Det här kanske vore något?

 

Bullen fick leka fotomodell igår

Igår skulle Bullen leka fotomodell i stallet då en Fia känner ville komma och exprimentera lite, blixtrar och dukar riggades innan han fick komma in, den enda problemet var att han skulle stå utan grimma, still och helst posa också.
Lättare sagt än gjort och när Bullen galopperat ut ur ridhuset två gånger gav vi upp och tog nästa häst, vart några olika hästar som ficik posa vissa bättre än andra...

Låt mig presentera Skuggan

Har ju hunnit skriva endel om honom här men aldrig presenterat honom riktigt så tänkte att det började bli dags att göra det då han kommer fortsätta hänga med ett tag.
 
Så vem är Skuggan?
 
Han är 7årig Valack som ridskolan köpte förra hösten, då var han mest westernriden, kunde inte hopap och knappt fatta galopp, men var extremt snäll och trevlig modell.
Han är en korsning mellan Tinker och Qauter och vart tyvärr skäck, ja det är ju ganska häftigt men väldigt opraktiskt och det är inte många dagar han är vit där han ska.
 
För tillfället har han kommit en bit in i sin utbildning och går nu på LB nivå i dressyren, har börjat flytta utan skänkel och lite förvändgalopp och skla nog vara utbildad LA efter sommaren, alla fall på god väg.
I hoppningen har han kommit en bra bit också och hoppa nu 90 banor, men kräver såklart sin ryttare då han fortfarande är valpig, men han är ju trots allt bara hoppa snart 1 år och ska nog utan problem kunna gå 1meters banor i sommar och höst.
Han har även hunnit vara nere lite på terrängbanan där han inte riktigt förstått vad han ska göra förrän nu i slutet av maj då han fick hoppa några av de lite större hindren, tidigare har han mest hållt sig på 60 hindren och kanske något 70, vilket varit fullt tillräckligt för honom.
 
Han utvecklas hela tiden och han kommer att följa med mig när jag ska på utbildning i sommar, alla fall till en början tills Bullen är igång då får Skuggan komma hem på sommarbete :)
 
Ska bli spännande att se utveckliga på honom under de veckor vi kommer spendera tillsammans i sommar.
 
 

Portusridning och terräng på Skuggan :)

Sirpa smsade idag och frågade om jag kunde dressyra lite med Portus då hon hade så ont i huvudet att ridning var helt uteslutet, red honom igår med förövrigt på terrängbanan så han fick fräsa lite =)
Har knappat snuttit på honom men han är jätte snäll för att vara en 4åring så det är inga konstigheter alls med honom, snällare häst får man nog leta efter.
Vi jobbade med lite övergånger och att han skulle tänka framåt då han inte riktigt hittat bjudningen, kändes bra stundtals faktiskt :)
I galoppe gjorde vi lite fattningar och försökte galoppera framåt då han har väldigt jobbigt med det, men är nöjd och han gjorde det han skulle.
 
Skuggan fick komma ner på terrängbanan igen och nu helt plötsligt hade han förstått var han ska göra där, förra gång tog det stopp ilanidngarna osv, men idag var han riktigt fint och vi kunde till och med hoppa några hinder över bäbisnivå, till och med 90 pyramiden vilket han gjorde på första försöket liksom rishäcken i uppförsbacken, den har han aldrig hoppa förr, pyramider har han ju hoppat tidigare men på lägre höjder, super duktig :)
 
Några dimmiga bilder på Skuggan :)
 

Härlig dag :)

Just nu känns det så bra, hoppas att det här håller i sig nu och Bullen får fortsätta vara fräsch
 
Här kommer lite bilder från betet :)
 

Bra dag =)

I natt hade jag en mardröm, drömde att vi var på återbesök med Bullen och han inte var ett dugg bättre utan snarare sämre och det vi hade att välja på var att låta honom vila minst ett år eller avliva, vilket såklart inte gjorde mig mindre nervös inför återbesöket idag.
 
