Skit

Idag tog vi av zinkabandet som Cinderella har haft sedan i Tisdags, benet var fotfarande svullet, men det visste jag ju å andra sidan har känt lite utan på bandaget.
Kollade henne även på volt där hon var halt så vi longerade bara typ ett varv det var så tydligt, så fick ringa stav och boka tid, så på Onsdag ska vi in, denna gång till Maria eftersom det är en ny skada
 
Skadade benet till vänster efter hon rört på sig, friska till höger
 

För ett år sedan....

.... var det nog en av de mest udda dagarna i mitt lite.
Min älskade Bullen galopperade ut på de evigt gröna ängarna, nästan på klockslaget samma tid som Cinderella skullle besiktas.
 
Dagen började med sorg och slutade med en liten gnutta ljus när Cinderella gick igenom....
 
<3
 

Kärt barn har många namn eller?

Danny och Cinderella har ett par namn var alla fall
 
Danny, har väl kanske inte de charmigaste smeknamnen så de måste uttalas med lite gullig röst.
Danny Poopers, Bajsmannen, Dampe, Danne och ja Danny såklart är några, som sagt inte de charmigaste men det kommer av att han bajsar väldigt ofta och har lite känslig mage som ofta är lös, dessutom är han ju vit där bak :P
 
Idag red jag alla fall dressyr för Pelle med honom vilket gick bra, han är mycket mer avspänd nu för tiden och jobbar på bättre och bättre, det ska nog bli lite häst av honom med, idag var han nog till och med bättre efter galoppen än innan, förr gick det knappt att rida efter galoppen :)
 
Och Cinderella då? Ja där har vi Cindis, Pinsessan Snorkfröken, Tant Gul, Tant Otur, Surmule m.fl. att sätta tant eller Prinsessan framför beror lite på vad det är för dag, hon hon är tant eller prinsessa för dagen helt enkelt.
Cinderella var fortfranade svullen i benet idag, lite bättre men då har hon ju ståt lindad och rört sig lite, kom dock på att vi hade ett Zinkaband, så linande på det så får det sitta några dagar nu innan vi kikar på henne igen.
 
 

Kyla, Bandagera och Danny får plus i kanten

Cinderella har fått roa sig med att kyla ben, stå i hagen med skydd på, samt kyla ben igen innan stallbandagering och kvällsmat....
 
Danny har jag inte ridit sedan i fredags men skäcken går just nu från klarhet till klarhet vilket känns skönt, då finns det kanske något att se fram emot med honom? 
Om nu Cinderella hellre är skadad.
Eftersom han träffade Danne i Lördags red vi inte så hårt idag men han kändes avspänd och var även avspänd efter galoppen, lite het ibland då det vart trångt men annars skötte han sig super =)
 
Lite gamla Danny bilder
 
 

Danne har fått träffa Danne

Cinderella lyckades överleva sitt fall i stallgången utan några större skador, lite sår och lite svullen i ena knät men ohalt och pigg, är inte så oroad av svullnaden, hon svullnar av minsta lilla grej, men verkar som tur var inte bli halt av minsta lilla grej.
 
Hon fredags provade vi en ny dressyrsadel som tyvärr var för vid, antingen eller... nejmen det får väl bli mustang istället, börjar väl ändå bli dags att stoppa hoppsadeln snart, den har jag ju ridit i hela hösten.
Under tiden får jag lånda Fias sadel i bland, tycker dock inte om att behöva låna men får väl göra det när det är dressyr, Danny går dock bra med in sadel.
Efter vi provat sadel skrittade vid ut , då det var planen med den dagen, hon skötte sig faktiskt över förväntan bara lite istadig ibland men mycket bättre än vad det har varit.
 
Red även Danny och Blaze i fredags.
Danny kändes toppen, lite häng i högertygel men lugn och sansad hela passet även efter galoppen så det var skönt.
Blaze har jag knappt ridit på så det kändes lite skumt, fick be Fia om lite hjälp i början, det känns bättre än att traggla på i onödan.
Han vart lite hög och spänd i formen i början men efter några varv släppte det fint, tills voltigebarnen kom in och började springa bakom oss, då vart det mentalt väldigt jobbigt för stackars Blaze som dock fick jobba vidare.
 
