Bomjobb

Igår var det markarbete på Tunika, gick väl sådär, jobbigt tyckte både hon och jag och jag fick ingen vidare känsla, men vi vart svettiga våda två alal fall :P
 
Bullen fick skritta över lite bommar idag med och jobba lite sidförande då jag kände för att jobba honom lite, lika bra att rasta honom så gått det går innan han får träffa en ny hovslagare imorgon, förhoppningsvis ska han sköta sig.
Ska bli spännande att se hur denna hovslagare skor och vilka olika tankar och ideer hon har om hovarna, hon skor några andra hästar i stallet och de är nöjda med henne, hon verkar noga och tar gott om tid på sig när hon skor, tittar på hoven från olika vinklar m.m.
Har dessutom hört att hon skulle vara billigare än den vi har haft hittills och dessutom komma när hon ska så det känns värt att prova :)
 
Vår förra hovslagare som inte behagat att svara på över 1 vecka svarade idag och jag kunde så vacker säga att jag redan bokat in en skoning till min häst, var nämligen lite ont om tid och orkade helt enkelt inte jaga honom (är inte första gången förra hovis inte svarar, lite lätt trött på det).
Fick då ett svar att jag inte betalt en faktura från nov. Efter att mamma tittat efter kunde jag vackert svara att den visst var betald och att det inte ens var mitt faktura nummer han hade skickat nu och jag så gärna tar med kontotransaktionen och fakturan upp till stallet när han ska sko någon annan häst. 
Känns rätt ok att jag betsämde mig för att prova någon ny.
 

Bullen är ok :)

Idag kom Helena ut igen och kände på kotan som kändes helt okej nu, Skönt!
Vi ska skritta vecak ut och sedan trava igång och känns det kosntigt kan Helena känna på honom på Fredag igen.
Han får gå med skydd på i hagen och back on track på nätterna ett tag till dock :) Sirpa hade dess utom djävulsklo kvar sedan en tidigare häst som vi tänkte ge honom några dagar som lite hjälp på traven :)
Känns som om det finns lite hopp om att åka till Tyskland nu 
 
 

Inte såg mycket att skriva om

Händer inte så mycket just nu, imorgon kommer Helena ut och känner på kotan igen så får vi bestämma om vi ska åka in och behandla eller ej.
Har bokat hovslagare också, provar med en ny nu då den vi haft hittills är lite strulig, svarar inte, hör inte av sig, kommer försent (mycket) och är dessutom dyrare än den vi ska prova nu, får hoppas det blir fina fötter nu med :)
 
Traktorn var trasig idag så Fia tyckte vi kunde ta Donna och köra ut lite hö i hagen, sagt och gjort, tur attvi ha Donna hade varit väldigt jobbigt att släpa ut hökärrorna i hagen och nu blev hon dessutom rastad så hon slipper vara så pigg med barnen (är hon ändå :P)
 
 

Dressyr på Tunika :)

Idag blev det lite dressyr på Tunika.
Hon var riktigt riktigt jobbig i början spänd som en sprättbåge och det blev inte bättre av att det droppade från taket och Babsan kom in.
Vi var väl smått arga på varandra ett tag men tillsist gav hon sig och blev lätt i handen och kunde jobba i en avspänd form och galoppera ordentligt.
När hon väl släpper har hon rätt jobbigt med högergaloppen och ja får driva mycket för att hon ska orka.
 
Bullen fick rulla sig i ridhuset samt ta en promenad där inne, imorgon ska han nog får komma ut och gå en sväng om vädret är bra :)
 
Bjuder på Bullens smutsiga rumpa :)

Kvällspromenad

Idag blev det en kvällspromenad med Bullen, eller ja eftermiddag kanske.
Det är alla fall mycket varmare nu vilket är jätteskönt men det blåste på rätt bra när vi var ute och gick och Bullen var lite smått på tårna till och från, men han såg pigg och glad ut på blicken tillskillnad från i veckan då han inte alls sett lika alert och vaken ut, skönt!
 
