Happy Horse

Ja idag var det en Happy Horse, eller en glad Danny.
Han vart alldeles till sig nere på terrängbanan idag, var ju rätt länge sedan nu men trodde inte han skulle bli riktigt så glad han vart, var bara när att jag fick tugga lera två gånger.
 
Hur som helst så var han kalasfin bortsett från några bockningar, fokuserad på hinder fast han var övertaggad och gjorde allting riktigt bra!
 
Blir en träning nästa vecka med :)
 
 

Terränghoppning m.m.

Åttan har hunnit hoppa lite på terrängbanan sedan jag skrev sist.
Förra vecka var vi nere och sen idag.
 
Idag hoppade vi några av de större hindren för första gången vilket gick fint, hon är inte speciellt bang på saker utan hoppar glatt hon jag styr som jag ska.
Vi hoppade även lite smalhinder vilket vilket gick fin fint, visserligen lite vingligt men hon hoppade alla fall när hon förstod vad hon skulle göra så det bir nog toppen.
 
Danny hade jag hunnit rida lite nu också voh han känns faktiskt bra :) Hela förra veckan red vi ut och den här veckan har vi jobbat lite dressyr vilket känns bra.
Imorgon är det hans tur att få komma ner på terrängbana och hoppa lite :) Är ju inte jätte långt kvar tills vi ska tävla då jag planerat in vår hemma tävling som hans och Åttans första start hon allting känns bra.
 
Cinderella har förresten bytt hage på Säby liksom de andra stona till en med lite mer mat, hon svällde upp kan man väl säga
 
Här har ni en "fin" bild på henne hur hon ser ut nu mot i April (April till höger) inte så sportig längre
 
Lite bilder med såklart.
 
 
 

Dräktig!

Ja det stämmer, idag konsterades Cinderella dräktig med Dylan N på 17 dygns kollen men Marianne tyckte fosterblåsan såg äldre ut så kanske släppte hon ägget tidigare än från där vi räknat eller så tog hono sig på första ägget, men skitsamma hon tog sig alla fall och det är huvudsaken och steg ett.
 
Nu är det dags för 4 nya veckor av lite oro i väntan på 45 dygnskollen för att se om det finns någonting kvar eller inte och vi gå ju nu in i den mest kritiska fasen mellan dygn 20 och 40 då de lättast resorberar, så ja nu ska hon få mysa i hagen och mest få kärlek :)
 
Åttan leker tappsko mest hela tiden så i natt får hon sova inne då hon fick en ny sko idag, men vill kunna rida imorgon så ja inne blir det.
 
 
Och såklart en bild på miraklet som förhoppningsvis ska bli ett litet föl
 
 
 
 

TantHålfot och TantTappsko, snart kommer DanneMan hem också :)

Ja rubriken säger väl det mesta :P
 
Cinderella fick ju hål i benet igår så hon fick komma in för lite sårvård och omplåstring, var lite tjock i benet, kanske aningen stelt när hon började gå men såg ändå ok ut när vi travade, trots att hon är lite ömfotad bak på gruset.
Tvättade orednligt rent idag och satte över lite snögg så får vi se hur det artar sig till imorgon, såret är ju egenltigen inte något stort eller så men sitter precis över kotleden bak så vill inte ha in massa skit eller flugor där.
Och jag måste även om hon är ett a att leda just nu (för det är hon, konstant hungrig, kedja hjlöper inte) få ge henne lite beröm för att hon är så fantastiskt snäll när jag håller på med hennes sår står still och viftar inte med benen eller har sig, visst lyfter hon lite på benet men håller jag i så rör hon det inte mer än då.
 
Åttan har lyckats tappa nästa sko, en framsko nu, bakskorna fixade vi ju igår >.<, nej nu får hon helt enkelt vara utan skor till på måndag när hon kommit ner till ridskolan, kan inte hålla på och slå på skor varje dag för att hon ska ut i träsket där hon tappar nästa, blir nog bättre när hon kommer ut i vår hage som visserligen är lite tråkigare men den är nog lite mer 8:an vänlig =P
Hagen de går i nu passar Cinderella, hon vill alla fall inte bada så hennes skor sitter lite bättre, til och med den som vi slog på för några veckor sedan som knappt gick att slå på för att det var för lite hov :P
 
Och på Söndag är det dags att hämta hem hästarna, dvs. Danny kommer hem :)
Ska bli kul att börja jobba honom lite igen och se hur det känns, tanken är att han ska gå hemma tävlingen i augusti.
 
