Hoppning med Urvine

Idag var det dags att hoppa lite med Urvine, ska ha med mig honom till skolan i veckan och ha honom till hoppningen, förhoppningsvis ska det gå, man vet ju aldrig, han kan lika gärna checka ut, eller ja jag kan ju också checka ut, eller bli nervös och rida dåligt, måste jobba på att inte backa honom mot hindren och lägga upp ett lite högre tempo än jag tror.
 
Nåja det får gå som det går, har vi en bra dag går det lätt som en plätt hoppa kan han, sen ska piloten också följa med och trampa ner hälen samt låta bli att ligga över halsen på honom...
Dessutom ska man låta bli att tänka alldeles för mycket...
Just nu hade detvarit väldigt betryggande att få rida på den där lilla grå Bullen jag hade förut, där kändes det tryggt och lätt att hoppa banor på runt 110.
Nåja skiter det sig är det ju bara att göra om med Cinderella senare...
 
 
 

So far so good

Idag vart det en bra dag på kliniken, dessutom en snabb dag.
Vi åkte dit lite tidigt så hann med lite choklad och kakor medan de hade lunch på kliniken.
 
När det väl var vår tur fick vi första prata lite kort om hur det gått att skritt och så fick vi först promenera en gång i gången innan vi skulle springa, påvägen tillbaka i gången tänkte hon busa iväg  men halkade lite så vi fick springa om två gånger till.
Det såg fint ut, hon sprang rakt och var ohalt.
Vi röntgade sedan två bilder på benet och allting såg fint ut, det hade läkt så som det skulle och vet. trodde att det skulle vara färdig läkt i januari/feburari, även om det skulle tillstöta några komplikationer.
Vet. trodde även a tt hon skulle kunna gå som tävlingshäst i sommar men framtiden får utvisa vad som händer där, det är ju fortfarande väldigt tidigt in i rehabiliteringen men just nu ser det betydligt bättre ut än vi trott för 9,5 veckor sedan när vi kom in med henne för första gången
 
Nu kan vi öka på skritten till en timme, tänkte börja succesivt för att komma upp i en timme om ca. 2 veckor och då försöka variera så det kanske blir 30 minuter två gånger om dagen vissa dagar och återbesök om tre veckor med rörelsekontroll sedan får hon troligen gå ut i hagen igen och förhoppningsvis börja trava lite med..
 
 

Skaffat bil

Idag har mamma och pappa (jag har jobbat) hämtat min bil, lite liten, småful, silvergrå sak med 4 hjul och ratt, fungerar alldeles utmärkt att köra och ja lagom pris, och bodde dessutom i öso, dvs nästan hemma ^^
Snabb och smidig affär så nu står den hemma på parkeringen.
 
Får dock inte leka med den imorgon då byter vi jag och pappa eftersom jag ska med Cinderella till Stav...
Numera går det att känna överbenet som bildats på benbrottet, nu är det bara att hoppas på det bästa, att det inte ligger och stör gaffelband, och ja..
 
Imorgon ska jag passa på att fråga veterinären vad han tror om framtiden, är ju omöjligt att säga exakt men är ju bra att veta vad jag ska förvänta mig nästa år. Ska jag satsa på att tävla henne? eller är det bättre att ge henne ett år till och hobbyrida henne istället? Även om det är långt till tävlingsäsongen är det skönt att veta så jag kan planera, tävlar jag inte Cinderella har jag ju Danny att göra en plan för och även Cinderella beroende på vad jag gör med henne.

Kiropraktor

I Söndags hade vi en kirpraktor ut till Cinderella, Dante, Skuggan och Spirit.
Cinderella fick lite massage först för att bli varm i musklerna innan han kände igenom henne efter låsningar. 
Därefter fick hon akupunktur på vänster sida av korset, där var hon rätt öm i musklerna men när nålarna hade suttit i ett tag slannade hon av och stod mest och gäspade.
De låsningar som hittade var , vänster SI-led, 15-18:e bröstkotorna och spända muskler i båda bogarna samt högerkäke.
Spänningarna lättades och låsningar lossades, hon tyckte det var lite obehagligt bak och nålarna fick tas ur första för att hon skulle gå med på det, hon var rätt rädd om sitt vänstra bakben, men det är ju rätt sargat också så det är inte så konstigt.
 
