Dressyr för Anna Nilsson

Idag var det dags för dressyr för Anna igen, har inte ridit för henne sedan den dag vi åkte ner mot Tyskland, det är ett tag sedan alltså :P
Hursomhelst så gick det bra idag, hon tyckte han hade utvecklats mycket och har nu mycket rundare form och gångarter =) Hon tyckte även att han hade blivit mycket positivare och framåt då jag nu kan rida utan sporrar och slipper driva så jag blir blå, nu är det mest att "åka med" får ju jobba lite men inte alls som jag ficki förut, så nu börjar det blir riktigt kul att rida =)
Vi tränade dock lite på övergångar och tempoväxlingar, det är ju vad vi behöver träna på, vi måste lära oss att hitta en långsam men energisk arbetstrav för att kunna visa upp vår mellantrav, då han är lite begränsad där så får inte rida för fort, då blir det jämntjockt.

 

Imorgon är det hopptävling så passade på att bada honom idag då han gått naken i hagen, Bullen var dock inte så tacksam utan slängde sig ner i torven direkt när han kom in (hade som tur var täcke och fick på ett till innan han hann lägga sig) Så sedan var det bara att gå ut igen och spola torven som fastnat så fint på hans blöta ben och skinkor :P
När han duschat andra gången släppte jag honom en vår lilla sjukhage där det växer gräs, är ingen som använt den på jätte länge så tyckte han kunde få gå där någon timme och mumsa =) Han var lyklig och sket totalt i hästarna i hagen bredvid.
Nä'r jag hämtade honom från hagen lyckades han dock sätta näsa på tråden och få sig en stöt, Stackarn, jag vart lite paff med, trodde faktiskt inte det gick någon el till den hagen :P
Senare på kvällen skulle hovis komma och slå i några söm i en av hans lösa skor, får se hur det blev imorgon =)
På Torsdag får han nya dojjor


Film och bilder från tävlingen

LC:2

LB:1


Dressyrallsvenskan

Idag var det dags för lite dressyrträvling, andra omgången av allsvenskan div3, denna gång var det Kärsgatan som anordnade tävlingen.
Klasserna idag var LC:2 och LB:1 så jag börjar med LC:2 helt enkelt

 

LC:2. Red rätt sent i den här klassen, nummer 15 av ca 30 startande (5 efteranmälda) så jag hann kolla lite på de som red innan och kunde rätt fort konstatera att domaren ville ha hästarna i en lite rundare form och AVSPÄNDA, verkade inte bry sig om de blev lite låga heller.
Eftersom jag alla fall hade en aning om vad domaren ville ha såg jag till att Bullen verkligen blev avspänd och lydig innan det var vår tur.
Efter vår mentalaträning som vi hade med ridskolan försökte jag tänka på annat än att de andra kom med sina fina dressyrhästar, vände det till att de blir säkert spända, för det blir inte Bullen.
Med andra ord kände jag mig rätt nöjd när jag gick in på banan.
Började med att galoppera innan jag fick startsignal, Bullen brukar nämligen kännas som bäst efter galoppen, tycker det fungerade rätt bra och det kändes helt ok genom hela programmet som förövrigt är väldigt konstigt, men men.
Tyckte kanske Bullen kändes lite låg i formen men han vart inte lång i varje fall utan höll ihop sig bra.
Resultat: 197p, 70,357% = 6:a

 

LB:1 Red typ sist i den här klassen då jag var sist i vårt lag, behövde rida på typ 80% för att laget skulle få en placering, lyckades inte riktigt med det :P
Till LB hann jag ju kolla lite med och här verkade domaren vilja ha hästarna i en högre form, vilket jag gillar med med =)
Så plockade upp honom litepå framridningen samt red lite öppnor i galopp och trav innan vi gick bort, vart inte så mycket ridning på framridningen då han kändes fin och dfessutom började bli trött, kändes mest som om han skulle börja slå mot skänkeln om jag bad om något mer.
På banan kändes det helt ok här med, finns mycket jag kan göra bättre men allt som allt var det jämt, mjuk och lydigt, sedan har han ju lite svårt för travökningen och i galoppen vågade jag inte trycka på, det kändes nämligen lite lätt i bakfötterna, hellre lite för lite än att han slår.
Men han var avspänd och gjorde allt han skulle här med.
Reslutat: 196p, 67,586% = 8:a


Med andra ord var Bullen jätte fin men vi kan bli ännu bättre, och idag var jag duktig och tänkte inte att alla andra hade så fina dressyrhästar och jag kom med min lilla hopp/fälttävlanshäst utan tänkte att visst har de fina hästar men min är alla fall helt avspänd och lydig =)
Kändes dessutom rätt kul att slå endel med fina dressyrhästar.

