2016

Då var snart ännu ett år slut, bättre än det förra den här gången faktiskt, så här kommer året som gått :)
 
Januari:
 
Cinderella hade gått dräktig ca 200 dagar under januari och var go och rund med mycket hår, mest hår kanske :P Och hungrig var hon åt vad som helst, hon som tidigare varit rätt kräsen.
Jag fick äntligen tid för Ct röntgen av min handled
 
 
Februari
 
Hände det faktiskt inte så mycket, livet rullade på helt enkelt, hästarna var glada och nöjda
Cinderella var lite för glad så i slutet av februari la vi ned det där med ridning då jag satt lite väl löst när var ute och red.
Den lilla snorvalpen började sparka lite mer i sin mamma så att man kunde börja känna lite sparkar
 
Mars
 
Cinderella börjadegå från att vara arg som ett bi till att bli lite mer social och vilja bli kliad på juvret konstant.
Hon började även svälla endel nu.
Fick svar från min Ct röntgen som visade att det inte alls var så fint i leden och att det var förklaringen till mina problem så det var skönt. Fick även plattan ut skruvad samt en sutur som störde
Danny jobbade på liksom de tidigare månaderna, det hände inte alls mycket med honom han skötte sig fint under våren
 
April
 
Cinderella fortsatte öka i omkrets under April och mådde mest bra, endel humörsvägningar arg, glad, hungrig, vilja bli kliad osv...
Åttan flyttade ner till NRK igen för försäljning så vi fick några veckor ihop innan hon vart såld 
 
 
Maj
 
Här var det dags för fälttävlansdebuten efter kraschen med Åttan året innan, en stilterräng med Danny, det gick kalas, han skuttade runt fint och felfritt både 80 och 90, i 90klassen vann vi :)
Cinderellas status var stor, rund och bli kliad på juvret. Det sparkades rätt vilt i magen på henne dessutom vilket avtog lite närmre fölningen sen
Pilar fölade i slutet på månaden ett litet sött stoföl.
Cinderella började dessutom tappa matlusten i slutet på månaden när det var trångt i buken helt enkelt.
 
Juni
 
I början av månaden stod vår hemma fälttävlan på schemat, även det gick fin fint, Dampy skötte sig toppen och fick en liten placering till och med.
Dagen efter var det dags för Cinderella att föla, lite så där perfekt bestämde hon sig för att föl på kvällen innan vi gått och lagt oss, faktiskt lagom till kvällsfodringen tittade lillskiten ut. Vi fick hjälpa till och dra lite då hon fastnade lite med bogarna. ett fint litet stoföl med stoooor perfekt stjärn <3 och glada var vi alla över två fina stoföl =)
Dagen efter fick vi ta oss till Ultuna då lillskiten hade en lite bajs på tvären lite för långt in för att microlax skulle hjälpa, men det löste sig det med
Cinderella fick dock livmoderinflammation när hon vart stillastående efter fölningen.
Många fölbilder blev det under månaden 
 
Juli
 
Danny fick lite semester i slutet av juni början av Juli på betet innan det var dags för honom att jobba igen.
Till Muskö fick han åka på tävlan vilket gick fint det med och en rosett fick följa med hem.
Lillaskiten som hade fått namnet Amorella växte så det knackade och vi tog oss iväg på fölvisning vilket gick kalas trots hennes ynka 7 veckor.
80,7% fick hon och vann bland hoppfölen som visserligen bara var 4st och kvalade till riksfinalen, av alla visade hoppföl i mälardalen kom hon på en finfin fjärde plats
Cinderella och Amorella gick på bete under Juli med Puman och Pilar
 
Augusti
 
Danny tävlade på med fina resultat och placeringar, bla. i Åkerbo där jag och Åttan stupade förra året, så det var skönt med lite revansch
Amorella och Cinderella gick på bete var inne ibland när det var mycket insekter osv.
 
September
 
Danny gick sin sista terrängstart för året vilket han gjorde riktigt bra, men fick tyvärr ingen placering då vi fick lite dåligt betalt i dressyren tillskillnad från tidigare starter, men gjorde det busenkelt och kändes helt klar för 100klass.
Tyvärr hann vi aldrig starta 100klassen i botkyrka då han blev riktigt halt från en dag till den andra
C och A levde livet och lilla A fick komma ner lite på utebanan och busa med mamma häst vilket var uppskattat, en riktigt bock och busmaskin det där..
 
Oktober
 
Med Danny halt var det ett utmärkt läge att börja rida lite på Cinderella som faktiskt kändes rätt fin med tanke på att hon inte blivit riden alls sedan februari och inte på banan på ett år.
Ett perfekt tillfälle att låta Amorella träna på att vara ensam en kort stund utan sin mamma vilket faktiskt gick bra.
De hade även kommit infrån betet nu
 
November
 
Vi fortsatte rida Cinderella när det passade vilket hon verkade uppskatta och jag med, vi red lite beroende på väder då hon inte hade några skor så hon blev lite ömfotad när det vart hårt.
Det kom även lite snö så vi passade på att fota lite i snön.
22 november fick jag operationstid för att laga armen, eller rekonstruera den och sen blev det armbågs gips i 4 veckor. 
 
December
 
Danny blev friskförklarad efter en lite utdragen behandling med lite lång tid mellan besöken, dock bara två behandlingar.
Mamma red Cinderella när det passade sig och Amorella skötte sig fin.
Innan julafton var jag av med armbågsgipset och fick ett kort så det var ju skönt :)
 
Så som en summering har året varit rätt bra trots allt :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett halvår

Ja ett halvår har det gått sedan Amorella föddes, eller plus en dag idag då.
Det känns dock som om hon alltid funnits här med sin självsäkerhet, det är alltid hon som kommer fram först till en i hagen och ska hälsa inte ha godis eller något utan bara komma och vara social :)
 
Sen jag skrev sist har det hunnit hända mer än att Amorella blivit ett halvår, Danny var nämligen friskförklarad i tisdagpå sitt återbesök och ska börja sättas igång, lite surt att jag inte kan rida just nu bara.
 
För två veckor sedan operarade jag ju armen eftersom frakturen jag fick förra sommaren inte var så fin och läkte därefter med artros i leden som gör att man kan rotera handleden, dru led heter den, leden som gör att man kan böja handleden är även den lite ful men inte lika illa.
Hursomhelst gjorde de en hemiresketion av ulna där de tar bort en bit ben och bygger upp med mjukdelar för att jag ska kunna få tillbaka rotation i handleden och mindre ont i leden.
De hade tänkt gå in i mitt gamla ärr med det gick inte så nu har jag fått ett nytt ärr, men det hade alla fall gått bra och läkarna hade kunnat rotera armen efter operationen
Tyvärr innebar ju det här 4 veckor med armbågsgips och sedan två med ett som går fram till armbågen, som tur är hade de plastgips på handkirurgen så efter två veckor med ett traditionellt i kalk fick jag plats nu :)
 
Och såklart lite bilder på snorvalpen :)
 
 
 

RSS 2.0