Eftersom Cinderella ligger på mest plus just nu blir det bild på henne
 

1 vecka kvar

Om en vecka är det dags att kolla hurvida Cinderella är dräktig eller, redan nervös typ :P
Idag hade hon lyckats at slagsmål med någon eller något då hon hade lite krigsskador, ett hål på bakkotan och ett under hasen sen lite små skarpsår på insidan av andra bakbenet, antingen har hon gått in i nått eller hamnat i slagsmål.
Nåja inga djupa hål som tur var, hade ju suttit fint med en punkterad kotled också eller has.
Vart lite tvätt och smörj med salva för att hålla insekterna borta.
 
Tant 8:a hade tappat en baksko men den fick hon påslagen igen alla fall :)
Hon fick förövrigt hoppa idag vilket gick bra mycket lugnare och rundare språng, saknar dock Cinderellas bakbensteknik, 8:an hoppar lite mer som Bullen gjorde med bakbenen under sig, blir så jobbigt när det blir lite högre.
Vi passade faktiskt på att höja upp lite idag och hon fick ta i lite och hoppade mig mer eller mindre ur sadeln, men det är väl bara att lära sig hänga med och bygga övningar för att försöka få henne att öppna upp lite mer bak, nu trycker hon upp ryggen men vänder inte runt i luften.
I övrigt är hon jätte mycket bättre än i början när jag hoppade henne då hoppade hon mycket mer flackt nu är det rundare alla fall och hon ligger lugnare mot hindren.
 
Kan nog bli någon lite tävling i höst, eller några kanske :P
 
Men i alla fall en lite jämförelse mellan de två hästarna hur olika de hoppar, 8:ans bakben vart inte bättre när hindret blev höre snarare sämre så vi får försöka hållas oss på lagom höjd och jobba på bakbenen helt enkelt, även frambenen då
 
Men i alla fall här ser ni rätt stor skillnad:
 
 
 

Duktig 8:a och CinderellaPsykbryt typ...

Vi börjar med dagens bra tänkte jag
 
Åttan skötte sig faktiskt riktigt bra idag, igår var hon mindre rolig men idag var hon hyffsat fin från början, vi började med att jobba lite serpentiner i skritt och trav innan vi tog lite galopp.
När hon var uppvärmd jobbade vi lite skolor och avslutade med galoppjobb på volterna, måste nog säga att det gick rätt bra hela passet, visst hade vi några stunder där hon försöker komma undan men det blir mindre och mindre och det går även bättre och bättre att rida i nedförslutet.
Vi behöver dock träna vidare på övergångar då hon gärna går emot handen, framför allt när vi ska bryta av från galoppen, där orkar hon inte riktigt men nu stretar hon bara ett, två steg förut kunde det vara en halv långsida.
Cinderellas mule ser dessutom mycket bättre ut efter att vi smort den med zinkpasta i tre dagar, hon lyckades bränna sig på den och solkräm och helosan gjorde det uppenbarligen mest värre, så skönt att det fungerade med zinkpastan :)
 
Men Cinderella gillar ju inte riktigt när allting är frid och fröjd, inte hennes grej helt enkelt.
Eftersom det regnat idag var hon skitig på benen så skulle spola henne tänkte jag, inget konstigt med det hon är snäll att spola nu för tiden, även om hon nu är slangtam och hon inte riktigt katt tam uppenbarligen.
Hon fick mer elelr mindre spelet när ena stallkatten hoppade ned från torktumlaren i rummet bredvid och ja en normalhäst hade väl kanske coolat ner sig när katten kommit ner men inte Cinderella, nej för hon får ju nämligen panik av att sitta fast och hon stannade inte förrän hon satt sig på rumpan i gången och mer eller mindre lagt sig ner då stannade hon så jag kunde knäppa loss det grimskaft som inte lossnat
 