Bilder och film kommer i nästa inlägg

 


SOL!!!!!

Ja idag var det fantastiskt väder på eftermiddagen, på förmiddagen var det lite skumt men då var jag ändå bara ute och körde bil.
Efter jobbet tog jag mig till stallet direkt för lite ridning, fick lite beslutsångest då jag tänkt trimma dressyr men vädret var för bra så det blev till att rida dressyr på vägarna och skritta lite i skog och mark =)
Så jag och Bullen begav oss till Nynäs-Gods, bara Bullen coh jag =)
Travade och galopperade på vägarna, givetsvis på tygeln och red även lite skolor samt några tempoväxlingar, kändes kalas och på vägen hem klarade han faktiskt av att galoppera samlat i en svag öppnatanke i en svag uppförsbacke, sedan var han kalas fin i galoppen =)
Passade även på att skritta ner till vattnet, lite små läskigt tyckte Bullen då det var vågor, så försökte inte ens gå ner, ville inte ta den diskussionen idag, han gick dock snällt i vattenpölarna som fanns på vägen.

Hoppning för Per Duvefelt

Idag var det hoppning för Pelle på kvällen, det var lite som en clinic då det var temadag i stallet.
Tyvärr är ju vädret som det är just nu så vi fick tränga in oss i ridhuset på 20x40m, rätt trångt med andra ord.
Vi började med en nogrann uppvärmning med travbommar och  galoppjobb innan vi började hoppa lite smått.
Vi började med att hoppa fram på de olika delar vi snare satte ihop till en banan.
Det flöt på rätt bra faktiskt och det var mycket fouks på våra skänklar att vi trampade ner hälarna och var stabila i sitsen.
När vi väl skulle hoppa banan hoppade vi alla lågt en gång första och sedan höjde vi, när hindren kom upp lite blev det såklart svårare, blev inte bättre av att jag tappade tyglarna efter första linjen.
Är ju dock inga problem att rida klart, Bullen hoppar ju om jag styr, sedan hann jag ju ta dem innan ett smalhinder igen :P
Fick hur som helst göra om det sista, göra om och göra rätt.
I slutet var Pelle alla fall rätt nöjd och tyckte att bullen 9 av 10 gånger hoppar riktigt bra, den där gången han inte hoppar bra är det ofta för att han behöver lite mer hjälp från mig, han är ju fortfarande ung och behöver lite support i vissa lägen för att klara hindret felfritt!

JAA!

JA! Vi får åka och tävla redan i helgen, ska bli riktigt kul, har verkligen längtat efter att åka på hopptävling!
På Söndag är det Dressyrtävling, allsvenskan igen och på Tisdag är det hopptävling på Vallentuna =) där ska vi rida 105 och 110 om det inte går åt helvete idag när jag träna då får jag byta till 95 och 105 istället, men ja just nu känns livet mycket lättare =)

Imorgon vet vi...

Ja imorgon vet vi förhoppnignsvis hur länge vi ska vara isolerade då provsvaren från den sjuka hästen ska komma, vi vet visserligen redan att det inte är någon virussjukdom, det fick vi veta igår och imorgon får vi veta bakteriesvaren.
Hur som helst har hittills ingen annan häst insjuknat och hästen i fråga har varit isolerad 8 dagar samt feberfri sedan i Fredags, så ja det finns ju lite hopp om livet alla fall :P
Är det kvark och vi inte får något bakslag bör vi kunna åka till Runsten alla fall, är det något annat är det upp till vet. att avgöra..

 

Men till lite roligare saker, Bullen var faktiskt fin idag trots att han vilade igår =) Vi hade lite markarbete med trav bommar på böjd lijne samt galoppbommar på raklinje, gick helt ok, är lite svårt med galoppen på raka linjen, framför allt då bommarna var upphöjda, men det gick bra, det går ju helt klart framåt och han hade bra stuns i galoppen trots att vi skulle minska samt en travlig form så han får ett litet pluss i kanten idag, helt klart bättre än vad det brukar vara efter vila, fullt ridbar, hade till och med kunnat tävla :P

Idag kändes det bra!