Händer inte så mycket mer just nu för oss så bjuder på en ful bild från idag istället :P
 
 

Ridit på en Tunika och promenerat med en Bulle

Rätt sjuka smeknamn/namn egentligen
Nåja idag tog jag mig tid och ork att rida lite på Tunika, har inte blivit någon direkt seriös ridning på henne den här veckan, har varit snorkallt ju så har helt enkelt inte haft någon ork.
Idag gick det hursomhelst rätt okej, hon hängde lite i vänster men får skylla mig själv är över en vecka sedan jag red henne.
Det sitter såklart lite fast men hon släppte rätt okej och kunde jobba i en lite lägre och längre form istället för en kort som hon gärna hamnar i, vi red några skänkelvikningar, det sitter rätt långt inne nämligen och när hon gjorde det bra nöjde jag mig och skrittade ut en sväng med Cissi och Wasco som avslutning, red kanske en halvtimme effektivt, men det räckte gott och väl för att det skulle kännas bra och hon bli svettig :)
 
BulleBus fick går ut i hagen på förmiddagen med skydd, fick låna Fias :) På eftermiddagen gick vi en promenad med mamma och pappa, tror han tyckte det var rätt trevligt innerst inne även om han mest gick och skulle pilla på mig och allt runt om :P
 

Kallt och jobbigt idag.

Idag var det en tung dag i stallet, när jag kom på morgonen hade vattenkopparna i lektionestallet frusit och det var-3 grader i stallet, ute var det -22, härligt! Nåja det var sol alla fall.
Mockningen var riktigty tung den också och eftersom hästarna inte kunde gå blev det till att mocka hela dagen nästan då det även skulle strö, blir så äckligt att strö när det bajsat så fick gå före med kärran medan Sirpa strödde.
Men något är ju positivt alla fall, jag frös inte, fick hålla igång hela dagen.
Men att rida hann jag inte med, det fanns ingen riktigt tid över när Helena dessutom kunde ta Bullen, får se till att hinna rida lite på Tunika imorgon :)

Nä men vad sägs om lite mer vila?

Helena kunde ta Bullen redan idag då hon planerade om lite eftersom det var lite mer akut med honom.
Det första hon sa var att han var helt lås vid kors/länd och att han kort och gott måste gjort något och inte kunde trampa under sig, känns ju lite bra då är jag inte helt värdelös alla fall....
Det släppte dock rätt okej sa hon men han får gå med sitt back on track täcke några dagar nu.
Hon kände även på hasen men där kändes allt okej och jag kunde andas ut lite alla fall, var lite rädd att det blivit något där.
Däremot kände höger framkota inte okej och han ska nu få skritta tills på Onsdag när hon kommer igen så ska hon känna om det känns bättre och sedan se vad vi gör om det behöver behandlas eller så, hon trodde på en vrickning eller så i samband med att han tappade skon och blev halt tidigare i vintras.
Inte konstigt att det inte har känts bra!
 
Nu får han stod med back on track täcke och skydd, gå ut i hagen på dagen med skydd som går ner under kotan som lite stöd och promenera.
 

Det sitter fast

Dressyr i Tg igår på Bullen, bättre från början men så fort vi ska flytta undan eller jag kortar upp honon tar det stopp,får han jobba låg och rund går det bra. Fia delade allafall min åsikt och tyckte Helena borde känna igenom honom. Han har ju varit halt fram efter tappskon och fick sig ju en.skaplig spark bak

Dagens ridning

Idag blev det in i ridhuset och jobba för Bullen igen, red över två upphöjda bommar på raklinje för att jobba med galoppen, vi är fruktansvärt dåliga på detta då Bullen inte vill vänta utan gärna länger ut sig några steg innan eller tappar bjudningen.
Att han dessutom var snor pigg idag gjorde inte saken bättre men det gick ändå helt okej, bättre än det brukar och jag försökte att jobba med honom hela tiden och inte bli för passiv.
Han var en aning olydig tillbaka och ville helst bara springa hela tiden, idag bad jag honom springa och sen gick det inte att stanna helt enkelt, ja ibland undrar men ju :P Skulle helt enkelt inte låtit honom vila igår, det behövde han uppenbarligen inte ^^
 
 
 

Uteritt igen :)

Blev till att rida ut lite idag igen, på Tunika denna gång, fick sällis av Linda på Vasaris och Rebecca på Babsan, lyckliga hästar var det:)
Blev ett varv i trav på Lasses bana och ett i galopp innan vi begav oss hemåt, tror hästarna mådde toppen av det.
 
