<3

 

Fina Cinderella =)

Hur många gånger kan man bli nykär i en häst egentligen? Jadu i Cinderella kan man bli ny kär var och varannan dag.
Idag var tredje dagen vi skrittade sedan slutet av Juni och då skrittade vi ju bara någon dag så egentligen har hon iprincip inte gjort någoting alls sedan hon vart utdömd.
 
Men eftersom Cinderella är Cinderella är hon ju fantastsk ändå, idag skrittade vi barbacka en sväng i skogen med mamma på marken och sen passade vi på att skritta lite på banan, lätt i handen och lydig, skrittade öppna, sluta, diagonal sluta och skänkelvikningar utan några som helsta problem, hur lydig som helst, och bäst av allt så känns hon bättre i skritten än vad hon gjorde de två senaste gångerna vi satte igång henne, nu är hon lätt i handen och mjuk, inte alls stum och stark som hon varit tidigare =)
Hon får skrittade lite som hon gjort nu någon vecka innan vi ökar på lite, om två veckor tänkte jag inte ha några direkt restriktioner på hur länge vi skrittar, någon trav blir det dock inte förrän om 3-4 veckor
 
 

Danny dags igen

Idag var det dags att rida Danny igen, har inte ridit honom sedan tävlingen då han var varm i ett överben efter tävlingen, han fick vila helt söndag och måndag med lite kylning av överbenet och sedan har han gått en lektion om dagen tis-tors, han har väl gått mindre bra.
Så idag kände jag mig så illa tvungen att sitta upp, lite rädd för att det skulle kännas fördjävligt men icke, han var rätt fin, kanske hängde lite mer än vanligt i höger tygel men inget konstigt.
 
Vi jobbade lite trav och galoppbommar som låg på utebanan sedan i onsdags när vi red på kvällen, han gjorde det faktiskt riktigt bra, framförallt travbommarna där han haft det riktigt jobbigt men nu låga han lugnt och tänkte rätt även om han hade lite jobbigt att korta sig.
Galoppbommarna gjorde han bra med lugn och sansad, jag måste bara lära mig att ha lite mindre kontroll, vill ha för mycket kontroll och då blir det knas när han inte orkar reglera sin galopp.
 
Åttan fortsätter att sköta sig, jobbade bommar i onsdags riktigt bra, lite jobbigt med galoppen då hon blev trött men hon är så härlig, alltid positiv och gör sitt bästa även när hon inte riktigt förstår vad jag vill.
På Torsdagen fick hon leka lektionshäst då vi hade lite hästbrist vilket hon gjorde alldeles utmärkt =)
 
 
 
 

Dräktighetskoll nr2

Igår var det dags för 45 dygns koll för Cinderella.
Sedan 17 dygns kollen har hon hunnit bli sparkad två gånger varav ena sparken gav ett sår med djup ficka som hon lyckades få feber av två gånger.
När hon hade feber andra gången fick hon vara inne och gå ut en sväng dag tid bredvid en valack och fejkbrunstade lite då.
Så ja jag var väl rätt nojig över att hon skulle ha resorberat men icke, det fanns en lite böna kvar där inne med ett fint hjärta =)
 
Nu sitter den där den sitter och ska förhoppningsvis stanna kvar där resten av dräktigheten också om kanske kan få ha lite flyt nu?
 
Har hursomhelst börjat skritta henne lite nu vilket hon verkar tycka är lite mysigt :) så nu blir det till att skritta när jag eller mamma känner för det så fåtr hon väl skritta nån månad eller så innan vi små travar lite, tanken är att hon ska kunna skritta, trava och galoppera lite smått till vintern :)
 
 

Ett år sedan

Idag är det ett helt år sedan vår resa tog en drastisk vändning mot slutet.
Från att har varit på väg uppåt, Cinderella hade gått riktigt bra hela sommaren och jag såg framemot hösten och att kanske få debutera 120 hoppning med henne om allt velat sig väl, om inte annat göra det under våren, men tyvärr ville ju ödet annat.
 
Det var på morgonen telefonen ringde från de som hade morgonstallet som berättade att hon blivit sparkad och var halt, ja jag tänkte väl inte så mycket på det, var ju inte direkt första gången det hände utan antog att hon bara hade ett hål i benet som kanske behövde sys.
 
