Trött

Idag är jag trött, gjorde alldeles för mycket igår och sov alldeles för lite i natt men jag kunde ju inte missa att se Sveriga vinna i Eurovision =)
Bulle löshoppade lite idag, han tycket det är så kul men idag var det lite kvalmigt i ridhuset så han tyckte det var lite små jobbigt, han gör det ju dock lätt ändå.
Hade med mig kameran till Fia så passade på att ta kort på den lilla söta som bor här =)



Cleo ska såklart vara med på bild också :P



Gonatt

Från och med idag har jag flyttat ut till Ösmo i en vecka för att passa min tränares djur och hus, känns rätt tomt, bara jag och djuren, men det är skönt och fint här, hade en jätte skön kväll.
Mamma var här och käkade med mig så gick vi en promenad med Cleo (hunden), hon lyssnar sådär halv bra på mig :P men ja det funkar ju alla fall och kom kommer för det mesta när jag ber om det =)



Bullen fick rida ut en sväng idag, tror han tyckte det var skönt att bara få galoppera på lite utan några krav på sig, efter ritten fick han en svalkande dusch innan han fick gå ner till betet där de ska vara under helgen, Skönt!
Tror bara de mår gått av att få vara där nere hela dygnen utom när de rids då, dessutom blir det inte så mycket att göra i stallet :P Ska jobba på Söndag, ska bli rätt skönt, är bara 5 hästar inne på natten ^^

Bjussar på en bild från Bullen i smmar hagen och Fias lilla söta fölunge =)

 


Min underbara älskade lilla häst...

...hade i natt givetvis lyckats klä av sig flughuvan jag köpte igår, köpte den lite dyrare dessutom just för att den skulle sitta bra och inte ge skav, den var inte direkt dyr heller iof.
Fick ta mig två varv i hagen innan jag hittade den, den var som tur var helt alla fall så får väl se hur länge den sitter den här gången ^^

 

I ridningen blev det lite dressyr barbacka och provade dessutom att rida på ett rakt bett med lösa ringa, tycker faktiskt det fungerade helt ok, han pillade lite och höll på med bettet men det får han göra, det var ju första gången vi red med de, annars kändes det bra i handen och i slutet fick jag en stadigare men mjuk och lätt kontakt, det kändes dock lite skarpare än det tredelade, kanske ska prova det i hoppningen coh terrängen?

Bjussar på en gammal barbacka bild  =)


Bildbomb

Fotade Bullen idag =)

Trött häst

Idag fick Bullen rida ut en sväng då jag fick ta skolan som kom till ridskolan för att rida, lyckades skrapa ihop hästar så det räckte och vi begav oss all ut på en ritt till nynäs gods =)
Bullen var lite trött men det passade bra då hann nämligen små ponnierna med helt ok :P

 

Väl hemma igen tog jag hand om alla sakerna från igår, när jag sen skulle gå och ge Bullen lite mineraler och E-vitaminen hade han lagt sig tillrätta. Kunde såklart inte låta bli att pussa lite på honom och när jag kom in skulle han bestämt ha en morot, han orkade dock inte tugga den på en gång utan skulle bara hålla den i munnen en stund :P
Imorgon får han vila, han lär vara rätt trött nu när det sover ute på nätterna =)

Film från Mariestad

Här kommer filmen från Mariestad och några bilder från framridningen


Bilder och Film från Km

Börjde med en 90 klass som uppvärmning
Km gick i LC A:1a
I omhoppningen blev det ca110

 

Och en film såklart

Stilterräng

Idag packade jag in Bullen i släpet igen och begav mig till Mariestad.... Ja vad gör man inte för lite erfarenhet :P
Tog ungefär 4h dit vilket var mindre än vi räknat med så det var ju bra, sen regnade det ju inte heller som det skulle gjort vilket också var bra, det började rätt bra med andra ord :P

 

Skrittade banan uppsuttet så han fick en chans att se sig omkring och se alla hindren, han var dock totalt oberörd och tänkte hoppa vissa av hindren i skritt, så hade nog inte behövt det ^^

Vi red först en ST80H då den gick senare än terränghästprovet.
Bullen var duktig och vi hoppade runt felfritt, dock inte den bäst ritten direkt men målet var ju ända felfritt och vi fick en stilpoäng på 7,0 och ingen placering med det.
min tränare kom dock på en 2:a plats =)

 

I ST90H kändes det kalas faktiskt! Var nästan bara att åka med och styra lite ibland och bromsa ibland men annars kändes han jätte fin och här fick vi en stilpoäng på 7,7 vilket räckte till en 3:e plats =) Min tränare var strax efter mig på en 4:e plats.
Med andra ord en väldigt lyckad dag och det var helt klart värt den långa resan, nu får han ta det lugnt en helg innan Åkerbo.

