Hejhopp :)

Idag har Bullen fått komma ut en sväng vid nynäsgods, han kändes lite seg till en början men det tog sig ganska snabbt och sen ville han mest springa hela tiden :P
Vart lite trav och lite galopp, han verkar alla fall må bra av att ridas lite igen då han inte alls är lika jobbig att hålla på med i stallet, visst, lite jobbig är han men inte alls lika som för några dagar sedan ^^
 
I Torsdags var jag förövrigt med in till kliniken med Chess, vi var där redan vid 8 på morgonen så det blev en tidigt morgon.
Han var hur som helst halt bägge fram vid longeringen på mukt underlag, 3 grader på ena fram och 1,5(nästan 2) på andra, detta alltså utan böjprov som inte ens gjordes.
Bedövning lades bägge hovlederna = mycket mindre halt häst som enbart stod emot lite till höger.
Vi röntgade båda framhovarna, tyvärr inga roliga plåtar som visade hovbrosksförbening bägge fram samt förändringar i kronled m.m.
Han behandlades bägge hovlederna fram och nu hoppas vi att han svarar bra på benhandlingen och kan gå lättare pass och hålla så pass bra att han kanske kan få bli pensionär någon gång i framtiden, det förtjänar han, han är ju ändå stallets stjärna!
 
Farbror rakd, tvättad och sprutad, väntar här på bandagering 
 

Idag var Bullen fin :)

Ja alla fall med tanke på att han inte jobbat på alla fall två veckor och då joggade vi ju bara lite.
Bestämde mig för att rida lite i ridhuset idag och jobba honom lite då han behöver tänka och helt enkelt jobba ordentligt, han är jätte jobbig i stallet och ska pilla och hålla på med allt.
 
 
Började alla fall jobba honom i skritt och red lite halva framdelsvädningar på en 4 kant åt båda hållen tills han flyttade undan bra, gjorde sedan samma övning med red istället halva bakdelsvändningar några gånger vilket han har lättare för.
Så det blev rätt mycket skrittjobb då vi även hann rygga några gånger, vi måste nju träna på det så vi kan det bra när det är dags för tävling
 
 
I traven joggade jag honom i låg form mest men satt även ner en kortare stund och kände lite på honom, passade på att rida en skänkelvikning åt båda hållen vilket flöt på kanon, hela traven kändes faktiskt bra över lag, kändes som om han travade på med lite större kliv och hela tiden bjöd framåt, dock lite i över tempo men hellre det än att han blir seg
 
 
Bild på mig och Bullen för 1 år sedan ganska exakt :) 

Ridit Bullen idag :)

Idag blev det en liten sväng på Bullen, skrittade ett varv runt ridstigen samt travade lite på vägen tillbaka, tror han uppskattade det men var lite väl hungrig och försökte äta på allt han hade chans att få tag på ^^.
Passade även på att rida igenom vatten hindret bilket gick problemgfritt liksom vattenpölarna jag fann på vägen, duktig Bulle med andra ord.
I stallet är han fortfarande jätte jobbig, men det blir nog bättre så fort han får jobba lite ordentligt igen, ska nog ta honom på tömmen på Fredag och Söndag, alt bara Söndag beror på hur det ser ut i ridhuset på Fredag om det är fullt eller ej.
 

Nu är det slut på vilan!

Nu har Bullen vilat färdigt, nu måste han stimuleras lite, detta visade han så vacker upp i stallet med att vara extremt hetsig på alla andra hästar, han är ju lite hetsig i vanligt fall men nu under vilan har det blivit värre och värre och då får han knappt någon kraft, har fri tillgång på hö i hagen samt går ute dag och natt >.< Uppenbarligen räcker inte det så imorgon får han skritta lite.
 
