När grannklubben konstateras med Kvarka

Ja då utbryter paniken, eller inte riktigt men nästan.
 
Ja det har tyvärr visat sig att vår grannklubb drabbats av kvarka, vi hoppas givetvis på att deras sjuka ponny får ett snabbt tillfrisknande utan några komplikationer och att övriga hästar klarar sig undan sjukdomen.
 
Nu är det bara att vara extremt noggranna med hygienen för att hålla smittan borta ifrån oss
 
Till lite roligare saker så kommer lite bilder från helgen :)
 
 
 
 
 

Revansch i Åkerbo

I går var vi på fälttävlan i Åkerbo, förra året gick det ju lite sådär med det, iår gick det dock betydlige bättre och jag fick min första rosett från åkerbo, fjärde försöket gillt.
 
Dressyren: Gick helt ok, hade några små missar bara, en halt som vart dålig och lite vinglig inridning men i det stora hela var hna stadig fin och taktmässig. 65,5% och ett rätt tråkigt protokoll, kan köpa procenten men fick inga kommentarer och genomgående 6,5, längst ner fick vi 6,5 -6-6-6,5 och en slutkommentar i stil med gott flyt, inget negativt, så ja, vad vi ska göra bättre vet jag inte, för i protokollet hade vi bara 4 kommentarer...Lite tråkigt, vill ju gärna veta vad mer vi skulle göra bättre än en bättre halt...
 
Hoppningen: Gick över förväntan, var redo att ge upp när han rev första hindret men sen skärpte han till sig och hoppade resten felfritt.
Red kanske inte riktigt som jag vil i hoppningen men måste uppenbarligen rida så för att han inte ska riva idag, hade helst velat ha lite mer kontroll, men då är jag ju kontrollfreak å andra sidan..
 
Terrängen: Behöver inte skriva så mycket här utan låter filmen tala för sig, han var fin helt enkelt.., gick som tåget, 15sek för snabb var han på den nästan 2km långa banan vilket blir den längsta han har gått hittills, kul med en lite längre bana.
 
Hursomhelst så slutade vi på rätt sida av strecket och fick med oss en röd rosett hem :)
  
 
 
 
 

Tiden springer iväg

Nu var det sådär länge sedan jag skrev igen, har inte hunnit, eller jo det har jag men har inte orkat sätta på datorn när jag kommit hem.
Även om jag inte jobbat fulltid har det varit fullt upp den senaste tiden.
 
Foxen har vi haft ut till försäljning så har hunnit med en hel del visningar av stackarn, ja han säljs ju för att han inte alls trivs med alla ryttarbyten, men han har faktiskt skött sig bra, dock varit trött men det har ju dessutom blivit varmt igen så en kombo av det.
Nu när jag ridit en del på honom tror jag att den som köper honom kommer få sig en toppen kompis att har roligt med, upplever att han bara på de provridningar vi haft utvecklats, så fantastiskt ambitiös och gör sitt bästa trots att han har lite kroppen emot sig. Trevlig skalle helt enkelt
 
Dampy har fått jobba på för fullt, går väl både upp och ner men så är det ju alltid, han kan ju inte alltid vara på topp helt enkelt.
Nu i helgen åker vi alla fall till Åkerbo och tävlar lite, så får vi väl se om jag hamnar på linköping på sjukan igen eller ej ;P
Sen har vi två fälttävlan till inplanerade innan hösten är slut
Mamma rättade mig dessutom här om dan, kom visst 3:a i Enköping :)
 
Cinderella och Amorella är som de är :) fina som alltid såklart, eller ja  Amorella är faktiskt rätt ful nu med lite skabbig päls och i växtfas till och från, men det spelar ju ingen roll hur hon ser ut just nu bara hon blir fin i framtiden :)
Hon kvalade ju till Rikschampionatet i Mantorp om två veckor, men det får räcka med att hon kvalade dit, har ingen lust att lasta sto och föl och åka 3 timmar för det helt enkelt.
Hon slutade förresten på en fin fin 4:e plats av 35 föl i Mälardalen =)
 
Sen har jag ju glömt att skriva att jag köpt lägenhet, inflytt blir det nästa år i januari.
 
Och den obligatriska bildbomdben :) 
 
 
 

Nu var det sådär länge sedan igen

Och det har hunnits med en del. 
Danny har tävlat lite har glömt att uppdatera om alla han starter till och med, men han har gått riktigt bra, eller ja åtminstone i dressyren och terrängen. I hoppningen har vi fått lite nedslag.
Men han har varit placerad i samtliga starter:
Stilterräng enköping: 6:a och 5:a
Fälttävlan hemma: 4:a
Fälttävlan Muskö: 4:a
Fälttävlan Enköping: 4:a
I dressyren har han legat på stadiga 67%, blir nog kalas när vi väl får till hoppnignen :)
 
Cinderella och Amorella har det fint på betet och det är skönt att ha dem så nära stallet så det bara är att ta in dem när det har behövts i sommar med den här värmen som varit.
Cinderella brände mulen rätt skapligt i Juli men nu börjar den se fin ut igen.
Igår var Marianne ut och sydde Cindrella eftersom hon sprack lite när hon fölade, så nu är hon sygg och snygg där bak igen :P Hon fick som vanligt beröm för att hon är så snäll och inte ett dugg stickkänslig.
Amorella hon växer så det knakar och har hunnit bli lite mer än 2 månader nu.
 
Eftersom jag inte kan rida Danny jämt har jag roat mig med att rida Foxen på terrängbanan två gånger, ja någon måste ju göra det, så så blev det och han skötte det hela bra.
Fick även låna Rilles fina häst för Pelle här om dagen vilket såklart var toppen :)
 
Och så klart lite bilder.
 
 
 
 
 

RSS 2.0