Och igår fick Danny träffa Danne igen som tyckte det var mycket bättre nu, lite kvar på samma ställen men mycket bättre så det blir nog en sista gång för Danny igen sen borde det hålla sig ett tag 

Idag trodde jag hon tagit sina sista andetag

Som om det inte var nog med att Lisa precis fått galoppera ut på de evigt gröna ängarna passade Cinderella på att liva upp stämningen lite.
 
Hade ställt henne i gången innan lantbrukstjänst hunnit åka, inget konstigt med det hon har ju stått i gången förr, dock med traktor utanför.
Jag tror att lantbrukstjänst gjorde någonting utanför samtidigt som vår "stallpojke" klev in genom dörren, minns inte riktigt men helt plötsligt ligger Cinderella på marken bredvig mig.
Hon är ju rätt känslig av sig så tror att hon helt enkelt blev rädd och inte såg någon annan utväg än att kasta sig ner, eller om hon halkade, ja otäckt var det alla fall.
Hon klarade sig dock bra, lite så sår och så bara men annars ok, ohalt och fräsch.
 

Hoppning med Danny och CinderellaBellaDunderDamp

Danny har jobbat på från i söndags nu och känns bra, igår åkte vi till jursta för att hoppa lite, lattjo sa Danny som mest for runt i början tills han sansade sig lite.
Hoppningen gick kanon, jag börjar bli bättre på att inte trycka till innan hindren utan bara lita på honom, han hoppar ju, men det känns lite för enkelt.
 
Cinderella har fått börja jobba lite mer på riktigt nu med lite pauser mellan, men lite mer på böjtspår och lite längre stunder i sträck, hon känns fräsch och bra, lite oriden såklart men konstigt vore det väl annars.
På fredag ska vi testa en ny dressyrsadel, har lånat fias nu som funkat bra, min ville hon ju uppenbarligen inte ha alla fall.
Idag fick hon gå lektion på riktigt för första gången, markarbete med många travbommar och lite galoppommar med korta avstånd.
Travbommarna gjorde hon kanon, ca. 1m mellan bommarna så hon fick korta sig men jobbade kanon med schvung i steget
Hon vart halvvild, både lycklig och arg på kompisarna, vid galoppbommarna vart hon helt till sig så vi fick rida själva istället för med de andra där hon mest hoppade och sparkade, lite lätt i bakdelen. 
Vart lite svårt med avstånden då hon låg på och var lite okontaktbar.
 
 
 
 

Kliniken, Danny och Cindis

I Onsdags åkte vi upp till Stav med Lisa som vart behandlade i höstas men som nu åter blivit halt, rakt fram dessutom.
Tyvärr vart det ett sådant där tråkigt klinikbesök som slutade med att vi fick fylla i livskadeanmälan och åka hem med henne igen...
Det finns helt enkelt ingenting mer att göra för henne, hon var så halt att hon knappt kunde trava på volten.
 
Danny hoppade på kvällen, riktigt pigg var han, han mer eller mindre lös upp när han såg att det var bommar i ridhuset, hoppa, det är kul tycker han helt klart.
Han låg på väldigt i början, sådär så bromsen inte alls fungerade ett skepp kommer lastat ungefär.
Hoppade gjorde han dock bra så därska jag inte gnälla.
Vi hoppade lite olika travövningar som lades ihop till en bana.
 
Cinderella fick hoppa på Torsdag förmiddag, det tyckte hon var roligt, lagom roligt dock men hon är ju sådan hon bockar och far inte när hon blir glad så det är ju skönt.
Vi hoppade samma övning som Danny hoppat kvällen innan men lägre.
Idag fick hon skritta ut en sväng med Switch vilket var mindre populärt, alla fall från Cinderellas sida så helst ville sparkas så fort Switch kom för nära...