 

Väl hemma fick Bullen och Dante sova tillsammans i ena hagen så Dante skulle få lite sällis, Bullen får sova med stora flocken imorgon natt =) Underbart att de kan gå ute på nätterna nu!

 

Bilder och film kommer imorgon  =)

KM i hoppning

Idag var det Km i hoppning, skulle egentligen inte rida men eftersom Hofors blev inställt passade vi på att hoppa, gick riktigt bra faktiskt och Bullen var riktigt på trycka, lite terrängtempo kvar i honom tror jag :P
Hoppade för en 90 bana utom tävlan med D-ponnyerna och sedan min klassen som var en LC med bedömningen A:1a.
Han var riktigt pigg och låg på men var felfri i grunden, i omhoppningen höjdes hindren 10 cm, höjde är ju dock inga problem för lilla Bullen som skuttade runt felfritt här med, dock lite lugnare då den värsta överskottsenergin var över, kan dock inte påstå att jag red någon dorekt omhoppning utan red storta vägar och styrde mest runt honom, han har ju inte ens åldern inne för omhoppningar :p Det kan vi göra när han blir gammal =)
Det var dock bara två till felfria i omhoppningen så vi kom 3:a.

 

Höll förövrigt på att ramla av innan jag fått startsignal i 90 klassen då Bullen helt plötlisgt när  vi galopperade längs staketet fick syn på ett par blå sockerbitar i gräset, ojoj de var läskiga :P nåja så länge han inte tittar på hindren.

 

Bilder och film kommer någon dag typ Måndag, imorgon åker vi ju till Mariestad och hoppar stilterräng =)

Dags för lite uppdatering =)

Har inte orkat/hunnit skriva här på några dagar men nu så =)
I Onsdags red jag som vanligt i tävlingsgruppen, det var dressyr, vi jobbade lite skänkelvikningar och förvändgalopp samt små volter i galopp.
I början var det lite stelt, kändes att han inte gjort något på två dagar men i slutet började han kännas som vanligt =)

 

Igår red jag dressyr på utebanan, hade tur att få vara själv där =) mamma var med och fotade lite.
Han kändes faktiskt fin och vi jobbade vidare med lite skänkelvikningar och förvändgalopp men jobbade även lite skolor och volter, passade på att lägga in några ökningar med, det måste vi ju träna på, det är där vi är sämst i protokollen nämligen.
Men men han kändes kanon alla fall, nästan på topp, kan ju dock alltid bli lite bättre.

 

Idag red mamma lite och jag var med och tittade på och hjälpte lite, tog även hand om Mango som jag tar hand om nu i tre dagar medan hans ägare är borta, han är inte så jobbig att ta hand om, bara tvätta sår och ge medicin och en promenad :) Inte så mycket mer avancerat än så, drog en liten borste på honom med såklart och kollade hovarna

 


Bilder från Torsdagen



Även jag passade på att fota lite i Torsdags i hagen =)






Vila

Igår gick hästarna ut i sommarhagen =) äntligen, detta medförde dock såklart lite ont i magen och trötta hästar. Bullen skulle hursomhelst vila igår vilket passade fint då han var riktigt trött och vaknade först till liv när vi gått nån kvart med honom, han brukade ju få gå en prommis när han vilar så han måste röra på sig lite och inte bara stå still.

 

Idag åkte jag till stallet efter jobbet vid halv 5, hade tänkt jogga lite, men ja när jag kommer dit ligger Bullen halvdöd utan att dirket bry sig när jag kom in och satt mig hos honom.
Hade inte hjärta att tvinga upp honom så åkte hem och käkade middag innan jag och mamma åkte upp lite senare.
När vi kom upp igen var han pigg och vaken igen så det var en skritttur barbacka med mamma på marken, haha vet inte vad han fick sin energi ifrån men vid tre tillfällen i nerförsbackar började han trava och försökte bocka, skitungen :P han verkade piggare än han varit de senaste 7 dagarna och då har han baa vilat en dag, ja det är bra skumma hästar :P Kanske har han sovit bättre nu ^^

Ändrade planer

Ja nu ha Hofors ställt in sin terräng pga underlaget och det blir alltså ingen tävling på Lördag, som tur är så vill min tränare väldigt gärna starta med så hon hade koll på att det är en stilterräng i Mariefred på Söndag, är lite längre dit men ja vi behöver ju starta annars är det jätte långt till nästa start i Åkerbo vecka 22.
Men men med lite tur slipper vi betala efteranmälningsavgift hos Mariefred, min tränare är rätt på sådant där och känner folk inom dessa kretsar lite över allt i landen =)
Men men förhoppnignsvis blir det alla fall tävling och tror jag åker även om de blir dyrt, lägger hellre pengarna på det än att träna hemma på vår bana, där går han ju som en klocka så det är ju inte det vi behöver träna på, han behöver komma ut och se saker helt enket och förstå vad han ska göra.

