Cinderella Update

Ja också var det Cinderella, ja den där Cinderella, eller tantklant....
Med vår vanliga tur var hon givetvis inte dräktig när vi var in och kolla i måndags och hade inte något ägg som var påväg att växa till sig, dock några mindre..
 
I Onsdags lyckades hon dessutom drav av sig ena skon och halva hoven med så nu  har hon fått på sig en sko som förhoppningsvis sitter ett tag annars får vi hitta någon som kan plasta hoven, utan sko är inget alternativ då hon blir så ömfotad.
 
I Onsdags och idag har gjort ultraljud med men ingen brunst just nu, vilket var skönt så slapp vi åka och hämta sperman idag blir bättre nästa vecka. med lite tur blir det dags på Tisdag för till helgen hade vi tänkt pysa ner till Falsterbo, vore trevligt om det blev så ^^
Blir i alla fall ett försök till med den hingst vi valt så håller vi alla tummar och tår för att det ska ta sig den här gången, annars får byta hingst och hoppas.
 
Hade förövrigt tänkt börja skritta henne lite i veckan så jag och mamma kanske kan skritta ut nått i sommar, lyckas hon bli dräktig får hon väl vila lite till sen ^^
 
 
 

Den där Åttan

Ja det kanske är dags att presentera Åttan lite mer, inte för att jag känner henne så väl men ja.
 
Ottawa KG heter hon egentligen men kallas för Åttan till vardags, hon är ett sto (Såklart) född 2008 i Polen
Stam har hon dessutom: e. Campari M ue. Alkierz.
Hon har inte gjort så mycket i sitt liv då hon är rätt skarp och har en förmåga att stå på bakbenen och göra som hon vill.
Men eftersom jag inte har något bättre för mig tänkte jag att det kan väl bli roligt det här?
Ja av någon anledning gillar jag utmaningar och dessutom hade jag ju möjlighet att få ha henne på foder ett halvår och sedan bestämma mig om jag vill köpa henne eller vilket känns bra med tanke på hennes beteende.
I övrigt är det en fin häst så jag hoppas att vi får ordning på henne med lite mer kontinuitet i träningen och lite nya hagkompisar på ridskolan så hon får rasta hjärnan lite mer där också :)
 
Idag hoppade vi förövrigt för första gången
 
 

Och så vart det två hästar

..Ja det råkade visst bli så, det här är dock inte vår häst utan jag fick för mig att ta en häst på foder ett halvår för ev. senare köp om allting känns bra och så.
 
Hur som helst så är det ett 7 årigt sto, import Polen och ja hon har väl knappt gjort någoting alls här i livet och är rätt känslig så det är lite jobb framför oss men det blir nog bra, den är trevlig i varje fall :)

En lägervecka senare....

...är jag otroligt nog fortfarande vid liv.
Men lite små trött, senaste veckan har jag kört hela vägen in i kaklet kan man väl säga, sista veckan på terminen och även första lägerveckan. Vi var egentligen två som skulle dela på lägret eftersom vi har haft lektioner på kvällarna men min kollega vart sjuk så fick jobba hela veckan, vilket visseligen inte gör så mycket men var skapligt trött om kvällarna efter att ha haft läger 9-16 och sedan jobbat eftermiddagslektioner. Men det är å andra sida roligt med barnen.
Det har helt enkelt inte blivit mycket tid över till någonting annat alls.
 
Cinderella har fått klara sig själv på betet och Danny gått lektioner, har dock hunnit rida ut Danny med läger barnen och hoppa honom på lektionen på onsdag kväll.
 
Cinderella fick lite kärlek igår i alla fall vilket hon uppskattade och ville helst följa med oss till bilen :P
 
Igår fick lektionshästarn dessutom gå ut på ett välförtjänt sommarbete, vart dock en regning ridtur dit men vi red faktiskt bara fel en gång och var blöta rakt igenom kläderna när vi kom fram, eller ja alla fall jag :P

Fina hästar på Pay and Cross

Idag var det dags för pay and cross med Willie och Danny
Willie gick 70 och Danny 90, båda banorna jämförbara med  P70 resp H90
 
Willie var först ut, vi har bara varit på terrängbanan  en gång tillsammans tidigare eller två kanske kommer inte ihåg, inte allt för många gånger i varje fall.
Han gick dock bra hoppade fint de första 6 hindren, sen kom diket, och ja då kom jag på att det var ju han som inte ville hoppa diket, sist fick jag leda honom över innan det gick, idag hoppade han dock på tredje försöket och gick  sedan i mål utan fler fel, han stannade till på ned hoppet till banken men klev snällt ner när jag bad honom så han får klart godkänt :)
 
Sedan var det Dannys tur, han har vilat i två dagar men det verkade inte har gjort så mycket skada direkt utan han var faktiskt riktigt fin, galopperade snällt bort ifrån de andra, eller ja han stod emot lite men försökte inte vända eller så och hoppade snällt alla hinder bortåt, tyvärr var det lite pilotmiss på hem vägen och vi råkade hoppa fel rishäck, han stod emot lite på den stora och valde sedan två språng ifrån den att svänga vänster och hoppa den lilla, hann inte riktigt styra där, men men sådant som händer han hoppade fint på andra försöket och hoppade sedan resten bra med, eller ja han gjorde ett katapulthopp ut i vattnen men han hoppade ju i å andra sidan :P
Vi hoppade om det senare i trav så han fick droppa ner lite bättre :P
 
Så både Willie och Danny får godkänt på sina debuter :)
 
På eftermiddagen hade vi Sugar Cup vilket gick kanon det med 27 startande vart det och många fina ritter!
 
 
 

Triangelmärkt och inseminerad

Igår var Cinderella iväg på sitt andra ultraljud (Det första var i måndags) som visade att det var dags att inseminera idag (Torsdag), plötsligt gick det väldigt fort, hon som inte visat någon direkt brunst.
Vi hann även åka upp till Stav och triangelmärka henne vilket tog lite tid då kvävet inte hade kommit när det skulle dagen innan så vi fick vänta på leveransen vilket inte gjorde så mycket för då han vi gå till butiken och köpa nya skor och ridbyxor
 
Så idag vart det en morgon sväng till till Jursta, och numera kan jag förresten lasta henne själv :P Testade idag vilket gick kanon, så det var ju skönt då kan jag åka iväg med henne utan att behöva oroa mig för att inte få tag i någon som kan åka med.
Hur som helst så vart det inseminering med Dylan idag och Cinderella var nog glad att det inte var någon naturlig betäckning för lite otäckt var det minsann, men hon håller sig alla fall på mattan så det ä ju skönt

RSS 2.0