Fick även låna lite Lotagen av Fia att ha på svallköttet i Bullens sår så ska köra med det i några dagar nu, mycket billigare än att ringa ut vet som säkert vill börja gräva och hålla på, hoppas det här funkar så såret kan läka ihop snart :)
 
 

Galopp i snön :)

Idag red jag bort till Lasses Bana och galopperade lite med Bullen, tror han uppskattade det och kändes pigg och glad, tyvärr glömde jag ställa in kameran åt mamma så blev inte så mycket fina vinter bilder, vi får ta oss dit någon annan gång igen men bjuder på de som blev :)
 
Pillade lite på Bullens sår idag också, tyckte det stod ut mer än vanlig idag efter vi ridit hade lite bråttom innan så såg det först efter vi ridit. 
Råkade pilla bort skorpan vilket kanske var tur då han blivit svallkött där under. Fia får ta och kika på det imorgon så får vi se vad vi gör, sprayade på lite skyddande spray så det inte ska komma in något smuts där under natten.
 

Uteritt i kylan

Idag var det ruskigt kallt ute, hatar när det är sådär kallt, visst, det är jätte fint ute och skulle kunna fota hur mycket som helst men hade ingen kamera och skulle stå i ridhuset, inte riktigt lika kul, inne med värmefilten hade varit trevligare.
Nåja jag överlevde alla fall dagen och hittade min plånbok som jag tappade bort igår, den låg bakom elementet lite lagom stekt och ja... inga viktiga kort hade gått sönder dock.
 
Har även hunnit rida idag blev på Tunika och mamma tog Bullen som red vi ut en sväng i skritt och trav på två pigga hästar, Bullen var nog piggast och lite tittig, ibland undrar men ju, Tunika var jätte snäll, hade dock skrajsnöret på :P
 

Ridningx3 idag

Red Bullen på förmiddagen idag, lite kondtionsträning blev det över 6 studs, han jobbade på bra men försökte smita undan ibland men över det hela skötte han sig bra men var i och nuddade någr bommar, rev dock inget.
 
På Tunika blev det lite dressyr, första jobbade vi på att slappna av och i slutet jobbade vi i en lite längre form där hon fick fram näsan och sedan bara travade vi framåt, tills jag inte behövde mana på henne frmåt längre, avslutade med att några övergånga från skritt till trav där hon skulle svara direkt, inga krav här dock utan låg tygel, hon skulle bara bara trava när jag bad om det och då trava på framå, red kanske en halvtimme vilket räckte för att hon skulle bli lite svettigt idag.
 
Red även lite på Ronja, en ungponny en tjej i stallet har på foder, gick helt ok men den är lite känslig och har sina egna ideer på hur saker och ting ska vara med gullig och rätt snäll. Här jobbade vi bara på att hon skulle lyssna på mig, trava i det tempo jag ville och fatta galopp när jag bad om det, fatta rätt galopp och acceptera att jag får bromsa henne när hon springer iväg eller fattar fel galopp, men även att hon inte får bete sig hur som helst för att dörren är lite läskig, som hon gått förbi hur många gånger som helst, någon måtta får det vara.
 
 
 
 

Vila i frid Alice

Idag tog vi beslutet att låta vå fina stallkatt Alice Cooper somna in då han under veckan vart riktigt dålig, han har ju varit dåligt rätt länge men den här vecvkan har det vart mycket värre än tidigare.
Vi bestämde oss idag efter att han börjat hosta så han nästan kvävdes att det fick vara nog på hans lidande och en akuttid bokades för att han skulle slippa genomlida den kalla helgen också.
 
