Cinderella LA:1 Lycketorp

69,73% Vinst, vi behöver lära oss rygga och klumpen i sadeln behöver lära sig programmet ordentligt


Bilder

Bilder från skolan
 

Nu är vi igång

Nu är skolan verkligen igång, både ridmässigt och pluggmässigt, vi har redan haft några små inlämningar och hunnit bli svettiga på ridbanan.
Hoppningen har känts sådär, hon har varit lite stark och jag har haft lite svårt att få ihop henne, men det kommer nog, red alla fall så gott jag kunde hon stundtals blev det bra.
 
I dressyren dag, var vår dressyrtränare nöjd och tyckte Cinderella var fin, hon fick även beröm för att hon har så lätt att gå åt sidan, imorgon blir det hårdkörning igen på dressyrbanan innan vi hoppar lite på Torsdag.

Nrk 14 juni

Debutant 2011 68%


Då var sommaren igång på riktigt

Idag har vi börjat  på riktigt, eller ja nästan alla fall, vi började morgonen med ett ridpass, ett pass i stor grupp som var mer likt ett ridskolepass för att sätta oss i den situation som våra framtida elever kommer att hamna i och där vi även får tips med övningar m.m. Så kommer vi rida varje måndag.
 
Cinderella låg på rätt bra eftersom vi red fälttävlan i lördags, hon blir lite lätt i gasen efteråt och det blir rätt mycket häst att hämta tillbaka på Jorden igen.
Vi fick jobba mycket med halvhalterna och försöka få henne lite mer på bakbenen och inte i min hand, 
Det var ett tufft pass utan stigbyglar och jag höll på att kroka mot slutet, men Cinderella blev bättre, mot slutet kunde hon jogga lång och låg utan att hänga i bettet. Så nu har vi ett vettigt utgångsläge inför imorgon då det är dressyr i mindre grupper med lite mer privaträning.
Kommer nog försöka få till några extra träningar i sommar med.
 
 
 
 
 

Fälttävlan och Linköping

Igår gick Cinderella sin andra fälttävlan, hemma denna gång. 
Dressyren gick bra, vi har lite att jobba på i galoppen, den behöver vi snärta upp lite, sen har vi skritten, att den ska vara så svårt att skritta, vi är verkligen dåliga på det, hon taktar nästan jämt i programmen vilket resulterar i att jag sitter med skänkeln rätt ut...
 
Nåja vi red alla fall ihop 68% hon en ganska snål domaren, vi var 4 över 65% av 21 startande, de flesta låg under 60%. 
Banhoppningen var inget att hänga i julgranen direkt, åt helvete gick det, två ner och allmänt dålig känsla, samt konstiga vägar. Trots detta låg vi på en 4:e placering inför terrängen, ja dressyrresultaten var så låga från de andra...
 
Terrängen var desto bättre snabbt och felfritt, duktig Cinderella och det slutade med en andra plats med 56 straff, lite sur på hoppningen, hon brukar inte riva men men vi behöver träna mer helt enkelt.
 
Idag bar det av till Linköping för att gå i skolan igen, Cinderella fick åka med :)
 
Bilder:
 

Det börjar dra ihop sig...

Ja det börjar dra ihop sig för både skola och fälttävlan i helgen.
På lördag är det fälttävlan hemma, tränade igår vilket gick bra, hon tittade på det nya hindret men hoppade när jag sa åt henne så det känns bra, då går det alla fall att påverka henne när hon tittar trots att hon dessutom är brunstig, hon vart lite spänd på annat med men hoppade allt på första försöket, till och med sprang snällt ned i vattnet, hon hoppade nedhopp  vattnet med, första gången hoppade hon stort ut i vattnet, andra gången tog det stop och hon kasade ner tillsist, skrapade sig lite på frambenen, vi avslutade med att trava ned igen efter en erfaren häst vilket gick bra, hon hoppar ut men det får vi träna sen.
 
På Söndag åker jag ner till skolan, så den här veckan blir det packa och förbereda sig för tävling helt enkelt.
 
 

Dressyrtävling

Idag var det dags för dressyrtävling, eftersom Cinderella fortfarande har stygnen kvar kunde hon såklart inte åka med jur fräsch hon än känns så istället lånade jag Spirit.
Har typ ridit honom 1 gång sen i vintras, men det fick gå det med, joggade lite igår. 
Det hela gick väl helt ok, han vart lite spänd på banan och blir då otaktmässig vilket slog igenom i båda programmen så 65% i båda klasserna och en 4:e placering i Lb:3 där han bortsett från takten var rätt ok, bjöd bra, håll i hatten, fick nästan bromsa honom =P kul och nyttigt alla fall.
 
På eftermiddagen red jag Cinderella, tog kandaret måste ju träna någon gång, det gick helt ok hon låg på bli men känns fräsch =)

Dressyr på Skuggan

Idag vart det dressyr på Skuggan, rätt roligt, han var lite motig ibland, han är dock rätt söt när han blir arg och försöker slänga av en, sen ger han sig.
Vi jobbade lite skänkelviking,  sluta och förvänd galopp, det mest gick brs, slutorna var dock jobbiga tyckte han men det blev bättre .
 
Cinderella fick skritta bort till kvarnängen, riktigt pigg är hon och benet ser finfint ut :)

Roligt och tråkigt

I veckan har vi både hunnit ha väldigt roligt och väldigt tråkigt jag och Cinderella.
I Torsdags red vi Pay and Cross på ridskolan, hoppade 90 vilket gick bra, hon kändes lite spänd och då backar jag av lite vilket gav några skitsprång i början innan jag vågade lita på henne, låter jag bara bli att ratta blir det nämligen bra
 
Sen var det slut på det roliga för den här veckan, på Fredagen lyckades hon bli sparkad när de ville in, de har en jättehage och är tre hästar men skulle självklart skulle de stå alla tre i grindhålet och då small det så det var bara att leda upp en smått besvärad häst med hål i skanken till stallet för undersökning.
Efter kylning och lite fundering fick distriktsvet. alla fall komma ut och sy några stygn så det läker fortare och inte kommer in massa skit i såret, sagt och gjort  två raka stygn och tre korsstygn som vi kan plocka om några dagar, ingen medicin och hon fick gärna röra på sig, skönt när de inte är så hysteriska.
Så nu skrittar vi några dagar innan hon kan gå som vanlig igen, är iprincip ohalt nu, har bara lite jobbigt att böja och så med bandaget på utan rör hon sig rätt obehindrat :)
 
Ihopsydd:
 
Och lite biler från Pay and Cross, dock inte redigerade, det orkade jag inte göra:
 
 
 

RSS 2.0