På torsdag är det dags för kliniken igen.

Oct. 18, 2014


Pay and Jump

Idag var vi ju iväg på Pay and Jump till Runsten med flera av ridskolans hästar, jag hade med mig Danny som var iväg utanför ridskolan för andra gången så visste inte riktigt vad vi hade att vänta oss.
Allt gick hursomhelst bra, han skötte sig super, rätt spänd till en början men när han förstått vad han skulle göra slappnade han av lite.
 
Vi red 70 och 80cm.
I 70 rundan var han spänd och tittade på inredningen, hindren i sig tittade han inte direkt på och hoppade runt felfritt, kanske inte var snyggaste runda men han gjorde det bra.
 
Till 80 rundan var han lite mer avspänd, lite trött också, men hoppade runt bra, fick en liten miss på ett relaterat avstånd där han ångade iväg lite och jag inte hann få tillbaka honom så vi kom lite nära men resten gick galant =)
 
 

Hejhopp

Dags att skriva lite här igen kanske.
 
Veckan har rullat på sådär fort som veckorna alltid gör, vet inte riktigt hur det går till, tiden bara springer iväg...
Imorgon ska jag och Danny åka iväg på pay and jump på Runsten, 70 och 80cm blir det, ska bli spännande att se hur han beter sig, vi har ju bara varit till jursta en gång förut, då vart han lite spänd men men nu är det ju å andra sidan en bana vi ska hoppa bara.
Har ridit dressyr för Fia på honom Torsdag och Fredag, i Torsdags var han spänd efter att ha gått lektion måndag och tisdag och sedan hoppat med mig Onsdag, idag var han dock bättre från början men sedan vart han spänd mot slutet, det börjar nog ta emot lite i kroppen på honom, men det vore ju konstigt om det inte gjorde det någon gång också.
 
Har även ridit lilla Willie i veckan, supersöt ponny som jag tror kommer bli kanon på ridskolan, i måndags var ju första gången då kunde han varken kröka på nacken(ja på tygeln ännu mindre såklart :P)  eller flytta undan skänkel, idag tuffade han stundtals på i en stadig och avspänd form och kunde trava åt sidan i bägge varven längs långsidorna.
I galoppen orkar han inte jobba i form med än något steg då och då, men han har väldigt lätt att fatta galopp, och istället för att slängtrava in i fattningen hoppar han igång när han inte riktigt orkar, han är dessutom fruktansvärt söt!
 
Cinderella skrittar på som tidigare, igår fick hon en skvätt Plegicil när vi skulle skritta, men usch vad det är trist att skritta på det, hon blir som ett tuggummi i munnen så har varvat lite mellan med och utan, tror inte det gör så stor sillnad egentligen, hon fick ju fnatt när hon var drogad här om dagen med.
Så idag red jag henne odrogad, vart bara några luftsprång och då var det ändå andra som red samtidigt och ja benet ser inte sämre ut i svullnaden av dessa bus.
Förbannat tråkigt är det alla fall att bara skritta.

Dagens ridning

Idag blev det ridning för hela slanten kan man väl säga.
Började morgonen med att hämta Urvine på Kalvö och skritta ner honom till ridskolan för lite hoppträning, tanken är ju att han ska med mig till skolan till diplomeringen.
Vi hoppade en liten bana, först lågt och sedan högre, i slutet vrt det 110-120 vilket gick bra, vi fick några tokiga språng men överlag kändes det kanon, stoppade lite på en vattenmatta där det vart knas så då sänkte vi och hoppade igen vilket gick fint
 
Efter Urvine hoppade jag lite med Willie, gick fint det med, han stannade lite i början innan vi hittade hoppknappen, då gick det fin fint :) Supersöt och trygg ponny 
 
Cinderella fick skritta en sväng också, eller ja, det vart inte skritt idag utan snarare galopp och studs, bock och passage...Skulle roa oss med att skritta ut men icke, inte ens med lugnande gick det så nu blir det ridhuset igen, trist men ja, vi kan inte göra så mycket annat.
 
