Danny är tillbaka och Cinderella rullar snart fram

Danny har fått jobba dressyr för Fia Torsdag och Fredag och nu känns det som om vi är tillbaka på banan igen, det börjar bli ridbart igen, när det går dåligt nu kan jag fortfarande sitta ner utan att han blir jättestressad utan jobbar faktiskt på ändå, han kan numera faktiskt springa förvänd galopp i bägge varven rätt avspänt, går lite med vänstergaloppen när vi går ut i högervarv men det kommer nog det med.
Vänsterfattningarna sitter dock kanon nu, högerfattningarna är lite svårare men det kommer snart och de blir bättre och bättre.
I Osndags var han förresten på terrängbanan och skötte sig kalas :)
 
Cinderella har gått på betet en vecka nu och ja hon är tjock, det sa typ poff och så såg hon ut som en fästing :P Nu ser hon dessutom ut som en knölval på magen och insidan av låren efter insekterna, blir att ta fram insektstäcket när det slutat regna.

Börjar bli verklighet

Nu börjar det bli verklighet det här med att betäcka Cinderella och vi har faktiskt kommit fram till en hingst nu, vi har funderat lite fram och tillbaka men tillsist kom vi fram till en vi tror blir bra där det förhoppningsvis inte drar iväg i allt för höga konstnader.
I början hade vi några vi valde mellan men kunde tillsist plocka ut en av dem
 
Från början funderade vi mellan: Baltimore, Dylan N, Cartier, Conthinder (kom dock lite senare), Canterbury, Cabachon och Balou, några kunde vi snabbt styrka
 
Canterbury-Ströks då han liksom Cinderella har små hovar och även andra små avvikelser fram.
Cabachon-Blir alldeles för dyr om hon inte tar sig på första.
Balou-Inåtååad fram och väldigt populär så hade behövt åka till hästak för att säkert få honom, dock fruktansvärt fin
Conthinder-Lång hals och bara 6,5 på traven vid bruksprov
Cartier-Lite kraftig, skada som satte stopp för tävlingskarriären
Baltimore-Tycker han är fin men finns bara på fryst, medelmåtta gång och lång hals
 
Ja ni som sett Cinderella vet ju att hon har låååååång hals där av att de hingstarna försvann rätt fort
 
Och kvar blev då Dylan N som nog har allt jag söker i en hingst, han rör sig med god bogfrihet, är kort och högställd, visad med 9 på typ på bruksprovet i år, dessutom är han den hingst som två föreslagit, då har jag bara fått två förslag.
 
Länkar en film på honom
 
 

Rastlöst värre...

..Ja det blir det faktikt med Cinderella nere på betet, visst har jag Danny men ja ni förstår det är två helt skillda saker att rida sin egen och en annan, inte för att jag inte gillar Danny men det är olika saker.
Egentligen är det väl kanske inte så att jag saknar att rida henne utan det är nog beslutet vi tagit att vi aldrig mer kommer komma ut på tävlingsbanorna (nu har ju inte försäkringsbolaget sagt sitt men ja ut på några tävlingsbanor ska hon inte igen oavsett).
Det känns lite tomt faktiskt, lite tomt att inte planera några tävlingar att helt ta bort de tävlingar som jag hade planerat in, det som känns mest konstigt är att jag inte kommer ha någon häst en period under sommaren när Danny är på bete, ja Cinderella kommer jag ju att ha men hon ska bara promenad ridas och det här kommer alltså bli första sommare på två år som jag inte ska rida hela sommaren.
 
Men egentligen behöver jag kanske inte vara rastlös har ju endel annat att göra i och med våra nya planer.
Och med en heldel så menar jag mycket, trodde inte jag skulle känna mig riktigt såhär förvirrad i allt vad som heter betäcka, bara det där med att hitta lämpliga kanditater på kort tid och fundera ut vart, när osv.
Steg ett är alla fall, om försäkringsbolaget säger ja, är att triangelmärka för att slippa åka iväg när hon är betäckt eftersom det innebär risker.
 
Har förresten glömt skriva att hon numera går på bete med Lizzina och Tingeling så bjuder på lite bilder, samt lite bild på Danny som också fått gå ut på gräset.
 
 

Hoppning med Danny, Wille och kvalitetstid med Cindis

Igår var det hoppning på kvällen efter en lång dag på kliniken då vi hade med en häst till, för Cinderellas del gick det rätt snabbt men det hjälpte ju inte så någon lunch fick vi inte förrän vi kom hem vi 3.
 