Fullrulle

Nu har det varit fullt ös några dagar, hela helgen har det varit fullt upp, men det är ju bra, jag blir ju i varje fall inte uttråkad.
I lördags jobbade jag som vanligt på dagen och sedan åkte vi ivåg på vår första bortamatch i ponnycupen, mot Roo Gård var det, en bit att åka med andra ord, halv 8 var vi hemme igen, men det gick bra, matchen vart oavgjord så båda lagen var nöjda
 
På Söndagen joabbade jag stall, men jag och Danny hann även med att ta oss till  Sorunda Rk för att träna för Per Duvefelt (Pelle).
Det var första gången Danny åkte iväg på någonting annat än hoppning och dessutom till ett ridhus med väldigt mycket oljud och många andra som var ridhuset samtidigt, inte lätt att heta Danny med andra ord.
Han skötte sig dock bra men var lite spänd och låg på så vi fick jobba med att han skulle lyssna tillbaka.
 Vart dock rätt bra till slut, han blir alltid lite stark efter galoppen,men kom tillbaka innan vi slutade.
 
Cinderella fick "hoppa" för första gången sedan skadan i Söndags, det gjorde hon sansat och bra, vart lite stark och så men det kan man ju få bli.
 
Idag var det dags för Pelle igen för Dannys del och vad kan man säga, han var riktigt fin idag, lugn och avspänd från början, vart lite stark i traven direkt efter galoppen men var avspänd och slutade snabbt att springa, riktigt bra var han genom hela ridpasset.
 
Nästa gång Pelle kommer ska Cinderella få vara med och leka =)
 

Danny och Cinderella

Dags för Danny att göra comeback här efter vilan...
Igår kändes det så hemskt att jag typ gav upp, monster stark och bromsen fungerade inte alla, idag var det mycet bättre, fortfarande väldigt på men bromsen fungerade i varje fall som den skulle.
Det var lite bommar framme idag vilket gjorde honom lite extra på, men samtidigt är det nästan lättare med lite bommar då har han någonting att koncentrera sig på, lite trav  bommar på böjt spår samt lite sockebitshinder på kanske 20 cm att galoppera över.
 
Cinderella joggade barbacka igår vilket kändes rätt bra,ställde inga större krav på henne, hon var avspänd och positiv vilket var målet.
Ökade även på lite i arbetetså vi är upp i ca 25 minuters arbete med lite pauser mellan, 4 intervallet rider vi i, nästa vecka ska vi öka på mer, målet är att hon ska kunna gå för Pelle om ca 3 veckor.
Idag satt vi på hoppsadeln och red lite i ridhuset vilket kändes bra, lätt i handen, kanske lite styv i sidorna men idag nöjde jag mig med lätt i handen imorgon tar vi ett steg till helt enkelt..
 
 

Konditionsträning med Gulan och skrämd Cinderella

Idag red jag Gulan på konditionsträning under fälttävlanslägret då han helt enkelt behövde gå innan lektionerna drar igång då han har en förmåga att bocka om han inte har blivit riden ordentligt på ett tag, så nu är han rastad och förmodligen trött, jag vart alla fall lite trött, har ju inte stått upp sedan Cinderella skadade sig typ, alla fall inte på det viset...
Han skötte sig alla fall fint och tyckte det var jobbigt, minst 9 studs hade vi uppställt på böjtspår, så det vart en heldel styrketräning för hästarna med.
Gulan som mest gått barn lektioner under hösten orkade dock galant, de har rätt grym grundkondis lektionshästarna.
 
