätt mycket ben på henne, det gick alla fall bra och hon var stadig coh hag kunde koncentrera mig mer på mig själv, rätt sitt ben, sitta still, stilla hand osv. :)
 
Häst nummer 2 var Calling, en liten brun valack som kände rätt skev i början men allt eftersom blev han riktigt trevlig, även han stadig och trevlig.
Hoppade även på Calling och där vart det lite tryck kan man säga, men hoppningen gick alla fall helt okej, början var bra men han vart lite stark i ena relaterade avståndet och vi kom lite nära sista hindret, men jag väntade och hoppade inte före och lät inte heller honom hoppa av för tidigt eller så.
När jag ändå kristerar mig själv lite så kan jag ju påpeka att jag kanske hamnade en aning i stolsits i sadlarna, länge sedan jag red i en allroundsadel :P
 
Vi fick inte veta direkt hur det hade gått eller så men jag borde ligga i topp 3 efter ridprovet, var någon i varje grupp som stack ut och ja jag hatar att skryta, men i min grupp var det nog jag alla fall :P
Dock många som har möjlighet att utvecklas, och det är ju inte alltid helt enkelt att sitta upp på helt nya hästar och göra ett prov.
Jag är helt klart glad över alla ridskolehästar jag hunnit rida genom åren och arbetet med Tunika den senaste tiden fick detta att kännas som rena barnleken.
 
 
 
 

Tyskland dag 5

Bättre sent än aldrig :P
 
Dag 5 var det dags för lite mer terrängträning, denna gång med snö, sämre underlag och en Bullen som var lite trött i huvudet.
Vi värmde upp lite lätt vilket kändes helt ok, han stod emot på ett hinder och fick en himla fart på nästa sen.
Vi hoppade även lite s-linjer m.m. med smalhinder. 
Sen skulle vi hoppa bana och då fick Bullen mer eller mindre psykbryt efter att vi snubblat över ena hindret och jag landat på halsen
Sen gick det inte alls!
Vi genomförde dock banan och fick ta en paus innan Janne gav oss en lättare bana att avsluta med där det kändes bra :)
 

Idag, hör och häpna!....

Har jag och Fia fått in Tunika i ett släp och det tog bara typ 1 timme inte 4! och dessutom två gånger
 
Sista Tysklands inlägget kommer ikväll :)

Tyskland dag 4

Dag 4 var det dags för lite terrängträning, då vi inte kunde rida på banan i Luhmühlen åkte vi till Kreutzen tror jag det var där Christoffer Forsberg tipsat Pernilla och Ted om en liten plätt med terränghinder som var ridbar.
 
Terrängträningen för min del bestod mest av att hoppa olika samlhinder där vi gick fram och lät hästarna titta på hindren först innan vi hoppade och sedan satte ihop små linjer med hindren och även en kortare banan i slutet.
Det gick helt okej och Bullen skötte sig bra, och har nog aldrih hoppat så mycket smalhinder tidigare :P
Har tyvärr ingen film, men bjuder på några bilder :)
Film kommer på dag 5
 
 

Tyskland Dag 3

Ja men skriva var det ju, det glömde jag bort imorse satt och pillade med annars :)
 
Dag 3 var det alla fall dags för lite hoppning för Peter Eriksson.
Vi värmde upp lite själv och sedan hade vi även gemensam framridning där Peter hade några övningar vi skulle göra, vi skulle kunna galoppera i båda varven, svänga och flytta undan skänkeln, men även rida förvänd galopp, gick helt ok, han kändes bättre än i dressyren.
Vi galopperade fram på två bommar sen där vi fick en 10 poängare av Peter i höger varv :P
I vänster fick vi inte samma flyt från början men tredjegången vart det bra.
Vi hoppade även fram på lite studs och låga hindre på linjer och en liten banan, inget konstigt Bullen gjorde det helt ok men låg på lite väl ibland och fick ett språng för lite.
 
Vi hoppade en banan på kanske 110cm sen, gick helt ok, bra de första 9 hindren men jag red kasst in i trekombinationen, vi tappade gasen, hamnade i korsgalopp och han hoppade av stort och låg fel på hinder två som han hoppade med innan jag hann styra ut så det var bara att göra om och göra rätt.
Vi avslutade sedan med att hoppa ett hinder på stor volt i båda varven och tillsist ett balans test där vi hoppade ett hinder nära väggen och vände ut åt andra hållet som en brytsväng nästan.
 
 
Eftersom jag faktiskt hunnit göra en film här så bjuder jag på den med :)
 
 

Tyskland Dag 2

Vart lite sen uppdatering men här kommer dag 2 från Tyskland ska försöka hinna med resten imorgon :)
 
Dag 2 var det dressyr igen.
Den här dagen var Bullen bättre från början, han var mer avspänd och och lite mer fokuserad.
Vi jobbade vidare med de punkter jag fått att tänka på och framför allt med att få honom uppmärksam och börja svinga genom ryggen när han jobbade.
Mycket jobb på volter och något sidförande i skritt men annars mycket fokus på att han inte skulle skjuta mig till höger och jag vika mig i vänster sidan samt att jag skulle ha honom på yttertygeln.
Mot slutet kom vi till en bra känsla där vi valde att avsluta 5 minuter tidigare.
Skrittade av honom för hand ett tag i ridhuset innan jag och Patricia skrittade hästarna lite ut.
Givetvis kom det en häst farande i hagen mot oss var på Bullen får Damp, sprattlar till, landar på min fot och sätter sig på rumpan.
Inget vidare avslut på dagen med andra ord, och jag fick ägna några minuter med foten i en iskall hink och sedan på kylande liniment och linda.
 

RSS 2.0