Dagens Bulle

Mjuk och fin Bulle idag =)

Börjar tvivla på att det inte är en ponny jag köpt

Tycker han ser mer och mer ut som en ponny....
 
 

Födelsedagsshopping

Idag åkte jag och mamma en sväng till LillHästen och Lyckås för lite födelsedagsshopping.
På LillHästen hittade vi inte så mycket men jag såg en fin Piké tröja som dock inte fanns i rätt storlek samt lite borstar då vi skulle behöva byta ut lite i ryktväskan, vi handlade dock inget där.
Vi åkte vidare till Lyckås där det vart lite shopping, hittade Kavaj ochy hjälm tills när jag fyller år, men mamma köpte det på en gång, till hjälmen fick vi med ett jätte fint schabrak på köpet =)
Vi beställde även ett par ridbyxor, ett par svarta oskodda Hv Polo, har sådana vita och de är nog bland de skönaste jag haft =)
 
Jag köpte även en grimma till Bullen. En tyggrimma med läder vid ringarna, riktigt tjusig =)
 
Här är schabracket jag fick med hjälmen
 

Godmorgon

Glömde helt av att skriva igår så gör det idag istället =)
Red lite dressyr på Bullen ute, mamma och pappa gick med till fots då de ändå tänkte lämna bilen och gå hem från stallet.
Det gick väl sådär, han var lite stark och spänd i traven, i galoppen var han fin dock men det är ju där han har det lättast också, men tror alla fall han uppskattade det även om han inte fick galoppera i fullfräs som han föredrar när vi är ute.
 
 
 
 

Dagens Ridning

Idag stod det dressyr på schemat för herr grå, det brukar behövas eftetr hoppning och vila och ja det gjorde det denna gång med.
Idag var han lite stark och försökte slippa uppa undan genom att länga ut sig och springa på framåt.
Började som vanligt med att värma upp och sedan jobba honom i galoppen, fick jobba på rätt bra för att få koll på honom och först mot slutet av ridpasset när vi även hunnit trav jobba lite började det kännas bra, men det kanske är bra att han är sådan här just nu då dressyren är inne i ridhuse till helgen när vi ska tävla.
 
 
Dante och Bullen i hagen..

Bullen möter hästprataren :P

Idag har Bullen fått träffa en djurkommunikatör, eller ja hon hade gått en grundkurs i det och ville ha lite hästar att öva på så då fick Bullen vara med, det var ju gratis :P
Har dock lite svårt att tro på sådant där, visst kan man kommunicera med djur det gör vi varje dag men att prata med de? Nej det känns lite overkligt....
 
"Hästprataren" verkade dock helt övertygad om att hon hade pratat med Bullen och kom gråtande och började med att säga att jag hade en så fin häst.
Hur ssom helst hade hon lite att säga så skriver väl ner det här så får ni välja själva om ni tror det eller ej, vissa saker är sanna men det är ju även saker som alla vet som träffat Bullen..
 
* Han gillar att rida ut och vill rida ut mer (Gör inte alla hästar det?)
* Han tycker det är kul att bli riden men inte bara på banan
* Han gillar sommaren (Det gör ju alla hästar typ)
* Han tycker om att leka i hagen (berättade att han var 6 innan alltså ung och lekfull)
* Han tycker inte om motorcyklar och hade blivit väldigt skrämd av en som svischade förbi i full fart (aldrig inträffa när jag haft honom)
* Han kände en stor sorg över något prataren trodde var hans mamma som nyligen hade dött, (vi avlivade Korweta här om dagen som han tydde sig väldigt mycket till som hade samma färg som hans mamma)
* Han "sa" något om någon vit häst som hade fallit ihop och varit sjuk (?? har ingen aning om detta)
* Han var glad över att han kommit till oss (tur för honom :P)
* Han tyckte om oss och ville att vi spenderade mer tid med honom
* Han erkände att jag nog tycker att han är lite väl envis ibland (det tycker väl alla att sin häst är :P ?)
 