När hon ramlat i gången var jag tvungen att ta ut och longera henne så hon inte var jättehalt men det var hon inte, hon såg helt okej ut lite kort i steget och ställer sig litet utåt men nickar inte med huvudet eller visa tydlig hälta på något ben så det är ju framsteg från när vi var på kliniken sist :)
Kan leva med att hon inte kommer flasha i traven så länge hon är nöjd och glad
 
Så nu har hon sår över allt igen, eller ja nu överdrev jag kankse en aning :P
 
 

Minisemester till Falsterbo och Ullared

I Måndags åkte vi ner till Malmö för att tillbringa några dagar i skåneland och falsterbo.
 
Tisdag och Onsdag vart vi i Falsterbo, på Tisdagen kikade vi på 6 åringarna som hoppade, kikade såklart lite extra på hingstarna :)
Dylan kvalade ju inte till 5 års championatet så fick kika på de 6 åriga hingstarna istället, Comfortunda VDL, riktig snygging, han föll bort på sin trav och färgen (vill inte ha en skimmel hur snygga den än må vara när de är gråa) Hade han travat bättre hade han nog varit intressant trots färgen.
 
Var ju fler hingstar med men Comfortuna gillade jag nog mest
 
På Onsdagen tittade vi huntingen och promerade runt lite bland tälten.
 
På Torsdagen var det dags att åka hemåt med ett besök på Ullared på vägen så det vart lite shopping där, Cinderella fick ett nytt täcke (kunde inte låt bli) och jag köpte lite kläder och så :)
I Falsterbo shoppade vi lite med såklart :)

Med lite tur så..

..så kanske vi kommer iväg till Falsterbo imorgon då Cinderella ska på ultraljud imorgonbitti för att se om ägget släppt, så nu håller vi tummarna för det, vore skönt :) Då slipper hon ju dessuom insemineras mer just nu har ju blivit tre gånger den här vändan.
 
Idag skrittade jag och Åttan ut tillsammans med mamma och pappa som plockade svamp, lika hetsig som alltid ute men men vamp hittade vi alla fall =)
 
Cinderella fick komma in och vila lite på dagen medan jag red Åttan
 
Och en liten bildbomd från hagen
 
 

Varför göra det lätt för sig?

Ja varför ska man göra saker och ting lätta för sig, det undrar nog alla fall Cinderella hon är ju expert på att göra saker svårare än nödvändigt, eller ja inte med mening, men det brukar bli svårare än nödvändigt allting med henne.
 
Hur som helst har vi denna vecka åkt skyttetrafik till Jursta för att ul:a och seminera.
I måndags hade hon en fin äggblåsa på ca 5cm och det vart därför seminering i tisdags, och i onsdags hade hon dock inte behagat att släppa ägget så det blev seminering igen i torsdags och en spruta pregnyl för att det skulle släppa vilket det visserligen gjorde men då till nästa problem.
Idag (fredag) hade ägget släppt men under natten hade hon hunni. Detta leder dock till seminering imorgon igen för större chans att hon blir dräktig men tvillingrisken ökar ju också, alltid måste man väl ha något att oroa sig för?
 
Vi slipper dock  göra något mer ul den närmsta tiden nu då vet. var 99% säker på att det här ägget kommer släppa innan måndag ev. får hon en till pregnyl spruta, men det lät inte om om det skulle vara nödvändigt
 
På Söndag åker vi neråt och tänkte lnd i flasterbo några dagar och kika på unghästarna, hade hoppats på att Dylan skulle kvala men tur i oturen gjorde han inte det så nu har vi kunnat seminera med honom hela veckan istället, produktiv kille det där supersperma tydligen också trots väldigt många ston
 
Och Åttan då?
Hon sköter sig faktiskt bra och måste faktiskt säga att hon är rätt rolig at jobba med, det händer saker hela tiden =)
 
Så här mysigt har hon det i hagen förresten
 
 

RSS 2.0