Nåja min dröm besannades inte och vi slipper vila Bullen ett år, han såg bra ut och behövde inte behandlas om utan ska få gå på bete i två veckor nu innan vi fortsätter att sätta igång honom.
David vara bara positiv till att jag redan släppt honom på bete och tyckte det var bra att han skulle fortsätta gå där tillsammans med Dante då två håller sig ju hyffsat lugna tillsammans nu när det ha gräs och är ju dessutom rätt trött av att sova ut :P
 
 
 

Blött väder och blöt häst

Åkte upp till Bullen efter Lunch idag och plockade in honom och Dante en sväng för att borsta Bullen lite och låta dem komma in och vila sig från regnet.
Bullen fick även gå en promenad på tömmen där mamma höll honom i grimskaft i fall något skulle hända, han var dock snäll och tror han tyckte det var lite små skönt alla fall.
Lindade hans ben när vi gick med paddarna jag köpte igår, mest för stt testa.
Han fick även prova Pessa Magic bettet som faktiskt passade honom, det var nog inte 12,5 som de sa ut snarare 11,5, så det var ju kanon :)
Han fick även på sig 10 kronors tränset som blir lite slit och släng tränd och kanske dressyrträns till Skuggan om han är fin i det :)
 
Passade även på att kolla Bullen på lina idag för att se om han såg hemsk ut efter rejsandet i hagen men han såg ut som vanligt, så inte värre än förra gången alla fall.
Lämnade honom och Dante inne några timmar då de var väldigt trötta både två så får åka upp ikväll och släppa ut dem.
Bullen fick stå med back on track täcket så får han på sig ett skal i natt så han slipper bli så skitig, var alldeles blötlerig idag.
 
 

Hoppning med Skuggan

Passade på att hoppa lite med Skuggan idag, ska jag nu rida honom endel bör jag ju kanske komma över min höjdskräck på honom, idag kom vi en god bit på vägen :)
 
Eftersom jag köpt lite nya grejer fick han provar pullartränset och Sprengerbettet mer rörliga ringa, han gick faktiskt rätt bra på det, sög fint i hangen, blev kanske lite stark i mellanåt men det får vi rida igenom.
I hoppningen hade jag svårt med tajmingen i början men när jag hittade den gick det riktigt bra och vi avslutade med några språng på 90-100cm vilket han gjorde riktigt riktigt bra! :)
Vi gjorde ingen speciellt övning utan hoppade lite enkelhinder där vi tog några i följd.
 
Blir en bild från förra veckan :)
 

Loppis :)

Idag var jag med Cajsa på hästloppis i Rotbrunna, handlade bara lite smått och gått, en del till bra priser annat för normala priser.
 
Back on track paddar 200 kr väldigt fint skick, inte så mycket billigare dock
 
 
Benskydd Event 20 kr tror jag
 
Träns Claridge House, väldigt fint skick 200 kr
Finns ej att beställa på hööks längre
 
Träns frånm Riders Company m. Glen Gordon pannband 10 kr
välanvänt med mjukt och helt
 
Pesso Magic bett ca 20-50 kr minns ej
 
 
Sprenger KK Ultra, välanvänt men fint efter lite rengöring, 20 kr
 
Sprenger KK Ultra, välanvänt men fint efter rengöring, 50 kr
 
 

Dålig update

Har haft lite mycket att göra så har inte hunnit uppdatera men kan börja med att meddela att Bullen och Dante fick komma ner till sommarhagen igår :)
Jätteskönt, de sprang lite men det är bättre han gör det innan vi ska in än efter i fall han skulle bli sämre av det så vi kan behandla i såfall på en gång :)
 

