Bilder :)

Så nu kommer lite bilder, har inte photoshop på den här datorn så det blir oredigerade :P
 
Hoppa jättstor häst :P
 
 
 
 

Gissa vem som har hittat hem från skogen?

Ursäktar för kass uppdatering men har halt enkelt inte orkat ligga i sängen och blogga, dessutom har det helt eneklt hänt lite annat på kvällarna, typ lejonkungen och midsommar
 
Vi började alla fall vår tid här i Linköping med lite tappskor, en bak på bullen och fram på Skuggan, Skuggan fick nya skor runt om då hans bakfötter var nedslitna och han vuxit över framskorna.
 
Det tog några dagar innan Skuggan fick sina skor så fick rida skolhäst två dagar, först på banan där jag fick rida Midori, ett litet sto född 2005 efter For Feeling - Electro, lite lågställd med lång hals men riktigt trevlig att rida, hade jobbigt med galoppen på banan men ska tydligen hoppa riktigt trevlig, Gick alla fall super och fick mycket beröm, Malin som vi rider för tyckte jag red henne precis så som hon vill.
Andra dagen på Skolhäst var det uteritt på Calling, ett litet fullblod på 18 år, trelivg han med, red honom på ridprovet också, dock väldigt lätt i bakkärran för andra hästar och bromsar :P
 
Lagom tills första veckan var slut hade Skuggan fått sina skor så i Måndags fick han vara med igen då vi hade dressyrträning för Malin, gick riktigt bra det med, han har lite jobbigt med galoppen så vi ska jobba vidare på att få upp honom i formen där, men annars gick allting riktigt bra :)
Idag hade vi först temporidning på "galoppbanan" vilket fick fint och sedan hade vi våra första elevledda lektioner så Skuggis fick springa två gånger, stackarn :P
 
Bjussar på lite bilder från helgen m.m i nästa inlägg :)

Vilse i skogen

Idag fick vi för oss att vi skulle rida ut, Monika, Johanna och Emelie, vi bröjade med att snurra bort oss till grannstallet innan jag och Monika red över vägen där det skulle vara bra att rida. Vi lyckades dock hamna offroad i skogen där vi virrade bort oss lite, så idag har Skuggan fått träna på att lyfta fötterna :P
Han var nog lite trött i huvudet när vi kom ut där ifrån. 
 
Eftersom det mest blev skritt i skogen och någon kortare trav red vi lite på banan sen, kändes helt okej, passade även på att ta något språng på 70-90cm för att känna lite på sprången inför imorgon då vi har vårt första ridpass då vi ska visa upp våra hästar och så, ja helt enkelt visa vart vi ligger och hur pass våra hästar passar som skolhästar. 
Kan ju tilläggas att Skuggan har fått några beundrare alla fall :) Fina killen
 
Bullen pös det ur idag, det blåste och ja, han var helt enkelt pigg, vart rädd för en häst som reste sig upp pch var allmänt på trycket men kändes fin annars :)

Hööks, IKEA och lite ridning

Idag hade jag morgonfodringen med en annan ur min klass, lite förvirrat var det allt men alla hästarna fick mat och komma ut som de skulle alla fall.
 
På dagen åkte vi till IKEA tre stycken ur klassen och handlade lite, en tvättkorg blev det för min del, vi tog även en sväng till hööks där det blev en slit och slänggrimma till att ha i hagen, en tvättsvamp och lite som behövdes helt enkelt. 
 
På eftermiddagen blev det ridning, min klasskompis jag hade morgonstallet med fick rida på Bullen medan jag värmde upp Skuggan, vi skrittade två varv på "galoppbanan" och travade raksträckan ned innan jag gick in på banan med Skuggan och Bullen fick gå upp till stallet.
Skuggen var spänd som en stålfjäder i början och vart livrädd för vattenslangen på banan men lugnade ner sig efter ett tag och vi tog ett litet språng också för att känna på det innan vi ska rida på måndag och "visa upp" våra hästar som vi har med oss.
 
Skuggan och Bullen har även fått en ny hagkompis, Anton heter han och är en KWPN valack som de verkar trivas bra med, de pep och vifta lite frambene i början men sen var allting frid och fröjd.
 