 

Glömde förövrigt berätta en sak igår.. När vi kom til stallet på morgonen var en av ridskolans ponnier borta och vi kunde rätt snabbt konstatera att någon tagit denna ponny då ha är väldigt flockkär och aldrig skulle gå ivåg så långt att vi inte hittade honom, dessutom kan han knappst knäppa upp sin halsring själv och hade knappast hoppat ut genom halvdörrarna, sen var det öppet i felände av hagen....
Hursomhelst så kom ponny springande på stallvägen någon timme efter att vi hade åkt, oskadd  men lite upprörd såklart... rätt läskigt faktiskt att någon bara kommer och tar en häst, ska nog sätta hänglås på Bullen

Då har vi ridit vår första fälttävlan

Idag har Bullen fått starta sin första fälttävlan någonsin =)
Vi startade rätt tidigt och red var dressyr 9.03 och därefter hoppningen.
Dressyr gick på en lerig gärsbanan (tur att det är lika illa för alla) och fick inte någon riktigt bra känsla så var inte jätte nöjd när jag var klar och svidade om till hoppningen.
I hoppningen vart det lite för dressyrigt och han var inte riktigt framme så någon bra runda vill jag ju inte påstå att det var men felfritt.
När hoppningen var slut hämtade mamma dressyrprotokollet 64,5% = 53.3 straff vart domen :P
Trodde givetsvis att jag låg typ i mitten med det resultaten men icke, inför terrängen låg jag faktiskt 4a eller 3a a 35 starter =) tätt följd av min klubbkompis Amanda på sin häst Best for You som hade 64%

 

Vart en lång väntan till terrängen men tillsist var det dags efter lite framskjutiningar då en ryttare ramlade med huvude för nere i diket vid Irish Bank i lättklassen och en häst ramlade ner i diket i lättklassen så det vart en ganska lång fördröjning innan vi startade.
På framridningen var Bullen lycklig =) han tycker ju att det är dökul!!
När fick startsignal galopperade han på rätt bra mot ettan men stod emot lite, till två han tog det typ tvärtstopp 20 meter innan och ett bocksprång innan han gick vidare och hoppade hindret, samma sak på trean, tror helt enkelt inte han förstod vad han skulle göra, hindren kom för fort helt enkelt.
4:an hoppade han bra men vi fick ett stopp på 5:an som var en Hundgård, jag hann inte riktigt få ordning på tåtarna innan den då den kom hastigt efter 5:an.
På 6:an som var en låda som snabbt efter 5:an vart det nästan ett stopp men Bullen bestämde sig för att hoppa över trots allt när jag redan var på väg att styra bort därifrån (Ibland undrar man ju :P)
Sen gick det faktiskt rätt bra, fick rida som F*n men sprången vart bättre och bättre ju längre vi kom och de två sista sprången vart riktigt bra med bjudning =)

 

Så kort och gått är jag väldigt nöjd, det var inte någon snäll banan att debutera på hindren kom snabbt och ursväng redan från hinder nummer ett, första riktiga galoppsträcken var från hinder 10 till en kombination.

 

Nästa vecka rider vi Hofors så hoppas Bullen kommer ihåg vad han ska göra i terrängen =) Så får vi se, antagligen blir det debutanter hela den här sommaren och hösten så han blir säker på vad han ska göra.
Vi behöver träna på att tävla för på träning går han som en klocka så det är hela situationen som blir på tävling han behöver träna på och det gör man ju bäst på tävling :P

Slutade förövrigt på en 16 placering efter ett stopp i terrängen och 16 tidsfel, så ja det var rätt många fler som hade problem med terrängen om man säger så ^^ var inte ens i närheten av sist

Förövrigt tyckte Bullen att det bästa stället att bajsa på under dressyr var framför domaren i halten vid c :P

 


Runsten imorgon =)

