Urvine 1m 0/0

Hufvudsta 28/9-14, lite spänd första två sen fin, räckte till 8:e plats


Urvine 1m lagklass

Hufvudsta 28/9-14, Tyvärr två pet men men , laget slutade på 8 fel


Lite positivt på kliniken

Idag var det återbesök på Stav igen, lite lätt nervig sådär kände jag mig kan man väl säga.... Redan målat fan på väggen ungefär.
Vi började med att titta på henne i gången, först i skritt och sedan några steg i trav vilket såg bra ut, inget konstigt, ut ifrån hennes skada såklart, klart hon inte rör sig klockrent, men tillräckligt bra för att vet. skulle vara nöjd.
Efter det var det dags för röntgen, fortfarande lika nervös, även om hon rörde sig bra skulle det ju kunna se hemskt ut på röntgen, inte börjat läka osv.. ja man hinner räkna upp rätt många dåliga scenarion när man står där och väntar på domen.
Hur som helst så hade jag målat fan på väggen i onödan denna gången, det såg riktigt bra, så bra det kunde ungefär, det var ju en dislokerad fraktur där vi inte opererat eller så.
 
På röntgen ser det för en ovan kanske inte så kul ut men vet. förklarade att det var mer vävnad där än vad som syns på röntgen än och det såg rätt stabilt ut.
 
Nu ska hon stå i boxen i två veckor till sedan får vi börja skritta henne, för hand eller uppsuttet ca 15 minuter om dagen i två veckor innan återbesök igen.
Förhoppningsvis fortsätter det här att gå vägen nu.
Ser det tillräckligt bra ut nästa röntgen ska hon nog få åka på rehab med vattenbad osv och vet. anser det ok, ska vi nu börja om kan vi ju lika gärna göra det ordentligt, kiropraktor ska hon få träffa också, troligen har hon ju snedbelastat bakkärran när hon stått och vilat det skadade bakbenet i några veckor i början.
Får se om vi gör en hältcheck också fall hon övebelastat någon led när hon stått och frait runt i boxen, beror lite på hur hon ser ut och så :)
 
Här kommer bild nästan framifrån (ja så gått det går utan att stoppa apparaten under magen på Cinderella, alt vrida benet ur led :P) där man ser den dislokationen, pillade lite på benet här om dagen, att man inte känner griffelbensspetsen länge är inte så konstigt att döma av denna bild
 
 
 

Pelleträning och terräng med Lulu

Idag var det dags för Pelle träning med Danny igen, i början var han lite av och på, den där mellanknappen är lite svår att hitta, han är så lydig både fram och bak.
Nåja i mitten av passet var han riktigt fin faktiskt, kunde börja rida på honom, sitta i sadeln och driva på honom utan att det gick iväg, han kunde gå skänkelvikningar och gjorde helt ok galoppfattningar åt båda hållen, hyffsat lika båda hållen.
Vi fick lite tips på skänkelvikningarna undan vänster på hörnlinjen som vi ska jobba med.
 
På eftermiddagen gick jag ner på terrängbanan med Lulu då det var träning, hon har aldrig varit där förut och viktyckte det kunde vara bra, vilket det var, riktigt bra var det, prefekt för henne, lite större utrymme och inga väggar som bromsar och hon kunde få söka ett stöd på bettet långt fram över tygeln, hon viker gärna in nosen och släpper bettet lite, eller springer.
Hon hoppade allt vi styrde på, upp och ner för banken, dike och upphopp ur vattnet utan att tveka, lite omsidig dock upp för kanter och lite tvärstopp i landningen nerför banken :P
Men men super duktig tjej :)
 
Cinderella tokfäller just nu, det går lite i vågor idag ramlade pälsen fullkomligt av, lite småtjurig av det, ffa när täcket ska av och på, vart ju superkallt sådär helt plötsligt, idag såg alla fall benet bättre ut igen, blir så frusterad när det ska gå fram och tillbaka, nåja på Torsdag får vi veta hur eländet ser ut

Terrängträning med Danny och Cinderella update

Idag var det dags för terrängträning med Danny Boy igen, i veckan har han känts lite spänd när jag ridit, var dock bättre i Fredags sen vilade han igår.
Idag var han väldigt spänd när jag satt upp reagerade för minsta lilla tryck med skänkeln... det har visst blivit höst i vädret, han var nämligen inte den ända som var på hugget idag på terrängbanan.
Han skötte sig hur som helst bra, och börjar nog förstår grejen, diket hoppade hna med bjudning även om han var högt över :P där har han var lite tveksam tidigare men inte nu.
 
Vad gäller Cinderella känns det väl sådär halv hopplöst, men det har det ju gjort de senaste 5 veckorna...
Benet hade börjat se rätt fint ut och hon slutat avlasta det fram tills för två-tre dagar sedan då det svällt upp lite igen och hon börjat ställa det utanför sig, i samma v eva som det här har hon fått extremt med energi så hon har säkert gjort något dumt i boxen, brunstig är hon dessutom...
På torsdag ärdet återbesök som gäller....
 
 

Tiden går....