 

Äntligen framme och har fått igång internet :)

Igår packade jag in Skuggan och Bullen i ett varsit släp och åkte iväg till Linköping för att plugga :)
Allting gick fint och vi kom fram hela, men kanske inte så rena, i varje fall inte Skuggan som hade bajsat ned hela svansen och gnuggat skikorna på bommen svart och grönfläckig med andra ord.
 
Igår fick hästarna bara installera sig och då jag kom först fick de en varsin box med fönster och kontakt med varandra :) De verkar rätt nöjda med det.
 
Idag blev det lite ridning, Bullen red jag på banan då han var lite spänd, gick helt ok, han stod på bakbenen några gånger när vi skulle träna lite halter, inte jätte roligt om man frågar Bullen som äntligen har fått börja jobba =P
Vi travade även lite på långsidorna, kändes rätt bra, han var lite ofokuserad men, det kan amn ju få vara när man är på ett helt nytt ställe. Annars kändes han fin och fräsch.
 
Skuggan Fick komma ut och galoppera lite då vi har en fin liten banan runt hagarna på 1,2 km med bra underlag,ett varv åt både hållen vart det på ett ungefär, han fick galoppera på framåt lite då vi red med en liten travare som inte riktigt hittat galoppen, men tror Skuggis mådde bra av det, han kändes pigg coh fräsch :)
Imorgon blir det lite trim på banan.
 
Skuggan och Bullen har fått sig en hage också som de delar, rätt stor med gräs där de får gå ute på natten och största delen av dagen med :)

Dressyr på Skuggan

Idag blev det lite dressyr på Skuggan i ridhuset, var länge sedan vi var där inne och ja vädret var väl inte det mest pålitliga. 
Skuggan kändes alla fall fin, lite stel och styv till en början men vart bättre när vi jobbat igång lite i trav och galopp.
Vi arbetade med lite skolor och fattningar, men framförallt på att få honom lite mer rak, han sladdar gärna ut vänster bak väldigt mycket så dagens arbete gick ut på att få in det både på volt och fyrkant, vart bra faktiskt, men det tar emot.
 
Galoppen var helt ok, ibörjan ville han mest bara fatta höger men efter ett tag fick vi till det och han gjorde det riktigt bra faktiskt, studtals orkar han dock inte riktigt och älgar iväg, så vårt jobb blir att förlänga de bra stunderna där han inte faller isär
 
Bullen fick skritta en sväng med mamma och jag lånade Babsan som inte gick några lektioner idag, Bullen och Babsan var väldigt sugna på varandra, Babsan brunstade och Bullen glömde nästa bort där några sekunder att han är valack
 

Hopp Km

Igår var det dags för Hopp Km, hade ju velat rida Bullen men eftersom han inte är igång så fick det bli Skuggan :)
Och ja det var inte så dåligt det heller utan det hela slutade med att vi blev klubbmästare för Seniorer efter ha varit enda senior ekipaget som tagit sig runt banan. 
 
Vi red först en clearround på 70cm där vi petade ett hinder, jag hann inte balansera upp honom så en bom ramlade men det är ju inte hela världen, han var fin ändå.
 
KM klassen gick på olika höjd beroende på häst och hur mycket man tävlat för att det skulle bli något sådär rättvist alla fall.
Jag och Skuggan hoppan 90cm, kan tilläggas att det var en ackumulator hoppning med Joker, trodde knappt vi skulle ta oss runt, han har ju tittat lite på terrängbanan och jag har inte ridit honom så mycket men han gjorde det riktigt bra, han petade tre hinder där han inte riktigt han upp i luften, men han kändes riktigt fin!
Och då ingen annan tog sig runt banan vann vi, duktig kille :)
 

Äntligen :)

Igår satt jag upp på min lilla häst igen, tror jag red med ett smile hela vägen.
Till en början kändes han lite seg och försiktig men allt eftersom fick han upp farten och kändes pigg och glad, inte alls den där stappliga ovilliga häst vi hade för några veckor sedan :)
 
Mamma fick fota lite, men Bullen var ingen vidare fotomodell och kan numera stegra :P
 

Imorgon smäller det....

Ja imorgon händer det spännande saker.....
 