Idag vart det lite dressyr igen, idag med det vanligt bettet och ja vad kan man säga, fick ett bra sug och en trevlig känsla igen.
Han var faktiskt riktigt fin idag, red inne i ridhuset då det vgar tomt, red lite tempoväxlingar och skolor.
Var några tempoväxlingar på diagonalerna som det är i programmen sen, alltid bra att träna när man får chansen, det är ju inte så ofta nämligen.
Idag gjorde han det riktigt bra, till och med traven hände det något i, han kanske inte länger som någon dressyrhäst direkt men han svarar alla fall och gör så gott han kan =)

Och här kommer anledningen till att fästa martingalen dubbelt

Sedan jag köpte Bullen har jag alltid knäppt martigalen på två ställen mellan frambenen då den sadelgjort han har tillåter det, dels med en hake i ringen fram på sadelgjorten och sedan har jag ögglan som blir på martingalen i spännet på gjorden.
Och ja här är anledning till varför jag har det så, eftergårdagens träning på utebanan såg nämligen haken ut såhär:
Detta har alltså Bullen gjort med sina framhovar när vi hoppade, så ja denna hake är numera rätt död och det blir till att sätta fast en ny innan nästa hoppning.

Dressyr och shopping

Idag vart det en sväng till Hööks samt lillhästen på förmiddagen/dagen å vi behövde ett nytt regntäcke och lite annat smått och gott till Bullen, vart inte så farligt dyrt idag, det ända dyra vi köpte var isbalsam och regntäcket då annars är det ju inte direkt något vi behöver.
Bullen fyller dock år snart så får väl se vad han ska få då =) har inte riktigt bestämt mig än men något lyx ska han såklart få =) Kanske blir det ett nytt bett då det fortfarande är sprenger bettet han trivsbäst med, hade ju varit skönt om han föredrog något billigt men icke.

 

När jag kom hem från shoppingen blev det lite dressyr för Bullens del, provade rida med det tunna tredelade idag igen men, nej det blir helt enkelt för skarpt känns som om han inte riktigt vill suga tag i det lika bra som han gör med det andra, får inte alls något trevlig känsla i handen.
Ska dock prova det i terrängen där han ligger på lite mer av sig själv redan, så där kanske det kan passa alladeles utmärkt då han blir lite stark på det tjockare.
Gillar inte att betsla upp men ja, att byta till ett annat helt vanligt bett känns inte som hela världen direkt ^^

 

Lilla grå fäller väldigt mycket nu dessutom så jag skaffade mig en ryktsten idag för lite hårborttagning äer så trött på att ha alla borstar fulla med dammigahårstrån :P Bjussar på en hårig Bullebak :P

Hoppning med terränginspiration på banan

Egentligen skulle vi terrängtränat nere på banan idag men då det var alldeles för blött fick vi hoppa på utebanan istället med lite terrängtänk.
Vi jobbade på att växla mellan de olika tempona, först utan hinder och sedan med hinder på lite linjer och slutligen en bana.
Jag och Bullen har lite svårt att växla ner igen när han väl komma igång, men det är en helt fantastisk känsla när han kommit igång ordentligt och verkligen suger mot hindren och och jag nästan måste hejda honom!
Han gick riktigt bra idag utom ett språng då vi kom i lite terrängtempo och skulle växla ner till banhoppningsgalopp och han inte tog bromsen ordetnligt så vi inte blev klara och han hoppade lite i handen och fick såklart med sig bommen, men annars var han kanon fin =)
Passade även på att ta några kort på honom ihagen efteråt

.

Idag fick lilla grå vila, vi tog oss dog en långpromenad genom lite skog och så =)
Passade på att ta några bilder på honom med mobilen när vi gick, han brukar nämligen stanna och titta på saker lite då och då, men det är ju bra att han har blivit lite mer uppmärksam, så långe han bara stannar och tittar vad det är så är det ju lugnt =)

Ingen tävling

Blir ingen tävling på Söndag då vi har en ny häst som fick feber idag, känns lite surt så får ta och leta reda på någon annan hopptävling tror jag...
Provade hursomhelst ett väldigt smalt tredelat bett idag och som jag misstänkte gapade han inte en ända gång när han fick in det i munnen och inte heller efter ridningen =) Blir till att köpa mig ett eget sådant, låndade av Cassandra som har ponnyn jag rider ibland =) Ska prova det imorgon med för att känna lite mer på det..