Red för övrigt på Babsan idag igen. Gick väl helt ok men hon tog inte riktigt högerskänkeln men det blir bättre efter ett tag, sen blir hon trött :P
Men hon går framåt hela tiden i varje fall :)
Vart även lite jobb på kvällen då Fia var sjuk så fick ta tre av hennes lektioner
 

Bara för att jag har tråkigt

Så här kommer en rolig bortklippt secen från harry potter och fenixordern
 

Lite gamla bilder :P

Var blond ett tag :P
Har tävlat dressyr på Cherie 
Har hopptävla på Aquita
Snyggingar ^^
^^
 

Underbara älskade lilla lilla Bullen

Såg ut såhär idag när jag hämtade in honom, frågade om någon ville ha en gratis häst men det var ingen som nappade :P
 
 
Red en sväng på Babbis idag också, gick helt ok, hon var väldigt skev och obalanserad i början men d har hon ju gåt lite lektion nu, det märks tydligen direkt,
Motslutet släppte det dock och blev hyffsat bra :)

Haha

Stoppade in ett gammalt usb minne i datorn ^^ Finns mycket skoj på sådana, kanske kommer lite bilder imorgon här är ett smakprov ^^
 

Trött

Är as trött idag och fryser, vart jätte kallt nu på kvällen.
På dagen har jag hunnit rida lite, först var det Skuggan som jag red för Anna, han är riktigt trevlig och vi jobbade på att få fram näsan på honom då han knäpper av nacken och blir tom.
Vart riktigt bra i galoppen mot slutet, då vi fått honom lite mindre på bogarna och i en kort form utan att han vek in näsan, i traven är det lite svårare då han lätt tappar takten, han har inte så stor trav så den blir lätt sprining.
 
Red även lite på Babsan idag, det var väl ingen hit, tog tyglarna och sen hängde hon där, ska prova ett annat bett nästa gång, hon går på ett med fasta ringar så ska prova ett med rörliga och sätt dit bettskivor då hon lätt får nyp i mungipan.
Jobbade dock på med henne, gick knappt att ställa till vänster idag men men, det lilla positiva med henne idag var galoppen där jag fick upp huvudet och fick till en hyfsat lugn galopp för att vara henne :) hon har tysdligen funkat fint på lektioneran med de två dagar hon gått :)
 
Bullen har lyckats sparka sig själv eller blivit sparkad på insidan av vänster bakben, dock inte över några senor eller så så det borde inte vara någon större fara med det, men har jag otur har han ett giganstiskt bakben imorgon :P Idag var det bara svullen på en punkt men ja ^^
 
 

Bäbishoppning

Idag stod det hoppning på schemat, eftersom Bullen vilar fick jag rida lektionshäst, Shadow blev det :)
Har ridit lite på honom förut på terrängbanan och någon gång på utebanan, hoppade honom för första gången för 3 veckor sedan då vi skulle de om han kunde hoppa :P Då gick det knappt och vi försökte bara pricka mellan hinder stöden.
Idag har det verkligen gått framåt och vi kunde i slutet efter han kommit in i det hela hoppa en liten banan med flyt och pricka alla hinder och nästan med bjudning, eller ja han höll galoppen hela vägen på alla hinder och trampade inte in.
kände mig lite halv feg för att vara mig själv och var tvungen att fråga Fia om ena hindret skulle vara såg högt, (kanske 70 cm?) Det skulle det tydligen :P Hon la dock ner bakbommen första gången men det gick ju kanon och vi hoppade det uppbyggt också så ja dewt har ju hänt en del sedan jag hoppade han sist då travade vi över typ 30 cm ^^
 

Lycklig häst =)

Idag har Bullen varit lycklig häst när han fick gå ut i hagen med flocken igen på dagen och även nu på natten :) Han travade ut när jag ledde ut han på förmiddagen och satte av i full galopp när jag väl släppt honom, så härligt att se hur mycket han verkar trivas i hagen med de andra.
 
Har även ridit Babbis idag :) Har ridit henne en vecka nu och det börjar faktiskt kännas bra, idag gick det bra att ställa henne ordentligt i volterna samt flytta lite undan skänkel, väldigt svårt undan höger på volten dock och vill inte trampa under sig med vänster bak.
Galopper var också helt ok idag gick nästan att galoppera långsamt, för att vara henne då, man har inte så höga krav mer än att hon ska galoppera och inte slå knut på sig själv :P Nej men det börjar faktiskt likna något, tror hon ska få börjar gå lektioner imorgon igen nu när hon är så gått som igång :)
 



Orkar inte skriva...