Imorgon är det dags, då ska Bullen få leka fälttävlanshäst på riktigt får se hur han klarar det, det blir en väldigt lång dag då vi rider dressyren redan 9.03 (skönt med starttider :P) och sedan ska hoppningen var klar inom 45 min...
Vid 10 får man besiktiga så vi tar det på en gång när han ändå är ute ur släpet ^^ Sen ska han få äta lite gräs för det blir många timmar innan terrängen sen.
När han får stå i släpet och ta det lugnt får jag ta och gå banan, det är banvisning 10 och 12 så vi satsar nog på den som är 12 och inte min tränare vill gå innan ^^
Terrängen startar 2, för lätt klassen, när lätt klassen hoppat sin terräng är det dags för oss så ja det blir några timmar och vi lär få lasta ut Bullen en sväng till kanske och gå en prommis så han slipper stå still i allt för många timmar, men ja, inte för att han lär dö vi har ju rätt mycket ventilation i släpet och stannar Fia hela dagen kanske han får sällis av Dante..

Hallå...

Idag har jag och Bullen tagit oss en sväng ute i regnet, kändes inte för att rida i ridhuset så vi red ut en sväng med hackamoret istället, lite dressyr på vägarna.

 

Igår var vi nere på terrängbanan och hoppade lite, vart inte s mycket, några korta banor på kanske 5 hinder och sedan hoppade vi ner i vattnet och upp ur vattnet åt båda hållen, så nu borde han vara pigg imorgon alla fall när jag ska rida dressyr för Anna =)

Smileeeeee

Du sa att jag skulle le mot kameran morsan, blir det här bra?

Foto

Igår hade jag tråkigt så passade på att fota lite, har även fixat ny design på bloggen, får väl se när den tänker dyka upp ^^
Här är lite bilder samt nya header (som visserligen har samma design):
Och nya headern

Typ vila

Idag har Bullen typ vilat, han fick skritta en sväng med mamma, eller ja det vart en rätt lång sväng men han verkade verkligen uppskatta det, pigg och glad och ville hela tiden framåt.
Lät mamma rida på hackamoret då det varit mycket terräng senaste tiden så tyckte han kunde få vila munnen lite :P Blir en skritt och trav sväng imorgon med hackamoret med =)
Söthästen

Terräng för Ulf Johansson

Igår var det ju terrängträning för Uffe på Runsten, kändes skönt att komma dit och träna innanh vi startar på söndag, vi var de sista som fick träna innan banan stängdes inför tävlingarna.

 

Det vart inte så mycket hoppa utan vi tränade på lite olika saker som kan dyka upp på tävlingen.
Bullen var liksom jag rätt trött och det är inte något direkt positivt när det gäller honom, när han blir trött är han inte alls lika uppmärksam och på som när han är pigg och glad så vi fick ett stopp på en rishäck som kom efter trappan.
I vattnet fick vi också stopp, men det positiva med lilla grå är att han inte backar, han stannar tänker och går.
Han hade nog gått på en gång om det inte vore för att vi skulle hoppa en mini soffa och sedan rida ner i vattnet, soffan stod kanske 3 språng från vattnet så när han hoppat soffan fick han syn på vattnet :P
Sen gick han som en klocka och kunde hoppa ut över soffan ner i vattnet samt hoppa stock ett galoppsprång - nerhopp i vattnet.

 

Vi hoppade lite diken med men det är inga problem för Bullen, han kollar tänker och hoppar, han höll dock på att stanna på diket i coffin då vi skulle skritta över det (diket är rätt brett) tror inte han var med på att han skulle hoppa men han stannade aldrig och galopperade glatt på efter =)

__________________________________________

 


Trött

Är trött så orkar inte skriva eller lägga in bilder men har tränat för Ulf Johansson idag på Runsten och det gick bra =) Skriver mer imorgon och fixar lite bilder =)

Film ifrån stilterrängen

90 cm


Stilterräng hemma

Idag fyllde Bullen år till att börja med, detta firade vi med att debutera i terrängen =) Det var en stilterräng på hemma plan, red klasserna 80 och 90 för häst.

 

I 80 klassen var han lite stark och spänd, fick inte riktigt hejd på honom så fick inte så bra omdöme och betyg, så gick upp direkt efter jag ridit, men uppenbarligen var inte de andra så mycket bättre så vi fick oss en 4:e placering som en stallkompis tog emot, jag var ju uppe i stallet och funderade på hur jag skulle rida bättre i nästa runda.