Markarbete på Skuggan

Idag fixade Lasse Skuggans sko så idag kunde jag rida honom i TG.
Vi hade markarbete där vi jobbade med lite travbommar först och sedan byta överbom på en båge och sedan på två bågar med volt mellan där det var lite trångt, lite överkurs för Skugga med det sista men han fick träna på att vända lite snävare och koordinera sig som han har lite svårt för :)
 
Började städa i sommarhagen idag och ska fixa staketet imorgon så vi kan släppa ner hästarna där.
Bullen har för övrigt fått insektsbett under magen 4 stycken som vätskar och klia, lilla skrutten!
Nu har han fått insektsspray på sig så slipper han kanske få fler bett, han hade fått i ansiktet med så får väl köpa honom en flyghuva sen.
 

Maskprov

Igår kom svaret från maskproven vi skickade in i måndags, vi gick ihop 10 st och skickade in tillsammans då det vart lite billigare än att köpa ett var, en påse för varje häst såklart.
Resultatet blev att Bullen inte behöver maskas och inte Dante heller som för övrigt är halt han med, var in på kliniken igår, och med andra ord är det bara att fixa deras sommarhage och släppa dem på bete :) så kan de gå där och skrutta istället för att stå i varsin liten hage och ha tråkigt, de lär ju knappast springa i betes hagen där det nu hunnit bli mycket gräs.
 
Hoppade lite på Spindeln igår också, skulle ridit Skuggan men hans ena sko satt knas så fick bli Spindeln istället.
Gick väl sådär, så länge han får dragis går det dock bra han har väldigt svårt med framåtbjudningen när han itne får såringa efter andra.
 
 
Bullen och Dante förra sommaren :)

Fin häst :)


Terrängträning på Spindeln

Idag fick Spindeln följa med ner till terrängbanan igen = Skoj.
Hann även pilla lite på honom i stallet, först, Briving klippte hovskägg och jag öronen samt ryckte lite man, han ville dock helst mysa.
Märkta för första gången idag att han har patellaupphakning när vi skulle gå ut och spola benen, lilla gubben, det måste ha kommit nu, antagligen växer han, får hoppas det ger sig snart.
 
Terrängträningen gick helt ok, han förstår dock inte riktigt vad han ska göra och kollar mest på allt annat men med lite dragis så går det. mamma fotade lite.
 

Stalljobb och ridning

Hade stallet idag, inte speciellt jobbigt, ridskolehästarna är ute på natten så var bara några få privathästar inne att mocka hoss, alltså gick det rätt snabbt :)
 
Red lite på Skuggan idag, ska rida honom lite nu framföröver så honom lär det blir mer av här.
Idag markarbetade vi, eller vi jobbade över galoppbommar kanske man ska säga, lite upphöjd, lär bli mer sådant då han har lite jobbigt med galoppen och gärna blir lång och flack, så lite styrketräning för honom.
Det var rätt kvalmigt och han blev svettig och andfådd rätt snabbt med var pigg glad och kändes fin, han blir lite bakom hand och krullar ihop sig men det är inte hela världen, han orkar inte riktigt så det är något vi får jobba med.
 

Pigghäst och ponnyridning

Bullen var riktigt pigg idag och det pös ur öronen på honom kan man väl säga, for i luften gjorde han några gånger och det fick bli promenad med stigbett på igen, samt med hjälm på huvudet...
 
Red även en lite sväng på Cherie då Petra inte hann, skrittade en sväng barbacka med lite trav och så också, hon verkade rätt nöjd, lite lat, men det har hon ju alltid varit så inget konstigt med det direkt
 
Imorgon blir det stalljobb och förhoppnignsvis lite ridning på Skuggan :)

Inte så mycket att skriva

Har inte hänt så mycket idag, har promenerat med Bullen och tricktränat lite med honom, har inte hänt så mycket mer

Äntligen lite ridning :)

Idag har jag fått rida lite :)
 
Först fick jag rida lilla Express då Amanda varit sjuk sedan stilterrängen. 
Ha aldrig ridit honom förut men det gick bra, han skötte sig bra, flyttade lite undan skänkeln och så, samt jobbade på att få fram nosen på honom då han gärna ville krulla ihop sig.
I galoppen jobbade vi på att få in bakbenen under kroppen och rakrikta, han vart arg, men det vart bättre och bättre, alltid svårt första gången att hitta alla små knep hur man ska ta sig runt problemen, men det svåra varvet blev det lätta när vi var klara..
 