Hon sa även att han var en väldigt snäll och intelligent häst, men det visste ju alla redan =)
 
Hon kollade även hans aura som var rosa, det ska tydligen betyda att han är Snäll, god osv.. något man kan läsa av rätt fort om man är van att hålla på med hästar, ex hovslagaren är ju väldigt förtjust i Bullen för att han är just så snäll och så....
 
Hon skulle tydligen skicka allt han sagt på posten sen ^^
 
Kort och gott kan jag ju säga att jag aldrig skulle betala någon för att "prata" med min häst, skulle dock vara coolt om man kunde prata med de själv, då skulle jag tro på det men har lite svårt att tro på saker jag inte själv upplevt.
 

Dagens jobb med Bullen

Bullen hade sin ridfria dag idag men passade på att pyssla med honom ändå, Kan ju inte låt bli =)
Tog upp honom från betet rätt lägligt idag då det började regna när vi kom till stallet, så stackarn slapp bli allt för blöt... Nej det är inte synd om honom....Han tyckte nog det dock då han var lite lätt stissig..
Hade tänkt att jag och mamma skulle ta en prommis med honom men eftersom det regnade passade vi på att busa lite i ridhuset istället.
 
Började med att han skulle följa efter mig stanna, backa och lite sådant innan vi skulle försöka oss på att sätta hoven på en av sockerbitarna, detta lyckades dock lite halvdant, han ställde inte upp hoven på den men skrapade på den så det får duga, får jobba vidare med det, målet är att han ska göra det på signal när jag knäpper med fingrarna,  Tror det ska gå, han vill ju lära sig saker och verkar inte helt korkad heller.
När vi ändå var själva där inne lät vi honom bli kompis med paraplyt också, han tyckte det v ar lite läskigt men med lite övertalning och godis fick han faktiskt dra det över honom Duktig häst =)
Måste ju dock lägga till att jag höll på att bli av med fingret också, med andra ord, stoppa inte in fingrarna i munnen på er häst ^^
 
Bjussar  på en bild från här om dan =)

Dagens Bulle

Förvirrad och lättskrämd Bulle :P

Hööks och Bio

Idag åkte jag och Linda in till Kungenskurva för att gå en sväng på hööks samt se på bio, vart även ett litet besök på IKEA.
Jag handlade dock bara på Hööks, vart ett par ridbyxor och en jacka som det var 50% på :P vart även några små saker.
Efter det var det dags för Bio, vi såg på Hunger Games, den var riktigt bra =) Det blir helt klart till att se uppföljaren.
 
 

Hoppning med Bullen =)

Idag hoppade jag och Bullen lite, vart lite olika hinder och inte jätte mycket hoppning utan först vart det bara små plutt hinder innan vi hoppade lite större.
Det större hoppade vi i en 3-kombination med oxer i mitten, de två räckena låg på kanske 80-90cm och oxern låg som högst på ca 120 där han faktiskt hoppade upp sig lite och inte bara skuttade över som han gör på de låga hindren numera :P
 

När vi skulle hem mötte vi Sirpa som skulle ta upp Korweta som skulle avlivas, skulle egentligen gjorts imorgon så jag hade tänkt att jag inte skulle vara där men det gick ju sådär halvbra.
Fick passa Sirpas son Tim medan hon och hennes "gubbe" gick med Korven, måste säga att henne son är fruktansvärt söt.
Mötte kadaverbil på vägen hem, inte lika kul som att passa Tim, Men en död häst lider inte! Det får man inte glömma!

 


Rest in Peace

Ikväll fick Bullens fina flicka galoppera vidare till de evigt gröna ängarna....
Korweta
2000 - 2012

Bildredigering

Måste erkänna att jag tycker det är lite små kul att redigera bilder =)
Är långt ifrån något proffs men tycker faktiskt att det blir rätt stor skillnad, här är några exempel:
 
 

Dagens Bulle =

Hade lite vattenträning med Bullen idag :P
Charmtroll :P
 

Barbackaritt =)