 
 
 

Dödat täcket

Bullen hade ett jätte hål i täcket när han kom in nu på kvällen >.<
 

Bättre idag

Idag kändes det lite bättre när jag red alla fall :)
Nörjade redan från början med att trava och försöka få ut näsan, kände lite halv jobbigt då det känns som om jag släpper allt men idag gav det sig lite tidigare och vi kunde jobba på sen.
Jobbade mycket skolor, öppna och slut på volter och i slutet red jag lite tempoväxlinga där vi ökade överdrivet mycket nästan så han verkligen fick trycka på framåt när vi ökade galopp och sedan ta tillbaka igen.
Fick peta till honom med spöt en gång för att han verkligens kulle öka men sedan gick det fint, dock lite svårt att få tillbaka honom men det blir bättre och bättre
 
Passade även på att fota lite, Sirpa ville bli fotad och Linda ville ha bilder på Spirit så passade även på att ta några på Bullen såklart :)
Lägger in dem så snart jag fixat dem lite :)

Jobbigt idag

Idag har det varit jobbigt att rida, alla fall på Bullen, han har ju inte gått ordentligt på jag vet inte hur länge så det var bara att bita i det sura äpplet och ja, att det inte kändes så bra igår kändes idag med så att säga.
Mot slutet efter att ha bara låtit honom släppa fram nosen och springa där gav det sig. 
Det är dock en hemsk känsla när han är sådan här, sitter gärna och hålla i fram och driver istället för att släppa ut nosen och halsen då det inte går att göra någonting när man släpper ut nosen, känns som om man släpper allt och det går inte att göra något, varken ta, driva, svänga, flytta eller någonting men ja som sagt så gav det sig lite mot slutet och nu har vi alla fall ett bättre utgångsläge för imorgon.
 
Tunika fick hoppa lite idag, hon var pigg och framåt, lite annat att hoppa på än Bullen men ändå rätt lika, måste försöka att inte trycka av varken henne eller Bullen får äta upp det sen ju, men hon hoppade fint och stundtals kändes det riktig bra.
Vi hoppade bara två hinder på långsidan med 20 meter mellan.
Imorgon ska vi försöka lastträna henne så får vi se hur det går, förhoppningsvis kommer vi fram till luckan och kanske kan få en framhov eller så på den med lite tur
 

Hoppträning

Idag var nog den sämsta hoppträningen på länge, det känns verkligen att jag inte kunnat rida ordentligt se senaste veckorna, har inte trimmat alls iår, det kändes stumt och ojämt, ibland blir det kanon och sedan blir det pannkaka, ibland bjuder han och ibland är det bara tomt, ingen jämnhet alls och han blir mest stund och lite låst och så..
 
Behöver se till att rida honom ordentligt nu så vi kommer tillbaka i form igen, inga mer små vilor nu, nu vill jag börja träna och rida honom ordentligt!

Bomarbete med Tunika

Jobbade Tunika själv inne i ridhuset igår, bara jag, hon och två på läktaren.
I början var hon spänd och hade dessutom överksotts energi men det gav sig mot slutet.
Hade lagt fram två bommar på långsidan och en snettigenom där det gick att rida från ena bomma på långsidan till den.
Jobbade med att hålla henna lugn och få en bra rytm överbommarna, var mycket svårare till höger än til vänster då hon gärna viker sig till höger och trycker på framåt.
Efter lite skolor i traven där jag kommer åt henne lite gav det sig rätt hyffsat alla fall och från att ha älgat på i galoppen kunde hon jobba i en kortare galopp.
 
 
 
 

Nu är vi på G igen

Igår såg Bullen fortfarande fin ut i sitt ben så nu är det slut på lugnet för denna gång och jag red lite i ridhuset, inte så avancerat flyttade undan någon gång och kände lite på honom i de olika gångarterna och så, lulla mest runt i hoppsadeln, men han kändes pigg och fräsch, jämn och mjuk i handen, kankse lite ovillig tillbaka, men men
 
Idag blir det hoppning på Jursta för hans del, han har ju trots allt bara skrittat i typ 6 dagar så nu får han gå på som vanligt och se till att inte bli sparkad nått mer
 
 

Lyckas man aldrig rida ordentligt på sin häst...