Idag är mina lilla grå dyr =)

Idag passade jag på att hoppa lite i ridhuset då lektionerna var på utebanan, hade tänkt hoppa ute då det är mycket söttre (60x40) men hamnade i lilla ridhuset vilket kanske var bra då det är 18x32 meter på framhoppningen i helgen:P
Provade även ett nytt bett idag, mest för att jag kände för att prova nått annat bara sådär, han har ju gått bra på mitt 3 delade kk utlra, men det är ju bra att variera bett.
I början kändes det inte alls bra och jag vart lite sur på honom och fick gå på honom lite vilket jag tror var bra för när vi hade hoppat fram på lite lägre hinder fick jag en riktigt bra känsla när hinder blev högre och han hoppade riktigt bra.
Hoppade ett relaterat avstånd med 4 korta språng och en fristående oxer så jag fick hoppa lite enkel hinder med, vart riktigt bra faktiskt i det relaterade då vart både jag och Bullen tvugna att vara uppmärksamma, så jag inte bara kunde åka med utan var tvungen att räta upp mig och ta tillbaka honom.
På oxern hoppade han riktigt bra och kom mer eller mindre perfekt alla gånger från 1m upp till 115, fick riktigt fina språng på 115 faktiskt =)
Kändes skönt att få komma bra utan några hjälp hinder och liknande fick verkligen en superkänsla så nu är han bra dyr =)
Det jag ska tänka på till tävlingen är att våga gå på honom lite på framridningen så han verkligen gå fram och inte spar sig!
Imorgon ska jag prova ytterligare ett nytt bett, ett smalt tredelat då han inte är 100% nöjd med betten, det från sprenger är dock mycket bättre än de andra men tänkte prova ett riktigt smalt nu om han kanske tycker att han har för mycket i munnen då han gärna står och gapar och håller på när han får in bettet i munnen samt när man skrittar av för hand.
Passade på att kika in i munnen idag och det känns som om betten ligger lite hårt mot tungan, så han kanske helt enkelt inte tycker sig få plats med tungan.
Mitt kk utlra från sprenger är det han accepterat bäst, men då är det ju utformat annorlunda än ett vanligt 3-delat så imorgon provar vi ett smalt bridongbett så får jag se vad han säger om det =)

=)

Passade på att fota lite när de andra red idag, vart väl sådär, behöver fota mer!, gjorde hur som helst lite justeringar i ena bilden såhär blev reslutatet.
Före:
Efter:

Dressyrallsvenskan

Idag var det dags för dressyrallsvenskan Div 3
Förklassen var LC:1 och lagklassen var LB:1

 

LC:1: Kändes lite halvdant på framridningen emn det började släppa mot slutet och han började bli lite mjuk och trevlig igen, fick dock lite mycket i handen och han kändes lite springig.
Fick gå in på banan så, dock med en ok känsla och i ridhuset brukar han inte gå på riktigt lika mycket framåt.
Så var det även idag men känslan var inte alls bra, det kändes lite stumt och som om han inte riktigt tog hjälperna, och när han är stum får han ett sämre steg och blir nästan lite springig.
Han lyckades även fatta fel galopp i andra galoppen, var väldigt länge sedan han gjorde det men tror jag spände mig och han fick för bråttom med att fatta galopp, han dock rätt innan nästan punkt som vi fick en 7 på.
Red ihop 62,59%, kunde kanske förtjänat några poäng mer, men jag och domaren var rätt överens nu efter att jag både sett ritten på film och läst protokollet samtidigt. så komer och gott var jag och domaren rätt överens och slutkommentaren blev: Prydligt men hästen blir lite hastig i sina rörelser och behöver då lite mer vila i steget.
Något jag håller med om med, det var lite spänt, stumt och då blir det hastigt istället.

