Tjaaaaa...

Orkar inte skriva så mycket idag, men men 
Red lite dressyr idag, kändes väl inte jätte bra i början men i slutet släppte det faktiskt och ajg kom ihåg hur kul det är att rida honom :):)
Min tränare som red samtidigt tyckte jag skulle göra en film med korta klipp från när jag köpte honom fram till nu då han inte alls ser ut som samma häst längre enligt henne, orkade dock inte göra någon film men här är en bild :)
Sista bilden från i år är dock vänd då jag inte hade någon från samma sida som de andra där det är väl dessutom den sämsta bilden men här är den :P
 
Klicka för större bild :)
 

Borde typ uppdatera

...Men gör nog det imorgon, har inte hänt så mycket på Bulle fronten, skrittade i lördags och red lite i dressyr i söndags, idag vilade han, alltså inget kul ^^

Red dock lite på Babsan, Jullan och Tunika idag, roligt att rida lite andra hästar än sin egen :)

Tråååkigt!

I brist på bättre passade jag på att leka lite i photoshop :P
 
 
 
 
 
Efter
Före
 
 
 
 
 

Uteritt :)

Idag blev det lite uteritt för mig och mamma :)
Mamma på Bullen och jag fick låna Dante, det gick fin fint och hästarna var snälle och galda trots att det blåde och var kallt, marken hade dock tinat hyffsat tills vi skulle rida så det gick att rida i alla gångarter ute på vägen, så tråkigt när det är så hårt att det bara bli skritt nästan.
Dante fick dock galoppera lite i ridhuset först så han fick sprattla lite.
 
Bullen och Dante i somras 
 
 

Snöööö

Blä det snöar ute >.<
Men men lite uppdatering kanske? Tar det dag för dag.
 
Tisdag=Hoppning: Kändes inte direkt bra, han kändes låst i bak och fick inte alls med sig bakbenen och allting kändes bara stumt stretig i handen och seg bak han ville mest bara fara runt i sitt eget tempo kändes det som och inget flöt på sådär riktigt bra men han gör det ju alla fall, var inte hans favvoövning heller för den delen då han var tvungen att  läånga och korta sig framför allt inte sådana dagar när han inte alls jobbar genom kroppen.
 
Onsdag=Markarbete: Vi jobbade överbommar i tävlingsgruppen upphöjda och på marken, i traven fungerade det inte alls, eller de korta upphöja gick bra men han kändes nästan lika låst som på Tisdagen och han kändes tretig i handen och stum i kroppen. I slutet när vi bara jobbade galoppbommar gav det sig tillsist och han började kännas mjukare när vi avslutade.
 
Idag=Dressyr: Idag bestämde jag mig för atrt gå in i ridhuset och försöka lösgöra honom, lika bra att ta tag i det på en gång men ja han var ljusår bättre idag, det känns redan från början, när han är låst blir han snubblig vilket han inte är annars, så idag kändes han helt normal, fick till och med igång bakbenen rätt bra så han började vinkla dem lite mer.
I galoppe kunde han faktiskt slå bakut också när det blev jobbigt och inte bara tjura alltså har någonting släppt för igår kunde han inte slå då bara tyyckte han upp rumpan.
Vi fick även till en travökining där det flöt på och gungade, i vanliga fall brukar det bli stötigt nästan
Imorgon får han leka med mamma :) Han har även fått sig en spark idag av Tuti på vänster fram så nu har han ett nytt hovmärke där ^^
 
 
Snyggade hästen i Solna :)

Vila

Idag fick BulleBus vila, jag fick dock inte vila från ridningen utan det blev två håriga saker att rida idag, en lite Babsan och en Skuggan
Babsan kände som vanligt idag igen, förra veckan kändes hon helt hemsk idag var hon nästan som vanligt igen. Skönt! :)
Skuggan kändes också helt ok, pigg coh glad var han, han hade dock fått sig en lårkaka på ena frambenet men  var inte halt eller besvärad av den så han fick jobba lite ändå.
 
Babsan får bjuda på dagens bilder, hon är ju för bildskön  :)
 

Bilder från Solna

Lite bilder från tävlingen med :)
Till nästa tävling ska jag jobba på att hålla underskänkeln bättre på plats >.<
Lyckades dock få till en hyffsad inställning på kameran till mamsen idag,  snodde dock kameran från henne när vi skulle fota rosetterna, vill ju också fota lite ^^
 
 

Hopptävling Solna.