På kvällen hoppade jag med Danny, lite olika styrkeövningar blev det, vi började med att rida i lite kortare galopp över två sockerbitshinder, lättare sagt än gjort på turbo Danny som stått inne hela dagen och dessutom inte hoppat på en vecka, men det gick faktiskt helt ok när vi äntligen fick in bromsen.
Övning nummer två var en serie med 4 räcken med 1 språng mellan varje med lite kort avstånd för honom, här jobbade han på bra också men tappar yttersidan lite i bägge varven då han gärna vill bli lite ostkrok när vi svänger, vart dock bättre när jag höll koncentrationen.
Sista övningen var en oxen med två småhinder, ett före och ett efter med 3 galoppsprång åt det lite kortare hållet, Danny gjorde det bra men hon där på ryggen får lite bråttom och på honom går inte det, när jag bara väntar och håller koncentrationen så hoppade han fin fint, men har en viss förmåga att vilja trycka till i avsprånget och det går ju kanon på en Cinderella häst och på Bullen behövdes det för att han skulle trycka till lite, men ja Danny blir mest platt och river alla bommar ^^
 
Men sammanfattningsvis gick det ändå bra och han verkar trivas med gummipelhammet i hoppningen där kan han bli lite stark och jag kan hålla lite utan att han blir osäker
 
Idag hoppade jag och Wille samma övningar vilket gick kanon faktiskt, han hoppade på riktigt bra men kanske vart lite vild, kan ju kanske bero på att hon ryggen är lite vild ibland också, framförallt på Wille, han ger en trygghet så ja :P
 
Cinderella har jag fått ha lite kvalitetstid med på eftermiddagen då hon gett mig lite dåligt samvete på förmiddagen, ja det har jag kanske glömt att skriva men de har blivit avmaskade hela stallet så de står inne tills imorgonbitti, där av mitt lite dåliga samvete över att inte ha hunnit med henne på dagen.
På eftermiddagen blev det dock en skritttur runt gymnasiet och ridstigen, alldeles lagom i solen och Cinderella var rätt nöjd med livet hon var till och med snäll trots att hon stått inne dygnet runt sen i tisdags och dessutom fått metacam.
Efter vi skrittat ut fick jag jobba lite innan vi passade på att gå ut och bete en 30-45 minuter i kvällssolen, skönt :)
 
Imorgon får hon äntligen gå ut i beteshagen tillsammans med Lizzie så kan de gå ute dygnet runt
 
 

Som vi försökt men ändå gick det inte vägen..

.. Ja som vi försökt och hoppats på att det skulle gå att laga Cinderella men det gick inte och det finns inget mer vi kan göra för att få henne att fungera som tävlingshäst igen, vill hon inte bära på vänster bak kommer vi aldrig kunna tvinga henne till det och det kommer bara bli en ond cirkel av behandlingar i div. olika leder fram och bak.
 
Idag var vi ju in på kliniken igen och till Maria, hade väl reda räknat ut att hon skulle ha reaktioner på alla ben och att vi skulle behöva ta det beslut vi var tvugna till, men det är lika förbannat jobbigt ändå.
 
Vi började med att longera henne där hon markerade bägge fram och bägge bak.
Fick sedan visa henne uppsutten för att visa problemen som var väldigt tydliga idag då hon dessutom är oriden just nu efter förkylningen och ja allmän olust till att rida henne.
Syntes väl kanske inte lika tydligt här men ändå tydligt, hästen jag hade för några veckor sedan finns inte det tar emot helt enkelt, nu låter det kanske som om hon är jättehalt men det är hon inte heller.
 
Sedan var det dags för böjprov, vänster bak såg fint ut vid böjprov inga reaktioner direkt att tala om, Höger bak hade en kraftig reaktion på högt böjprov, (Lite överansträngt helt enkelt).
På bägge fram hade hon både höga och låga reaktioner, mest på det låga böjprovet dock, men allting kändes som om det hängde ihop, var mest på höger fram och höger bak som tagit stryk av alla hennes skador.
 
Efter böjprovet slutade vi helt enkelt efter en kort disskussion om det överhuvudtaget är värt att behandla henne och försöka få henne till tävlingshäst igen vilket Maria var villig att hålla med om att det troligvis inte kommer gå eftersom vi som sagt inte kan tvinga henne att bära på vänster bak och den onda cirkeln kommer att fortsätta, vid frakturen sitter det trots allt ligament, senfästen m.m. och även om det inte ger böjreaktioner så.. ja halt är hon ju på det benet.
 
Men hursomhelst kom vi fram till att låta triangelmärka henne och ta föl på henne iår och låta henne gå som promenad och tanthäst relativt kravlöst i alla gångarter mest rakt fram då Maria trots allt inte tyckte de reaktioner hon har var något att behandla utan att hon gått kunde gå ett lättare arbete ändå så länge hon är nöjd och glad.
Det blir dock en liten matecamkur som allmän behandling.
Och för min den så får vi helt enkelt jobba frihetsdressyr, ta oss ut på mysturer i skogen samt kanske testa på lite beridet bågskytte, tror det kan passa henne =)
Bäst av allt för hennes del är att hon slipper gå ensam utan kommer att få gå med kompisar, ska vi inte tävla är det inte hela världen om hon dras med lite sårskador här och där.
 
Så nu har startar vi ett nytt kapitel så får vi se vart vi hamnar, men så länge hon är pigg, glad, springer frivlligt i hagen utan att vara halt (vilket hon inte är där) så finns det ingen anledning att låta henne somna in
 
 

Dags för kliniken igen på Onsdag

På Onsdag åker vi upp till kliniken med Cinderella, vilket även är anledningen till att det har varit så tyst här om henne, inte riktigt veta vad jag ska skriva.
 