 

LB:1: Här hann jag inte rida fram så länge då jag inte fick rida i laget, men det kändes rätt bra så red inte så mycket, kände på honom och gjorde lite fattningar för att känna att de satt, red även lite tempoväxlingar innan det var dags att gå in på banan.
Den här gången kändes det mycket bättre! Fick en mycket trevligare känsla och han var mer på hjälperna, han var stadig och fin i formen med nosen långt fram och kröp alltså inte ihop och hamnade bakom hand, kanske en liten gnutta bakom log men det är ljusår bättre än det varit.
Red ihop 64,83%.
Här var jag coh domaren dock väldigt oense i protokollet efter att jag sett film och dessutom räknat protokoll till så gott som alla andra i klassen samt sett deras ritter, tycker att jag fick lite snålt betalt och lite konstigt på vissa punkter som uppridningarna där uppridningen islutetvar bättre än den i början men poängen var längre..
Det ända jag håller med domaren om är väl att vi behöver bli bättre på att visa variationen i tempot och övergångarna inom gångarterna, han har ju svårt att länga traven men galoppen är fin =)

 

Var förövrigt näst bäst av nynäsryttarna i denna klass så vi skärpte till oss rejält och det kändes riktigt bra!


Dressyrtävling imorgon

Ja imorgon är det dressyrtävling, dressyrallsvenskan div3.
Vet inte riktigt varför jag är med, det där med att tävla dressyr ä inte riktigt min grej, dels blir man ju bara nervös och sedan är det ju en bedömningsport så även man råkar vara nöjd så betyder ju inte att domaren är det :P
Nåja Bullen kändes hyffsat ridbar idag, nu ska jag bara försöka vara nöjd imorgon, ville ju alltid mer än vad vi kan...

Då var det snö igen då..

Japp då det var dags för lite snö igen då...
Imorgon är det allsvenskan i dressyr också och tja, vi lär ju få simma på framridningen, tur att mina häst redan är grå, då syns inte smutsen så mycket alla fall :P
Lilla grå har lyckats göra illa sig i onsdags också, på frambenet, som vanligt med andra ord.
Såhär vackert är hans sår, i "överkant" är det en flik på kanske 2-3cm lång, nån måste ha träffat med en brodd.
Japp alla har inte blivit av med broddarna än, Bullen har dock inte haft några sedan senaste skoningen

....

Tyckte jag förtjänade lite godis när jag kom hem så högg in på mina vingummin från Bassett och hittade då detta i påsen:
Den smakade dock precis som de vingummina, lite mjukare bara

Mycket att göra!

Som rubriken tyder så har jag en heldel att göra just nu, alla fall fram till och med Söndag.
På Sönndag är det dressyrallsvenskan hemma, mitt uppdrag är att fixa musik... lättare sagt än gjort, det är nämligten skit svårt framför allt då jag är fruktansvärt trött på all musik på radion som spelas konstant, nej här ska det hittas gamla godingar, gär väl sådär halv bra men har fått ihop till en skiva, nu ska jag bara fixa en till :P
Utöver att fixa musika jag ju även jobba samt motionera lilla grå, från och med igår är han ju nömligen dressyrhäst, borsett från vila idag vilket passade rätt bra då jag fick cykla på jobbet..

 

Bullen har förövrigt skaffat sig ett sår ner till på höger underarm, det är lite svullet och så men inte gigantiskt, håller tummarna för att det inte svullnar upp mer, har hållt sig ok ifrån igår, känns lite jobbigt om han ska få lymfangit där, men har tvättat och det såg fint ut så det borde hålla sig.
Han har även lyckats få nått i örat idag när vi gick en sväng runt gymnasiet, han gick och ruskade på huvudet och var väldigt irriterad, han var bara nöjd när mamma gick och kliade honom i örat.
Givetvis gav det sig inte så jag fick klia honom inne med.
Ja det gav sig alla fall inte så han blev stående slokande med det irrterade örat och framåt med det andra, och tja han tycker nog lite synd om sig själv, men har undersökt och det finns inget konstigt i örat alls.

 

Bullen var dock nöjd med att få beta lite i solen som kom fram en stund på kvällen =)

Uteritt i regnet

Idag har vi varit ute i regnet, var duktig och tog mig i kragen och red ut som jag planerat trots att det regnade och ridhuset var ledig, så tänker ge mig själv ett pluss i kanten :P
Avslutade dock på banan då han behövde galoppera lite, han var nämligen väldigt pigg ^^
Idag har vi varit ute i regnet, var duktig och tog mig i kragen och red ut som jag planerat trots att det regnade och ridhuset var ledig, så tänker ge mig själv ett pluss i kanten :P
Passade på att trava lite på asfalten när vi var ute och galoppade 2 gånger i grusbacken innan Bullen stack då de fågel flaxade :P
Då gav jag upp och tog mig till utebanan och galopperade lite där istället så vi kunde galoppera lite längre sträckor och jag kunde koncentrera mig på att bara stå =)