Idag var det ju dags för hopptävling i Solna 95 och 1m blev det, lite lagom högt sådär efter vårt lilla uppehåll efter han blev sparkad.
Skriver nog var klass för sig :)
 
 
95:
Han kändes lite seg och loj på framridningen coh framhoppningen, som vanligt alltså med andra ord. Vi startade dock sist i klassen så vi vart själv i ridhuset en stund innan vi skulel gå bort så passade på att hoppa ett språng på varje hinder då. Han blir som en helt annan häst så fort han är själv i ridhuset och ahn fick bra bjudning och två fina språng innan han vi gick bort till banan.
Väl inne på banan var han kalas pigg och ville helst börja redan innan vi fått startsignal.
Hela banan gick lätt och felfritt, kändes väldigt lågt, han bjöd bar på alla hinder, drog dock något till vänster på sista oxern men annars hoppade han fint på allt :)
 

 

1m:
Startade tidigt i den här klassen så passade på att hoppa lite innan jag gick banan när jag var själv i ridhuset, kändes kanon så tog bara ett eller två språng till sen innan vi gick in på banan. 
Han kändes riktigt fin inne på banan den här rundan med och hindren kändes väldigt lätta för honom, tror inte han tog i ett enda språng
Vi fick ett dåligt språng där jag och Bullen inte vara överens om avsprångspunkten och han bestämde sig för att hoppa när jag tyckte han skulle trampa in, men vi kom över utan problem.

 

 

 
 

Hopptävling Solna.

Idag var det ju dags för hopptävling i Solna 95 och 1m blev det, lite lagom högt sådär efter vårt lilla uppehåll efter han blev sparkad.
Skriver nog var klass för sig :)
 
 
95:
Han kändes lite seg och loj på framridningen och framhoppningen, som vanligt alltså med andra ord. Vi startade dock sist i klassen så vi vart själv i ridhuset en stund innan vi skulle gå bort så passade på att hoppa ett språng på varje hinder då. Han blir som en helt annan häst så fort han är själv i ridhuset och han fick bra bjudning och två fina språng innan han vi gick bort till banan.
Väl inne på banan var han kalas pigg och ville helst börja redan innan vi fått startsignal.
Hela banan gick lätt och felfritt, kändes väldigt lågt, han bjöd bar på alla hinder, drog dock något till vänster på sista oxern men annars hoppade han fint på allt :)
 

 

1m:
Startade tidigt i den här klassen så passade på att hoppa lite innan jag gick banan när jag var själv i ridhuset, kändes kanon så tog bara ett eller två språng till sen innan vi gick in på banan. 
Han kändes riktigt fin inne på banan den här rundan med och hindren kändes väldigt lätta för honom, tror inte han tog i ett enda språng
Vi fick ett dåligt språng där jag och Bullen inte vara överens om avsprångspunkten och han bestämde sig för att hoppa när jag tyckte han skulle trampa in, men vi kom över utan problem.

 

 

 
 

Jogging och loppis

Idag fick Bullen jogga lite i ridhuset, eller ja vi jobbade lite men inte jätte länge eller jätte krävande och med hoppsadel.
Han kndes betydligt fbättre än igår, han kände nog av i kroppen att vi hade varit ute och galopperat, men det måste han ju fåt göra han med.
Idag var han mycket mer alert och mycket mjukare men framförallt mycket piggare igår piggnade han inte till förrän vi hoppat lite idag vart han pigg rätt fort.
Eftersom det är tävling imorgon jobbade vi mycket galopp, på volt och fykant med lite skritt övergångar och mindre volter, passade även på att rida lite förvänd galopp en gång i båda varven.
När vi avslutade idag var han varken svettig eller flåsig, förhoppningsvis är det en lagom uppladdning för tävling, var ju ett tag sedan vi hopptävlade nu.
 
Det var även lite loppis i stallet idag, var dock inte alls många som kom men lyckades sälja saker för kanske 1000 kr alla fall, resten får jag väl lägga upp på hästnet och sätt upp lapp i stallet.
 
 
 

Ojj vad tiden går fort!