Idag blev det lite ridning barbacka i ridhuset =)
Bullen för rätt skön att sitt på faktiskt och bara han kommer igång och jobbar från början är det inge studsigt eller så heller, så jag började med att skritta rätt länge innan vi började trava så han skulle vara avspänd och mjuk.
Jobbade lite på volt och 4-kant med att flytta lite undan samt öka och minska tempot, idag hade han algt i turbon så fick lägga ifrån mig spöt.
Kommer ihåg när jag köpte honom när man verkligen fick jobba för att han skulle gå fram nufår jag bromsa honom :P
Han kändes hur som helst rätt bra idag och travade med lite större och taktmässiga steg istället för att bli kort och sprinig, galoppen var bra den med =) Gårdagens arbete gav alltså endel även om det inte kändes perfekt =)
 
Bjussar på en gammal barbackabild =)
 

Besök på bete + foto

Idag åkte jag med Linda och hälsade på ridskolehästarna på betet =) Passade även på att ta några bilder på dem, vart dock mest på Babsan och Spirit som för dagen var de mest fotogeniska.
 


Ridning och miljöträning

Idag blev det lite dressyr med bommar för Bullens del, det behövdes då vi inte alls var så bra på det idag, hade vissa svårigheter med att hålla ställning över bommarna som jag lagt på voltspår, både i galopp och trav, reslutatet vart dock rätt bra och tror han vart trött.
Fick tyvärr bygga iordning inne då underlaget ute kändes lite halvdant, lite hårt och så, det var rätt kvalmigt inne men inte dammigt som tur var.
Vi jobbade över travbommar ena kortsidan och sedan lite undan skänkel, galoppfattning och galopp bommar på andra kort sidan för att sedan bryta av och börja om igen, det var svårare än det låter, har ridit alldeles för lite dressyr ^^
 
Efter ridningen passade vi på att köra lite miljöträning då det var tomt i ridhuset för stunde, ja det vart dock inte så mycket miljöträning, då Bullen int brydde sig om presseningen.
Började med att han skulle följa mig och lite så innan vi först gick över presseningen och sedan lade de på honom, han var inte det minsta rädd utan skulle snarare hjälpa till :P
Hann och Dante fick gå runt lite där inne sen och rulla sig m.m.
 
 
Avslutar med en charmig bild på Dante :P

Dagens Bulle

Hungrig Bulle :P

Dagens ritt =)

Idag red jag och mamma ut med Bullen och Lakismo, vart rätt mycket i skogen, Bullen behöver ju lära sig lyfta på fötterna, dessutom måste de ju tänka lite när de går i skogen.
I början hade Bullen lite problem med det hela men det vart faktiskt bättre i slutet på sista stigen =)
Han verkar dock rätt ömfotad på gruset, ja det var visserligen rätt stora stenar där men alla andra hästar jag ridit klarar av att skritta där, så tror hovis får slå på sulor nästa gång han skos så får vi se hur det blir då, alltid värt att prova alla fall =)
 
Lyckades även få min kära familj att se på Warhorse idag, den är ruskigt bra, blir lite smått tårögd ibland!
 
 
Bjussar på denna, hade kunnat bli riktigt fin om Bullen känt för att ta fram öronen, men han ser alla fall avspänd ut =)
 
 
 
 

Dagens Bulle =)

Från idag  tänker jag lägga upp en bild på Bullen varje dag, både nya och gamla bilder, ska försöka få till bilder som beskriver hans humör för dagen :P
Här kommer den första...
 
Glad Bulle =)

Bättre sent än aldrig :P

Så glad midsommar i efterskott :P hann inte logga in i går hade lite annat för mig helt enkelt :)
 
Gårdagens ridning blev en uteritt, jag på Bullen och mamma på Lakismo som vi har fått låna/passa ui två dagar.
Vi red runt våtmarken samt ett varv i galopp på travbanan, tror hästarna tyckte det var rätt mysigt =).
Efter ridningen blev det midsommarfirande resten av dagen, först med morfar och sedan en sväng på sjön med Nero och Malin.
 
 

<3

När man bläddrar igenom sina gamla bilder....
 

