Lektioner och pigg häst

Har stått i ridhuset hela dagen idag, eller ja inte hela tiden red ut med två grupper som fick skritta igenom vatten hindret och skritta runt lite på gräset vi terrängbanan, vart även lite i skogen med dem, lika bra att ge de lite försmak för fälttävlan redan när de är små =P
 
Bullen red jag på eftermiddagen, han var ungefär lika pigg idag som igår. 
Red på kombibettet idag också, vart lite irriterad på det men kändes bra i hoppningen, han fick dock lite skav av bettringen så blir till att rida på pelhambettet imorgon helt enkelt =)

Gjorde ett tappert försök att rida över bommar

Bestämde mig för att ta på hoppsadeln idag och galoppera över de bommar som fanns kvar på utebanan sedan igår, allting på lagom nivå för att bara träna lite distanser.
Provade rida med Fias kombibett idag för att se hur han kändes där.
Nu var det dock svårt att avgöra då han var som en bulldozer och dfet pös ur öronen, var nästan så jag trodde han tänkte börja bocka.
Han for mest runt kändes det som, bettat fungerade väl hyffsat men det är svårt att avgöra när han är så på trycket, det kändes dock som om han inte sänkte ryggen lite mycket som han gör på andra bett i hoppningen utan att jag kunde hålla ihop honom mer trots att det gick lite fort, är ju aldrig trevligt att se bläsen så det här var ju trevligare.
Dock lite svårt att ställa, böja osv, men det är ju lite överkurs ^^.......
Ska nog ta med det på Söndag och pelhamet, han lär ju vara pigg då med.

Hoppträning på Jursta

Idag var det dags att hopp lite på Jursta igen med Bullen.
Fick rida med ponnyerna idag då gruppen var  ojämna till antalet ryttare, men det gjorde mig inte så mycket, mest skönt att få rida en timme tidigare
Dagens övning var 5,5:an rätt upp, böjd linje till vänster till en oxer, sedan bort till en kombination på andra långsidan med smalhinder ut, innan vi red in i 5,5:an igen och på en böjd linje till ett räcke, 4 galoppsprång både till räcket och oxern. Efter räcket hoppade vi oxern åt andra håller på en linje till smalhindret. 
Det gick faktiskt rätt okej, provade att rida med pelhamet här vilket fungerade fint då han låg på.
Banan låg på ungefär 110, rätt lagom med tanke på att vi inte har hoppat så mycket den senaste tiden.
Första linjen vart skit då han inte riktigt var vaken men resten var bra och första linjen vart bra när vi fick hoppa om den :)
Allting kändes hyffsat lätt och så ändå, inte sådär läskigt högt det kan kännas ibland utan det kändes rätt okej och Bullen hoppade bra, rakt och som vanligt utan att överhoppa sig eller ta i!
 
Film kommer

Dressyrtävling

Idag var vi i väg på dressyrtävling.
LC:2 och LB:2 red vi, kändes lagom just nu när vi inte hunnit träna eller så.
 
I LC:2an var han lite spänd för domaren och vi fick två, tre missar här, dock inga större men drog ned någon poäng, iövrigt var han rätt fin, lydig och så, gjorde allt där han skulle.
Vi red ihop 67,68% vilket räckte till en andra placering :)
 
Till LB:2an satte jag lite mer tryck i honom och fick honom lite mer framme för skänkeln och lydig.
Kändes rätt bra när jag red, bättre än i första, han gjorde allt där vi skulle slog sig fri en ena halten och spände till någon gång men inga större missar direkt.
Domaren tyckte dock inte att vi var ett dugg bra och inte ens godkänt... 59,67% blev det, lite surt när den här klassen kändes bättre och båda domaren skrev motsatser till det den andra skrivit.
 
Nästa vecka är det hopptävling, det är lite mer vår grej
 
 
 
 
 

Terrängträning och Markarbete

Igår gick jag och Bullen ned på Terrängbanan tilslammans med Fia, bara vi, rätt skönt :)
Vi hoppade de olika hindren och några linjer vilket gick kanon, han var pigg och fräsch, Fia tyckte han hoppade mycket bättre nu genom kroppen sen innan han blev behandlad!
Provade rida honom med ett rakt babypelham här, har haft det någongång på Vreta också.
Fungerade kalas, kändes tryggare att ha det och han vart inte lika mycket bulldozer som han gärna blir annars.
Han tittade inte på något och hoppade fint på soffa till spets där det var 4 korta språng med ett fick språng ut på spetsen.
Överlag fin alltså men nu ska vi jobba på låga bommar med att öka och minska med bra tryck i galoppen utan att han länger ut sig mot hinder utan håller samma rymt hela vägen =)
 
Red Cherida på kvällen, kändes stelt i början men det vart bra rätt fort när jag kom in i det hela, hon är rätt olika Bullen, hon är extremt lågställd, med lite vek bakkärra och styv överlinje, men i övrigt väldigt trevlig att rida på även om man får kämpa för att hålla ihop henne, positiv och lydig :)
Vi hoppade några små hinder, nytttigt eftersom jag gärna bromsar lite mot hindren, vilket var tydligare på henne då jag bromsade ännu mer, det känns som om hon är helt i nedförsbacke, men  ja det gick alldeles utmärkt när jag inte bromsade sen så ja :P
 