Den här veckan har gått alldeles för fort, tiden har bara runnit iväg och jag har helt enkelt inte orkat/hunnit skriva här men nu kommer lite uppdatering :)
 
I Onsdags red vi dressyr, jobbade lite övergångar och galopp utan stidbyglar, måste jobba på att inte trava så fort nu, vi ska trava långsamt med bjudning och försöka tvinga honom att vinkla sina bakben lite mer, han har ju rätt raka haser och kotor vilket inte gör det helt lätt, men han har ju många andra fördelar :)
 
Igår red jag ut en sväng och lät honom galoppera vid NynäsGods fram och tillbaka några gånger, han fick galoppera på lite framåt = Glad häst
 
Idag hoppade vi lite ridhuset med Fia och Hanna. Det kändes väl lät halvdant, tror han kände sig lite trött i kroppen efter gårdagens galopp och Onsdagens dressyr, mot slutet hittade vi dock start knappen och han vart pigg och glad :)
På Söndag blir det tävling, 95 och 1m, lite lgaom lågt och lätt så han får känna sig duktig ^^ Det gör han visserligen alltid, han tycker ju alltid att han är duktig
 
 
 
 

Tandläkare m.m.

Igår fick Bullen åka till Kalvö för att besöka tandläkaren, allt gick bra iår med, han var lite vass och så men nu är det åtgärdat :)
Han fick vila igår efter tandläkaren och gå ut i hagen hela eftermiddagen :)
 
Idag red jag lite i ridhuset, la fram två bommar vi galopperade över, den här veckan är han ju hopphäst igen :P
Det kändes väl helt ok med tanke på att han gick med mamma ute i Söndags och vilade igår, lite stark mot slutet och kanske en aning stum men ska inte klaga kunde varit bra mycket värre :P
Imorgon blir det dressyr för våran del så ska vi förhoppningsvis lyckas rida ut en sväng på Torsdag :)
 

Ponnycup och fotografering

Idag bar det av mot säsongens andra ponnycups match, denna gång borta match mot farsta.
Tyvärr blev det förlust för vår del men tjejerna gjorde sitt bästa.
 
När vi kom tillbaka till stallet var det dags för lite fotografering då Rickardh ville prova fota hästarna med i ridhusdörren för mör bakgrund.
Gulan, Bullen, Mac och Express fick vara med och leka så nu håller vi tummarna för att det blev bra bilder som bi kan beställa sen :)
Alla ridskolehästar ska fotas vid ett senare tillfälle så tjejerna kan köpa bilderna sen :)
 
 

Klubbtävling dressyr

Idag var det dags för lite tävling, denna gång klubbtävling i dressyr, lite lagom svårt sådär :P
Vi red för LB:1 kändes väl sådär, han var lite seg och dan på framridningen så fick rida för det, och hela tiden jobba för att han inte skulle hamna på bogarna.
Nåja vi genom förde alla fall programmet utan några större missar men känslan var väl inte den bästa. Fick 194 p och 66,90% vilket faktiskt räckte till en vinst för oss :)
Vi lyckades dessutom vinna rätt klubbätlving då det var prisbord så tog lite choklad från tryffelfrabriken :)
 
Till LA:1 kändes det faktiskt lite bättre och han bar sig lite mer av sig själv. 
Programmet gicki väl sådär får jag lov att säga, vart lite missar, domaren såg dock inte de värsta missarna, tackar vår höga sarg för det ^^, slutade på 251p och 66,05%, är väl bara att tacka och ta emot då det vart en andra plats för oss, hade inte riktigt trott det då vi inte hade vår bästa ritt direkt ^^
 
Överlag kändes han lite låst idag, men tror han är trött, har kört på lite för hårt den här vecka så det känns nog i hans kropp, imorgon ska han alla fall få leka med mamma i skogen och på Måndag blir det tandläkaren och vila :)
 
 
 

Watergate

Har valt att inte skriva någonting tidigare men ja det kanske är dags nu, finaste lilla Gurra är nämligen tillsalu då han och hans nya ägare helt enkelt inte passade ihop, alls som ridit honom vet ju att det inte är någon lätt häst med mycket.
Känns såklart tråkigt då han verkligen verkade ha hamnat på ett toppen ställe, får bara hoppas att han hamnar hos någon annan som är villig att ge sin tid till honom :)
Hade jag haft överflöd med pengar och tid hae jag inte tvekat att köpa honom men ja verkligheten ser ju inte riktigt ut så kan bara hoppas att han hamnar på rätt ställe.
 