Dagens ridning

Började dagen med att rida lite på Mac =) vart dressyr, kändes lite konstigt när jag hoppade upp och började skritta, var ju ett tag sedan jag red ponny nu, han är ju bara c-ponny :P
Det satt lite fast och så idag så det fick inte bli någon fin ridning idag.
Joggade först igång honom och föröskte få honom låg, rund och avpsänd sammt lätt i handen då han gärna biter sig fast och länger ut sig.
Gick väl inge vidare i början men jobbade vidare, efter uppvärmningen började vi med lite trav på volten, skritt-trav-skritt några gånger för att renodla hjälperna lite innan vi jobbade lite sidförande på volten, ta bakdele, öppna, flytta ut bakdelen.
Jobbade lite åt båda hållen innan vi gjorde samma arbete i galopp, gick även in på en lite mindre volt i galoppen.
Avslutade med att rida lite öppna i trav med galoppfattning på ena långsidan och sedan lite öppna i galoppen på andra samt några slutor.
I slutet kändes det helt ok faktiskt, men hade inte heller förväntat mig så mycket mer för dagen, men det var kul =) alltid kul att rida ponny =)
 
Avslutade dagen i stallet med en ritt på Bullen, det gick faktiskt helt ok myckt bättr än igår, i början var han lite stark och så men det gav sig rätt fort.
Jobbade lite öppnor i galopp samt lite sidförande på volt i galopp och trav, samt minska volten i galoppen så han måste använda sina små bakben :P
När jag fått hyffsad koll på honom jobbade jag vidare på spåret med galoppfattning ur travöppna och sedan rakt fram på  hörnlinjen och galoppöppna på andra långsidan, han skötte sig bra men låg på lite i vänstervarv i höger var han kalas fin, så i slutet kändes han faktiskt bra igen, bnrukar behövas minst 2 dressyrdagar innan han är på topp ^^
 

Sommarbete =)

Idag reds lektionshästarna ut till sommarbete =) Så skönt för dem!
Jag fick rida på Zelma, min lilla tant, hade nästan glömt hur stor hon är, bra mycket större än Bullen alla fall men det gick bra, vi red lite fel men ja det var ett år sedan sist ju :P
Skulle egentligen ridit först på Zelma men orkade inte ta den diskussionen med henne igen, det får hennes fodervärdar göra helt enkelt så Malin fick rida först på Babsan =)
Hur som helst hamnade jag och Zelma först alla fall mot slutet så fick ta den där diskussionen med henne om att gå först, hon gav sig dock rätt fort  :P
 

Dagens ridning och Bilder från igår

Idag red jag dressyr för Anna, det behövdes kan man ju helt klart säga, det var ingen finridning idag.
Han kändes lite som en ångävlt, men det fina är att han alla fall går att jobba när han har en dålig dag numera, han blev lite sur på mig ibland när han inte fick länga ut sig och lägga sig i handen men med mycket övergångar och tempoväxlingar fick vi i slutet och okej reslutat och jag får jobba vidare imorgon.
 
Bilder från Runsten
 
 


Terrängträning på Runsten

Igår var vi iväg på terrängträning på Runsten, kan väl inte säga att Bullen hade sin bästa dag direkt, det har ju känts bättre men han kan ju inte alltid vara på topp :P
Vi hoppade fram på en lite slinga med små hinder och så red jag ner i vattnet själv utan någon som gått ner innan eller så och han stannade faktiskt aldrig helt, han stannade till och tittade lite men gick ner! I det lilla vattnet dessutom, ibland får han till det :P Han var dock inte jätte förtjust då det var lite högt vatten, upp till knäna på han.
Vi hoppade lite Sunk n' Roag med, det tycker han är kalas kul, det är lite hans grej.
Hundgården tycker han är desto läskigare så det var ju bra att den var framme så vi fick träna på den =)
 
Sen gick vi över till sidan med stora vattnet och hoppade lite hinder där först, en lite soffa, stora stockhögen och två små smalhinder på kanske 1meters bredd, allt detta gick kanon, han tittade lite på stora stockhögen men hoppade av.
Smalhindren hoppade han kanon också, med bjudning och allt, skulle trava på andra gången då böjd han in i galopp och hoppade.
Efter det tränade vi lite olika vägar på vattnet, det får ni se på film men även det gick kalas och Bullen fick känna sig duktig och vara draghjälp på de olika vattnen.
 
