Bästa Cinderella

Idag hoppade vi lite gymnastik på utebanan samt på böjd linje, inte så mycket, för lite om man frågar Cinderella vars trötthet var som bortblåst idag, försvann väl med vinden blåste ju rätt fint.
Nåja hon kändes kalaspigg igen, lite för pigg, red utan martingal och med dressyrtränset eftersom hon hade känts seg men icke. :P. 
Hon tog även för sig mer på linan idag efter att ha fått sulor igår. :)
 
Sirpa hade roat sig med henne igår, haha ett rosa gosedjur i luvan också, lite lätt förnedrad Cinderella
 
 

Trött häst

Idag fick Cinderella skritta en sväng bara, fick nämligen för mig att ta ut henne på lina då det var länge sedan jag kollade hur hon såg ut, allmänt trött i kroppen såg hon ut att vara, kanske inte så konstigt då hon börjat gå ute natt och dessutom gått bra i ridningen, upplevde henne även som lite ömfotad, både i longeringen och när vi skritten så imorgon kommer hovis ut och slår på sulor fram.
Att hon känns lite ömfotad är inte så konstigt egentligen, hovis kommentar när vi skodde henne sist var att hon nog inte skulle klara att gå barfota, och den senaste tiden har vi ju ridit ut endel på hårt underlag och lekt på terrängbanan, tror att hon hos tidigare ägare inte reds ut speciellt ofta utan mest reds i ridhuset.
Imorgon ska hon få jogga lite när hon fått sulorna :)

Pay and Cross

Idag åkte vi till Runsten på pay and cross, red 80, bara för att göra det lätt om hon blev spänd men det blev hon inte, kunde åka med bara, ingen bra ridning men men Cinderella var duktigt (:

Fobier

Igår uptäckte jag en av Cinderellas många fobier som jag tidigare inte vetat om...
Vi red bort mot natvik och bort mot vattnet, allt gick fint, hon var rätt avspänd, skunde skritta på lång tygel, vart lite spänd när vi kom till vattnet, var vågor och så men ingen större fara tills det kom två fullkomligt livsfarliga svanar guppandes genom vattnet, tror nog aldrig hon varit så rädd förut när vi varit ute och ridit, det tog hels vägen tills hon såg hästarna innan hon kunde slappna av....
Fälttävlanshäst? Ja ibland undrar man ju, tur att det inte är så många svanar på terrängbanorna.
 
Idag red vi dressyr ute, det gick helt ok, hon var lätt i handen och jobbade på kunde galoppera långsamt till och med utan att bli stark, rdd lite sidvärts och förvänd galopp, sen fick det räcka när hon varit duktig och började bli trött, det märks då börjar hon nämligen hänga i bettet.

Bete

Igår fick Cinderella och Lizzina gå ner på betet, de verkade rätt nöjda över det, en jättehage bara för sig själva, blir nog bra och dee verkade må fint imorse med.
Inte så mycket mer att säga om dagen, Cinderella vilade så har bara borstat och kollat til henne idag.

May. 22, 2014


Att vara positiv

Idag tänker jag hara positiv, ska inte fokusera på det som var dåligt utan det som faktiskt var bra, tror det är nyttigt att ibland faktiskt lägga det som var dåligt vid sidan och få vara nöjd med det som var bra istället, det är så lätt att bli att för kritisk och bara se vad man ska bli bättre och känna att allting går dåligt. 
 
Nåja idag red vi lite markarbete,  travbommar, korta och upphöjda, två galoppbommar på båge där vi bytte galopp på ena långsidan,  och 3 bommar men 17 resp. 14 m mellan 5 och 4 språng.
Vi började med travbommar och smög oss innåt till de kortare och högre bommarna.
Sen jobbade vi galopp över bågen men volt före, i bågen och efter, vi lade även volt runt hindren på andra långsidan. 
Vi avslutade med de relaterade avstånden.
Och nu ska jag vara positiv för idag var det faktiskt rätt bra, Cinderella var lätt i handen hela passet och jag kunde ta tillbaka henne utan att vi fick slåss, ja idag var det faktiskt bra, även om vi har extremt mycket att jobba med känns det som om vi kommit en bra bit på vägen och det tänker jag vara nöjd med idag  =) 
 
 