 
 
 

Kallt!

Idag var det fruktansvärt kallt, eller ja nu kanske jag överdriver men det var riktigt kallt och luktar typ vinter ute nu >.<
Men men Bullen var alla fall fin, red utan sporrar, kändes lite små starkt i början men ja han gör ju allt kalas bra ändå :)
Jobbade först på att få bjudning och sedan på att få honom att trava långsamt med bjudning, jobbade lite likadant i galoppen, allt kände bra och han gjorde det jag bad om så i slutet ficki Linda prova rida honom en lite stund, han skötte sig kanon då med och kul att få se honom springa med någon, mamma rider ju mest ut eller när jag gör någonting annat så brukar inte få se honom under ryttare sp ifta direkt, var nyttigt, han ser snyggare ut än jag trodde ^^
Imorgon ska vi rida dressyrtävling, klubbtävling i LB:1 och LA:1, känns faktiskt som om vi kanske kan genomföra ett hyffsat bra program i LA:1 med :) det ända som kan bli problem är väl ryggningen och fattningarna som kommer snabbt, vi ska hinna med där, han blir ju lite på numera så måste hinna få tillbaka honom först.
 
 

Dressyr

Igår och idag blev det lite dressyr för Bullens del, min med för den delen.
Det kändes faktiskt helt okej och nu i fortsättningen ska vi jobba med att trava långsammare men med samma bjudning, nu springer han ju på bra framåt men vi vill kunna behålla den framåtbjudningen med lite mer samling så han inte springer bara på fart utan på styrka lite mer :)
Idag kändes det dock inte topp från början utan han vart lite kort och hög i nacken, lite avknäppt nästanb i början innan han släppte igenom och det kändes bra igen :)
 
Såhär ser han ut i sitt nya träns :) Och japp jag har "guld" bett till silverspännen ^^
 
 

I brist på bättre

För ett tag sedan hade vi teori där vi kände på senor leder m.m. så tänkte att jag skulle lägga upp en liten bild på Bullens ben då de just nu är torra och fina så alla senor m.m. syns väldigt bra.
 
 
 


 
 

Hoppning på Jursta

Igår hoppade vi lite på Jursta igen, Bullen verkade glad att få komma iväg igen, han har ju inte åkt något på typ 6 veckor.
Provade även rida i det nya tränset som passade honom kanon och det gick fint att hoppa med det, man vet ju aldrig, var lite rädd att han skulle bli stark på det eftersom det är engelsknosgrimma men han hängde inte det minsta :)
Allting kändes lätt och lågt, fick fick ett knassprång i slutet där han längde ut sig de sista två stegen mot en oxer och jag hann inte riktigt  få ihop honom innan han hoppade.
Här kommer en liten film :)
 
 

BulleDamp!

Idag hade Bullen typ damp, eller ja det pös alla fall ur öronen på honom och hur ofta händer det på en skala?
Det började med att jag skulle ta in honom från hagen och Fia tog in Vasaris somn skulle gå Hk. Fick stängde grinden emdan Vasaris gick vidare en bit, precis utanför hagen stod deras vattenkar på högkant och i hagen brevid stod det tre hästar som inte brukat stå där, som om det inte vore nog med dett blåste det och tåget kom förbi, ja ungefär där vart det för mycket och Bullen drog i väg, vilket rtesluterade i at jag fick lov att släppa honom för att inte ramla i leran ^^ 
Han sprang ju bara in i stallet men var lite lätt spänd och på tårna så fick ta och jaga honom i ridhuset lite, behövde inte ens pisk utan han sprang på ändå.
Dagens ridpass hade jag tänkt rida på vid nynäsgods i dressyrsadeln och jobba lite dressyr ute men ändrade planen och gick ut och galopperade istället, lycklig häst var det som sprang i full sula, fick farttårar även bortåt ^^
 
 Den här bilden passar honom rätt bra idag, så tänker vara tråkig och lägga upp 
samma som jag la upp igår helt enkelt ^^

Nämen titta vad jag har fått idag :)

Vann ett träns för typ 2 måndare sedan i en tävling på facebook, trodde aldrig jag skulle få det och var skit irriterad där ett tag men idag så hade jag visst fått ett litet brev från posten, så bidde en sväng till skotten och nu är det här, Bullens nya Dyon träns :)
 

Tja!