....får man roa sig med annat som att fota honom, eller ja göra ett försök alla fall, idag var han inte direkt fotogenisk och skulle mest pussas och ha närkontakt
 
 

Dressyr på Tunika

Idag red jag Tunika igen, först skrittade jag och mamma ut en sväng där jag och Tunika såg till att skritta först hela vägen, hade på gramanen som lite skrajsnöre men hon var jätte snäll, bråkade lite en gång men räckte med att jag röt lite åt henne så gick hon snällt.
Efteråt red vi lite dressyr i ridhuset, hon var lite spänd i början men sen jobbade hon på helt ok, har dock lite svårt att hitta timingen i galoppen, när jag måste driva då hon ligger jätte bra och galopperar för att sedan bryta av helt plötsligt, måste lära mig känna exakt när jag måste driva, hon är inte som Bullen, han galopperar tills jag ber honom göra någonting annat :P
Men överlag kände hon ok, lite skev och dåligt bjudning men jobbar på bra och är hyffsat avspänd, har lite svårt att jogga i en låg form och tappar där all bjudning så det är något vi får jobba med!
Tog lite bilder på henne också idag, hon rä rätt snygg fast hon är omusklad faktiskt.
 
 
 

Skritt och miljöträning/Tillitsövning

Blev skritt idag på Bullen med, svullnaden i hasen har inte gått ner helt än så han får nog skritta genom helgen så är det förhoppningsvis bra på måndag, såret ser alla fall fint ut ingen infektion eller så och så gått som läkt.
Så trist att inte få rida honom men vi har ju heller inte bråttom så det är lika bra att  han skadar sig och så nu när det ändå inte händer någonting.
 
 
Miljötränade lite med Tunika idag, lade fram vår lilla pressennnign som vi skulle gå över, började med att gå över den smala sidan som hon hoppade över flertalet gånger, sakta med säkert vågade hon dock sätta hovarna på den och tillsist kunde vi gå över den på högkant så gått som helt avspänd har, bjuder på en liten film på det :) Här är hon dock inte 100 avspänd men mycket bättee än i början och följer ju snällt med mig över:)
 
 
 

Ridning :)

Idag blev det lite mer ridning, inte på Bullen dock, han fick skritta en sväng idag med, låter honom nog skritta tills svullanden i hasen lagt sig, vill inte rida hårt så länge den är svullen, det blir dock bättre och bättre!
 
Dagens ridning blev på Tunika, gick helt ok, hon hängde lite i vänster tygeln, gjorde hon inte sist jag red men nun har hon haft jullov och har vartit ett popcorn i två dagar tydligen :P Så det gick väl ok och syntes tydligen inte jätte mycket att hon hängde från backen.
Vi jobbade på volterna idag utan stigbyglar och med övergånger och tempoväxlingar, inte hennes favorit grej men hon skötte sing fin fint :)
 
Bjuder på en gammal bild på mig och henne
 

Eftersom jag tycker om att dokumentera saker

Såhar jag såklart fotat Bullens svullna ben också :)
Tycker det är bäst att ha bilder att jämföra med, lättare att veta om det går åt rätt eller fel håll då :)
Har alla fall skrittat en sväng på honom med Sirpa och Portus, gick helt ok, de försökte börja leka med varandra och lite så bara, Portus är nog den ända häst Bullen inte blir arg på när de kommer upp jämsides.
 
Glöm inte reflexerna ute :)

Svullet ben och rakning

Igår kom Bullen in med en broddspark typ på hasleden av alla ställen, nåja ingen ledvätska som kom ut ur såret och ingen hälta alla fall så det är ju bra, ingen feber heller, kanske något högre idag än tidigare men fortfarande normaltemp för honom.
Idag var han rätt svullen upp på hasen och hela vägen ned i benet så nu står han med ett stort blott bandage och ser typ döende ut :P
 
 
Passade även på att klippa Bullen, riktigt snygg vart han, syns dock inte så bra på bilden men han  ser ju inte ut som en raggsocka längre alla fall :) Ska fixa ny bild i veckan om jag kommer ihåg.
Skit snäll var han, klippmaskinen började låta direkt när jag stoppade i sladden men han brydde sig inte det minsta och tyckte nästan det var mysigt när jag klippte i ansiktet, inte vid mungipen då men det är väl kanske ursäktat
 

