Det börjar närma sig

Ja nu är det inte långt kvar tils Cinderella borde föla om hon nu inte bestämmer sig för att gå över vilket hennes kompis gjort.
Cinderella är för tillället för kelig för sitt eget bästa och gör mig nästa lite nervös när man kliar hennes juver och hon ska stå på tre ben och klia tillbaka, det kändes ju helt ok när hon var i sport form men nu...nja känns som om det föreligger en lite risk att hon välter ^^ hon välter ju såklart inte men eftersom Cinderella redan slagit de flesta rekord i klantighet så vet man ju aldrig :P
 
Det börjar alla fall hända lite grejer nu, hennes juver har fördubblats på några dagar även om det är en del kvar alla fylla så är det alla fall rejält större än vanligt nu, i början kändes de bara lite svullna men nu går det inte att missta sig.
Passade även på att tvätta det i Söndags, blir till att tvätta igen sen när det är dags men nu när det blivit så stort är det svårt att lyckas göra rent helt i springan när man kliar hennes så kändes fräscht att göra rent det :)
 
 
 

Stilterräng m.m.

I Lördags var det dags för fälttävlansdebuten sen jag gick omkull med Åttan, men nu var det stilterräng och med Danny.
Vi red 80 och 90, han har ju en förmåga att vara lite spänd så känns bättre att rida två rundor på honom så han kan få avsluta med att vara avspänd.
 
I 80klassen var han såklart spänd, framförallt bortåt, han tycker funktionärerna är lite läskiga, inte ska det sitta människor i gräset med reflexvästar på säg :P
Eftersom han var lite spänd fick vi rida i ett lugnt tempo och ta lite långa vägar, glömde dessutom att sväng till vattnet så fick ta en lång väg där (där kan jag inte skylla på Danny ^^) och fick inte riktigt styr.
Men han var duktig och hoppade runt felfritt :)
Vi fick en stilpoäng på 8,1 med kommentarerna:
Anridning på hinder, tempo och vägar: Lite vingligt bitvis.
Sits: Bra position som stöttar hästen bra, lite mer följsam i armen i galoppen
Ryttarens inverkan på hästen, kommunikation häst/ryttare: Bra rytm och mjukt
 
Red dock för långsamt så fick 1,2 tidsavdrag och slutade på 6.9p och utanför placering.
 
I 90klassen kändes han mycket bättre, mycket bättre bjudning på hinder och självsäkrare, hela banan flöt på fint och han kändes inte ens stark, svarade tillbaka fint ner på soffan innan vattnet som vi haft lite svårt att rida på tidigare, snubblade lite upp på kanten i vattnet, tror inte riktigt att han uppfattade den.
Hoppade fint fram tillsist hindret han han vart lite platt och slog frambenen lite men ingen större grej, han har alltid hoppat sämre på kulverten än de andra hindren.
 
Vi fick här en stilpoäng på 8,7 med kommentarerna:
Anridning på hinder, tempo och vägar: Mycket bra rytm och tempo
Sits: Bättre följsamhet, stilla och bra balans
Ryttarens inverkan på hästen, kommunikation häst/ryttare: Följsamt och mjukt
 
Vi red dessutom inte för långsamt den här gången och slutade där med på 8,7 poäng vilket räckte till en vinst =)
 
Så nu har jag överlevt min första tävling på terrängbanan sedan i höstas så nu får jag väl lov att rida några till :P
 
Cinderella har gått ifrån att vara en arg bitch som bits till världens knähund nu och brummade till med lite åt mig idag när jag kom fast hon hade fått lunch hö precis och ville mycket hellre sitta iknät och bli kliad i ansiktet än äta hö, hur ofta händer det? Nåja ska inte gnälla hon får gärna vara sådan här även när bebis tittat ut =)
 
 

RSS 2.0