Åt frukost och åkte upp sedan eftersom de lagt på ett bandage och ställt in henne i boxen, väl i stallet såg det kanske inte jätteallvarligt ut visst satt såret dumt och hon var halt, men hon svullnar väldigt lätt och var ju halt tidigare på sommaren när hon fick sy lite utan att det var något allvarligt.
 
Eftersom det var en söndag ringde vi ut distriktsvet. och kylde medan vi väntade.
Väl ute kunde de ju bara konstatera att såret gick in till ben och att hon troligtvis fått en fraktur eller spricka på griffelbenet, eventuellt något på någon sena (såhär i efter hand hade ju en liten blödning på en sena känts okej...) Griffelbenet kändes väl surt men ändå ok men några veckors vila efter en enkelt operation, trodde vi ja.. 
 
 
Dage efter åkte vi till Stav direkt på morognen på akuttid och fick träffa Maria av alla, ja det var väl kanske inte så mycket vi gjorde mer än att konstatera att hon var halt i skritt och att vi skulle röntga så röntgen blev det.
Att griffelbenet var av rådde det ju ingen tvivel om, men det var ju inte någon sådan där enkelt fraktur som de flesta andra råkar ut för som får en fraktur på griffelbenet, komplicerad, högt upp och dessutom öppen var den, och ja där kan man väl egentligen säga att vår resa som tävlings ekipage tog slut.
 
 
 

Idag har vi debuterat!

Ni får ursäkta att det varit så tomt här, emn har haft fullt upp det lektionerna dragit igång samtidigt som jag haft läger och vi förberett inför tävlingen idag och imorgon.
 
Hursomhelst så var det fälttävlan hemma idag, både Danny och Åttan fick vara med och debutera eftersom det ändå var på hemma plan.
Danny var planerad men Åttan halkade in på ett litet bananskal när det som sagt ändå var hemma.
 
Så lite sammanfattning av dagen, tar en häst i taget.
 
Åttan:
 
Dressyren: Startade först av alla idag men det är inget som stör mig, brukar faktiskt gå rätt bra när jag är först ut.
Hon var lite spänd på framridningen, inget extremt men lite grann, tillräckligt för att göra det svårt att sitta på henne och göra det bra, så valde helt enkelt att rida lätt då man får det i debutantprogrammen.
Hon skötte sig bra på dressyrbanan och var inte rädd för staketen (hon har visst aldrig sett sådana förut, eller ja ju nu har hon ju det)
Visst hade vi endel missar i avsaktningar m.m. men inget värre än när vi rider på träning så hon fick tummen upp.
Var nöjd och vårt mål ar 50% vilket jag insåg att vi skulle slå, gissade på 55-59% typ men man ska inte underskatta sig själv 65,75% vart det.
 
Hoppningen: Gick kanske inte lika bra, eller jo det gjorde den väl men två bommar föll efter lite misstag ifrån mig, (som tur var rev även de flesta andra :P)
Hon hoppade ala fall allt utan tvekan.
 
Terrängen: Hade inga större förväntningar på henne utan målet var att ta oss runt lugnt och städat, men Åttan hade andra planer och redan ut ur startfållan insåg jag att jag inte alls behövde hålla igen henne utan hon var helt fokuserad och sökte hinder så det var bara att galoppera och styra :)
Tvekade lite på trakhenern men hoppade och orkade hela banan, lite trött sista språnget bara, men felfritt och inom optimaltiden :)
 
Vi lyckades dessutom få med oss en liten rosett :) Hennes första placering på riktig tävling någonsin!
 
Danny:
 
Dressyren: Hade egentligen mer förvätningar på honom än på Åttan men vad ska man säga mer än att han var SPÄND! och det syntes genom hela programmet, han gjorde dock allt och höll sig innanför staketet, lite drygt 60% blev det
 
Hoppningen: Spänd och jag fick rida vart enda litet språng, fick som tur var lite hjälp av Fia då han rev de tre första hindren på framhoppningen.
Banan fick vi kämpa oss igenom och stundtals var det faktiskt riktigt bra, en bom föll på sista hindret dock.
 