Här kommer lite bilder från igår samt film från hoppningen :)
Vart lite irriterad på att han aldrig tar i när vi hoppar så satte bommarna i kors framför oxern i slutet så han hoppade upp sig lite och hoppade genom kroppen lite bättre, han kan ju nämligen men gör inte mer än han behöver ^^
 
 
 
 


Lite dött

Har haft lite mycket att göra så har helt enkelt inte orkat skriva här :P
Igår hade jag ponnycupen, var hemma match, tjejerna red jättebra och det var oavgjort :)
Idag har jag hoppat Bullen lite samt fotat lite och tvingat mamma fota med för den delen, blider, film och lite mer om hoppnignen skriver jag nog imorgon, bjuder på den här bilden så länge :P
 
 

Lite med dressyr

Idag fick Bullen jobba lite dressyr igen, hade gärna ridit ut och klättrat men just nu är det lera överallt >.< blir så trött.
Idag jobbade vi rätt mycket galopp och jobbade på att få ihop honom lite mer samt sätta honom lite mer på bakbenen. Var betydligt bättre än igår men jag fick jobba för det, han ger ju inget gratis direkt, men det har blivit betydligt bättre och han sparkar ju inte längre när det blir lite jobbigt utan viftar bara lite på svansen ^^
Längtar förövrigt nästan efter snön nu, ja snö är faktiskt bättre än lera, åtminstone om man frågar mig...
 
Har inte kopplat in min hårddisk så här kommer en gammal bild :)
 

Dressyr

Idag jobbade vi lite dressyr på ridningen. 
Vi skulle träna lite delar från LA:1 programmet, det gick väl ändå helt ok får jag lov att säga, har ju inte ridit honom iordentligt på 4 veckor  så det känns ju självklart av och han är inte riktigt lika bärig som han kan vara men det kommer nog när vi har fått jobba lite :)
Vi skulle köra galopp innan vi hunnit galoppera igång riktigt vilket inte riktigt är Bullens grej, han behöver galopperas lite och balanseras om där innan det går att göra något vettigt där men, han får godkänt då han alla fall gör det även om han hamnar lite på bogarna i 10 metersvolten, hade behövt galoppjobba honom lite på mindre volt och satt honom lite mer innan, men det tar vi ett annat pass, han gör ju alla fall allt :)
 
 
 

Ridskolans Globenbidrag

I år får ridskolorna skicka in bidrag till globen igen, här är det som tjejerna i stallet gjort :)
Mart lite missar när jag redigerade men hade lite ont om tid :P
 
 


Trött :P

Idag är jag trött :) Men det är väl kanske inte något ovanligt. 
Igår tog jag hur som helst Bullen på tömmen, det var as jobbigt, fick mer eller mindre jaga honom med longeringspiskan för att han skulle börja jobba ordentligt, eller ja alla fall springa på framåt ordentligt, ska nog spänna in honom nästa gång. 
Men han rörde sig alla fall bra när jag fått lite fart på honom, jag vart dock mer svettigt än han ^^
Tömkörde även Lakismo lite, det gick betydligt bättre även om han också var lite små lat..
 
 
Idag vart det lite ridning på Bullen som kändes helt ok, la två bommar på ena långsidan som vi galopperade över och försökte hålla en jämna rytm utan att han ökar farten efter första bommen. 
Han kändes rätt ok faktiskt, han verkar i varje fall inte ha några men av sin skada och sprätter med benen mer än någonsin i ridningen.
Har ju dock inte krävt något av honom på typ 4 veckor så när jag begärde att han skulle samla ihop sig lite mvart han små sur men gav sig rätt fort.
På onsdag ska jag ta honom i tävlingsgruppen, lär ju bli lite små jobbigt då vi ska träna på delar ur LA programmet, han som knappt flyttat utan skänkeln sedan han blev skadad ^^
Bullen fick även löshoppa lite då det stod hinder framme och de ska stå inne på nätterna nu, så tyckte han kunde få rasta sig lite mer, han är vara pigg så det räcker och blir över imorgon alla fall.
 
 

RSS 2.0