Så här är några bilder på Bullen :)
 









Rastat liten Grå :)

Idag blev det lite ridning på BulleBus och han fick även gå ut i en lite större sjukhage:)
Skrittade och travade honom bara i låg och rund form för att rasta honom, ska rasta honom imorgon med så får han gå ut i hagen med de andra på Måndag när han kanske är lite mindre pigg ^^
Har var alla fall glad att få gå ut i sin lite större haghe och sprang lite där, han till och med pep och gjorde ett halvhjärtat försök till bockning ^^
I ridningen kändes han bra för att ha stått i en liten 4kant 1 vecka sådär får han faktiskt litet plus i kanten, visst kändes det inte på topp men det hade jag ju knappast förväntat mig men han var inte jätte skev heller och flyttade undan båda skänklarna.
Men vi jobbade som sagt mest i en låg och avspänd form då han endast skulle rastas lite så bilderna är väl kanske inte de bästa ^^
 
 









Bilder från Botkyrka

Fotade lite förra helgen när jag var med på Botkyrka så bjuder på några av bilderna som vart bra :)
 









Typ på G igen :)

Idag har jag och Fia kollat Bullen, hon tycker inte han ser halt ut, kanske något kort i steget men det är han ju så inget konstigt med det :)
Vi bestämde att han får gå ut i en lite större sjukhage över helgen så skrittar och travar jag honom lite så får han gå ut med flocken på måndag igen :)
Han ska alla fall få sin vila nu han har ju redan stått en vecka så då kan han lika gärna stå tre till och är det då något i musklen på frambenet eller så så hinner det läka och vi slipper åka in och kolla honom.
Idag fick han gå en lite promenad och äta lite gräs när mamma och pappa kommit ut så de fick gå med, tror han tyckte det var skönt, han var lite bufflig och busi när vi gick :P





Uttråkad kille

BulleBus är fruktansvärt understimulerad just nu, han är som ett popcorn i boxen, alla ska pilla på honom hela tiden samtidigt som de ger honom morötter och leker med honom, det pyser ur öronen på honom helt enkelt.
Idag fick han även sin sista pencillinspruta, vi överlevde kuren utan någon pencillinchock, var lite små nervös inför sista sprutan nu när det gått bra hela vägen fram hit :P
Vi hade en boll till hästarna förut som man la i kraft i så fick de rulla på den så det kom ut lite korn, försökte hitta den idag men utan någon lycka så han får pilla hö istället i natt :P
Såret ser jättefint ut och han får vara utan något bandage i natt, det har börjat läka ihop och ser rent ut samt luktar inget äckligt om det :)
Förhoppningsvis är lite mer svullnad borta imorgon, känns som om det börjar hända lite alla fall nu
Det ser kanon ut med andra ord och imorgon ska vi kolla på honom samt fixa nya fötter :) Han lär ju bara vara lite halv jobbig när han ska skos ^^
 
Såhär ser han ut idag:
 


Bullen försöker knyta loss sig själv när han är på spolplattan :P
 
Nattelinne på för natten :)

Lite mindre förkyld idag :)

Inte alls lika förkyld längre = skönt!
Har ridit lite på Babbis idag med, skrittade ett varv rynt gymnasiet och trava lite på utebanan sen, hon kändes bra, var lätt i handen men lite orolig i munnen, hon skummade dock och jobbade på i en för henne bra form.
Jobbade på att få henne att trava lugnt och även att ställa lite inåt på volterna, är väldigt basic ridning på henne.
 
Bullen var pigg och glad idag med, lät honom stå utan något över såret på dagen då det var så pass fint, det ända som kom ur det var lite blod, inget var eller liknande :)
Då det var sol idag passade jag på att bada honom och hans skadade ben som är alldeles kladdigt och äckligt efter bandagen och det som han fick på sig första dagen, fick inte bort allt från benet men det blev bättre alla fall :)
Igår fick han sista Metacamet och imorgon är sista Pencillin sprutan.
Han börjar bli fruktansvärt uttråkad lilla grå och är bra pigg vid det här laget men ja han får stå ut han skulle stå på box minst 7 dagar så minst till på Fredag med andra ord så får vi se vad vi gör sen.
 