Terrängen: Fortsatt spänd och rädd för funktionärerna dessutom, vi lyckades hoppa ettan och tvåan bra men sen stannade han på platta marken, vände inte eller så men det tog stopp, tyvärr lite för nära hindernummer tre och jag valde att lägga en volt och ta ett stopp istället för att gå på honom och få ett dåligt språng, nu vart det ett bra språng och resten av banan var felfri och mer avspänd.
Hans ork tog dock slut efter hinder 8 och vi fick kämpa igenom de resterande 8 som dock var på en kortare sträcka än de första 8.
 
 

Intensivkurs för Per Duvefeldt

Måndag och Tisdag denna vecka har vi tränat för Per Duvefeldt både i hoppning och dressyr så här kommer lite sammanfattning om hästarna de olika dagarna.
 
Ottawa:
 
Måndag: På måndagen red vi dressyr, har inte ridit henne för tränare i dressyren tidigare så det var väldigt nyttigt.
Tidigare har vi mest fokuserat på att hittat lite samarbete och att acceptera hjälperna, det har inte varit helt lätt och är fortfarande en heldel jobb kvar där men men.
Vi jobbade henne lite mot rakriktning och att få med hela henne samt få henne att vänta utan att tappa motorn.
Numera har hon börjat stanna för att försvara sig när det blir jobbigt men det är å andra sidan betydligt trevligare än att stå på bakbenen så några gånger fick vi återgå till lättridning och framåt tänk tills i hittade gasen igen helt enkelt.
Mycket saker jag ska tänka på tillsvidare för att det ska gå lite snabbare framåt fick jag med på vägen och hon var nog finare än någonsin när jag ridit henne =)
 
Tisdag: På Tisdagen var det dags för lite hoppning, lite linjer och banan som avslutning. Det bästa med Pelle är att det alltid är rejält med markarbete först vilket passa Åttan väldigt bra så vi verkligen hittar kontrollen och koncentreationen.
Trav jobbet gick riktigt bra och hon var stadigare och tog förhållningarna bättre.
Galoppen är lite jobbigare, har lite svårt att rida henne på bom på marken i galoppen samtidigt som det ska vara lugnt och kontrollerat men vi får helt enkelt träna lite mer där, det blir bättre å bättre, numera avgår hon inte mot bommar :)
Hoppningen gick kanon det med, jag ska jobba vidare med att inte själv få för bråttom och rida iväg henne eller luta mig framåt mot hinder även när avståndet kanske inte är perfekt utan låta henne lösa det hela.
Inte så mycket att gnälla över, det vi gjorde idag hade vi knappt kunnat genomföra för några veckor sedan.
 
Danny:
 
Ja jag behöver nog inte skriva dag för dag på honom för ja han har faktiskt överträffat sig själv båda dagarna, tänk att det bara är två veckor sedan han kom tillbaka från betet och han gör det mesta bättre än någonsin :)
 
På måndagen jobbade vi hoppning med mycket bommar i galopp, något vi haft riktigt svårt med men han gjorde det toppen! kunde till och med korta galoppen så han fick plats på galoppbommarna där även ponnyerna fick hålla igen.
 
På tisdagen jobbade han dressyr, visserligen hänge han i höger tyglen men är typ enn halvmeter kortare i formen, det kanske inte ser så mycket ut för han blir fortfarande lite lång och så men det får ta sin tid helt enkelt, han är ju bara riden ett år.
Men han är mycket lugnare och så inte alls lika mycket tendenser till att rinna iväg och bara avgå :)
 
Här kommer lite film på Åttan när hon hoppar
 
 
 
 
 

Dags igen

Ja du var det dags för tantotur igen, för någr dagar sedan lyckades hon nämligen bli sparkad starx ovanför framknät och var såklart jätte svullen och halt >.< dock bara lite temp som gick ner på ett dygn.
Så de senaste dagarna har vi haft sårvård och nojjat över om hon tänkt resorbera nu.
 
Men men numera är hon alla fall inte speciellt halt längre, lite i trav bara och svullnaden är påväg neråt.
För övrigt har hon blivit helt hysteriskt folkkär, det kom för någa dagar sedan och hon vill även att man ska klia juvret hela tiden och mer eller mindre tacklar en i boxen om man inte kliar (Ja hon tacklar med sidan för att man ska klia henne :P)
 
Åttan och Danny sköter sig toppen och ska gå för Pelle nu måndag tisdag, en varist dressyr och en varsin hoppning blir det :)

RSS 2.0