Vi bokade tiden redan för en vecka sedan av den enkla anledning att det inte känns bra när jag rider och att hon dessutom börjat bli galiig i hovlederna, men det är inte det som känns som problemet det är bara ett symtom.
Vad är då problemet kan man ju undra, ja det går inte svänga vänster i vänster galopp så förra veckan fick Ficka rida och känna och vi kom fram till att det helt enkelt vore bäst att åka upp till kliniken då det inte känns som en vanlig skevhet (höger galopp går helt ok)
Hon hostade dock rätt mycket då så har inte ridit henne igen förrän idag, ja ska vi nu åka till kliniken är det ju bra om det fortfarande känns hemskt, vilket det såklart gjorde, idag var det nog värre än tidigare till och med, finns ingen bärighet alls bakifrån och att galoppera på volt i vänster varv är ett skämt, totalt ö.t 
I höger galopp känns det inte som som det ska gå att sväng men när jag väl svänger går det bra, ja behöver kanske inte sriva så mycket mer för trava det går inte heller, eller ja hon skulle säker kunna springa ett dressyrprogram och få massor med poäng.
 
Så ja halt är hon garanterat nu ska bara Maria få reda ut vad som är vad, men min vilda gissnign lutar åt hasen vänster bak eftersom det är där hon är sargad och det är dessutom det bakbenet hon inte vill vända runt.
 
 

Dåligt med uppdatering

Har varit lite dåligt med uppdatering här senaste tiden, har inte hunnit helt enkelt är fullt ös just nu på ridskolan.
 
Danny har ju jobbat i några dagar nu och känns fräsch, han behövde nog helt enkelt vila, tyvärr började han hosta lite istället så nu får han vila igen men då hinner ju å andra sidan hans kropp ta igen sig lite mer ändå :P
 
På Söndag ska jag åka och tävla med Willie igen så hann rida honom igår vilket såklart var roligt, han är alltid rolig även om han inte kan så mycket, men han är ju så söt att man nästan smälter =)
 
Nu i helgen är det full rulle igen, idag var vi på dressyrallsvenskan men jag red inte utan åkte med som lagledare, rätt lagom faktiskt.
Imorgon är det dags för Sugar Cup, samt fixa inför helgens pay and cross som är på lördag och på Söndag, ja då är det ju dags för Willie att åka och hopptävla :P
 
 

Dressyr med Cindis och Danny OK!

Idag red jag och Cinderella dressyr för Fia, gick bra med tanke på att hon inte gått dressyr sedan jag red för Fia sist, hon har vilat i helgen och igår gjorde vi annat, kommer till det sen,
 
Vi jobbade henne mycket undan skänkeln och att hon skulle lyssna och vänta istället för att bara skyffla på, men det kändes bra och hon svarade upp bra på övningarna och vart till och med svettig, hon brukar inte bli det, hon blir starkare och starkare hela tiden nu och idag hade vi inga problem att hålla den förvända galoppen genom kortstidorna vilket var lite jobbigt för tå veckor sedan så det går framåt, inte lika stark i dag heller, i varje fall inte början, det kommer när hon blir lite trött
 
Igår tömkörde jag henne lite på förmiddagen eftersom hon vilat hela helgen, kanske en 20 minuter vilket gick bra, i traven ser hon riktigt fräsch ut faktiskt, i galoppen har hon det lite jobbigt i vänster galopp men det kommer nog bli bättre snart hon får lite tid på sig helt enkelt :)
På kvällen fick hon vara med och "löshoppa" på Tema dagen, eller hon var med och visade gångarter och exteriör samt hoppade tre språng, såg fin ut då med :)
 
Idag hoppade jag upp på Danny för första gången sedan han kändes ofräsch, sedan dess har han fått vila i hagen.
Idag kändes han alla fall precis som vanligt, lite oriden men inte det minsta ofräsch och Fia tyckte han såg ut som vanligt så nu ska han få jogga den här veckan innan han får jobba på igen.
 
 

Tävling denna helg med

Den här helgen var det tävling med, dock inte med Cinderella utan denna gång var det Willies tur att få komma ut på tävlingsbanorna i samdans med ponnyallsvenskan i hoppning och eftersom jag ändå skulle åka med som lagledare fick han följa med och hoppa lite
 
Det hela gick väl bra får man lov att säga, i Tisdags var första gången han var iväg från ridskolan och reds, så dag var andra gången han var på borta plan för (annat än kliniken då)
Vi hoppade en LD (70cm) Clearround, han stod emot lite de tre första hindren men hoppade fint resten, petade dock en bom och stannade en gång på ett hinder med stjärnor där flertalet vägrade ut sig bland d-ponnyerna sen.
Han fick kika på det och hoppade sedan snällt.
 
Vi gjorde även en omstart, även där stod han emot lite de tre första och hoppade fin fint resten med ett ner, skönt att kunna få rida två rundor så han lär sig vad som ska göras på banan.
 
Själva lagklassen fick ju inte jag vara med i men tjejerna var duktiga, har 4 ekipage som gjorde sin tävlingsdebut tillsammans och alla hoppade runt banan utan några katastrofer och ingen av utesluten =)

RSS 2.0