Här kommer film, bilder kommer sen när jag redigerat de lite:
 

 

 

MuppBulle :P

Bullen har fått en ny fixide för sig, denna ide har han fått i släpet.
De senaste 3 gångerna vi passerat betes hagarna med släpet har han börjar hoppa och studsa i släpet, detta gör han hela vägen tills vi lastar ut honom, då är han nöjd igen...
Jaja det känns dock rätt typsikt honom att göra något sådant, nästa gång åker vi andra vägen hem och ser vad han tänker hitta på...
 
Såhär vacker var ha i huvudet efter gårdagens lilla resa, tror dock han slog huvudet u bommen ser mer ut som det ^^

Vill ha

Hittade lite saker jag skulle vilja ha ^^ Bilderna är från Cheval Ridsport och Schockemöhle Sports


Flyktinstinkt

Skrev ju i Onsdags om vår intressanta kväll nere i hagen när hästarna fick syn på älgarna, tänkte att jag skulle lägga upp videon och lite kort om hästarnas flyktinstinkt.


Det är faktiskt rätt intressant för vad jag lärt om hästens flyktbeteende stämmer rätt bra på våra hästar.
Framförallt är ju hästen ett flykt djur men de är ju även fruktansvärt nyfikna, det vet ju de felsta som hållt på med hästar ett tag :)
Våra hästars flyktsinstinkt är ju inte lika stark som hos vildhästarna då våra hästar lärt sig att vissa saker inte är farliga, älgar har våra hästar dock aldrig träffat förut men såg inte dessa som något livshotande utan mer lite obehagligt, små läskigt men ändå fruktansvärt spännande.
På videon syns tydligt hur de är väldigt nyfikna på älgarna samtidigt som de är rädda.
De flyr en bit, vänder sig om och tittar, blir nyfikna och kommer fram igen, blir rädda osv, tänker inte skriva mer så här kommer videon, rätt intressant att se hur våra tamhästar fungerar i en sitation som denna =)



Stilterräng i Enköping

Glömde visst att skriva igår, minnet är bra men kort :P
Igår var ju jag och Bullen på stilterräng i Enköping, lite lagom långt att åka, tog bara 1h och 50min, rätt skönt =)
Vädret var dock inte det bästa utan det regnade iprincip hela dagen, men det var ju som tur var inte bara i Enköping det regnade hela dagen :P
Red två starter på höjde 90cm, en gång i Stilterrängen och en gång i Terränghästprovet då han inte är redo att gå 1m ännu och att då kunna rida två starter är ju toppen.

Första starten blev stilterräng, där jag skulle bedömas, gick helt ok får jag väl lov att säga, han tittade lite på något hinder men ja det kan han väl få göra.
Vattnet som låg svårt med en 180 grades sväng ner sprang han snällt ner i, vi hade visserligen skrittat igenom det vid bangången men ändå, helt avspänd var han!
Vi kom runt banan felfritt och inom max tiden med ett slutbetyg på 7,3, bra position, stilla och stilla hand var några av kommentarerna =)
Med det

reslutatet slutade vid på 7:e plats av 44 startande, rätt okej med andra ord :P

Andra starten var terränghästprov, det är bra med unghäst ibland :P
I terränghästprovet var det Bullens tur att bli bedömd, det vart rätt långt mellan starterna och det hade blivit lite halare underlag till den här klassen, hade dock gräsbrodden i så vi halkade inte eller så men Bullen var lite störd av det på framridningen och bockade och höll på lite i vissa sväng mot hindren, tror alla fall det berodde på underlaget, kändes så.
Han var dock superfin på hindern!
Ritten gick verkligen bra den här runden, hade en fantastisk känsla, 500kg häst som bara galopperar på med öronen framåt och bjuder på de hinder som kommer framför honom =)
Bullens slutbetyg blev 8,2p och i betyget betoandes framförallt hans självförtroende och hoppförmåga där domaren bockat för allt och satt utropstecken :P

Men det bästa med hela dagen var helt klart känslan!