Konditionsträning

Idag stod det konditionsträning på schemat, men då marken är frusen fick vi göra lite alternativ konditionsträning inomhus med hinder.
Vi räknade även ut pulsen på hästarna med hjälp av ett stetoskop, så här kommer värden och en lite utvärdering.
Vi var tre hästar i vår grupp med en som tog pulsen alltså variera värdena lite på när pulsen togs, Bullen var dock första nästan alla gånger
 
Normal puls i vila: ca 32 slag/min
Trav 2 min: 36 slag/min
Galopp 2 min: 75 slag/min
Galopp 3 min: 60 slag/min (tror jag var nummer 2 på mätningen här)
Galopp med hinder 2 min: 72 slag/min (tror ag var nummer två här med)
Galopp med hinder 3 min: 100 slag/min
 
Sista vändan började det ta emot lite på honom, eller om det var jag som var lite trött i benen kanske (mycket möjligt)
Den häst som hade högts puls i vårt gäng hade 168slag/min efter sista vändan och såg betydligt tröttare ut än de andra två, denna mättes även sist.
Bullen är rätt bra på att spara sig och tar inte i mer än han behöver, men idag vart han faktiskt svettigt.
 
Så hade det här någon effekt? Nej knappt, jag kommer aqtt får dia fort för att få någon effekt på Bullen då han är väldigt ekonomisk i sin galopp och även över hinder, så nästa gång ska vi rida 3x4 min över hindren och när han gör det utan problem kan vi rida fortare alt sätta in fler hinder. Men snart kan vi förhoppningsvis komma ut och träna!
 
 

Pappa rider

På Nyårsdagen lyckades jag få upp pappa på Bullen, film kommer när jag lagt upp den på, men bjussar på ett bildbevis :)
 

Hoppning med Bullen

Idag blev det lite hoppning för mig och Bulle för Fia då det är kurs i stallet, idag hoppade vi en övning som vi hoppade förra året med, det gick väl helt ok med tanke på att vi endast hoppa en gång sedan 11 November och knappt ridit någonting vettigt heller. 
Han var lite tjaffsig i munnen och blev lite stum där i början men släppte mot slutet och hoppade helt okej, jag har lite svårt att hänga med bara när vi är inne i trånga ridhuset och han måste hoppa upp sig, han är ju ingen som sänker ryggen och hoppar kråka när det blir trångt direkt
 
 Gammal bild men de visar rätt bra hur han gör när det blir lite trångt och han måste korta sig och ta i :P

Hoppning på Zelma


Här kommer film från när jag hoppade med Zelma :)
 
 
 

Året som gått, del 3

Sådär dags för sista delen av mitt och Bullens år :)
 
Septermber:
 

September inleddes med len terrängträning på Botkyrka inför vår start där. Det var blött över allt men vi han rida i vattnet och hoppa lite i skogen vilket var vad jag ville göra, och vi red även i deras mörka vatten, där tvekade Bullen innan han gick i, i vattnet på ängen gick han dock i direkt och hoppade ner och upp över stockar utan problem, vissa framsteg med andra ord!
En rätt bra träning och vi såg fram emot att rida den tävlingen och kände att det fanns en stor chans att få en placering till
 
 
Tvärr blev det aldrig någon start i Botkyrka eller Nyköping som vi planerat in under månaden då jag hämtade in en halt häst med sparkskada ifrån hagen bara två dagar innan tävlingen.
Han var rejätl halt och hade ett sticksår vilket fick oss att ringa ut veterinären som vi väntade på tills sent på kvällen, kan klockan varit runt 22?
Efter lite om och med och disskussion med Ulltuna bestäåmade vi oss för att ha kvar honom hemma och avvakta då vet. inte kunde garantera att leden var opåverkad. 
 
 
Det blev 7 dagar med Penovet och 10 med Metacam men någon feber eller annat kom aldrig och han kunde gå ut i hagen ganska snart efter avslutade kurer och lite rastning, han fick dock vila en vecka till sen för att vara på den säkra sidan.
 