På kvällen red jag Skuggan, vi red dressyr på terrängbanan, gick faktiskt helt okej, han blir kanske lite kort och så i formen men det hänger på att han inte riktigt orkar, men han lyckades få till några mellantraver rätt bra även om han kanske blir lite lång och låg där, men det kommer bli bättre det med.
Galoppen var stundtals rikigt bra, sen orkar han inte riktigt och jag är för seg, men det handlar om timing, har ju trots allt lite ridit honom så mycket, men han hade en bra och rund galopp för att vara han, men orkade inte riktigt hålla ihop den hela tiden, framförallt var det jobbigt när vi skulle ta tillbaka efter att ha ökat, finns mycket att finslipa på med andra ord.
 
Skuggan får stå för bilden :)
 

Kvälls inlägg

Idag har Bullen börjat sitt nya liv som promenad häst som han ska få vara i två veckor nu, måttligt kul om man frågar Bullen som nu fick på sig stigbettet så han inte studsar kommer honom i knät en vacker dag annars, han vart arg men studsade inget han hade fullt upp med att försöka spotta ut stigbettet, men men sköter man sig inte......

Återbesök

Idag har vi varit på återbesök på kliniken och allting börjar nu klaran upp om varför vi är vart vi är då det blev väldigt tydligt efter idag.
 
Bullen var lite besviken över att vi inte gjorde något roligare än att åka till kliniken idag, men skötte sig alla fall bra.
I gången var han fräsch, travade dock för fort första gången, Haha han som alltid travat för långsamt vid hand, så vi fick springa tre gången innan det gick lagom fort.
I longeringen såg han mycket bättre ut, inte 100% ren emn tog för sig mycket bättre och hade jag inte varit van att se honom hade jag ju nog sagt att han sig fräsch ut men var något som störde i höger fram, hade lika gärna kunnat vara stelhet, han såg nämligen hemskt stel ut efter att ha stått.
Men att han tog för sig mer känns riktigt bra känns som om hovlederna borde vara mycket bättre då men jag är ju inte någon veterinär, men kändes som om han hade samma tankar
 
På böjprovet var han mycket bättre vänster fram, fanns typ en ½ grad kvar i kotan.
Höger fram var det dock ingen större skillnad på fortfarande mycket besvärad där efter böjprovet, dock ren rakt ut.
 
Vi behandlade om bf både hov -och kotleder, först var vet, inne på bara kotleder men det blev bägge, kanske lika bra så kan vi vara säkra på att det blir bra.
Bullen får ett pluss i kanten som han skötte sig som ett ljus när de stack honom i benen, ingen brems eller så behövdes, bara lite godis när benen skulle tvättas innan behandling, ja att bli tvättad var uppenbarligen mycket värre att att bli stucken :P
 
Nåja nu börjar ju allt alla fall att klarna upp och jag behöver knappast grubbla på varför han är halt bägge fram.
Eftersom höger fram svarat mycket sämre tyder det på att det varit inflammerat längre och att det började där, vilket  det även tydde på vid första besöket då han var haltare vänster fram, brukar bli så.
 
Slutsatsen blir då att höger fram har hängt med sedan han blev halt i vintras, när vi trodde det berodde på tappskon han hade i samband med att han blev halt.
Det är lätt att vara efterklok och säga att vi borde ha åkt in då, men allting tydde på att det inte var något mer än något mindre pga tappskon, nåja nästa gång åker vi in.
 
