Dålig uppdatering....

Har inte hunnit/orkat skriva här på ett tag då det helt enkelt inte händer så mycket, kanske borde bli bättrte?
Får väl se.
 
Bullen var på återbesök på Stav i Onsdags för vidare utredning, han såg dock så pass mycket bättre ut att Maria inte ville se honom igen förrän Jocke har gått igenom för att då avgöra om vi ska behandla si-lederna eller om han kan få det bra.
Vi behandlade alla fall om hovled och has då det fanns lite kvar, alla fall i hovleden som dock värmde ur vilket ju alltid är positivt.
Maria tyckte han rörde sig mycket bättre nu och det håller jag med om, mycket rörligare och tog för sig mer och mer allt eftersom.
 
Imorgon åker jag ned till Linköping för att vara lite på skolan i några dagar innan jag åker hem igen.
Tiden hos Jocke har vi 4 Novmember, förhoppningsvis hittar han någonting att rätta till :) Eller ja det lär han ju göra, men något som orsakat problemen
 
 

Tomt här?

Har inte hunnit skriva alls mycket de senaste veckorna, men nu ska det blir skärpning, tror jag alla fall, har praktiserat hel tid i stallet och kommit hem sent på kvällarna, har alltså inte orkat, men här kommer lite uppdatering om vad som har hänt sedan jag skrev sist.

I helgen ska och och Zelma åka iväg och rida finalen i allsvenskan, var sådär 2,5 år sedan jag tävlade henne sist men det ska nog gå bra, och gör det inte det så är det inte hela världen heller.
Hoppade henne lite i helgen alla fall, vilket kändes bra, hon var på hugget och letade hinder, det var bara att hänga med i svängarna, kanske gick lite fort, men när det gäller henne är det bättre, börjar jag ratta eller så kommer hon bara börja stanna, hon trivs bäst när hon får ligga på lite framåt helt enkelt
 
 
Vad gäller Bullen händer det inte så mycket faktiskt, vi har bokat in en ny tid på kliniken Onsdag nästa vecka, samt bokat en tid hos Joakim Mossenberg 4 November när han kommer till Sorunda, så det känns ju som om det går framåt alla fall.
 

Vila i frid

Igår fick vi meddelandet att min faster avlivdit till följderna av cancer.
 
Vila i frid Kicki
 

R.I.P

Idag fick Tunika galoppera vidare till de evigt gröna ängarna efter ett godkännande från försäkringsbolaget igår.
Alltid lika tråkigt att behöva ta bort en häst men det är ju trots allt vad vi är skyldiga dem.
Tunika kändes ju riktigt fin efter betet och vilan efter behandlingarna, alla fall några veckor tills allting brast sist gången jag red henne innan vi åkte in kunde jag inte ens ta tyglarna utan att hon försökte skicka av mig, samma hände inne på kliniken tills vi bedövade bort ryggen....
På röntgen hittade vi pålagringar på atlas och kissing spines samt någonting mellan 5-6 halskotan som dock antaligen saknar betydelse.
Pågrund av henne historik och snabba vändning till det sämre togs beslutet att det bästa för henne var att få somna in
 
 
 
 
 

Klinik Visit

Idag var vi in till kliniken med Bullen eftersom han trots att han rör sig bra, är framåt, bjuder och ser betydligt fräschare ut än de flesta andra hästar jag ser så hänger han mer till höger än tidigare och han vill inte riktigt komma igenom till höger heller, vilket inte blir bättre med ridning utan med vila, tidigare för bara några veckor sedan var han finare än någonsin och började orka samla sig bättre än tidigare.
 
En lite hälta på hovleden höger fram fanns som släkte fint i leden (vi kollade innan det hunnit sprida sig) och jag fick rida på det, ridningen var överhuvudtaget inte bättre på bedövningen, men det är ju inte heller där hans problem sitter, att han var halt någonstans fram var inte direkt oväntat det kunde vi säga redan innan men det var ju inte direkt det vi ville veta.
Kan ju dock tillgäggas att Maria tyckte han såg riktigt fin ut när vi red och fick leta fel, hon tyvckte han såg mycket finare ut än typ alla andra hon sett.
Nåja vi bedövade bakknäna, efter lite om och men, det var någon som inte riktigt tyckte att det var okej att bli stucken i den leden så vi fick droga honom.
Red även på bevödningen här utan att det kändes bättre alls, ansare sämre, men då satt effekten av det lugnande kvar lite, men efter att ha letat lite fel kom Maria fram till has höger bak.
Vi bedövade hasen som fick beröm för att den var så lätt stucken och vi red även på det såklart.
Med bedövningen på hasen kändes det faktiskt nästan bra, fortfarande stelt till höger men betydligt bättre överlinje och avspänt så vi nöjde oss där för dagen.
 
Vi plåtade hasen som såg fin ut och behandlade hovled och has höger sida.
 
Återbesök om tre veckor med ridning igen då vi ska ta SI-leden där både Jag, Fia och Maria snarare ansåg att problemen kommer ifrån, men vi måste ju få bort de sekundära problemen först, så nu är vi nog rätt ute.
Fia ska försöka få tag i Jocke åt mig då Maria ansåg der bra så vi får ordning på bakkärran
 
 
 
 

RSS 2.0