Red även Danny en sväng, gick väl okej, kändes att han inte har jobbat på några dagar men gjorde allt han skulle och har börjat förstå öppnan lite bättre nu, däremot inte riktigt tillfreds idag men hinner ju rida honom mer den här veckan
 

Hämtat ponny

Idag blev det en sväng till Nyköping på morgonen för att byta ut Lulu som inte fungerar på ridskolan mot en annan ponny som förhoppningsvis ska fungere bättre och trivas bättre här.
Den nya ponnyn är en c-ponny, fux med bläs och trevlig modell, rätt rejäl utan att vara tung, Ballinaclogh Willie heter han och är 6år.
När han hade kommit hem red jag en sväng på honom för att testa honom, gick bra, han verkar ha tagit det hela bra och var cool att rida, rörde sig lagom mycket och verkar snäll, blir till att leka med honom den här veckan.
 
Cinderella har känts helt ok när jag skrittat i två dagar nu, vill fortfarande flytta ut bakdelen till höger och har lite jobbigare att svänga höger än vänster, får fråga vet. på Torsdag nästa vecka då borde vi förhoppningsvis kunna avgöra lite bättre hur framtiden ser ut.
På Söndag kommer en kiropraktor ut till oss så då ska Cinderella få en behandling.

Hubertus och skritta Cinderella

Har hunnit skritta Cinderella några dagar nu, lite små trist då hon fått plegicil för att hålla henne på marken, var lite hoppig första dagen och ja, jag har helt enkelt ingen lust att dra i backen eller att hon ska skada sig.
Att skritta på lugnande är ju dock sådär halvroligt, allmänt segt och känslan är allmänt kass, hela hästen i handen ungefär är det gäller Cinderella..
Hon har dock känts lite vinglig så idag ska hon få skritta utan lugnande och se hur hon känns, så får väl exprimentera oss fram med rätt dos sen, har även upplevt att hon skjuter bakdelen väldigt mycket till höger om sig när jag kortar hennes form, hon stoppar alltså in sitt vänstra bakben och skickar ut det högra, det är ju det vänstra hon skadat så känns lite skumt och det borde hon vilja avlasta, blir helt enkelt att exprimentera där med så jag vet vad jag ska fråga vet, när vi kommer tillbaka.
 
Igår red vi hubertusjakt, jag red på Danny som pikör på vänster sida. 
Det hela gick väl rätt bra, ingen ramlade av, då har det väl gått bra? 
Tror Danny tyckte det var rätt roligt faktiskt han var pigg och glad, bockade lite första galoppen när några mitt i fältet var på väg förbi mig efter att vi fått stanna mitt i galoppen.
Han är dock rätt söt, bockade med nosen lodplan, och höjd rygg, rätt mjuka bockningar, men det mesta han gör är mjukt, som att rida på en bomullstuss ungefär.
I förrgår hoppade han, det gick bra det med, har lite svårt i högervarv där jag inte riktigt lyckas hålla ihop honom, men det tar sig väl det med :)
 
 

Dressyr med Danny

Idag var det dags att rida dressyr igen för Pelle, eller Per Duvefelt heter han ju. Danny har verkligen gått från klarhet till klarhet och idag gick det att rida på honom, att lägga till skänkeln, sitta ner och göra någonting vettigt och det var först i slutet han tappade fokus men det kan ju får vara okej, han är ju trots allt bättre då än vad han var när han var bra för några veckor sedan. Han har lite jobbigt i höger varv och lägger sig gärna lite på höger skänkel så där har vi någonting att jobba med, även lite fattningar och sidvärts, lite öppna har han nämligen fått börja med så det får vi jobba vidare med.
 