 


Ibland känns det som om man bor mitt i skogen

Igår kväll efter tävlingen hade vi besök av många djur på en gång, först hoppade ett rådjur förbi, sen kom räven, sedan kom rådjuret tillbaka hoppandes efter en katt :P

Lyckades fånga räven på bild då den satt uppe i skogen rätt länge, var dock lite halvdana bilder, fick fota genom fönstret, ville inte gå ut och skrämma den :P


Uteritt

Idag blev det typ en uteritt för Bullis, eller ja jag red faktiskt genom skogen till gräsplanen som vi får rida på så han slapp jobba på banan =)
Jobbade lite övergångar idag då de behöver fungera imorgon när det är terräng, ökade och minskade både traven och galoppen rätt reljät idag , sen busade vi lite i slutet då han fick trava på framåt i det höga gräset och både lyfta och sträcka ut sina små ben =)
Han var glad men svettig efteråt, perfekt att rida där då bullen är mycket gladare där, dock lite lika lydig men ibland kan han ju få vara glad också.
Red idag på det raka bettet med den vanlig engelsknosgrimma, fungerade väl sådär halvbra han var lite springig ibland men han lyssnar ju bra samt verkar trivas så det är ett bra alternativ att variera med ibland, sen åker snokremmen på när vi ska ut i terrängen, då måste bromsen fungera direkt =)

Hola!

Idag var det dressyrträning för Anna på schemat, var ett tag sedan sist så det var nyttigt =)
Idag jobbade vi på övergångar och tempoväxlingar men även lite rakriktning  i galoppen.

I vanlig ordning började vi med att jobba galoppen, han är nämligen mycket lättare att jobba där, så vi började med lite rakriktning, idag gjorde han tvärtemot vad han brukar och skickade ut högerbak, det brukar vara vänster, men han har väl bytt sida igen, han har gjort det några gånger under tiden vi haft honom.

När jag fått lite ordning på rakriktningen, jobbade vi lite tempoväxlingar på volten, öka-minska-öka-minska där vi satte lite mer krav på att han skullöe hålla ihop sig hela tiden när vi ökade samt fortsätta vara aktiv när vi minskade, det tycker Bullen är sådär halv kul... så han försökte såklart slippa undan men efter några tempoväxlingar gav det sig, var lite samma problem i bägge varven dock svårast i högergaloppen....

I traven jobbade vi med skritt-trav-skritt övergångarna i början, till höger går det rätt bra, han försöker smita undan genom att räta ut sig och bli lång, vi provade därför med att först minska traven och sedan sakta av,. det var lättare sagt än gjort då rumpade vobblade rätt bra till en början, men vi fick ordning på det tillsist och efter några avsaktningar vart det riktigt bra!
Till vänster hade vi lättare med avsktningarna då han lyssnade bra och var lite mer med på att han skulle minska traven först, att sätta igång var dock svårare här då han gärna tassar igång lite, så vi jobbade på att få lite mer trycka i igångsättningen, han väljer dock mycket hellre galopp här, han har ju lättare att galoppera igång än trava igång så vi fick helt enkelt hitta på något annat sätt för att få till det och red honom därför rätt raka i igångsättningarna där han kom igång med större kliv på en gång.
Får jobba vidare med det så ska vi nog lyckas göra det på volten med snart =)


Det blev även lite tempoväxlingar i traven där vi jobbade med att hålla ihop honom, han länger gärna ut sig när man ökar traven, men det gick rätt fint efter några försök, så ja vi har ju en heldel att jobba med, men han är ljusår bättre mot när vi köpte honom så det går helt klart åt rätt håll, ska bli intressant att se vad det kan bli av honom =)



Lite uppdatering =)

Sådär kanske dags att skriva och lägga in lite bilder =) Börjar med helgen som varit.
Söndag: Terrängen hos uppland-västmanland FRK, den går ju helt i skogen, ettan ligger på gräset och sedan är tvåan en trakhener rätt in i skogen och sen går banan i skogen med skarpa svängar och  lerigt, det var inte Bullens grej.
Hursomhelst så kom vi alla fall över dom 11 första hindren innan vattnet där det vart kortslutning, han tyckte nog att jag kunde gå där själv, han hade i varje fall ingen plan på det och frösfast i marken., när han backat tre gånger var det ju bara så snällt att kliva av banan lite små bittert, men men  det var nog för mycket helt enkelt.