Men jag har en fantastisk häst, han har ju gått riktigt bra, trots att han antaghligen dragit med någon mindre kotledsinflammation höger fram hela våren.

Stilterräng

Idag har det vari stilterräng på klubben, eftersom jag inte har någon häst har jag jobbat hela dagen som sekreterare åt stildomarna.
Det var många bra ritter idag och blev endel placeringar för de från klubben, framförallt för ponny tjejerna som var riktigt duktiga idag :)
 
Eftersom jag och Bullen inte fick vara med och leka bjuder jag på en film från när vi red stilterräng i Katrineholm :)
 

Bilbbomd :)

Passade på att knäppa lite kort på Bullen idag :)
 

Idag har Bullen hittat på hyss

Nu är Bullen på G igen, pigg glad och mår som vanligt, han hade dessutom ätit upp höt ur hönätet, jätte skönt! Alltså inget allvarligare fel än lite magont efter Metacamet.
 
Idag fick han komma ut i gräshagen direkt då ingen orkat släppa ut honom, hade i försig inte bett om det men skrivit på tavlan att han gärna får gå ut i sjukhage, så det är väl upp till den som jobbar om de vill ha honom inne, jag hade släppt ut, han är inte jätterolig att mocka åt när han är inne nämligen, och framförallt inte om han får morgonhö då är det hö i hela boxen, men men.
 
Trodde allt var lugnt han stoppade ned huvudet och började beta direkt innan han exploderade och for fram och tillbaka, pep och bockade, men han såg riktigt fräsch ut när han travade mot mig en vända. Riktiga bockar var det han fick till idag, han får låta bli att göra så sen när jag ska rida, men han var ju alla fall glad :)
Haha, nåja håller inte för det där håller han ju knappast för något annat heller :P
Så nu får vi hålla tummarna för att han ser liak fräsch ut på Måndag, vilket han säkert inte gör, alla fall inte igången, där halkade han bara sist....
 
Bjuder på en gammal busbild
 
 

Bullebus börjar bli pigg igen :)

Nu börjar Bullen bli sitt vanliga jag igen efter sin lilla matvägran som takc oh lov inte varade i många dafar och han äter nu bra igen så i natt får han prova hönätet igen, blir så stökigt i boxen när han äter på marken, han ska bara sparkar runt allt hö och har han väl trampat på det en gång vill han inte äta det sen, kräsen skit :P
 
Idag passade han till och med på att dampa lite när vi stod och betade och han inte ville med in, pep och for i luften när jag inte hade stenkoll på honom, inte en sekund kan man slappna av just nu med honom, skönt att han är pigg igen alla fall :)
 
På måndag blir det återbesök så håller tummarna att han ät bättre men man vet aldrig, han har lite jobbigt att gå i ena gång i stallet, tror dock snarare att det beror på att han tycker det är halt för han traskar på utan problem till och från sjukhagen trots att det är lika hårt där :)
 
 
 

Årets första avramling avklarad :P

Igår fick jag markänning på terrängbanan :P
 
Red Skuggan på terrängbanan igår i tg, gick helt okej, han bockade lite och förtstid inte riktigt att han skulle hoppa ibland men överlag skötte han sig bra, lite svårt med diket, han förstod inte riktigt att han skulle hoppa utan det tog ett antal gånger innan han hajjade. 
Avslutade dock med lite markänning då vi skulle hoppa muren, han förstod inte att han skulle hoppa och stannade, för att sedan kasta sig runt, var inte riktigt beredd på det helt enkelt, han brukade bara stanna och stå still, men men :P
Idag är jag lite smått sargad på vänstersida.
 