Cinderella skrittade jag ut med en sväng, mamma på marken idag med, brukar ha henne på marken nu för tiden då jag inte riktigt litar på Cinderella än.
Cinderella var väl som vanligt, stannade där hon brukar och så, allmänt tittig är alltid men numera går hon faktiskt nästan jämt.
Det gick alla fall bra tills vi kom till gymnasiet då det kom en hund borta vid en korsning.
Cinderella stannade och vart spänd, hunden försvann, antog att ägaren kallat på den och kopplat den eftersom de ska vara kopplade i det området.
Vi väntade en kort stund men ingen hund så vi skrittade vidare. 
Nästan framme vi korsningen kommer hunden farande med en till hund bakom sig vilket resulterade i ett mer eller mindre skenande Cinderella på asfalten med en hund i haserna utan någon ägare som försökte få ta i den.
Det gick alla fall bra, höll på att krocka med två hundägare som hade sina hundar i koppel, men fick alla fall stopp rätt fort.
Gick dock inte tillbaka för att se vart ägaren var utan vi tog en annan väg runt och mötte upp stackars mamma som letade efter oss.
Samma hundar såg senare lösa även på slingan vid kvarnängen, ägaren tyckte sig uppenbarligen ha kontroll nog att kunna undgå de lagar som gäller på området....
 
Nåja jag ska alla fall inte vara så godtrogen och tro att folk faktiskt kopplar sina hundar eller håller koll på dem....
Antingen måste ägaren hört oss eller redan förlorat kontrollen på hundarna, bara tur att det gick bra och ingen kom till skada, nästa gång är det kanske ett barn och dessutom halt....
Jag kommer inte chans nästa gång utan vända direkt vi ser en hund...

Kiropraktor igen

Idag var det dags för kiropraktorn igen för Cinderella, den här gången fick även Danny träffa honom.
 
Cinderella hade bara en liten liten låsning vänster SI-led nu, den som funnits sedan början, annars var hon fin, fick beröm för sina rörliga bogar. 
Vi kunde vänta längre till nästa gång med henne nu.
 
Förövrigt var hon lite spänd runt manken vilket styrker min teori om att sadeln troligen klämmer där.
 
Danny hade rejäla låsningar men det hade jag ju redan listat ut, förhoppningsvis ska det bli bättre nu, hade kraftiga låsningar i vänster SI-led, höger bog och höger käkmuskulatur, även två låsta svanskotor. 
 
Även jag fick mig en omgång, var hyffsat rak i höfterna men hade lite låsningar i skulderbladen, har känts i vänster rätt länge

Aningen bättre och en gnutta snorpigg

Idag red jag ut med Cinderella, mamma på marken, vågar inte ta mig så långt själv på henne ännu då hon varit lite spänd.
Idag blåste det ute, men regnade allafall inte så vi gav oss ut, pigg och spänd är nästan en underdrift, hon var helt klart på trycket och hade egentligen bara tänkt ta en kortis men det fick bli lite galopp trots att jag mest tänkt trava, hon behövde helt enkelt galoppera ute och mer eller mindre studsade igång i galopperna.
 
På eftermiddagen provade jag rida henne barbacka, vilket kändes betydligt bättre, en gald häst som kunde fatta vänster galopp helt utan problem, hon har mest sparkat där den senaste veckan.
Sattepå sadeln sen, dressyrsadeln, vilket gjorde henne lite tjurigare och lite mindre rörlig, nästa vecka ska jag prova Fias sadel som är en storlek vidare och se om hon går bättre med den än med min, blir en sväng till Mustang när hon är igångsatt men tills dess får vi hitta på andra lösningar helt enkelt, vill inte köpa en ny sadel innan vi vet vad hon håller för

Skitdag...

...Ja ridmässigt var det verkligen skit idag.
Cinderella satte sig helt på tvären redan i början och var irriterade på skänkeln och hängde i bettet.
Vi var inte alls överens, slog mot hjälperna och allmänt motig var hon, fick tvinga mig själv att rida vidare för att se om det tänkte bli bättre eller ej,kanske vart en aning bättre alla fall.
 
Tog ut henne på lina efteråt men hon såg helt ok ut, inget nytt utan såg ut som hon brukar sedan efter skadan, nåja kiropraktorn kommer på lördag så är väl bara att härda ut tills dess, imorgon rider vi ut är ju bara imorgon kvar innan lördag så det blir nog bra så tar vi nya tag sen och exprimenterar lite med sadlar och så, blir det inte bättre får vi väl ta oss en sväng upp till Stav men tror att det löser sig utan det, hon känns nämligen väldigt fin mellan tjurigheterna
 
 

RSS 2.0