Idag fick Bullen skritta igenom vattenhindret då vi inte han ta det igår
 

Snart är allting nästan som vanligt :)

Nu börjar livet kännas som vanligt igen efter sommaren, Bullen känner sig helt klart hemma och jag börjar också göra det, lite förvirrad fortfarande.
Har hunnnit rida endel trots att Bullen har haft lite halv vila och endast gått med mamma en dag.
Tunika två gånger och Babsan två =)
Båda har känts riktigt bra faktiskt. Babsan kändes helt klart över förväntan, lite skev såklart men jobbar på i en trevlig form i traven ochy jag kan sitt mer eller mindre helt still. I galoppen är det lite jobb kvar där att kunna galoppera lugnt i form men vi tar ett steg i tag, just nu är det lugnt som står på schemat, bättre lugnt i balans än full sula i framvikt med nosen in vikt. =)
 
Bulle fick komma ut idag, lite för pigg var han och sprang mest runt med mig i skogen, gjorde ett försök att trava på terrängbanan men gav upp rätt fort, han vilel bara galoppera runt....
Men han är ju pigg och glad alla fall =)
 
 
 
 
 

Hemma igen :)

Ca. 9 veckor senare är jag och Bullen hemma igen, rätt skönt, bäst var nog att sova i sin egen säng i natt.
Bullen var nog gladast över att få komma hem igen, reda vid södertälje började han bli otålig och ville kliva ut ur släpet, det brukar han vanligtvis inte bli förrän  några minuter från stallet. 
Riktigt nöjd såg han ut att vara när han fick komma in i sin box igen och äta lite hö.
Jag red på kvällen i TG på Tunika som kändes riktigt bra, egen motor och mycket trevligare över lag, jätteskönt, nu håller vi tummarna för att det hon får fortsätta vara frisk :)
Idag fick Bullen komma ut med kompisarna igen, Dante, Wasco och Portus, blev det då hagarna görs om lite, men han har ju träffat alla förut och gått bra med dem, fungerade fint idag också, det pep och viftade lite med frambenen när det hälsade men sen lugnade det ner sig.
Poruts och Bullen började leka, det var nog det mesa dramatiska :P
Ikväll går de ner till betes hagarna

Snart hemfärd

Nu är det inte långt kvar innan det är dags att packa in Bullen och alla saker för hemfärd, det ska bli rätt skönt men kommer sakna det här, Nu har vi ju ändå bott här ett bra tag.
 
I veckan hade vi Dressyrexamen vilket gick kanon, helt plötsligt fick jag tillbaka Bullen som han brukar vara och att flytta undan vänsters skänkel var inga problem, ibland undrar man....
Vi hade några missar i programmet, typ första uppridningen, där både jag och Bullen tyckte det var lika konstigt att göra halt och hälsa på domaren och sedan i mellanskritten innan traven där han började takta, han tyckte helt enkelt att vi skulle trava på en gång.
Kan ju kanske tillägga att det var LB:1 vi red så inga konstigheter direkt.
Vi red ihop 66,nåt % och vann, eller ja vi hade högst i klassen för dagen.
Domaren pratade lite efteråt och gav mycket beröm för min ritt, hon tyckte dock att min häst, hade för dålig gång för att ens gå en Lb lokalt och aldrig skulle kunna få så höga poäng på en riktig tävling.... Nu vet vi ju dock att det inte riktigt stämmer, sist vi tävlade lokalt i Lb:1 hade vi 67% :P
Ibland undrar man ju....
 
Bjuder på några bilder från åkerbo
 

Sommaren börjar lida mot sitt slut

Ja det har varit rätt kass uppdatering här den senaste tiden, har helt enkelt inte haft tid och ork, har varit mycket annat helt enkelt.
 
Allting har dock rullat på rätt bra, har hittills klarat alla prov vi haft, riktigt skönt.
I ridningen har det rullat på bra också. Bullen har varit riktigt fin, för det mesta, haft några svackor men överlag känts kanon.
Förra veckan hoppade vi nivåbanan där vi vart bedömda från stilbedömningsprotokoll, där vi snittade på 7,5 och slutade på 53 poäng trots att vi knappt hunnit hoppa ordentligt, men han kändes fin, vi behöver dock hem och jobba med lite lydnashoppning vilket vi upptäckte i helgen.
I helgen gick han sin första fälttävlan för iår vilket han gjode riktigt bra, dressyren landade på 65,7% och det finns lite detaljer att rätt till där, men han hade ju inte tävlat dressyr på ja väldigt länge, nästan ett år om man inte räknar klubbtävlingar.
I hoppningen sparng han som en skållad råtta och var allmänt nonchalant till mina halvhalter tills han helt plötsligt svarade väldigt bra mot en kombination av björkbommar bredvid det vita staketet, här tog det stopp och han förstod inte alls vad han skulle göra när jag drev fram honom och vi fick ett stopp, vi klarade oss dock under tiden precis och slutade på 4 fel.
Terräng var ca 2km lång, den längsta vi ridit, men han skuttade glatt runt felfritt på alla hinder, vattnet sprang han igen som om han aldrig hade gjort annat, dock 4 sek över optimaltiden så vi fick 1,6 straff och hamnade precis utanför placering, nu laddar vi om inför dressyr examen på Onsdag :)
 

RSS 2.0