Efter terrängen red jag dressyr på Sunny, gick väl helt okej , men hon var inte helt lätt, känslig men ändå inte och hon var väldigt arg när jag fick minsta lilla grepp om henne, hon vill bara vika in näsan och släppa istället för att trampa under sig och slingrade sig åt alla håll och kanter när hon insåg att det inte gick. Det är verkligen spännnade att sitta på nya hästar och nyttigt
 

Varmt

Idag har det varit väldigt varmt, nästan för varmt :P Nej kanske inte, det är rätt skönt när det är varmt :)
 
Bullen har ätit bättre och hade ätit upp nästan allt kvällshö :)
Lite mörkare avföring än vanligt dock, men då har han ju inte haft sina normala matrutiner heller så förhoppningsvis ska det ge sig snart.
 
Ja det händer ju inte så mycker med för vår del, men bjussar på två bilder på uttråkad häst som jag försökte mysa med i solen, han uppskattade det inte....
 

Bullen har fått nya skor :)

Ja idag var det dags för lite välbehöv hovvård för Bullens del, nya skor var det dags för, äntligen bort med snösulor och så, broddarna skurvade vi ur själva. 
Tänk vad fort det gått egenligen, när vi skodde honom för 7 veckor sedan var det jätte mycket snö och det kändes som om den aldrig skulle försvinna, nu har marken hunnit bli knustorr och stenhård igen.
Idag blev det tåriktat runt om, han har haft det bak ett tag en veterinären tyckte han skulle ha det fram också så nu blev det så.
Pratade även några ord med hovslagaren, så mycket väl trodde problemen kunde bero på underlagen, det har ju varit hårt överallt i vinter och Bullen är ju redan innan lite stum med sina raka vinklar och antragligen vart det för mycket med Tyskland och så
Han skötte sig bra men varit lite otålig mot slutet men det kan man ju kanske få bli när man vilat 1½ vecka :P
 
Han verkade även äta lite bättre idag, men då har vi ju kommit på hur vi ska få honom att äta.
Kvällshöt hade han dock inte ätit speciellt mycket av får se hur det ser ut imorgon, men han åt bra under dagen och fick stå ute och beta flera timmar.
Väl inne i boxen började han äta av höt under vattenkoppen och slabba med det så det verkar alla fall vända, får hålla tummar för att han mumsat i sig maten under natten :)
 
 
 

Idag har jag fått rida :)

Idag har jag fått rida massor idag :) Eller alla fall tre hästar.
 
Först blev det lite ridning på Babsan som inte gick några lektioner idag, har ju ridit henne lite förut.
Idag kändes hon bra, hon var hyffsat lätt i handen för att vara hon och rätt lugn och inte lika extremt skev som hon kan vara ibland.
Red inte så länge då hon gjorde allt hon skulle bra och lydigt, finns ingen anledning att nöta massor då, bättre att hon gör det bra några gånger innan det blir för jobbigt och vi kunde avsluta där båda var nöjda.
 
Blev lite ridning på Cherida sen, har inte ridit henne sedan hon kom så det var ett tag sedan, då hade hon inte gjort allt för mycket.
Nu var hon alla fall riktigt trevlig om man ska jämföra, lite stel och stark, men betydligt bättre än tidigare, hade inte kramp någonstans alla fall.
Vi började med att bara jogga fram innan vi flyttade lite undan skänkeln under lättridning coh sedan galopperade åt båda varven ett varv med volter på kortsidorna.
Hon har lite jobbigare med galoppen till vänster men mycket bättre än sist jag red :)
 
Sist ut var Spindeln, mitt måndagsnöje :P
Idag fick han följa med ner på terrängbanan när Fia hade träning,vi skulle egentligen bara ner och galoppera runt lite men han fick vara med och hoppa, kul kul :)
Han har lite svårt att förstå men när han väl förstår tycker han det är kul så med lite tid ska det nog bli kanon :)
 
 
 
Bilderna får Cherida och Babsan stå för :)
 
 
 

Idag är det en väldigt speciell dag! =)

Bästaste Bullen fyller nämligen hela 7år idag!
 