 
 
 
Oktober:
 

I Oktober var vi snart på G igen och deltog i klubbtävlingen i dressyr, detta gick galant och i första klassen LB:1 vann vi, i andra klassen LA:1 kom vi tvåa och då vill jag minnas att det inte är den bästa känslan jag haft men han genomförde allt där han skulle och lyckades plocka poäng ändå
 
Vi kom även igång med hoppningen så smått och åkte i slutet va månaden till Solna och startade 95 och 1m vilket resluterade i dubbelt felfritt och vi fick starta avd A i 1m efter detta.
 
 
November:
 
November började med en hopptävling redan första helgen i Botkyrka där vi valde att start 1m i avd. A och 110 i Avd. B då vi inte kvalat Avd. A där.
I 1m red vi dubbelt felfritt och lyckades ta oss in på en 6:e placering vi fick oss en vit rosett.
I 110 hade vi en bra runda och red felfritt även här och hade alltså kvalat till Avd. A här med
 
Helgen där på var det dags för Djursholm där vi det både 105 och 110 i Avd.A
I 105 hade vi kanske inte vår bästa runda men fick till ett bra flyt i omhoppniningen och lyckades knipa en blå rosett.
Rundan i 110 är nog våran bästa runda hittills och han kände riktigt fin hela banan runt och hoppade bra, ja allting kändes riktigt bra, tyvärr glömde jag en halvhalt i omhoppningen och en bom rullade, hade jag kommit ihåg halvhalten hade vi mycket väl kunnat ta hem segern då jag slog av något på tempot efter rivningen.
Vi slutade dock på en 10:e plats och fick en liten vit rosett med oss här ifrån med.
 
 
 
 
Efter Djursholm fick han vila igen i två veckor, en välförtjänt vila :)
 
December:
 
Satte igång honom igen genom att skritta en vecka och sedan ge mig ut på vägarna och trava honom och lyckades komma igång precis lagom till Luciashowen där vi debuterade med Kandar vilket gick helt ok faktiskt :)
Vi lyckades även rida Luciashowen efter lite problem med tappade skor
 
 
 
Dagen efter Lucia showen lyckades han tappa skon igen men fick den på slagen dagen efter coh vi kunde rida vidare.
Lite mer otur fick vi dock då han två dagar efter han fått skon påslagen var halt och blev stående en vecka igen, gissar att han var sulöm eller något i den stilen då de gick över rätt fort och han kunde börja ridas mer eller mindre normalt på en gång och visade ingen mer hälta utan såg bättre och bättre ut för varje dag.
 

Året som gått, del 2

Maj:
 
I Maj började det hända grejer, i hoppningen startade vi 105 och 110 på Vallentuna, i 105 kändes det bra tills sista hindret där vi låga riktigt bra men han några språng innan han fick syn på något och stannade, på andra försöket hoppade han fint.
I 110 gjorde vi en bra rund och var felfria :)
Vi red även HoppKm där vi var felfria och slutade på en 3:e plats då jag inte vågade satsa riktigt i omhoppnnigen där hindren låg på 110
 
 
 
Vi red vår första terrängstart för året hemme på stilterrängen, inga super rundor direkt men, vi fick 2 röda rosetter, borde ha varit en gul men de räknade lite fel och la den med bäst tid före istället för den med bäst stilpoäng, men men :P
Vi tränade för Uffe på Runsten inför vår första riktiga fälttävlan som vi även genomförde under månaden på
Runsten.
Bullen gjorde sin första debutant helt okej, efter hoppnigen och dressyren låg vi delad 3:a efter en halvdan dressyr coh felfri hoppning. 
I terrängen vart det dock för mycket för Bullen som stod emot något fruktansvärt, men vi tog oss runt med 1 stopp på Hundgården och några skitsprång.
Vi hann även med en Stilterräng i Mariestag där vi red 2 felfria rundor och fick med oss gul rosett ifrån 90 klassen i 80 klassen vart det lite spänt
 
 
Hade även en lite fotodag med Bullen under Maj så tänkte bjuda på min favvobild därifrån :)
 
 
Juni:
 
Juni började med en fälttävlan i Åkerbo där vi red en halvdan dressyr och en felfri hoppning och låg på placering inför terräng om jag inte minns helt fel. I terrängen var han riktigt fin men tog ett steg bakåt vid vattnet och vi fick 20 straff men han hoppade coffindiket och hindret efter samt trakhenern utan problem.
 