 

Såhär ser det förövrigt ut ovan på lilla grå

Hoppning

Passade på att hoppa lite idag när jag och mamma var lediga, kommer inte hinna det någon gång i veckan så det fick bli idag helt enkelt.
Byggde upp en övning som vi hoppade för Peter i Tyskland som bestod av 2 studs- ett galoppsprång, räcke- ett galoppsprång, oxer, där man kunde höja endel vilket jag tyckte passade idag då han jag ville att han skulle få ta i lite=)
Blev inte så många språng utan hoppade en gång åt varje håll innan vi höjde en bit, så det vart kanske 3 större språng allt som allt

Dressyrtävling

Idag var det klubbtävling i dressyr, jag och Bullen red LB:1 och LA:1
Kan väl inte påstå att det var vår bästa tävling direkt, men vi kan ju inte alltid vara på topp och att hoppa dagen innan var helt enkelt inte det bästa, han ska gå ett hårt dressyrpass innan så han är ordentligt lösgjord och mjuk.
Känslan när jag hoppade upp var dock okej, han är ju avspänd och så men det känns verkligen när han inte är helt igenom, han blir lite styv i sidorna och rör sig lite stummare.
Att börja rida igenom honom på framridningen kändes mest värdelöst då det inte finns den tiden helt enkelt så det var bara att göra det bästa av situationen och försöka få honom alert på hjälperna istället.

 

I Lb var han kanske lite lång i formen, inte jätte mycket men en gnutta längre än där jag vill ha honom och han kändes lite styv i volter och serpentiner, men han lyssnar bra på hjälperna och gör det han ska!
Vi red ihop 208p, vilket blit typ 71% och det gav oss en 4:e placering, måste dock tillägga att domaren låg extremt högt i poängen idag, borde kanske haft 63% eller nått, förra tävlingen red jag betydligt bättre nämligen.

 

Till framridningen i La kände jag mig helt slut, kan bero på att jag inte ätit sedan frukost och är van att äta lunch typ senaste halv 11 :P
Hursomhelst red jag lite och det kändes bättre faktiskt, han hade blivit lite mjukare och jag kunde få ihop honom mera och även få en trevligare känsla.
I själva programmet blev det lite missar och han var fortfarande lite styd i volterna.
Dels har vi ju svårt med skänkelvikningarna, framförallt undan höger, sedan är ju inte skritten vår starka sida och vi fick ett litet taktinslag då jag drev på lite för mycket, det är så hårfint.
I ryggningen lyckades jag lägga i backen utan några större problem, och när backen väl var i då var den i och jag fick istället problem att få i ettan igen, han ryggade på så snällt, dock lite snett :P
I övrigt dick det faktiskt helt ok måste jag säga, i ena förvända galoppen var han på väg att byta men landade i samma galopp igen.
Det hela slutade med 68,9% 2 p utanför placering, lite surt men han gjorde det super ändå =)
Även här låg domaren väldigt högt!, borde kanske fått runt 62% som förra gången jag red La

Hoppträning för Per Duvefelt

Idag var det dags för hoppträning för Pelle, har ridit för honom några gånger förut, dock mest dressyr på Pierre och hoppat en gång på Zelma, som han förövrigt kom ihåg!
Idag var det Bullens tur så fick börja med att berätta vem han var och sedan red vi fram, han var inte helt på topp idag, det var lite stelt och så men det gav sig alla fall hyffsat.
Vi hoppade de olika delarna av vad vi sedans kulle sätta ihop till en banan, rätt kul övning faktiskt både nyttigt för häst och ryttare och den tog inte stor plats heller!
Bullen var ju somj sagt inte på topp så vi fick inte riktigt den känslan jag vill ha men det gick bra ändå och Pelle tyckte om honom, han tyckte Bullen var en bra häst att tävla och ha roligt med!
På blå lådan på filmen kommer det fram att han inte är helt på topp då vi får ett lite halvläge där han hoppar av vilket jag inte var helt med på men å andra sidan fick han ju lov att tänka lite sjävl sen :P

Slut på vilan

Ja nu var det slut på vilan för Bullen som fått ta det lugnt sönsag-tisdag, bara joggat och så.
Igår, Onsdag, var det dags för lite jobb på riktigt då vi som vanligt red i tävlingsgruppen, vi jobbadd med lite programdelar vilket kanske inte riktigt var vad vi behövde för dagen.
Hursomhelst gjorde han allting väldigt lydigt och snällt men usch vad stum han kändes, det känns verkligen när han inte är helt lösgjord, han får ett kortare och stummare steg, det känns väldigt i traven men även lite i galoppen, men men han gjorde allafall allting, flyttade undan i både trav och galopp, gör alla övergångar osv, och bara det är ju ett framsteg, han har bvlivit väldigt lydig nu!