Ruinerad och hoppträning

Idag har vi varit och provat sadlar, det gick delvis bra, dressyrsadel var ok men behövde stoppas om.
Hoppsadeln passade inte men det hade vi redan räknat ut så fick prova hoppsadel, först en som låg bra men som jag inte satt bra i när hindret blev lite högre, fick prova en annan då som jag satt mycket bättre i men som hamnade lite på manken, det kunde dock ordnas med lite stoppning men kommer kanske behöva padd sen när den lagt sig, men hellre det än en som ligger perfekt men som jag inte kan rida i, å andra sidan vill jag att hin musklar sig lite till över ryggen så det löser nog problemet med.
Tyvärr vart det en svart sadel, så var bara att köpa ny gjord och förbygel, men hon var rätt snygg i det med =)
 
På kvällen hoppade vi på jursta vilket gick bra, hoppade först en serie med ponnyavstånd men hon behöver ju korta sig så det vart ju bra, vi hoppade även några enklehinder vilket gick bra fick ett dåligt språng när halvhalterna inte gick igenom men det rättade sig bra och  sen hoppade hon bra, vi behöver träna på att byta galopp bara nu blir det lite kors och travsteg innan vi fått ordning på det och sen ibland går det plättlätt, men men det är bara att träna på.

Markarbete med mamma och uteritt

I går fick mamma rida lite å Cinderella, lite arbete med bommar, upphöja travbommar och  ett lite räcke med bom före och efter, avslutade med en liten bana, båda skötte sig fint. 
Jag avslutade sedan med att hoppa något språng, vi ska nämligen och kolla sadlar på Tisdag så kändes bra att hinna känna på något språng innan dess, vi hade lite jobbigt till vänster när  vi höjt hindret innan jag kom till ridning då är det så lätt, men har hoppat för lite helt enkelt. 
 
Idag red jag ut en sväng bort till kalvö och lassesbana där jag galopperade två varv, det behövdes, Cinderella var glad och faktiskt rätt avspänd hela tiden, hon har varit rätt spänd ute mendet börjar bli bättre.
Hon hade lite jobbigt med en vattenpöl dock, hon hoppade högt över och åt sidan så fick ta och skritta ner i den dp gick hon snällt, alltså blir det till att hinna sakta av innan vattenhinder på tävling tills hon lärt sig vad hon ska göra.

Tömkörning

Fici för mig att tömköra fredags, det gick väl sådär halvdant,  vi var inte överens,  Cinderella vart stark och tog inte framåt drivande så vi fick jobba med det, inte helt lätt då hon helst stoppar ner nosen rätt långt och blir rak i halsen,  rak, lång och låg,  vart bättre mot slutet dock, men det är lättare att rida henne

Bilder från Tyresö

 
 
 

Lite dressyr

Idag såg Cinderellas ben ut som de gjort de senaste dagarna, var lite orolig att det skulle se värre ut efter gårdagen men det gjorde det inte :) Skönt!
Så idag red vi dressyr på utebanan där det var lite hårdare, det var väldigt mjukt på terrängbanan igår nämligen.
Hon kändes helt ok, hängde lite i vänster tygel, men det blir så när hon inte jobbat på några dagar, brukar ge sig sen, red dessutom på hackamoret då blir det värre, men hon har ju gått på bett en vecka så ville vila hennes mun lite, dessutom är det nyttigt att rida på hacket ibland, får igenom andra saker där än på bett och även tvärtom så brukar försöka variera även i dressyren.
 
Idag red vi lite skänkelvikning med galoppfattning och sedan ett försök till 10 metersvolt på hörnlinjerna till spåret.
Vi red även lite öppna med galoppfattning ena långsidan sedan galoppökning andra och upptag innan avbrott, nyttiga övningar för Cinderella, vi behöver jobba mycket med styrkan.
Mot slutet kändes det bättre i vänster tygel och hon hängde inte alls lika mycket så vi fick nog igenom det hyffsat, blir dressyr imrogon med :)
 

Lite lek på terrängbanan

Igår fick Cinderella komma ner på terrängbanan, behöver jag säga mer än att hon vart glad :P
Det var ingen ide att försöka rida något vettigt på uppvärmningen utan den gick mer till till att hålla henne i skinnet, gick sådär, en galopptur med fullfräs slog hon till med, hon gör så ibland, men det där väl det som är tjusningen med hästar?
I övrigt skötte hon sig bra, red på kombibettet, hon blir lite låg i formen på det när jag bromsar men det trycker annorlunda i munnen så hon slipper få sår när hon blir sådär stark på terrängbanan.
Eftersom vi inte har hoppatpå över två veckor var det inte så mycket, vi hoppade en lite slinga och sedan lite smalhinder före och efter banken sam gick igenom vattnet, men det var fullt tillräckligt.
 