Han har nog dock haft sin sämsta födelsedag hittills, då han mer eller mindre slutat äta, skit! Inget mer Metacam för hans det alla fall.
Nåja han lyckas alla fall äta om han får stå med höt mer eller mindre i vatten hinken, stackarn har knappt ätit alls i helgen, imorse var allt hö i hönätet kvar så nu får han på marken under vattenkoppen så han förhoppningsvis kan äta.
Han fick sig även två stycken Proviva med olika samk, idag var det nypon som han glatt sörplade i sig, nu håller vi tummarna för att det vänder annars får vi väl kolla magen på återbesöket också.
 
Eftersom det är bättre att han äter och kanske rör lite på sig än att han inte äter och står still fixade vi en liten gräshage till honom igår mellan hagarna där han kan gå fram och tillbaka och pilla i sig gräs, det var väldigt uppskattat så idag ick han stå och mumsa i säkert två timmar och sköter sig riktigt bra, sprattlar till någon gång men ja det bör inte spela någon roll,bättre det än att han svälter sig själv.
 
 
 

En trip till Stav idag med :P

Börjar bli stammis där, eller ja, jag har ju faktiskt bara varit där med min häst en gång av 4 de senaste veckorna....
Idag var det återbesök för Tunika som tyvärr inte var bra än och blev behandlad hovleder och bakknän så ska hon nog bli som ny sen när hon är bra :)
 
Bullen fick komma in och rulla sig i ridhuset idag, kanske ett dumt beslut då han han inte bekyrade sig om att ruska på sig efteråt, dessutom var det ny vattnat där inne och det vart ett fint lager med smuts på hans hårrem.
Han fick även komma ut och beta kanske 30-40 minuter i solen :) Det var garanterat uppskattat.
Tycker även att han faktiskt rör sig bättre i skritten nu, han trampade idag på bra med lite större kliv och övertramp.
 

Vårstädning av Bulle

Idag hade jag lite egen vårstädning av Bullen, Tunika och Bullens sjukhage.
 
Började med Tunika som behövde sig en ordentligt rengöring, riktigt skitig var hon och efter vi testat att lasta henne igen för första gången sedan vi var på kliniken, vilket gick fint, bestämde jag mig för att göra ett försök att bada henne.
Det gick kanon, hon var snäll, lite spänd men det kan hon ju få vara hon stod alla fall snällt, hon blev kanske inte super ren men betdligt renare än innan och fick på sig ett skal innan hon gick ut på eftermiddagen, har ingen lust att sanera henne igen imorgonbitti :P
 
Sen var det Bullens tur att få sig ett behövligt vårbad när jag ändå var i farten, han luktade skit och var mer eller mindre gulfläckig på vissa delar och fick sig en ordentligt skrubb.
Passade även på att ta lite pälsglas i svansen och borsta ut den, klippte av manen lite och toppade pannluggen så hinner det bli snyggt tills vi ska visa upp oss igen.
 
Passade även på att städa hans sjukhage lite noggrannt och försöka jämna till den så gott det gick samt slänga det gamla höt.
 
 

=)

Bullen blir piggare och piggare för varje dag som går, än sålänge står han dock snällt i sjukhagen, lite dampig till och från dock, det är kejda på och stenkoll på honom, får han chansen att sprattla tar han den
 

Heldag i stallet

Idag vart det en lång dag i stallet, vi började 10 redan och byggde sedan staket nere på terrängbanan hela dagen då det skulle byggas ut en heldel!.
 
På eftermiddagen blev det lite terrängträning, eftersom jag inte har någon häst fick jag låna Skuggan och bäbis hoppa lite :)
Han har gjort en bra utveckling sedan förra året då han mer eller mindre stannade i landningen på varje hinder och knappt bjöd, nu bjöd han bra, jag bromsade lite slutet då jag trodde han skulle bocka men han skötte sig kanon :)
 
 
 

RSS 2.0