Idag har jag hursomhelst ridit Skuggan :)
Vi red på banan idag med, imorgon rä det Hopp KM så känns bra om vi alla fall har trimmat lite innan dess. Han kändes hur som helst rätt bra faktiskt och jobbade på fint, visst tar det emot lite ibland och det blev någon ponnyspark från hans sida när han inte ville, men annars var han duktig, galopperade lugnt och sansat, kanske lite väl rund i formen men det hänger på att han inte orkar helt enkelt.
I traven red vi i en långsam trav för att han skulle kunna hitta sin takt och red även några skolor, kanske två i varje varv, inte mer då han tyckte det var jobbigt och svårt. 
Vi avslutade med att galoppera över några små bommar där han bjöd lite väl mycket nästan :) Blir nog okej imorgon, hela 90cm ska vi ta oss över
 
Bullen var pigg och glad, vi gick en promenad där jag passade på att springa med honom rakt fram på asfalten för att se hur han såg ut, där såg han fin ut, imorgon kollar jag honom på volten innan det blir dags för igångsättning
 
Finaste Bullen :)

Ridit Skuggis idag :)

Idag red jag en sväng på Skuggan, vi skrittade ridvägen och joggade lite på utebanan, han har ju vilat en vecka nu men han kändes bra, kanske lite stel i sidorna men det tar vi itu med imorgon, idag bara joggade vi och kändes lite på övergångarna, finlir får det bli imorgon, eller ja typ...
 
Bullen var på Bus idag, han borede ju vara lite små trött av att gå på betet men icke, han är jättepigg och nere i hagen fick jag knappt ta på honom på eftermiddagen utan att han for runt med Dante, ibland undrar man ju....
 
 
 
 

Här händer det inte mycket alls

Ja det är för att det inte händer så mycket här heller, Bullen och Skuggan vilar så har inga att rida på direkt.
I måndags var jag med Spider på terrängbanan och idag fick Portus komma ner.
Portus har lite jobbigt med galoppen så han var trött efter uppvärmningen idag, vi hoppade bara en stock tre gången och klev upp och ner för banken några gånger så fick det räcka för honom, han kändes riktigt trött.
 
Imorgon ska jag rida Skuggan igen så sen lär det bli lite mer uppdatering när både han och Bullen rids :)
 

Terrängträng med Spindeln

Idag vart det lite lek på terrängbanan med Spindeln en sista gång för honom innan betet, nu slipper han gå ner där mer.
Det gick alla fall riktigt bra för att vara med honom och vi lyckades idag att hoppa en lite kort banan helt utan dragis :)
Visst blev det lite kråksprång när han tappade fouks och bjudning men när han bjuder och fokuserar gör han det riktigt bra, så det kan nog bli något av honom med, förhoppningsvis är det lättare i höst.
 
Bullen har tröttnat totalt på sitt liv på bete och verkar vilja komma igång nu igen, igår när vi skulle promenera med honom valde han själv att styra in på banan, sötnosen :) Och idag kom han galopperande till grinden när han fick syn på oss, Hjärtat!
Nåja på Söndag sitter jag nog upp, då är det lugnt i stallet och mamma kan hålla i honom.

Planera om...

Ja nu när vi äntligen börjar se ljuset i tunneln, eller ja, nu när Bullen snart ska sättas igen börjar det bli dags att planera om vår tävlingstermin helt enkelt.
 
Vi hade tänkt debutera 100 klass i Lördags i Åkerbo men så blev det ju inte riktigt och planen blir istället nu att rida 90 i Åkerbo v. 35, 90 i Nyköping v. 37 och sen är det botkyrka så får vi se vaed det blir för klass där, planen var cnc* Men det är ju sedan länge borta fr4ån våra planer däremot kanske 100 klass eftersom vi har chans att komma dit och träna innan förhoppningsvis.
 
Men närmast ligger det dressyrtävling med Skuggan i Lycketorp, är han snäll kanske han får åka och hoppa också  någon gång under sommaren :)
 

Lite ovisade bilder från veckan

 
 
 
 
 

Försök klara den här

http://www.foddy.net/CLOP.html Svåraste spelet jag spelat på länge :P

Här händer det inte så mycket

Har inte haft någon häst att rida nu då Skuggan vilar en vecka innan vi ska åka iväg och Bullen var vi ju inte satt igång än. 
 
Idag pysslades det en del med Bullen, tvättade svansen på honom samt skapet då det behövdes.
Fick även ha lite "sårvård" av honom då han fått typ fuktutslag på sitt vita framben där han är raka och rosa, gjorde jätteont sa han men vi fick tips om vad vi skulle ha för produkt så det borde ge med sig rätt snart.
 
Mycket mer än så har det väl inte direkt hänt...
 
 

RSS 2.0