Såhär ser han ut idag:

Och en bild på kladdet från alla bandage och såromslag

Nyfiken Bullen :P
 
 
 
 

Mina favvobilder på Bullrn

Har inget bättre för mig så lägger upp mina favvo bilder på Bullen med en liten kommentar under :)
 
En av de första bilderna jag tog på honom hemma :) några dagar efter vi köpt honom
 
 
Lycka :)
 
 
Rickardh Brodin fotade oss, riktigt fina bilder :) (rickard.se)
 
Härlig känsla med 500kg häst som galopperar helt avspänt med tryck bakifrån
 
Tycker den här är fin :)
 
 
Från vår första felfria terräng i Baståsen, efter det gick det bara bättre :)
 
Finaste Bullen i Enköping
 
Bullen har typ alltid något i munnen när man är ute och går med honom ^^
 
Rätt snygg är han alla fall på den här bilden :)
 
Hade kunnat bli en riktigt fin bild men detta är verkligen Bullen i ett nötskal :P
 
 
 

Fortfarande snorig

Är fortfarande snorig och dessutom lite irriterad i halsen, as jobbigt med andra ord, men pappa köpte halstabletter til mig alla fall :)
Har ridit lite på Babbis idag, gick fint, hon bar pigg och glad :P Hon försökte sig på en bock till och med, inte så lyckad dock, vart mest rusk på huvudet och slängtrav.
Men hon jobbade på bra iövrigt, hon är ju lite vinlig och skev men kändes hyffsat lätt i handen och framåt.
 
 
Bullen mår fortsatt bra men kanske lite rastlös :P Såret är fint men det rinner lite ur det, skulle dock inte säga att det är var utan snarare sårvätska.
Endel av svullnaden har börjat vandra neråt så han ser rätt rolig ut nu måste jag nog säga :P
 
Såhär ser benet ut idag:





Snorigt värre

Är Förkyld, inte mysigt!
Är dessutom bara snorig och lite stel i nacken annars pigg och så, jaja det kunde jhu varit värre :P
Åkte med Lotta in till Mustang idag och provade ut en hoppsadel samt stoppade om dressyrsadeln, gick fin fint lite jobbigt på hemvägen då förkylningen började kännas av.
 
Bullen fick beta lite när jag kommit hem med mig och mamma :)
Tror han tyckte det var rätt trevligt då han hetsade i sig lite gräs nästan, får väl passa på så länge det finns gräs.
Såret är fortfarande fint men har svårt att få något att sitta kvar där uppe och det glider ner hela tiden, ingen feber eller så, han är pigg och glad.
Har är fortfarande rätt svullen och öm när jag rör trycker och klämmer och ahr fortfarande lättare att röra höger ben än vänster, har även lagt märke till att han helst vänder till vänster alltså runt det skadade benet och inte åt höger, men det kan ju bero på annat.
Pratade även lite med Fia idag för att kolla hurvida hon tyckte jag kunde röra lite på honom eller ej och sa väl att vi kunde ta lite försiktiga skrittpromenader samt ge honom sin vintervila på 4 veckor nu och tävla först till våren, ev åka in till vet, ska kolla honom på Fredag då hans Metacam kur gått ur kroppen, är ju svårt att avgöra hurvida han är halt eller ej nu när han går på det.
Funderar på att åka in och UL:a och röngta även om han är fräsch på Fredag, känns bättre att veta så vi inte sätter i gång för fort eller så, vill ju ha en frisk häst :)
Han var förövrigt lika snäll att spruta idag som tidigare :) Har ju en otroligt snäll häst måste jag säga, även fast han är snorpigg gör han inget dumt mer än att vifta lite med frambenen och trampa runt lite i gången
 
Såhär ser han ut idag:
 



=)


Idag har jag plågat mig själv...

... Genom att åka med till Botkyrka och heja på de andra som tävlade, såklart jätte kul när det går bra för dem men jag vill också! Var helt inställd på att åka och tävla och såg fram emot det, var  hemskt att vara där och bara få se på så stannar nog hemma nästa vecka och tar hand om Bullen medan de andra åker på fälttävlan i Nyköping.
 
Bullen är fortfarande svullen i sitt ben men har fortfarande inte feber, såret varav lite, dock väldigt lite.
Måste dock säga att han är otroligt snäll att hantera trots att han är pigg, kan lägga om bandaget själv och tvätta, att spruta metacam i munnen är inte några problem heller, skulle kunna spruta pencillinet själv med men känns bättre att någon håller i honom.
Kände och klämde lite mer på honom idag än igår, han är fortfarande öm så tröck inte så hårt på honom, svullnaden var väldigt varm och lite hård upptill så gick ut och kylde honom idag innan jag tvättade och satte på nytt bandage,endel svullnad har vandrat ner ochy är mjuk, ska nog ta honom på lina och se hur han ser ut, han är ju inte halt i skritt längre men har klart lättare att lyfta det andfra frambenet, han brukar alltid lyfta vänster fram när jag ber honom göra vacker hov, nu lyfter han höger.
 