 

Till 90 klassen bytte jag bett till det vanliga, haha jag kan helt enkelt bara rida på mitt kära sprenger kk ultra bett så ska sluta mixtra och köra på det nu, det och remont nosgrimma.
I den här klassen kändes det verkligen super, Bullen gick som en klocka och jag kunde stå upp och jobba hela rundan, vi fick problem med en sväng vid grinden där Bullen vet att vi alltid går in och ut från banan så fick inte riktigt med honom runt men resten av rundan var super.
Fick  omdömet: En ryttare som föredömligt står i lättsist hela banan runt men fick problem med EN sväng (obs, 1, inte fler) Poäng 7,0, till och med min tränare regerade på det, och ansåg att det skulle vara en 8 alla fall, även i protokollet står enbart positiva saker, bra rytm och mycket bra lättsits, fanns alltså inte mycket negativt, men men Bullen var fantastiskt fin och det var dökul!
Fick slutligen 6,7 då vi fick lite tidsfel, red lite stora vägar :P
Fick även här en röd rosett då min klubbkompis som också slutade på 6,7 hade mindre tidsfel =)
Min tränare tog hem segern :)

 

Förövrigt en super dag för oss hemma ryttare, vår tränare Sofia Oscarsson har uppfostrat oss väl och det var flera Nrk:are placerade under dagen =)=)

Bilder:



Mys i solen och nya skor

Idag fick Bullen vila så vi passade på att gå en sväng med honom i solen, han fick såklart bete endel också när vi var ute och gick, sen hemma fick han gå ut i en liten gräshage som vi brukar använda till konvalecenterna.
Här är lite bilder från dagens mys.

Hittade en riktigt..

ful bild på Bullen idag :P  Inte hans bästa vinkel skulle jag säga....

Terrängträning hemma =)

Idag var det äntligen dags att gå ner på terrängbanan, den var fortfarande lite blöt men det gick att rida alla fall =)
Har inte terrängtränat något sedan Tyskland vecka 13 så det var ett tag sedan men Bullen har inte glömt bort hur man gör och var jätte lycklig =) Han passade på att försöka lägga mig i gräset 3 gånger i början men misslyckades.
Han var hur som helst jätte lycklig och jag får faktiskt bromsa.
Red idag på det smala tredelade men kändes som om de mest gled i munnen på honom så på Lördag blir det det tredelade med parerstänger så det ligger stilla =)
Förövrigt kändes han fin, första lilla korta banan vi hoppade gick kanon andra gick inte lika bra, lite okoncentration från både mig och honom skulle jag tro, men men på lördag ska vi vara koncentrerade!
Bjussar på några bilder, fick dock inte med någon BusBulle på bild.

Hopptävling Vallentuna

Idag packade jag in Bullen i släpet igen (stackarn :P) och åkte iväg på hopptävling =)
Idag red vid 105 och 110.

 

105: Tyckte att jag hade rätt gott om tid på mig till den här klassen och skrittade fram ett tag, när jag kommer ner till framirdningen är det typ 7 stycken där, blir så klart lite stressade men hör att det är nummer 110 som ska in på framhoppningen och jag var ju 117 så började jogga fram min häst alla fall i hopp om att det skulle komma lite fler, det gjorde det inte.
Så efter att ha travat några varv och galopperat några var det bara att bege sig till framhoppningen och börja hoppa.
Han hoppar ju fint och så men fick inte något riktigt sug framåt, då det var tung i anridningarna mot hindren (sand) och vi hade kort om tid.
Han hoppade alla fall de 7 första hindren bra, på sista hindret var det dock som han var i någon annan värld och fick syn på hindret ca 2 galoppsprång innan och tittar såklart till och stannar, andra gången hoppade han klockrent utan att titta alls, så vi slutade på 6 fel, lite snopet, hade jag varit lite beredd hade vi varit felfria.

 

110: Till 110 startade jag som nummer 4 så red lite innan jag gick banan, hoppade något språng och så innan jag gick två varv, det kändes rätt högt, har ju inte riktigt längden på min sida :P och det hade tillkommit lite oxrar, alla maxade och parallela utom ettan som kanske låg på 1m-1,05m, det var helt klart den störta 110 som jag ridit alla fall.
Bestämde mig för att ta ett språng till innan jag gick in på banan så hoppade ett räcke och oxer innan jag gick upp igen, då det kändes ok och jag fått lite mer tryck i honom.
Väl inne på banan gick han som en klocka, gjorde fina språng och fick fina distanser på alla hindren och bjöd bra =) slutade med en felfri ritt där så vi fick med oss en liten bäbisrosett hem, den är dock blågul :P

 

 


RSS 2.0