 

Idag Torsdag jobbade jag utifrån hur det känts igår så jag började med att skritta kanske en kvart, först på långtygel 10 min och sedan på kort några min innan jag började trava honom i en låg och rund form, travade där tills han började suga framåt och röra sig genom kroppen lite mer, galopperade även lite låg och rund, öven det arbetet böev kanske en kvart sammanlagt innan vi kunde började jobba på riktigt.
Efter den långa framridningen kändes han faktiskt bra, rörde sig bättre än igår, mycket mjukar och med större kliv och kunde även korta sig i galoppen nu.
Red lite skolor och även över lite galoppbommar, är lite svårt över galoppbommarna, jag måste verkligen rida varje språng mellan bommarna så han inte länger ut sig!
Efter ridningen blev det en lång avskrittning ocvh sedan stretching samt liniment, ska börja med det och så vad det ger för reslutat, han ska även började få E-vitamin då han är av den lite stelare typen häst, så förhoppningsvis får han lite hjälp på traven med E-vitaminen..

Shopping

När vi var i Luhmühlen passade jag såklart på att handla lite, är ju väldigt mycket billigare där nämligen :P
Detta inhandlades:
Svart/brunt HV Polo Dressyr: 38,25€ ~ 341,84kr, Pris i sverige: ~540-600kr
Orange/brun Hv Polo Allround: 42,40€ ~378,92kr, Pris i Sverige: ~540-600kr
Dalmar Terrängskydd fram och bak: 174,80€ ~1562,17, Pris i Sverige: ~2300kr
Rambo Newmarket Fleece, dock i brunt men har ingen bild :P: 73,60€ ~ 655,57kr, Pris i Sverige: ~ 850kr

 

Med andra ord blev det lite billigare att handla i Tyskland mot Sverige, Köpte benlindor, skydd och sporrar med till ett bra pris =)

Film från Dressyren för Bosse


Luhmühlen 2012

Dags för ett ordentligt inlägg om vår resa och inte bara något hopkastat från hotellrummet:

Lördag: På Lördagen pkte vi ner mot Tyskland från Skåne där vi hade tillbringat natten, vi gjorde först ett stopp hos Ted och Pernilla i Flyinge för kontroll av hästarna innan vi fick åka. Kontrollerade och färdiga åkte vi vidare till Damnmark, och sedan Tyskland med Färjan, det blev några timmar men tillsist kom vi fram till Gut Schnede som första stallet hette.
På Gut Schende stod vi en natt då det inte fanns plats på anläggningen förrän 4 nästa dag.
Eftersom det inte var någon träning och hästarna stått i släp i många timmar tog vi oss en liten ridtur på de fina sandvägarna.

Söndag: På Söndagen var det dags för första dressyrträningen, jag red vid 4 så vi passade på att flytta in på anläggningen samtidigt.
Valde i år att rida för Bo Jenå medan de jag åkte med red för Curt Carstensen.
Det vart väldigt hårdkröning med mig och Bullen.

Vi började med att bara trava och galoppera runt så han fick se hur han rörde sig och lyssnade, hade problem med osv. och sedan satte vi igång.
Vi började med att jobba lite övergångar i trav och skritt för att sedan övergå till galopp och jobba lite på volten innan vi gick ut på fyrkanten och vände upp på kvartslinjen för där vi på mitten lade en 15 metersvolt inåt och sedan skulle rida rakt fram igen för rakriktningen.

Över till trav igen och den här gången jobbade vi öppnor på kvartslinjen, några fick faktiskt en helt ok från Bo som inte säger så mycket.
Det var en riktigt jobbigt pass men Bullen jobbade på hela tiden och jag var ändå rätt nöjd med det även om det kunde varit bättre.

Måndag: Mitt på dagen var det dags för dressyrtränign nummer 2, för Bo nu med.