Här är det lilla såret, det är typ som ett spikhål i storlek:
 


 
 

Dressyr på Jullis

Red Julia på dagens klubbtävling i dressyr, startade bara en LC:1 utom tävlan.
Hon gick faktiskt riktigt bra inte alls så mycket bakom hand och så som hon lätt kan bli utan kom fram rätt bra med näsan och var stadig, lite småmissar såklart men har bara ridit henne typ 6 gånger.
Eftersom jag red utom tävlan tyckte jag att jag kunde ta med spöt in, då jag inte ville rida med sporrar, har aldrig haft det på henne så det kändes dumt, domaren tyckte dock inte att jag skulle rida med spöt vilket hon sa efter jag ridit hela programmet och inte gett oss några poäng, ja hon hade ju kunnat sagt något från början, kändes lite halv fånigt när det var en klubbtävling som jag dessutom red utom tävlan på en ungponny i utbildningsyfte ^^
Men hade vi ridit utan spöt hade vi haft mest 7or sa domaren efteråt, tror dock att spöt gjoprde varken till eller från men men...
 








BulleBus är pigg och glad :)

Bullen är fortfarande pigg, glad och har ingen feber vilket talar för att leden faktiskt klarat sig, det är fortfarande svullet och hade kommit lite var i kompressen men inte alls mycket.
Halt är han fortfarande men inte alls lika mycket, dock går han ju på Metacam nu så en viss  smärtlindring har han ju fått.
Tror den kommande veckan kan bli jobbig med boxvila han är redan uttråkad och ser helbusig ut när han tittar ut ur boxen, från tävlingskondis och sova ute på nätterna till att bo inne på natten och stå i sjukruta på dagen :P 





Ingen feber

Har tittat till Bullen imorse, han har fortfarande ingen feber och verkar pigg, fortfarande svårt att lyfta benet men en aning bättre tycker jag, då fick han dock smärtslindring igår som sitter i.
Har även pratat med vet. som höll med om att vi kunde avvakta då han inte är sämre, men att vi kanske bör åka och kolla upp det senare fall sparken skadat något i benet eller om han fått någon benflisa
Det här är det roliga delen med att ha häst, Bullen var dock rätt nöjd med att stå i sin ruta ute med lite hö :P



Nu håller vi tummarna

Vi slapp åka in till Ulltuna idag, men vet. kunde inte garantera att det inte gått in i armbågsleden och det blir att tempa morgon och kväll samt pencillin i 6 dagar till samt metacam i 4-5 dagar, boxvila i minst 7 dagar, vid minsta lilla försämring åker vi in.
Var en lång diskussion mellan vet. och de på Ulltuna så nu håller vi tummarna för att det inte är något i leden!





Skit!

Sitter och avnjuter denna fredagskväll med att vänta på distrikataren då Bullen har fått sig en högt upp på underarmen med ett sticksår samt svårt att lyfta benet. Nej inte riktigt såhär jag hade tänkt spendera kvällen.
 
Såhär ser sparken ut: 
 
 
Och så här gick han när jag åkte hem och käkade 
 

Dressyr

Idag blev det dressyr på Julia för Anna, brukar rida på Bullen men skulle rida honom på kvällen och är ju alltid nyttigt att rida för tränare på andra hästar.
Gick helt ok med Julia, hon vill ju dock dyka, vika in näsan och bli stark så idag jobbade på att få upp och fram näsan utan att hon blev lång och dessutom få bärigheten, inte helt lätt men i slutet gicki det faktiskt, då vart hon riktigt fin i galoppen en stund :)
Men nu vet jag hur vi ska jobba med henne alla fall och förhoppningsvis blir det bra om ett tag .
 