 
 

Att planera om...

Ja det är något vi hästmänniskor är rätt bra på då  våra hästar inte alltid behagar vara fräscha när vi planerat in någonting, gärna småskador som sätter stopp för våra planer. 
 
Med Cinderelleas framben har jag fått lägga om min plan men tror att jag har fått till en rätt bra plan fram till sommaren nu, tror till och med att det blir bättre såhär för hennes skull.
 
Här kom min plan
 
V.20 Botkyrka h90  (pga benet)
V.21 Åkerbo h90, runsten pay and cross 80cm
V.22 här var det tomt, nynäshamn pay and cross 90cm
V.23 ev. Dressyrtävling lc:2, lb:3, är reserv
V.24 Nynäshamn h90

LB:1 Tyresö 11 maj 2014

70,69% med missarna och trea


LC:1 Tyresö 11 maj 2014

70,0% = vinst, finns endel att jobba med dock


Dressyrtävling

Eftersom Cinderellas ben såg bra ut och vet tyckte vi skulle rida fick hon åka med på dressyrtävling till Tyresö. 
Det gick finfint måste jag säga, utvärderar klasserna för sig.
 
LC:1: Ja lite för lätt kanske egentligen men tyckte vi kunde få ha det enkelt första starten och få lite självförtroende. 
Hon låg på väldigt i början på framridningen men det blev bättre och bättre, lite lång i höger galoppen kanske men det är inget vi hade kunnat lösa just där, det är något vi får jobba med på sikt.
 
Programmet flöt på bra vi hade inga större missar mer än att vissa volter inte blev perfekta så lite neddrag där och sen spände hon till när jag skulle ta tygeln efter fria skritten, där vill hon helst trava på en gång.
Kalaset slutade med 189p och 70% med 7,5 på både ryttarens inverkan och sits (:
En delad första plats blev det.
 
LB:1: På framridningen jobbade jag på att hon skulle bli lite rundare i formen då hon vart lite öppen i början, vart mycket övergångar vilket gav resultat, hon var mer på tygeln och jag satte det där lilla extra trycket.
 
Programmet var bitvis riktigt bra, hon travade bra, lite för bra och det vart galopp i första serpentinbågarna, vågade sedan inte riktigt trycka på i mellantraven med risk för mer galopp.
I mellan skritten fick vi en taktmiss men resten gick fint, vågade intr trycka på här heller då taktmissen kom tidigt, igång i trav igen vart hon spänd men gjorde en fin fattning så det drog inte ner mer än typ 0,5p, restenngick smärtfritt :)
Det slutade med 205p och 70,69% vilket räckte till en 3:e plats
 
Kan ju tillägga att vi var enda ekipaget som var topptre i båda klasserna (:
 
 
 
 

Jag har köpt en bäver

Japp, jag misstog mig nog när jag tittade på Cinderella, trodde det var en häst jag tittade på men det var tydligen en bäver, men en fin bäver, stor med för den delen :)
Hon har ju bytt box, hon trivs bra där, men hon hittade ju en finfin plankanatt gnaga på det fanns inte i den andra boxen på samma vis.
Förhoppningsvis slutar hon när hon får gå ut med flocken igen, annars får vi hitta på något.
 
Red dressyr idag förövrigt vilket gick bättre än igår, hon kom upp lite i formen mot igår och låg inte på lika hårt, vi har endel kvar att jobba med men hon har ju vilat typ en vecka så det kommer nog.

Cinderella kände för en flytt

Imorse hade Cinderella sparkat sönder ena på sin dörr och fick så vackert flytta, ibland undrar man >. <
 
Nya grannen Winston
Trasiga dörren
 
 
 

Ridning

Idag har jag ridit Cinderella, gick väl helt okej, känns att hon stått några dagar men konstigt vore det väl annars? Vi jobbade i ridhuset, mycket runt spåret och lite böjda spår, hon kändes lite låg i formen men vet inte, det är svårt på henne, hon känns ofta längre än vad hon är, hon är ju inte skapt på huvudet rätt upp direkt :P
 
Red även Estrella idag, red på hackamoret, inget superhit direkt med det gick hjälpligt, red lite fattningar och joggade henne mest, var svårt att göra så mycket annat med hackamoret då hon var rätt styv i sidorna och hade svårt att balansera sig utan hjläpen från bettet hon är rätt svag i sina bakknän så det är något hon måste stärka.
 