 
Vi startade även Uppland-västmanland, där terrängbanan ligger typ helt i skogen. 
Dressyren och hoppningen var riktigt bra och vi låg bra till inför terrängen, tror vi låg typ 3:a eller så, i terräng checkade han dock ut och stoppade ut sig på vattnet och jag var rätt besviken och smått arg då han inte ens gått fram till vattnet och stoppat ned en hov, hade just att ha honom som hopphäst istället där en stund.
 
Men vi tog nya tag och tränade på med vattnet, tog varje chans jag fick att rida genom vatten.
 
Vår sista start i Juni red vi i mitten av Juni, en stilterräng i Enköping, red både stilterräng och terränghästprov i 90, vilket resulterade i två rosetter, en 7:e placering i stilterräng och i Terränghästprovet slog vi till med en vinst med 8,2 p
 
Efter Enköping tog vi lite vila och mös mest i hagen på dagarna, både skönt för mig och Bullen!
 
 
Juli: 
 
Någon vecka in i Juli drog det igång igen med Baståsen och massa lera, ja det var lera upp tillknäna på parkeringen och gick knappt att rida fram ordentligt någonstans, inte de bästa förutsättningarna alltså, framför allt inte för Bullen som inte alls trivs när det blir trångt. 
Det gick dock helt okej, dressyren var inte vår bästa men vi fick 67% (generös domare) och i hoppningen red vi felfritt och låg någonstans precis på placering tror jag.
I terräng plockade de bort ett dick och vattnet då det var för mycket vatten, var vatten överallt och de sänkte även otimaltiden pga det dåliga underlaget.
Trots lite strul lyckades vi rida terrängen felfritt och inom optimaltiden och slutade på en 6:e plats och vi fick vår första placering i en deubtant.
 
 
Hann åka av på terrängbanan hemma under en träning och vrickade till knät, hade lite svårt att gå där i några dagar men det fick inte stoppa mig från att rida Bullen under Olympic Days i svandamsparken
 
 
Vi red även en stilterräng och ett terränghästprov här på höjden 90 i Katrineholm, denna gång med ett ont knä men det funkade rätt bra och reslutatet blev kanon.
Först var det ett terränghästprov där Bullen fick hela 8,6p och vann klassen med marginal.
I stilterräng var det min tur att bedömas igen, den här gången gjorde jag det bättre än förr och fick 8,3p vilket räckte till en 2:a placering, den riktigt bra dag med andra ord
 
 
 
 
Augusti:
 

I Augusti hade vi två tävlingar inplanerade bara. Mantorp och Enköping
Först var det Mantorp de vi red vår sämsta dressyr på hela året, underlaget var hårt och lite knöligt och passade oss inte alls, hoppningen var dock bra och felfri men vi låg utanför placering inför terrängen.
Vi red dock en felfri terräng men fick 0,4 straff då vi red för fort, men detta räkte till en 11:e placering coh en vit rosett, detta var första terrängen han gick igenom ett vatten på första försökte som han inte sett förut och lite hopp började jag känna för honom.
 
 
Enköping vart lite oplanerat vår sista start i fälttävlan under 2012, men det vasr även vår bästa start, i dressyren kändes det riktigt bra och vi red ihop 68,5% med en felfri hoppning på detta låg vi på en tredje plats inför terrängen som gick både i skogen och på fältet, vi fick dock gå en banvisning till häst som vi gjort innan dressyren. 
I terrängen gick han som en klocka redan från start och galopperade ut ur startfållan utan att jag behövde be om det med öronen spetsade, fantastisk känsla och vi red in på optimaltiden.
Det hela slutade med en 2:a placering, hade egentligen samma straff som vinnaren coh vi hade även samma tid i terrängen det som fick skilja oss åt var vår tid i banhoppningen där jag varit långsammare och fick nöja mig med en blå rosett, lite surt
 
 

Gott nytt år :):)

Gott nytt år önskar familjen Larsson/Lundin :):)
 

RSS 2.0