Bullen var som en ångvält idag, full sula och ingen broms ungefär, nej riktigt så illa var det inte men fick äta upp att jag trycka på honom igår så han vart på hugget, dessutom var vi ju på utebanan vilket inte direkt gör saken bättre.
Vi jobbade med skänkelvikningar och volter, han var stum och rak i början och älgade på lite men tillsist, vart det faktiskt bra när det var dags att avsluta så vi kom igenom det trots atrt vi båda var väldigt frusterade ett tag, han blir så arg på mig när jag begär att han ska in med bakbenen sådan här dagar och samtidigt vet han ju att jag sitter kvar när han sparkar så idag vevade svansen som ett propellerplan och han försökte andra metoder för att slippa undan så som tölt :P
Det märktes redan innan jag sadlat att det skulle bli en jobbig dag då han var väldigt jobbig i stallet, skulle bitas, knuffas, bufflas och allt på en gång helst, han kan dessutom göra många olika miner med munnen som han testade på idag :P
 



Då var det höst igen

Idag var det slut på solen igen, men det är ju rätt varmt alla fall så ska nog inte klaga kunde har varit värre.
 
 
Hovslagaren skulle kommit idag, men gjorde inte det >.< så efter ett tag smsade jag och undrade vart han var och fick som svar att han hade ont i huvudet och bara skulle fixa det akuta och ta resten på Fredag, blir så trött, ska kolla efter någon annan hovlsagare Helena som också skor sin häst samtidigt hade någon :)
I går natt kom även Sirpas nya häst från Spaninen, en hingst på tre år, riktigt fin :) Passade på att filma honom lite i hagen ska bara lägga in det på datorn och youtube
 
 
Bullen fick hoppa lite på utebanan idag, serpentinbåge hoppade vi, studtals kändes det riktigt riktigt bra och stundtals mindre bra men om man tänker tillbaka på hur det var i Tyskland så känns det fantastiskt, vi hoppade ändå runt 105-110 och han hoppar mig inte ur sadeln längre eller överhoppar sig utan gör det utan någon direkt anstränging så får väl lov att säga att det kändes bra ändå :)
 
Var ner en sväng på terrängbanan med Skuggan också så han skulle få se sig runt där och hoppa några språng :P Han tyckte det var konstigt men kul, full fart var det på honom och lite bock efter första språnget på stocken, tog dock några försök innan han förstod att han skulle hoppa.
Vi hoppade bara två små stockar och upphopp på trappan ner gick inte det vart kortslutning och han var helt slut efter träningen lilla skrutten :P
 
 
Bjussar på en bild från Bullen och hans första startfälttävlan förra året :)

Två små grå idag :)

Idag har jag hunnit rida både Julia och Bullen, först var det Julia som jag red på förmiddagen på utebanan, kändes helt ok, jobbade igång henne först så hon verkligen tog skänkeln och inte slog mot den, gick betydligt fortare idag :)
Red lite sidförande och provade även på förvänd galopp idag tycker hon jobbade på bra men blev trött rätt fort och orkade då inte riktigt bära sig men vi ska försöka förlänga de bra stunderna :)
 
Bullen fick springa dressyr i ridhuset på eftermiddagen då det var lektion på utebanan och det var väl kanske lite bra då ena framskon sitter helt fel, dock inget han lider av utan han kändes riktigt fin idag.
Joggade fram som vanligt, kändes väl sådär men sen när vi väl började jobba kändes det bra, red några skänkelvikningar som flöt på fint och även lite sluta tanke i galoppen med byte vilket funkade bra, vbar något byte till höger där han inte riktigt fick med sig bak men han börjar få till det :)
Han kändes hela tiden bärig och lätt i handen som framåt trots att jag inte hade några sporrar eller knappt behövde peta med spöt på honom, skönt att han är pigg igen :)
 
 
 

Trrängträning Botkyrka

Idag var det dagsa för lite terrängträning, gick kanon han var pigg och glad, ville helst springa hela tiden och hoppa allt som fanns.
Var dock väldigt blött så blöev inte så mycket hoppa med det vi gjorde gjorde han bra :)
På vägen hemm stod han och sparkade och hoppade som vanligt den sista biten, han lyckades sparka upp fram dörren på släpet med fram hoven, hur det gick till vette fan men någon måstye väl lyckas med det med :P






Trött

Är trött så orkar inte skriva något :P
Så här är några bilder på Bullen istället :)
 




 

RSS 2.0