...ganska fort fast det känns som en evighet...
I veckan har jag ridit lite på Danny, har väl gått ok, i måndags kändes han trött, men i tisdags för Pelle var han faktiskt rätt bra, stor skillnad sedan sist för Pelle så han var nöjd, galoppen mycket bättre så det går helt kalrt framåt, nu går det att börja rida på honom och inte bara åka.
I Fredags fick han trava bommar och hoppa lite, kändes lite vinlig i början men vart bra, riktigt bra både på bommar och hinder, på travbommarna som var upphöjda och lite korta tänkte han mot samling, riktigt fräck är han :)
Även fin på galoppbommar samt de hinder vi hoppade :)
 
I Onsdags fick jag låna Hannas Ester på markarbetet, gick helt ok det också, hon hade lite jobbigt med travbommarna men vart bättre när jatg lyckades stämma av, innan rann hon iväg lite efter 5 bommar, lite jobbigt att hålla ihop sig över galoppbommarna med men skötte sig super och kändes trevlig och okomplicerad.
 
Idag red jag på Urvine ska tävla honom imorgon så ville hinna rida något innan, ställde upp ett hinder på ena långsidan så jag fick känna på några språng vilket kändes bra, han var lite tveksam någon gång först innan han sög tag och vart lite busig till och med :)
Så känns väl ändå okej inför imorgon, en viss brist på träning har vi ju haft, men men :P
 
Cinderellas ben börjar likna ett ben igen nu, fortfarande tjockt upp till men nu går det att känna och se senorna längre ner på benet, såret ser fin fint ut det med :)
Om ca två veckor är det återbesök så får vi hoppas att det ser bra ut på insidan också...
 
 
 

Danny Boy pay & jump 70cm


Hoppning med Urvine

Idag vart det hoppning med Urvine, ska ju tävla honom i allsvenskan nästan helg så kändes ju bra att alla fall få hoppa honom någon gång innan dess.
Vi hoppade en övning för tt hitts rytmen vilket i gjorde bra och han hoppade bra, är nog första gången jag hoppar honom på väldigt många år bortsett från terrängen här om dagen då :P
 
Öppnade även Cindis bandage idag igen och såret ser fint ut, lite svallkött på ena kanten, men det börjar läka ihop fint och vi har valt att inte irritera det mer just nu utan se hur det utvecklas, var inte mer svallköött idag än i förrgår alla fall.
Svullnaden är väl som innan tyckte det var lite mindre svullet i hasen igår men idag kändes det som tidigare, inbillade mig väl igår.
 
Igår hittade jag även Cinderellas ben på Evidensia Hästsjukhuset Stavs facebook sida med lite nyttig information om griffelbensfrakturer, när man väljer att operera och ej, där kan ni kika in om ni är nyfikna :)
 
Svullna hasen
 
Såret, nu ser man slutetpå hålet.
 
Från sidan, lite svullnad över böjsenor med, tiden får utvisa om det är sår svullnad eller någon skada på senor, just nu ska hon alla fall bara stå i boxen, lilla svallköttet syns här med, ska öppna igen Fredag så får vi se vad vi hittar på då
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Terrängbanan med Danny

Idag vart det terrängträning för Danny Boy, andra gången för honom.
Var stor skillnad idag från förra gången, då visste han inte vart han skulle och sprang mest och vek in nosen på tok för långt och var ouppmärksam.
Idag, visst vek han in nosen lite men han var uppmärksam och tog tag i hindren, överhoppade sig visserligen men nu fanns det en ärlig bjudning och lite tryck i honom.
Han hoppade bank och vatten utan problem, hoppade lite stort ut från banken första gången men sen vart det bättre, det ändra han tittade på och stannade på var diket men han hoppade snällt över när jag bad honom sen, så skönt!
Riktigt roligt var det, det där det här som är det bästa med unghästar, när man verkligen märker att de ha förstått och lärt sig någonting nytt =)
Imorgon blir det hoppning på Urvine och så är det dags att öppna Cindis bandage igen, ska se till att ta bild på såret nu :).
 
 
Måste ju även tillägga ett litet Wow för svenskarnas instaser idag i hoppVM fantastiska :) Nu måste det bara få hålla i sig 

För mycket tid över?

Ja när Cinderella inte ska ridas blir det mycket tid över för hennes del att hitta på annat, ja nu får vi ju inte göra speciellt mycket så har roat mig med att fläta, rykta, klia osv. Idag bestämde jag mig för att träna på att göra en utbakad fläta i svansen, får inte riktigt till det, trasslar mest ihop fingrarna med varandra och hennes svanshår står över allt, nåja en fläta blev det alla fall.
Gjorde även runtmönster på hennes rumpa, ja för mycket tid, eller ja egentligen inte, har ju annat att göra men Cinderella måste ju få sin tid oavsett om hon ska ridas eller ej, nu är det ju viktigare än någonsin att ge henne tid när hon bara får stå boxen.
 
Såret börja ju alla fall läka och nu ser man var det tar slut och är alltså inte öppet in till benet längre så det känns bra alla fall, nu börjar det även gå att set lite mer hur allting ser ut, i början var det bara att kyla och bandagera innan vet kom och ja sen var hon ju på kliniken.
Idag var tredje gången vi bytte bandage och det känns som om det hade vätskat mindre nu än de första gångerna.
Hur som helst verkar det som om sparken tagit runt hela baksidan av benet då det är avskavd päls och lite skorpor även på sin sidan och baksidan, det går hela vägen runt där.
Nu vill jag bara att tiden ska gå lite fort så vi får komma och röntga och se hur allt ser ut.
 
 

RSS 2.0