På eftermiddagen släppte jag ut Cinderella och Estrella tillsammans, hon får hålla sig till någon kompis någon timme om dagen den här veckan så får hon gå ut med de andra när vi byter till sommarhagarna där det finns lite gräs att pilla med

Frisk häst :)

Det var inget fel på Cinderellas senor, allting såg fint ut, det fanns lite vätska mellan gaffelbanet och böjsenan precis som vi känt men inget annat, så vi skulle hållas oss på marken i ridningen ett tag, men kunde gått rida på henne och låta henne gå ut i hagen så det får nog bli när de går ut i gräshagen och inte springer så mycket
 
Skötte sig bra gjorde hon med, inget lugnande här inte.
 
 

Dags att hålla tummarna för oss

Imorgon bär det av till kliniken igen, denna gång för att ultraljuda frambenet,  med lite tur är det inte allt för illa, men å andra sidan brukar jag ju inte ha tur så kan nog behöva några extra tummar att hålla.
Cinderella är dock inte speciellt besvärad av benet, men varför skulle hon, det är ju minimalt svullet och hon har inte ont, hon tycker nog mest jag är elak som stängt in henne i boxen.

Grattis på födelsedagen

Idag skulle finaste Bullen fyllt 8år <3
 
 

I brist på bättre....

..så kommer min drömhäst :P
 
Bullerella heter hon, söt som socker men har väldigt bestämda åsikter :P
Kommer fler bilder på henne om jag lyckas fånga henne på bild hon är lite kameraskygg
 
 
 
 

Fotomodell

Idag fick Cinderella agera fotomodell, med sitt nya träns somj jag råkade beställa för ett tag sedan.
Hon såg förövrigt bättre ut i benet nu och har gjort det under helgen, bättre och bättre för varje dag, men det är verkligen skumt, alla som känt på det har sett frågande ut, tror dock att hon helt enkelt har slagit på sig och fått ett "blåmärke", finns ingen svullnad eller ömhet i några senor och det blir bättre vid rörelse, sväller på lite på kvällen men det göra å andra sidan de andra benen med.
 
 Lite bilder :) Några från tidigare också
 
 

Grå och grå

Igår hoppade jag lite terräng på Estrella, jag har ingen häst att rida och hon behöver komma ner på terrängbanan :P Hade jag hunnit träna mer med henne hade hon ju kunnat åka med till Mantorp idag men vi fick stanna hemma, tanken är ju inte att jag ska tävla hena så känner inte något jättesug att betala för att terrängträna så länge jag har Cinderella, när jag inte har henne är det ju annat.
Så igår var det alla fall roligt, perfekt att kunan träna med någon annan när jag inte får rida Cinderella.
Vi hoppade en liten slinga och lite smalhinder, samt bank och vattnet, gick bra, trog dock ett tag innan hon klev ner i vattnet, men sen gick hon snällt där :)
 
Idag red jag lite dressyr på Benita vilket gick bra, hon var lite motig i början, hon har ju knappt jobbat den senaste tiden men det gav sig och stundtals kändes det riktigt bra, red lite sidvärts samt någon förvänd galopp, får se om jag rider lite i morgon med, hon skulle ha gått pay and ride men nu ska hon inte det så kanske passar på :)
Är ju en riktigt fin ponny.
 
Lite Bilder på Estrella:
 
 

Kyla ben

Idag har vi kylt ben och betat, Cinderella är måttligt road, men men.
Tror att hon gjort något i hagen då hon och några till hade farit runt som popcorn i hagen Onsdag kväll.
 
Idag fick jag hem Cinderellas nya träns och bett, vi får väl promenera med det
 
 

För det är så roligt att ha häst....

Igår var det alla fall det, dånred vi dressyr och det kändes som om vi är på väg över en tröskel stundtals,  och dessutom lätt i handen.
 
Idag var det inte lika roligt att ha häst när jag hittade henne med en tjockt framben, så idag har vi roat oss med att kyla, kyla och kyla lite till, svullnaden sitter precis efter gaffelband och till djupa böjsenan, det känns som om benet är fyllt med vatten typ, knappt varmt, ohalt och oöm, tyckte det vart lite bättre när hon rört på sig men på kvällen var de värrre igen.

RSS 2.0