 

Måndag: Vila, skor, samt en liten promenad =)

 

Tisdag: Red ut, lite dressyr och klättring, red även i vattenpölen vid kvarnängen, där gick han ner snällt :P
Terrängtränade även på Urvine, det fick helt ok, han är dock väldigt olika Bullen så det blir lätt missförstånd, men det är nyttigt och roligt =)

 

Onsdag: Markarbete mot dressyr med Bullen, började med skänkelvikning från kortsidan ut till långsidan med bommar i hörnen på kort stidan och sedan flytta in bakbelen på andra långsidan.
Han flyttade undan snällt nu men undan vänster skänkel, försöker hanh smita undan genom att skruva på sig och vika halsen i alla möjliga vinklar han kan komma på så blev till att rida mer åt sluta hållet där.
I galoppen jobbade vi på volt med upphöjda bommar med x antal galoppsprång mellan, gick helt ok det med, han jobbade på bra och för ovanlighetensskull så var jag klar först, hur ofta händer det? Jag brukar alltid få hoppa sist osv ^^
Kom dock hem typ sist då det var älgar nere i hagen, kommer film =)

 

Bilder:


Rösta!

Fick för mi att vara med i Hööks fototävling, så rösta gärna på Bullen =)
RÖSTA HÄR

Hej igen

Har glömt bort att skriva men allting rulla på, skriver mer imorgon =)
Bullen stoppade ut sig i Uppland på vattnet, vart för mycket inne i skogen helt enkelt, det blev error, men på Lördag åker vi och rider stilterräng i Enköping, där får man ju skritta genom vattnet innan man startar på banvisningen =)
Idag redd jag terräng på Urvine, biler osv kommer imorgon =)

Mys =)

När vi skulle hämta Bullen i hagen på kvällen idag stod han och mös med Spirit =)
Såhär söta var de:

Fälttävlan Dag 1

Idag åkte vi till Uppland-Västmanland Frk för tävling, det är en två dagars så än sålänge har vi bara ridit dressyren och hoppningen, det är det svåra kvar...

 

Hur som helst kom vi såklart dit alldeles för tidigt, det gick fortare att köra än vad vi hade väntat oss, men det är ju bra så vi han gå både hoppbanan och terrängbanan innan jag skulle börja rida fram.
Dressyren gick kalas, han kändes fin och gjorde allt där han skulle utom halterna då som vart lite sneda och dana men men.
Vi skrapade ihop 66.5%, dvs 50,3 straff.
Idag var han faktiskt helt med på att det var hoppning efter dressyren och jag fick knappt hejd på honom, men vi kom runt felfritt och slutar där med på 50,3 straff just nu, som även räckte till en 3:e plats för dagen,

 

Imorgon blir det terrängprov, har inga jätte höga förväntningar, men målet är att vi ska ta oss runt.
Banan är rätt knixig och ligger dessutom i skogen så har ingen aning om hur han tänker reagera men vi får göra så gott vi kan =)

När vi kommit hem fick han gå ner på bete några timmar, ska hämta in honom så fort pappa kommer hem med bilen igen =) Men då har han alla fall fått vara ute en liten stund, han har nämligen dunderdamp just nu, på vägen hem skulle han bryta sig ut ur släpet och sedan skulle han trava hela vägen ner till hagen helst om han fått bestämma, nu fick han ju dock inte det ^^
Väl ute i hagen galopperade han bort till kompisarna innan han tog ett varv i trav runt dem alla, muppen :P


Besök på stav, ridning och jobb

Imorse åkte jag med in till Stav med en av ridskolanshästar, Vasaris, var med förra gången han var in också så idag var det återbesök, dock inget roligt återbesök då han fick behandlas om på samtliga stället nämligen kota och hovled bägge fram samt knäled vänster bak, skrutten! Han skötte sig alla fall bra så nu får han stå fram tills betet och sedan återbesök efter betet.

 

Efter besöket hos Stav red jag en sväng på Bullen vi tränade lite lydnad och så samt skuttade några små pyttehinder som lite kontroll det med =) Han skötte sig bra och det känns helt ok inför imorgon, har dock inte allt för höga förväntningar då terrängen på Söndag är en bana mer eller mindre i skogen så får väl se vad han säger om det helt enkelt får gå som det går...