Den här gången blev det ännu jobbigare och vi började lite som förra gången men nu med lite skänkelvikningar först också, i både skänkelvikningarna bad han oss rida tills det tog emot och Bullen tappade farten för att då rida rakt fram och trycka på framåt.
Det till kom även endel slutor nu, först längs med långsidan där vi skulle komma ur en väldigt liten volt för att få honom böjd genom kroppen.
När det funkade ok gjorde vi även några på diagonalen! Vi som aldrig gjort en sluta förut men han fick godkänt av Bosse med faktiskt :P

I galoppen lade vi till öppna på kvartslinjen med nu där målet var att få honom låg rund och hålla bjudningen i rörelsen, inte helt lätt men efter några gånger gick det rätt bra. 
Efter öppnorna var det dags för lite förvändgalopp på 3 serpentinbågar över medellinjen, det var vi typ aldrig gjort förut heller men även det gick fint =) Och den här gången var Bosse Mer nöjd än dagen innan :P
Jag var väldigt nöjd med honom, trodde nästan han skulle dö där mitt i någon gång ^^

Tisdag: På morgonen var det dags för lite hoppträning för Peter Eriksson, nu red vi i grupper och jag fick rida med de jag åkt dit med.
Vi började med rena kontrollövningar, vi skulle kunna flytta hästen åt sidan, den skulle lyssna både framåt och bakåt, hålla galoppen på en liten volt och vi skulle kunna rida överbommar utan att ändra något innan det var dags för hoppning.
Vi hoppade fram på lite små hinder först innan det blev några övningar.

Först övningen bestod av 2 räcken där vi bara skulle rida på böjtspår och hoppa hindren snett. I den övningen lades det till en liten oxer med vattenmatta i mitten coh vi fick rida rakt fram med 4 galoppsprång mellan varje hinder. Peters tips i denna övning var att ha bra galopp fram till hinder två så hästarna fick brosma själva för att det inte skulle bli trångt till sista.


Övning nummer 2 var lite smidigthet och styrka där hästarna fick tänka själv och vi som ryttare bara skulle följa med.
Den bestod av två små stud, ett galoppsprång - räcke, ett galoppsprång - oxer där hindre höjdes efter hand, detta gjorde han bra liksom de andra.


Övning 3 var två oxrar på raklijne där vi skulle rida på 6 språng, i högervarv gick det väldigt lätt, i vänster var det dock svårare då han gärna länger ut sprången lite mer där och vi fick komma 3 gånger innan vi fick till det bra =)

Alla övningar gjordes åt båda hållen och det var väldigt noga med att vi ca 20-40 meter efter sista hindret skulle lägga en volt på ca 10 meter för att återfå rundheten i form och lydigheten

Onsdag: Efter 3 dagar på anläggningen blev det tillsist dags för terrängen för Jan Jönsson.
Vi fick börja med att presentera våra hästar och sedan rida lite på en volt i galopp där vi skulle växla 2 punktssits och 3 punktssits utan att hästarna skulle ändra form eller tempo. 
Efter det fick vi galoppera och visa dem banan i samma lugna galopp innan det blev någon hoppning.
Vi började med att hopppa lite olika hinder både enstaka och på följd, Kul tyckte Bullen efter en stund när han var med på noterna.
Vi fick hoppa trappan upp och trappan ner, samt baken, sunkenroad, med smalhinder efter, olika enkelhinder, vatten (såklart) samt en stock på ena banken .
Det vart alltså en heldel kluriga saker efter vi hoppat typhindren men Bullen gjorde det verkligen kanon, han har ju aldrig varit på någon riktig terrängbana förut bara på våran hemma och ja de är en rätt storskillnad, hemma är hindren runt 60 och inget avancerat alls här varierade det mellan kanske 70cm till 1*-iga hinderkombinationer

 

På eftermiddagen när vi kom tillbaka efter att ha kollat på de andra grupperna möttes vi har en apatisk Bulle som varken skulle hälsa eller ha något ätbart, riktigt ynklig var ha, vi började med att gån en sväng där han piggnade till en gnutta.
Efter en studn tog vi tempen som visade 39,7 grader så den kvällen gick helt enkelt ut på att åkta till stallet och kolla till honom.
Eftermiddagen hade han dock piggnat till och ville äta och mysa, stallet var dock låst så vi fick lägga oss utan att tempa.

Torsdag: När vi kom till stallet på morgonen mådde Bullen bra igen och febern var borta men det blev såklart ingen träning så vi fick nöja oss med att promenera och titta på de andra som tränade


RSS 2.0