Imorgon ska Cinderella få röra lite på sig, äntligen, en kvart om dagen fram till återbesök, hon behöver verkligen få göra någonting nu så kanske hon håller humöret lite mer upp, hon är lite smått tjurig nu, understimulerad helt enkelt.
Upplever dock att hon inte ser lite burkig ut sedan jag ändra hennes foderstat förra veckan, mindre hö och lite kraft för att få bättre balans i den, men kanske bara inbillar mig.
 
 
 

Sakta men säkert går det framåt

Ja alla fall vad det gäller svullnaden Cinderellas skadade ben, det händer inte mycket med den men lite skillnad är det alla fall på en månad, vackert lär ju benet aldrig bli, men det spelar inte någon större roll så länge det blir funktionsdugligt
Något som inte går framåt är Cinderellas kroppsform och hon går numera på diet....

Danny, Lulu och lite tandraspning m.m.

Igår fick några av ridskolans hästar tänderna raspade och lite vargtänder vart utplockade.
Danny fick tandfix, samt de andra tre nya och tre till av ridskolans samt två privata av Isabella på Stav.
Petronella fick två vargtänder utdragna, de satt riktigt djupt och hårt, roten var större än själva tanden som syntes, de såg tydligen rätt mesiga ut från början, men icke, liten ponny med stora tänder :P
Petronella är ju dessutom Petronella.. och mitt under "operationen" passade det inte damen att stå upp längre och hon vek in landningsstället på ena sidan för att kunna välta, tur hon är liten så det var ju bara att knuffa henne tillbaka till ett stabilt läge innan hon hunnit ramla.
Hon är förövrigt den ända häst som kan lyckas se söt ut sederad med munstege och blod runt munnen, haha helt bedårande är hon.
 
Danny har jag ridit idag och igår, (måndag tisdag med för den delen), vart en jätteskillnad med tänderna fixade, mycket mer avspänd fram till bettet, riktigt skönt, idag kunde han flytta undan skänkel och gå med bogen in, lite stressad blev han först när vi skulle rida bogen in men han gjorde det och kunde fatta galopp ur det.
Han sköt ut höger sidan lite i början men var ju typ en vecka sedan jag red dressyr på honom, då får man bita i det sura äpplet några varv innan det släpper :P
 
Red även på Lulu idag, ska rida henne resten av veckan då hon varit lite stressad och det är bra om samma rider henne några dagar i rad så vi ser om det blir bättre eller sämre.
Idag var hon tok pigg och det gick inte att rida alls i början det bara pös ur öronen så fick börja med att galoppera henne tills hon rastat sig, då gick det att börja jobba henne i skritten, så det var vad vi gjorde idag, imorgon tar vi tag i traven :P
 
Förra veckan red jag lite på Skuggan fredag och lördag, alltid roligt, han är så söt :)
På fredagen satt det fast rätt rejält och han kändes till och med oren nästan i början när vi travade fram, när det väl släppt kändes han super i slutet av passet och på lördagen kändes han precis som han ska utan någon tillstymmelse till orenhet, skönt att det kan vara så enkelt som att det sitter fast ibland.
Det roligaste med Skuggan är hur snabbt det kan vända, hur illa det kan kännas ena dagen för att dagen efter kännas riktigt bra.
 
Cinderella fortsätter att tokfälla, pälsen mer eller mindre trillar av bara man ser på den, hon har varit lite tjurig i början av veckan, antagligen pga fällningen men idag var hon påå lite bättre humör igen, nu är det ju dessutom snart slut på boxvilan och hon får börja röra sig alla fall 15 minuter om dagen, bättre än inget alla fall :)

RSS 2.0