 

På kvällen jobbade jag två lektioner samt kvällstall då ena ridläraren var borta idag, gick helt ok men lite jobbigt ^^

 

Här kommer en bild på finast =)


Dressyr för Fia

Igår red jag ju startfälttävlan på Urvine, det gick kalas, han skötte sig fint och var trevligare att rida i dressyren än jag trodde =) Finns inte så mycket mer att säga om det..

 

Idag red jag dressyr på Bullen för Fia, det var liksom dags kändes det som eftersom det inte var någon träning igår.
Det gick faktiskt bra och Bullen hade en helt ok dag.
Vi började med att jobba trav-skritt övergångarna, han svarar väldigt bra framåt, behöver knappt lägga till skänkel, tillbaka är värre och jag fick säga åt honom några gånger samt lyfta då han gärna dyker och lägger sig i handen i avsaktningarna, det vart alla fall bättre efter ett tag.
Vi jobbade även lite sidförande på volten innan vi tog galopp, där jobbade vi vidare på volten lite övergångar till trav och lite sidförande här med samt minska volten och jobba där tills han släppte igenom på den lilla volten (7-10m)
I slutet var han kalasfin =) Så nyttigt att rida helt ensam ibland verkligen!

 

Bjussar på en gammal dressyrbild


Tjaa..

Idag fick Bullen springa lite dressyr, det var på tiden... det satt fast lite, dessutom var han snorpigg trodde ju ahn skulle vara trött efter terrängen fortfarande men tydligen inte ^^

 

Imorgon ska jag rida startfälttävlan på Urvine, red honom på terrängbanan igår så tar och hoppar honom =) Ska faktiskt blo rätt kul, nyttigt att rida på någonting annat, han och Bullen är ju rätt olika.
Bullen får rida ut en sväng på morgonen och sedan skritta en sväng genom vatten hindret på eftermiddagen, vi fick nämligen skritta igenom där om vi har sällskap, så ska försöka skritta igenom där lite ibland för att avdramatisera vattnet för honom och såklart ge honom något gott han tycker det är positivt att gå där =)
Red förövrigt lite på Urvine tidigare, så här kommer en gammal bild från när jag terrängtränade honom på Runsten för ett par år sedan, tror det var på den tiden jag red ponny :P

 


Det här med bokstäverna i ridhuset..

Ja det är ju inte alltid lätt att komma ihåg ordningen, därför lärde Peter Eriksson oss det i Tyskland
20x60 bana: ramsan går medsols
Alkohol Kan Vara En Stor Hälsorisk, Cyklar Man Rakt Blir Polisen Förvånad
20x40 bana: Ramsan går motsols
Alla Fulla Bönder Med Cykel Har En Ko

I brist på bättre saker..

...gjorde jag en bild på mig och bullen som visar vår utvecklig tillsammans =) samt en på honom från när vi köpte honom och hur han ser ut nu, han måste ha vuxit, alla fall framtill.

Dags att skriva lite kanske ^^

Sådär nu är det dags för lite uppdatering, har bott på landet hos min tränare en vecka så har inte blivit av, haft annat för mig helt enkelt men men.

 

Igår var jag alla fall på fälttävlan med Bullen, Åkerbo vart det denna gång.
I dressyren kändes det helt ok, han var stadig coh gjorde allt där han skulle göra det, domaren tyckte dock inte att han var tillräckligt rund i formen :P Och jag som hela tiden jobbat på att få fram nosen på honom då han gärna krullar ihop sig.
Hoppningen var felfri, inte vår bäst direkt men mycket bättre än på Runsten, efter det låg jag 11:a
Terrängbanan var väldigt trevlig, alla fall om man rider på Bullen som inte har problem med diken :P det vgar nämligen en Coffin med och en Trakhenergrav :P
Bullen var riktigt fin faktiskt, mycket bättre än på Runsten och hoppade alla hinder felfritt och lätt utom vattnet där han stannade, stod still och tog ett halvt steg bakåt innan han bestämde sig för att kliva ner så vi fick ett stopp, men allt annat flöt ju på bra =)


RSS 2.0